יום שבת, 9 במאי 2020

הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם בירושלים פתח את שעריו לציבור הרחב

הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם  - אני קראת לו "הגן הקסום" פתח ביום רביעי 6/5/2020, את שעריו בפני הקהל על פי הנחיות משרד הבריאות. המבקרים יוכלו להיכנס לגן בתיאום ובהרשמה מראש.

ממליצה לכם באופן אישי: קחו את הילדים והמשפחה וסעו ל"גן הקסום" לבילוי משפחתי, עם המון חוויות, מראות של פריחה וריחות, מים זורמים ועוד ממש כמו בחו"ל שלא תשכחו עוד הרבה זמן!!!

הגן הבוטני דאג לחיטוי אזורי הקהל והשירותים הציבוריים, יבקר את כמות הנכנסים ואת התנהלות הקהל במהלך הביקור, על פי הנחיות משרד הבריאות.

הגן הבוטני מאי 2020 צילום תום עמית
בשל הצורך בבקרה על כמות המבקרים ורמת מיגונם, יחויבו המבקרים בהנחיות הבאות:

🌷מכירת הכרטיסים תתבצע מראש באתר בימות וכך גם התשלום ותהיה לפי שעות; 

🌷המבקרים יתבקשו לנוע בגן תוך שמירה על מרחק בין משפחות/קבוצות, ולהימנע מהתקהלות של למעלה מ- 10 אנשים; 

🌷כל מבקר יחויב במדידת חום שתבוצע בכניסתו לגן (לא תותר כניסה למי שחום גופו עולה על 38מעלות); 

🌷כל מבקר חייב להצטייד במסכה אישית ומומלץ גם שימוש בכפפות (למעט הפטורים מהחובה על פי הנחיות שבתוקף).

🌷אפשר יהיה לטייל בגן הבוטני בכל החלקות, נציין כי הגן משתרע על 120 דונם וניתן להכניס בו מאות אנשים בו זמנית על פי הנחיות משרד הבריאות.

החממה הטרופית בגן הבוטני בירושלים. צילום: נדיה היבא
פריחה מרהיבה בחממה הטרופית. צילום צביה אדלר
תום עמית, מנכ"ל הגן הבוטני מציין כי: "לאחר חודש וחצי בו הגן הבוטני נסגר למבקרים אנו מאושרים להודיע שבהתאם להנחיות משרד הבריאות והתו הסגול , הגן יפתח את שעריו לכל תושבי ירושלים וישראל כולה. אני ממליץ בחום להגיע לבקר במרחבים האדירים של הגן וליהנות מהפריחות, המים הזורמים, מהאוויר, ממראות וניחוחות הטבע שנמצא כרגע בשיא פריחתו..  מקצת שפיות".

שