יום שני, 20 במרץ 2023

תמר מג'הול אורגני כשר לפסח של חברת "תבואות" ומתכונים להכנת חרוסת וחטיפי תמרים עם אגוזים

חג הפסח ממש כבר כאן, והערכות לארוחת ליל הסדר כבר בשיאה. ערכתי רשימת קניות ותכנון המנות לארוחת החג עם המשפחה המורחבת. כמובן לא שכחתי את הכנת קערת הפסח, ממרח החרוסת והכנת הקינוחים שכולם כל כך אוהבים.

השבוע קיבלתי משלוח בתזמון הכי מושלם, ובין המוצרים הייתה אריזת תמרים  שנראו נהדר מסוג מג'הול אורגני, טעים, מתוק וכשר לפסח של חברת "תבואות".  מיד התרוצצו בראשי מה להכין מהתמרים הנהדרים והאיכותיים כדי שכל בני הבית וגם האורחים יהנו מהם בליל הסדר ובחול המועד. 

תמר מג'הול אורגני כשר לפסח של חברת "תבואות". צילום: נדיה היבא
אז מה להכין??   חרוסת,  חטיפי תמרים ואגוזים, כדורי תמרים עם קוקוס, קינוחים אישיים עם קצפת תמרים, עוגיות עם פירות מיובשים ותמרים, או לאכול אותם כמו שהם כחטיפים עם אגוזים באמצע.

התמר ללא הנדסה גנטית, נקי מחומרי הדברה וללא חומרים משמרים. בכל דרך שתבחרו, תיהנו ממתיקותו ומעושרו התזונתי. 

תמר מג'הול אורגני כשר לפסח של חברת "תבואות". צילום: נדיה היבא
חברת "תבואות" המתמחה במזון אורגני וטבעי, מציעה ליהנות מהתמרים כממרח כחרוסת טעימה או כחטיף. גם אני בחרתי בדרך המהירה והקלה, והכנתי את התמרים כמו שהם, נקיים מחרצנים וחצי אגוז מלך באמצע. כמובן שהכל חוסל עוד הרבה לפני ליל הסדר, ועכשיו אצטרך להכין שוב למשפחה המורחבת והאורחים.

מתכון להכנת חרוסת מתמר מג'הול אורגני
המתכונים באדיבות המתכונאית אריקה לוי

חרוסת
250 גרם תמרים מגולענים של תבואות
100 - 150 גרם אגוזי מלך של תבואות
3 - 4 כפות יין מתוק או תירוש
1/2 כפית אבקת קינמון של תבואות
1/4 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל) יבש של תבואות
1/2 - 1 כף מיץ לימון
גיוון: 1-2 כפות רסק תפוחי עץ /טחינה גולמית / סילאן של תבואות
הוראות הכנה:    לרסק הכל ולערבב היטב. לתקן תיבול. התערובת יוצאת סמיכה. לאחסן במקרר בצנצנת סגורה

חטיף מהיר הכנה עם תמרים ואגוזי מלך. צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת חטיף מהיר הכנה

🌺 לחתוך בעדינות לאורך התמר ולא עד הסוף, עם סכין חדה ולגלען את התמר.

🌺 לשים במרכז כל תמר: פקאן (טבעי או קלוי ומומלח),  אגוז מלך טבעי,  פיסטוק מלוח,  שקד (טבעי או מומלח), בייגלה כשל"פ מלוח, שברי עוגיות יין כשל"פ ועוד, ו"לסגור". 

🌺 מומלץ לגוון ולמלא חלק מהתמרים במילויים שונים שאוהבים.

🌺 להניח כל תמר במנג'ט. לשמור בקופסה במקרר. בעת ההגשה לסדר יפה על מגש חגיגי.

🌺 מתאים כקינוח וגם לטיולים ולפיקניקים בחול המועד.

תמר מג'הול אורגני כשר לפסח של חברת "תבואות". צילום: נדיה היבא
כשר לפסח בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית.
מחיר: החל מ-29 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
להשיג ברשתות המזון והטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

בשיתוף חברת "תבואות"
קרדיט צילומים" נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

יום שבת, 18 במרץ 2023

מתכון להכנת פנקייק מצה-בריי מתוק לפסח

חג הפסח ממש כבר כאן מעבר לפינה ואיתו כמובן מופיעות מצות שונות לבחירתנו.

למה בעצם אוכלים מצות? כשבני ישראל יצאו ממצרים לא הספיק בצקם לתפוח, ולכן הם אכלו מצות. אנחנו מצווים לראות את עצמינו בכל דור ודור כאילו אנחנו יצאנו ממצרים ולכן אנו מזדהים ואוכלים מה שהם אכלו – מצות! אבל, בואו לא נחמיץ את הנקודה. לעם ישראל שיצא ממצרים לא היו מצה קלה או שוקולד למרוח על המצה, ולא נראה שהיה להם זמן לטגן מצה-בריי.. אז, אם אנחנו רוצים להרגיש כמו עם ישראל שיצא ממצרים, בואו נעשה את זה באמת! ננסה להזדהות עם התחושות ולוחות הזמנים ולאכול בהתאם.

אז מה כדאי לנו לבחור? על מה צריך להסתכל?

מצה במקורה היא מזון פשוט – קמח ומים. אך ערכה הקלורי והתזונתי מקביל ל 2 פרוסות לחם (מכילה כ- 150 קלוריות ליחידה). מצה מחיטה מלאה מכילה מעט פחות קלוריות והמון סיבים תזונתיים, ובמצת ביצים אין הבדל גדול בקלוריות ממצה רגילה ואחוזי השומן בה גבוהים יחסית. כמובן שתוספת שוקולד, הוספת גבינות ואגוזים למיניהם או טיגון המצה מוסיפים משמעותית לערך הקלורי של הארוחה. מצה עם שוקולד למריחה מכילה כ- 420 קלוריות ומצה מטוגנת בביצה מכילה כ- 220 קלוריות.

מצה בריי מתוק של חלי ממן צילום יחסי ציבור
תמיד מומלץ לאכול מוצרים מחיטה מלאה. מצה מחיטה מלאה מכילה 100 קלוריות ליחידה וכמעט 3 גרם סיבים תזונתיים. שזה כבר כ 10% מההמלצה היומית. כמות בהחלט מכובדת. הסיבים התזונתיים סופחים אליהם נוזלים. בזכות התכונה הזו הם יוצרים את הנפח שתורם לתחושת השובע ולעיכול טוב של המזון. לכן חשוב לשתות מים יחד עם אכילת מצה עשירה בסיבים – כך נספק לסיבים שבמצה את הנוזלים שנדרשים להם כדי 'לעשות את העבודה' (= לעזור לנו להרגיש שבעים ולעכל טוב יותר את המזון)

מומלץ להרבות בשתיית מים עם אכילת מצות. ואם אתם משוחרי האורגני, אפשר למצוא גם מצות אורגניות מחיטה מלאה. עשירות גם הם בסיבים תזונתיים כמובן ומכילים את אותה כמות קלוריות ליחידה כמו מצה מחיטה מלאה.

מצות ביצים מכילות מיץ פירות, סוכר ואבקת ביצים בנוסף לקמח. אם להעדיף אותם על פני המצה הרגילה זה רק ענין של טעם.

מצה מצופה שוקולד מכילה 200 קלוריות ליחידה. אז אם אתם מאלו שמחכים לפסח רק בגלל המצה עם השוקולד – אולי כדאי להעדיף מצה כזו, שכבר ארגנו לכם עליה את השוקולד. אחרת, כשאתם מורחים שוקולד לבד על המצה, זה יכול להגיע בקלות ל 400 קלוריות ויותר. אבל – הזהרו, כשפותחים את החבילה אפשר לאכול עוד מצה ועוד אחת בלי להתאמץ ובלי להיות מודעים לכמה בעצם אכלתם. אז – קחו אחת, ולפני שאתם אוכלים – סיגרו את החבילה בחזרה. שלא תתפתו.

דרך נוספת לשלב את המצות בתזונה לאורך החג היא לשלב אותן במתכונים שונים לחג, לגיוון הארוחות. ניתן למצוא ברשת עשרות מתכונים כאלו, שיכולים לשלב יחד עם המצה גבינות, ביצים, בשרים או מתכוני קינוח המבוססים על מצות שלמות או שבורות.

לסיכום, אכילת מצות היא אחד ממנהגי החג החשובים יותר של פסח. אם נבחר בחוכמה אפשר להנות ממנהג זה ומאווירת החג גם ללא צבירה עודפת של קלוריות ושומן.

הסבירה: חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא 

חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא צילום רונן פדידה. DI6A8455
מתכון להכנת פנקייק מצה-בריי מתוק לפסח
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים ל 4 מנות:

· 4 מצות
· 1/2 כף גרידת תפוז או גרידת לימון
· 1/2 כפית תמצית וניל
· 4 ביצים טרופות
· 1/2 כוס חלב
· ספריי שמן בטעם חמאה
· לציפוי: 2 כפות סוכר, 1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

👈מרטיבים את המצות עם מי ברז ומפוררים לקערה

👈טורפים את הביצים עם החלב, יוצקים מעל המצות ומחכים כמה דקות, עד שהמצות רכות. מערבבים היטב עם גרידת התפוז ותמצית וניל.

👈מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן. יוצקים כף מתערובת המצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

👈מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מפזרים מעל המצה-בריי בעודן חמות.

חג פסח טעים ושמח!

בשיתוף חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
קרדיט צילומים: רונן פדידה, יחסי ציבור - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

מתכון להכנת לזניה אביבית כשרה לפסח

חג הפסח הוא הזמן האולטימטיבי להכנת מאכלים ייחודיים, שלא דורשים הרבה התעסקות, וניתן להגיש אותם במהלך החג וחול המועד, טעים וחגיגי.

מותג הפסטה האיטלקי ברילהה משיק לזנייה כשרה לפסח, מציע מתכון חגיגי: לזניה אביבית - מאפה שכבות איטלקי עם שפע גבינות, תרד, כרישה ואף ניתן לגוון עם ירוקים, כמו: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני.

אז למי שחובב פסטות ופחממות ושומר על כשרות פסח למהדרין – מתכון זה מיוחד בשבילכם:

מתכון לזניה אביבית כשרה לפסח ברילה, שם צלם נמרוד סנדרס
חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ:

חבילת לזניה ברילה כשל"פ
שמן זית
כרישה פרוסה
מלח ופלפל
2 צרורות עלי תרד
2 שיני שום
עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים

לשכבת הגבינות:

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 ביצים
2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)
100 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
עגבנייה פרוסה, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
3. מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.
4. מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.
5. בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
6. אופים מכוסה 45 דקות. מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
7. מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.

טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.
לזניה ברילה כשר לפסח , מחיר 14.90, צלם יחצ  
 את כל מוצרי "ברילה" ניתן להשיג ברשתות השיווק והמזון

המתכון באדיבות "ברילה"
חג פסח טעים וכשר

בשיתוף ברילה
קרדיט צילומים: נמרוד סנדרס, צלם יח"צ - השימוש בתמונות ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא  

הפיחו חיים חדשים ברהיטים ישנים

רגע לפני חג הפסח, אל תמהרו לזרוק רהיטים ישנים – תנו להם חיים חדשים. כל רהיט יכול לקבל משב רוח מרענן עם הצבע הנכון ולהפוך לחדש.

בן אם מדובר בשידה הישנה של סבתא, כיסאות רעועים, שולחנות עבודה– ישנן דרכים יצירתיות להפיח חיים חדשים ברהיטים בלויים על ידי הוספת שכבת צבע טרייה.

אריקה וייס, יזמת ומפתחת "הצבע של אריקה" מעניקה מספר טיפים לחידוש רהיטים:

הצבע של אריקה וייס צילום עצמי. מאשרים שימוש  
"חידוש רהיטים הפך לטרנד לא קטן, ויש לכך סיבות טובות. צביעת רהיטים מחדש היא לא רק חיסכון כלכלי עצום, אלא, זו דרך חיים אקולוגית וידידותית יותר לתת טאצ' אישי לרהיטים נוסטלגייםאו רהיטים חדשים שהצבע לא מוצא חן בעיניכם." מסבירה אריקה וייס.

לקרוא את ההוראות - קראו בעיון את ההוראות ובנוסף תוכלו לצפות בסרטון ההדרכה המפורט. כל סוג צבע מגיע עם הוראות ספציפיות, שימוש נכון בצבע יבטיח תוצאות איכותיות. יתר על כן, לכל שאלה אריקה כאן על מנת לתת את המענה.

מברשת צבע - חשוב להשתמש במברשת סיליקון כזו שלא תשאיר זיפים על הצבע, את המברשת ניתן לרכוש אצל אריקה. התאימו את המברשת לרהיט הספציפי אותו אתם רוצים לצבוע, על מנת להבטיח שהתוצאה הסופית תהיה יוצאת דופן.

הצבע של אריקה צילום יחסי ציבור מאשרים שימוש  
תקנו פגמים -אם על גבי הרהיט יש פגמים קלים, יש לתקן אותם באמצעות שפכטל עץ. כשהשפכטל מתייבש יש לשייף עד למראה חלק ורק אחר כך לצבוע.

במידה ויש חלקים שאותם לא תרצו לצבוע, הדביקו מסקינטייפ נייר על האזור.

הניחו את הרהיט באזור מואר, כדי לראות את הפגמים הקיימים וכך, הצביעה תהיה חלקה ומוארת יותר.

יותר שכבות, פחות צבע - אל תנסו להשיג כיסוי מלא כבר מהשכבה הראשונה. יש למרוח שכבה דקה להמתין לייבוש מלא במשך שעתיים, ולאחר מכן לחזור לשכבה שנייה. מספר השכבות הינן בהתאם לצבע הרהיט המקורי ולגוון אותו תרצו לצבוע.

הצבע של אריקה צילום נטלי זקס 
אריקה וייס מלאכים מגן עדן צילום נטלי זקס
מתי הכי נכון לצבוע את הרהיטים – בכל עת בשנה ניתן לצבוע את הרהיט. ככל שהסביבה פחות לחה, כך ייטב. אדגיש שלצבע אין ריח, ולכן ניתן לצבוע את הרהיט בחלל סגור.

איזה חומרים תצטרכו כדי להשלים את משימת החידוש?

״הצבע של אריקה״ , מברשות סיליקון, כרית החלקה, סלוטייפ, בד לח, כפפות, עיתון או ניילון על הרצפה.

בשיתוף "הצבע של אריקה"
קרדיט צילומים: אריקה וייס, נטלי זקס - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

יום חמישי, 16 במרץ 2023

"לחמים וכריכים" - ספר מתכוני אפייה דיגיטלי, דלי פחמימה, ללא גלוטן ומתכון להכנת מיני בייגל"ס אמריקאיים

לאחר שנתיים של פיתוח מתכונים, מחקר באפייה ללא גלוטן וללא סוכר ולקראת חג הפסח משווקת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, ללא גלוטן מה- Hatafrit ספר מתכונים דיגיטלי: "לחמים וכריכים", עם 15 מתכונים דלי פחמימה, קלים ומהירים להכנה, טעימים ובריאים.

ספר לחמים וכריכים של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן.
המתכונים בספר "לחמים וכריכים", מחוללים מהפיכה באפייה ומציגים בפנינו עולם חדש ועשיר של חומרי גלם מזינים ומייטיבים שמסייעים להתמודדות עם השינוי בהרגלי האכילה של אלו הרגישים לגלוטן, סוכרתיים ובכלל. המתכונים, שנבנו בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן, או צריך להפחית צריכה של פחמימה, טעימים בדיוק כמו הגרסאות המקוריות – וקלים יותר לאפייה מאשר לחמים מסורתיים.

"ספרי המתכונים שלי נוצרו מתוך הרצון שלי לפתח ארוחות וחטיפים בריאים וקלים להכנה המתאימים לכל הרגישויות שלי, ומתוך ההבנה כי בישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר נראיםלכולנו כמו מאבק בלתי אפשרי! אבל, בהחלט אפשרי וניתן לאכול טעים, בריא ומזין, ללא גלוטן וללא תוספת מיותרת של סוכר!! והרבה מזה תלוי בנו ובנכונות שלנו להכין ולהתארגן מראש." מסבירה עדי גבירצמן.

המתכונים קלים, מהירי הכנה ומהווים חוויה בריאה.על ידי שימוש בקמחי אגוזים, שקדים, קוקוס, פשתן ועוד, כבסיס לסגנון האפייה הזה, ניתן להפוך בקלות כל מתכון לבריא יותר.

לחמים וכריכים ספר מתכונים לפסח ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן.  

לחמים וכריכים ספר מתכונים לפסח ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן.  
בין המתכונים המאוגדים בספר: לחם כריכים ליום-יום עם מתכון מנצח לקלאב-סנדוויץ' האהוב והמוכר, חלה רכה ומפנקת, עם מתכון לכריך סביח של צהרי שישי, ברד-פודינג (לחם שהוא גם קינוח), בייגל'ס קלילים, לחם מלא מפשתן ועוד. הספר שמגיע בגרסה דיגיטלית ירוקה, ניתן להורדה ושמירה בקלות ויכול לשמש מתנה אידיאלית להעניק להורים, סבים וסבתות ולכל אחד.

המתכונים שבספר מתאימים גם לחג הפסח והם אינם מכילים קמח או גלוטן.

מבין כל המתכונים  הנפלאים שבספר הדיגיטלי "לחמים וכריכים" של עדי גבירצמן, הנה מתכון להכנת:

מיני בייגלס ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן  

מיני בייגלס ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן 
מיני בייגל"ס אמריקאיים קטנים ושמנמנים - מתאים גם לחג הפסח
הבייגל"ס טעימים, מפנקים ומתאימים לכל רגע ואירוח, בארנץ' של שבת בבוקר, ערב מול הטלוויזיה וארוחת עשר במשרד.

המלצה: אל תוותרו על התוספת של התבלין (הכל על בייגל) משום שהוא תורם רבות לטעם של הבייגל הזה.
הגישו לצד הבייגל גבינה וירקות.

מצרכים (5 יחידות):
1.5 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אבקת חלבון
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קסנטן גאם
1 כפית ממתיק סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות יוגורט יווני
2 כפות מים חמים

לציפוי:
1 ביצה עם 1-2 כפות מים
תבלין הכל על בייגל everything on a bagle

הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל"ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.

2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטןגאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.

3. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.

4. לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.
מומלץ   להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו.

5. להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.

6. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.

7. להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב.

מחיר :  39.90 ש"ח , לרכישה בלינק המצורף:
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Sandwiches2

קרדיט לצילומים: באדיבות עדי גבירצמן - מאושרים לשימוש ללא תמורה.
ערכה: נדיה היבא

הקולקציה האביבית החדשה של קייטרינג מונייר

האביב כמעט כבר כאן ואיתו ערב חג הפסח וגם ימי חול המועד והחופשות. ערב חג הפסח הוא החג שבו נוהגים להרים כוסית "לחיים" ולברך אחד את השנייה בכל משרד בין אם הוא קטן או גדול, בחדרי הנהלות, בחברות הייטק וגם נוהגים לכבד ולשמח את הנוכחים במיטב מטעמים וקינוחים לקראת החג הקרב ובא.

לרגל האביב קייטרינג מונייר, מכפיל את ההיצע: מגשים בשני קונספטים מצד אחד – מגש מושחת, עשיר בטירוף – מצד שני, מגש בריא, רענן וצמחוני/ טבעוני!

הרמת כוסית  של מונייר צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמונה 
חידוש טעים ומרהיב מבית קייטרינג מונייר לכבוד האביב המתקרב וחג הפסח הממשמש ובא – ומתאים גם להרמת הכוסית המסורתית לכבוד החג: בחירת אופי האירוח על ידי הלקוח. מונייר הכינו שתי אלטרנטיבות טעימות להפליא, ואתם צריכים רק לבחור ביניהן:

האופציה ה"מושחתת": מגשי אירוח שופעי כל טוב, המכילים, בין השאר: מוס אוריאו, רוגלעך קראנץ' שוקולד וסוכריות, קרמבו ורוד חגיגי ובורגר פורטובלו.

האופציה האביבית – טבעונית: פיתה'לה אבוקדו – לחם מלא, ג'בטה דגנים בטטה, קרואסון קוואקר - משמש, תפוח, גבינת עזים, ברוסקטות ומטבלים, סלט ירוק אביבי.

הרמת כוסית מונייר אופציה אביבית טבעונית  צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמןנה ללא תשלום
את שתי האופציות מלווה ערכת עיצוב מהממת צבעונית ומלאה בסטייל, שתהפוך את האירוע למרהיב גם ויזואלית. 

הערכה מכילה:
🌺 זרי פרחים טריים, ניצניות, חרציות וגיבסניות
🌺 ראנר בהדפס פרחוני ואביבי למרכז השולחן
🌺 פלייסמייטים עם משפטים מגניבים ברוח החג

מחירים:
🌺 מגש קינוחי כוסות מוס אוריאו 12 יח' 174.00 ש"ח
🌺 מגש רוגלך קראנץ שוקולד סוכריות 15 יח' 116.00 ש"ח
🌺 מגש קרמבו ורוד חגיגי 15 יח' 150.00 ש"ח
🌺 מגש בורגר פורטבלו 12 יח' 140.00 ש"ח
🌺 ג'בטה דגנים בטטה - טבעוני 18 יח' 136.00 ש"ח
🌺 מגש ברוסקטות ומטבלים - טבעוני 220.00 ש"ח

כריכים של מונייר צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמונה ללא תשלום 

פיתלה אבוקדו של מונייר צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמונה ללא תשלום 
כבר למעלה מ-15 שנה שקייטרינג מונייר מכינים מגשי אירוח חגיגיים ומרשימים מלאים בכל טוב. המבחר של מונייר כולל מנות קלאסיות לצד מנות ייחודיות ומפתיעות לכל סוגי האירועים.

וגם אם אתם לא מפיקים אירוע במשרד - אתם עדיין יכולים ליהנות מכל הטוב הזה, כי את מגשי האירוח של מונייר ניתן להזמין דרך האתר: www.munier.co.il, משלוחים בכל רחבי הארץ ובחנות המפעל: יוסף ספיר 7, ראשון לציון. כשרות: בד"צ בית יוסף.

בשיתוף קייטרינג מונייר
קרדיט צילומים: אפיק גבאי -התמונות מאושרות לפרסום ללא תשלום
ערכה: נדיה היבא

יום ראשון, 12 במרץ 2023

מרכז העיצוב ALL IN HOME מוזיל מחירים ומציע סל פתרונות בתחום השיפוץ והבנייה

מרכז העיצוב ALL IN HOME שבכפר קאסם לעיצוב, שיפוץ ושיפור חללי הבית, מציע סל פתרונות מקיף בתחום השיפוץ והבנייה האבזור והעיצוב לבית.

במרכז תמצאו את כל צרכי העיצוב ו "עשה זאת בעצמך" במגוון תחומים, מוצרים ופתרונות: החל מגופי תאורה מעוצבים, צבעים מקצועיים, פרזול, אספקה טכנית ממיטב היצרנים בעולם, כלי בית מעוצבים, כלי עבודה וחומרים ברמה הגבוהה ביותר, מחלקת חשמל ומותגי החשמל הנחשבים בעולם, מחלקת מטבח איכותית עם פרזול היוקרה "בלום" בסטנדרט גבוה ובגימור יוקרתי, מחלקת אמבטיה ייחודית עם מגוון אינסופי של חומרים, כיורים, מקלחונים, ארונות אמבטיה, ברזים ומוצרים משלימים ליצירת העיצוב הטוב ביותר במגוון גדלים. וכלה במחלקות איכותיות נוספות בתחומים משלימים.

מטבח במרכז העיצוב אול אין הום בכפר קאסם צילום עומרי מירון
במקום פועלת מחלקת מטבחים מלווה בייעוץ של מעצבות פנים בסטנדרט גבוה ובגימור יוקרתי, מחלקת קרמיקה וריצוף עם מותגים יוקרתיים מחו"ל, וכן מחלקת אמבטיה עם אינספור אופציות של כיורים, מקלחונים, ארונות אמבטיה, ועוד.

המרכז נוקט בימים אילו במדיניות של הורדת מחירים, קבועה. הורדת המחירים מאפשרת לרכוש קרמיקה ומטבחים איכותיים, במחירים נמוכים במיוחד .

סרחאן טאהא בעלים ומנכ"ל המרכז מוסר כי: "הורדת המחירים היא חלק מתהליך השיווק במרכז הייחודי שלנו ובכך אנו מאפשרים לצרכן לרכוש מטבחים וקרמיקה במחירים הגיוניים . בבעלותנו מפעל יצרני בו אנו מייצרים את המטבחים ואת ארונות האמבטיה ,אשר גם מייצר לחברות אחרות ומכאן שפערי התיווך נחתכים, מה גם שהוצאות התפעול בכפר קאסם נמוכות בהרבה ממקומות אחרים דבר המאפשר לנו את הגמישות המהותית במחירים".

עוד מוסיף סרחאן טאהא שחשוב לו להציג מטבחים וקרמיקה של החברות המובילות ברחבי העולם כמו:vitra,roca,imola,marazzi,florim,abk,sanaAgostino,fmg

נימים בקרמיקה אול אין הום צילום עומרי מירון
מתחם העיצוב אול אין הום מתפרש על פני שתי קומות ,1460 מ"ר, כפר קאסם , ברחוב הראשי , מרכז עיצוב זה הינו היחיד מסוגו במגזר הערבי בשל המבחר הרחב של מוצרים ותצוגה רחבה מאוד של מטבחים ,קרמיקה, כלים סאניטריים ועוד.


בשיתוף מרכז העיצוב ALL IN HOME
קרדיט צילומים: עומרי מירון- השימוש בתמונות ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

החבר החדש לניקוי עור הפנים Sali Up של חברת פרומיס

בשורה משמחת לכל בעלות עור פנים שמן, פצעונים וראשים שחורים, חברת פרומיס משיקים מוצר להיט חדש - קצף ניקוי Sali Up, שיהפוך במהרה לחבר החדש הכי טוב בשגרת הטיפוח היומית.

מי שמכיר אותי כבר יודע שאני מאוד מקפידה על טיפוח עור הפנים, וחשוב לי להשתמש עם מוצרים טובים, איכותיים ויעילים. בשגרת הטיפוח שלי אני שמה דגש על ניקוי עור הפנים לפחות פעמיים ביום.

קצף ניקוי Sali Up של חברת פרומיס. צילום: נדיה היבא
לאחרונה קיבלתי להתנסות קצף ניקוי Sali Up של חברת פרומיס (אני אוהבת את מוצרי החברה ומשתמשת קבוע במספר מוצרים שלה), ואחרי השימוש בו הסתבר שהרבה יותר נוח ונעים לנקות את עור הפנים עם קצף, וגם פעולת הניקוי היא הרבה יותר מהירה והתוצאה ממש טובה. עור הפנים שלי הרבה יותר נקי, חלק ונעים.

קצף הניקוי החדש מכיל 2% חומצה סליצילית מעולה למי שעור הפנים שלה זקוק לאיזון שומניות, הפחתת פצעונים וראשים שחורים. קצף ניקוי במרקם אוורירי המסיר ביעילות עודפי שומן, שאריות איפור ולכלוך המותיר מראה מט, חלק ונקי.

החבר החדש לניקוי עור הפנים Sali Up של חברת פרומיס צילום: נדיה היבא
מדובר בתרחיץ המשחרר נקבוביות חסומות וצולל עמוק כדי לנקות עודפי שומן מבפנים, עוזר להגיד ביי ביי לפצעונים קיימים ולמנוע חדשים. ניאצינמיד ותמציות של עלי סנטלה, תה ירוק, תפוח ואגס, מסייעים בוויסות ייצור השומן, הפחתת אדמומיות, הרגעת העור ומותירים תחושת רכות ורעננות.

💦 קצף הניקוי מגיע במרקם אוורירי של קצף שכיף למרוח ולעסות איתו את העור.
💦 מועשר בעלי סנטלה ותה ירוק התורמים להפחתת אדמומיות והרגעת העור, ותמציות טבעיות של תפוח ואגס, המותירים תחושת רכות ורעננות.

קצף הניקוי הוא מוצר חובה לעור מעורב עם אזורים שמנוניים במיוחד, עור שומני עם ראשים שחורים ולבנים ועור הנוטה לפצעונים.

קצף ניקוי Sali Up של חברת פרומיס. צילום: נדיה היבא
הוראות שימוש נכונות לקצף Sali Up
💦 בשבוע הראשון להתחיל בניקוי כל יומיים בשעות הערב/ בוקר (תלוי מתי את עושה את שגרת הטיפוח שלך).
💦 יש להוציא כמות מספקת של הקצף ולעסות את האזורים השומניים בעור, בעיקר באזור ה-T שזה במצח מעל הגבות, לאורך האף ובצדדיו. (רק אותם!)
💦 להמתין כ-2 דקות ורק אז לשטוף היטב במים פושרים ולייבש במגבת רכה.
💦 אפשר להעלות תדירות לפעם ביום כל עוד העור מרגיש חלק, רך ונעים ולא מיובש ומתוח.

קצף הניקוי מגיע במיכל  של 150 מ"ל עם משאבת לחיצה, מאוד קלה ונוחה לשימוש.
עכשיו באתר במחיר מבצע שלא תרצו להחמיץ 87 ש"ח. 

צילום: נדיה היבא
חברת פרומיס יוצאת במבצעים ממש שווים שלא תרצו להחמיץ באתר!!!
עד ה-18 במרץ  כל האתר ב- 35% הנחה!

ועוד סיבה למסיבה - המוקטנים של פרומיס חוזרים!
בקנייה מעל 200 ש"ח - מוקטן מתנה (נבחר אקראי)
בקנייה מעל 400 ש"ח - 2 מוקטנים מתנה (נבחר אקראי)

לאתר של חברת פרומיס  https://promise-cosmetics.co.il/

המוצר מאושר על ידי משרד הבריאות, לא נוסה על בעלי חיים, אינו מכיל רכיבים מהחי וללא פארבנים.

בשיתוף חברת פרומיס PROMISE
קרדיט צילומים: נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

המלאך מאיסטנבול של מאיר חסדאי

הספר המלאך מאיסטנבול של מאיר חסדאי, הינו רומן  מרתק המצייר את חיי היהודים בטורקיה דרך קורות משפחה אחת, מגירוש ספרד ועד העלייה לישראל.

האם האהבה תמיד מנצחת? 
השאלה מרחפת על פני כל דפי הרומן החדש המלאך מאיסטנבול שכתב מאיר חסדאי ויצא בהוצאת דפי חיים. איזו אהבה תנצח - של נעמי ודינר או של ויקטור לנעמי? האם שונה אהבת עם ישראל של ויקטור, מזו של דינר? מה עם אהבת נעמי לאחותה או למפעל חייה, ומה המחיר לקיומן של אהבות אלה, זו לצד זו?

זוג אוהבים ששורשיו בטורקיה מקבל מדליונים משפחתיים עתיקים: החתן מקבל את המדליון ממשפחתו והכלה, ממשפחתה. בכל משפחה, מאז גירוש ספרד, עובר המדליון מדור לדור. לתדהמתם, הם מגלים שהמדליונים – זהים. כיצד זה יתכן, וכיצד כל זה מתקשר לגיבורי הרומן - דינר, נעמי וויקטור?

כריכה קדמית  של הספר - המלאך מאיסטנבול
ברומן ההיסטורי החדש תכירו את יהודי טורקיה כפי שלא הכרתם: חיי הקהילה העשירים מתוארים דרך קורותיה של משפחה אחת, ששורשיה בטולדו שבספרד: ההתמודדות עם קשיים ואתגרים מורכבים ובהם אנטישמיות, גזענות ובריונות, בעיות הפרנסה, ההגירה ופיצול המשפחות, הפעילות המחתרתית הנועזת למען ניצולי השואה ועוד. תגלו גם מי היתה המלאך מאיסטנבול, וכיצד זכתה בכינויה.

מאיר חסדאי ז"ל, יקיר העיר רחובות, עלה מטורקיה במסגרת עליית הנוער. במשך כ-20 שנה חקר וכתב את תולדות משפחתו. לבקשתו, יצא הספר לאור בהוצאת דפי חיים, לאחר שעבר עריכה ושכתוב בידי אורלי לבנברג עמית.

ובנימה אישית: סיפור אהבה לארץ ישראל וסיפור אהבה נוגע ללב שנרקם בין גבר לאישה ולא כבה במשך שנים ארוכות. ספר מעניין שריתק  וסיקרן אותי מתחילתו ועד סופו -  ממליצה בחום לקרוא את הספר.

הספר: המלאך מאיסטנבול, מאת מאיר חסדאי, 
בהוצאת דפי חיים 
463 עמודים
כריכה רכה  
מחיר מומלץ לצרכן: 98 ש"ח.

להשיג: בחנויות הספרים, באתר עברית ובהוצאת דפי חייםwww.storyoflife.co.il

ערכה: נדיה היבא

מותג תוספי תזונה וצמחי מרפא החדש של חברת נס הטבע מייצרת מוצרים בטכנולוגיה ייחודית הממקסמת את ספיגתם בגוף

חדש על המדפים ובשורה משמחת לאוהבי תוספי התזונה!!

חברת NES - מותג תוספי תזונה וצמחי מרפא של חברת "נס הטבע" - מייצרת מוצרים בטכנולוגיה ייחודית הממקסמת את ספיגתם בתאי הגוף. המוצרים מבוססים על צמחים אורגניים, נוזליים ונוחים לבליעה והם כוללים צמחי מרפא, ויטמינים ומינרלים.

התהליך הטכנולוגי גם מאפשר לשלב באותה תמיסה מספר רב של צמחי מרפא, במטרה לסייע ולתמוך בתהליכי ריפוי שונים של מגוון בעיות בריאותיות. כל המוצרים הם פרי פיתוח ישראלי ומיוצרים בישראל במפעלים מורשים ועפ"י כל התקנים המחייבים בתחום.

נס הטבע - מותג תוספי תזונה חדש.  צילום - פרסום פוליטי
לדברי אברהם מור קצב, נטורופת והרבליסט קליני ND, MA CIH, יועץ לחברה, הספיגה המרשימה אפשרית הודות לטכנולוגיה המפרקת את חומרי הגלם לגודל זעיר במיוחד באמצעות מים מיוננים, מה שמאפשר להם לחדור את מעטפת התא דרך תעלות החלבון. "המטרה החשובה ביותר של כל תוסף תזונה היא ספיגתו בתא ולכן, אם החומרים לא מגיעים אל היעד – תאי הגוף, יש משמעות פחותה לכמות ואפילו לאיכות החומרים הנכנסים לגוף", הוא אומר, "וזה, בעצם, מה שמציעה הטכנולוגיה של נס הטבע – שיעור ספיגה גבוה במיוחד בתאי הגוף, מה שמאפשר לתאים להיעזר באותם חומרים באופן יעיל ומהיר.

בנוסף, מדובר בהשריית חומרי הגלם מקסימום 20 שעות (לעומת כ-3 שבועות בתמיסות הידרו-אלכוהול); בכל תמיסה ניתן לשים מספר רב של צמחים (אחת התמיסות שהוזמנו בחברה כללה 22 צמחים, כאשר בשיטה המסורתית ניתן לשים עד 5 מרכיבים) ועוד. כל התמיסות פותחו בעזרת מטפלים ומומחים בתחום, בשילוב טכנולוגיות חדשניות, ידע ומחקרים על צמחי מרפא".

נס הטבע - מותג תוספי תזונה חדש. צילום - פרסום פוליטי
כשרות: בד"ץ העדה החרדית, בד"ץ אגודת ישראל.

להשיג בחנויות הטבע, בתי מרקחת, קליניקות לרפואה טבעית, משווקים מורשים ברחבי הארץ ובאתר IPHRMA. פרטים באתר

ויטמין B12 של חברת נס הטבע המייצרת מוצרים בטכנולוגיה ייחודית הממקסמת את ספיגתם לגוף.
צילום: נדיה היבא
למה ויטמין 12B חשוב?
מרגישים עייפות, מדוכאים, עצבניים לא זוכרים דברים???
קיימים סוגים שונים של ויטמין B, כשכל אחד מהם ממלא תפקיד שונה. רובם מסייעים להפיק אנרגיה מהמזון שאנו אוכלים, ולנצלה בתאי הגוף.B12 חיוני לגוף האדם בכל גיל, בין השאר בשל מעורבותו בייצור כדוריות דם אדומות ותאי דם נוספים, לתפקוד תקין של מערכת העצבים ולבניית ה־DNA.

הגוף לא יודע לייצרו ויש לקבלו בתזונה. הוא נמצא במזונות מהחי (בשר, עוף, דג, חלב ומוצריו). הוא לא נמצא במזונות מהצומח למעט מזונות שהועשרו בו, ושמרי בירה. ניתן לקבלו גם כתוסף תזונה.

מחסור בו, שעשוי לנבוע מסיבות שונות (כולל תזונה שדלה בו, בעיות בספיגתו, השפעה של תרופות, מחלות ובהן מחלות מעי, ועוד) עלול לגרום לאנמיה, פגיעה בעצבים, דיכאון, הפרעות בהתפתחות ובזיכרון ועוד. למרות חשיבותו, החוסר בו הוא תופעה שכיחה בעולם המערבי, כולל ישראל.

תוספי התזונה של נס הטבע אינם תרופה ואינם מיועדים לרפא, לטפל, לאבחן או למנוע מחלה כלשהי. בכל בעיה רפואית יש להתייעץ עם רופא מומחה.

בשיתוף חברת נס טבע
קרדיט צילומים: פרסום פוליטי-פרסום התמונות ללא תמורה, נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

יום ראשון, 5 במרץ 2023

אריאלה ביוטי משיקה סדרת תכשירי ABCD להבהרת העור והעלמת פיגמנטציה

אריאלה ביוטי עושה זאת שוב!
לאחר ההצלחה הפנומנלית של סדרת השמפניה, אריאלה ביוטי משיקה את סדרת תכשירי ABCD הפועלים בארבעה שלבים להבהרת העור והעלמת פיגמנטציה.

השבוע הוזמנתי להשקת סדרת התכשירים החדשה של אריאלה ביוטי שנערכה בקליניקה שלה שבתל אביב. את אריאלה כבר פגשתי מספר פעמים ותמיד נהנתי להקשיב להסבריה על סדרות הטיפולים החדשות שלה. בחדרי הטיפולים הנינוחים תוכלו למצוא מיכשור טכנולוגי מתקדם מהשורה הראשונה.

אריאלה ביוטי משיקה סדרת תכשירי ABCD להבהרת העור והעלמת פיגמנטציה.
צילום: נדיה היבא
בעזרת  סדרת תכשירי ABCD  החדשה ניתן לטפל בבעיות עור נפוצות המוכרות לכל אחת מאיתנו. בסדרה אפשר למצוא ארבעה תכשירים הפועלים בכוחות משולבים כנגד כתמים בעור ופועלים להבהרתו והתוצאה – מראה עור בהיר, צעיר ללא כתמים וסימני גיל.

לפני הטיפול יש לנקות את הפנים בעזרת קצף ניקוי מפנק מבית אריאלה ביוטי: סבון ההופך לקצף מפנק במרקם של מוס עשיר בתמציות מרגיעות כמו אלוורה, קמומיל וקלנדולה, השומרים על איזון יעיל בעור הפנים תוך כדי פעולת הניקוי. בנוסף, הקצף עשיר בחומצה היאלורונית המעניקה לעור שפע של לחות.

הטיפול בקצף הניקוי מותיר את העור עם תחושת רכות נעימה ומכין את העור לספיגת החומרים הפעילים בהמשך הטיפול בסדרה.

אריאלה ביוטי משיקה סדרת תכשירי ABCD להבהרת העור והעלמת פיגמנטציה.
צילום: נדיה היבא
תכשירי הסדרה:
💦 מי ההבהרה הייחודיים של אריאלה ביוטי: הנוסחה הייחודית מותאמת לפנים ולכל איזור בגוף בו תרצו להפחית את הופעת כתמי הפיגמנטציה הכהים והסוררים. מי ההבהרה מכילים פפטיד ייחודי העוזר לדכא המלנין, שהוא הגורם המייצר את הופעת הפיגמנטציה. הם עשירים בתמציות אלוורה וצמחים מרגיעים. בנוסף, משמשים כחומר אנטי דלקתי לחיזוק המערכת החיסונית בעור. כמות קטנה של מים הנספגת בעור הפנים בשימוש תדיר יוצרת אפקט גדול ומשמעותי.

💦 קפסולות אנטי אייג'ינג + אפקט ההבהרה: 2 מוצרים באחד. קפסולה ייחודית זו, מעניקה פתרונות מתקדמים וחדשניים הודות לחומרים הפעילים שהיא מכילה כמו תרכובת מצמח המרשמלו, שורש ליקריץ וסיבי אורז וסובין. המרשמלו, הליקריץ וסיבי האורז עשירים בוויטמינים ומינרלים חיוניים ויעילים לעור, כמו ויטמין E, קבוצת ויטמין B, מגנזיום, זרחן, סלניום, תיאמין, ניאצין, אשלגן, סידן וברזל. עושר עצום של מרכיבים נהדרים שלהם העור הבוגר זקוק על מנת לחזק את מעטפת התאים ולהחזיר אותם לפעילות תקינה. 

הקפסולה מכילה בנוסף שמן חוחובה העשיר בויטמין E ושמן סקוולאן המיועד לריכוך העור, ויטמין C נוגד החמצון ועוזר לדיכוי המלנין. הקפסולה מכילה גם מולקולות של חומצה היאלורונית החודרות לעור, משקמות אותו ועוזרות לטיפול במראה עייף ומקומט. 

לטיפול ייעודי בכתמי פיגמנטציה יש למרוח מקסימום חומר אקטיבי על כתם הפיגמנטציה. להבהרה כללית, יש למרוח את תכולת הקפסולה על כל הפנים.

💦מדכא מלנין: מכיל חומצה קוג’ית, ארבוטין ואלסטין שהוכחו במחקרים כמקדמי הבהרת עור. ממזער נראות כתמי עור כהים ב 2-3 סדרי גודל. מתקן פגמי עור ונזקים יומיומיים ומחדש את העור. בנוסף, מכיל ויטמינים A,E ו-C בריכוזים משמעותיים ומכיל רכיב ייחודי – nano-white המעכב משמעותית את היווצרות המלנין. מסייע לשיפור צלליות כהות מתחת לעיניים ויוצר מראה אחיד, בהיר וזוהר.

💦 קרם לטיפול בהבהרה: מיועד לטיפול אינטנסיבי בפיגמנטציה בשעות הלילה. הקרם מכיל בוקציול - התחליף הטבעי לרטינול הבטוח לשימוש בשמש, חומצות אלפא הידרוקסיות ממקור טבעי, חומצה קוג'ית מקופסלת, חומצה לקטית, פפטיד dermostatyl IS – המטפל ביעילות בפיגמנטציה ומעכב את היווצרות המלנין.

אריאלה ביוטי משיקה סדרת תכשירי ABCD להבהרת העור והעלמת פיגמנטציה.
צילום: נדיה היבא

אריאלה ביוטי משיקה סדרת תכשירי ABCD להבהרת העור והעלמת פיגמנטציה.
צילום: נדיה היבא
שילוב מנצח של כל המרכיבים יחד גורם לפעילות אינטנסיבית המדכאת ומעכבת את יצירת המלנין האחראי להופעת פיגמנטציה.הקרם מונע היווצרות מחדש של כתמי עור ומסייע להבהרת העור ומתאים לכל אזורי הגוף.

אריאלה "ביוטי"
בר כוכבא 23 בני ברק, מגדלי V טאוור, קומה 3 ליד קניון איילון
טלפון 03-5783330 077-8042470
פייסבוק: arielabeauty
אתר: arielabeauty.co.il
אינסטגרם: ariela.beauty

בשיתוף אריאלה ביוטי
קרדיט צילומים: נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

יום שישי, 3 במרץ 2023

מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד

לקראת הסופ"ש בקשו שאכין פלפלים ממולאים עם אורז ובשר טחון, כי מזמן לא הכנתי. בדרך כלל אני משתמשת בפלפלים אדומים ובקישואים ירוקים למילוי (אחרי שאני מרוקנת את תוכן הקישוא). זאת מנה יפה וחגיגית להגשה, משביעה, ושכל בני המשפחה מאוד אוהבים אפילו הקטנים ביותר, שאוהבים לאכול את מילוי הפלפל בהנאה רבה.

לאחרונה קיבלתי משלוח מלא כל טוב, ולשמחתי בן המוצרים עמדו בגאווה בקבוק באריזת זכוכית עם רוטב עגבניות חתוכות דק בצבע אדום משגע של "פסטה ריקו", ושקית אורז ריזוטו ארבוריו - בדיוק מה שאני צריכה להכנת פלפלים וקישואים ממולאים.

אז קדימה לעבודה!!!

מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד. צילום ומתכון: נדיה היבא
מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים עם אורז ובשר טחון
המתכון באדיבות נדיה היבא


מצרכים:
5 פלפלים בכל מיני צבעים
5 קישואים ירוקים קטנים ושמנמנים
שמן לטיגון
10 שיני שום, קצוצות
2 בצלים, קצוצים דק
500 גרם בשר טחון
חבילת כוסברה, קצוצה(מי שלא אוהב יכול לוותר)
1 כוס אורז
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה

לרוטב העגבניות:
1 בקבוק רוטב עגבניות חתוכות דק של פסטה ריקו
בצל קצוץ
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב יכול לוותר) 

פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד. צילום ומתכון: נדיה היבא
הוראות הכנה:
👈 המילוי: מטגנים במחבת גדולה את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה.

👈כשהבשר משנה את צבעו (לא לטגן יתר על המידה אחרת הבשר מתייבש) מוסיפים את האורז. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, ומורידים מהאש.

👈 מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא עד הסוף כי האורז מתנפח). מרוקנים את הקישואים מהתוכן בזהירות, שלא ישברו וממלאים עם כפית במילוי הבשר והאורז.

👈 בסיר גדול ורחב מסדרים את הפלפלים כשהפתח למעלה וכך גם הקישואים.

👈 הרוטב: באותה המחבת שטיגנו את הבצל והבשר, מטגנים את הבצל ומוסיפים את מיץ העגבניות, והתבלינים ומביאים לרתיחה.

👈 שופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מוסיפים את שאת הרוטב לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

👈 יש לבדוק מידי פעם אם לא נגמרו הנוזלים בסיר, אם כן יש להוסיף כוס מים חמים.

רוטב עגבניות חתוכות דק של פסטה ריקו,  וריזוטו ארבוריו של פסטה ריקו. צילום: נדיה היבא
רוטב עגבניות חתוכות דק של "פסטה ריקו"
העגבניות שמהן אנו מייצרים גדלות באי סרדיניה האיטלקי במשך יותר מ -40 שנה. האדמה הסרדינית מטפחת עגבנייה מתוקה ללא שימוש בחומרי הדברה; העגבניות העסיסיות שגדלות באזור זה נותנות טעימה מהשמש האיטלקית. 

כל חומרי הגלם מגיעים אך ורק מהאזורים המתאימים היסטורית לגידול העגבניות, ובזכות המקצועיות והמיומנות של היצרנים והמיקרו אקלים המיוחד, שמבטיח את הלחות ואחוז המלח הנכון בשדות .לאחר שנאספו מהשדות הן מועברות מיד למפעל, שם הן מעובדות ונארזות תוך מספר שעות, תוך שמירה על הטעם ועל המאפיינים התזונתיים של הפרי הטרי. מגוון מוצרי העגבניות של ריקו מאפשרים ליהנות ממגוון רטבים ומוצרי בסיס מעגבניות איכותיות וטעימות שמגיעות היישר מסרדיניה- איטליה.

כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13.90 ₪ לבקבוק 680 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.

ריזוטו ארבוריו של "פסטה ריקו"
ריזוטו היא מנת אורז בעלת מרקם חלק ועשיר שמקורה בצפון איטליה. זן האורז המזוהה ביותר עם המנה הוא ארבוריו, המעניק למנה מרקם רך וקטיפתי הודות לכמות העמילן הרבה המשתחררת ממנו, וליכולתו לספוח כמות רבה של מים בעת הבישול. הריזוטו של פסטה ריקו מזן ארבוריו מורכב מ 100% זן ארבוריו (אינו מעורבב עם זנים נוספים) ומתאים להכנת מנות ריזוטו מושלמות.

כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 19.90 לאריזת 800 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.

עמוד פסטה ריקו בפייסבוק: https://www.facebook.com/PastaRiccoisarel
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/pastariccoisrael/

בשיתוף "פסטה ריקו:
קרדיט צילומים:
ערכה: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...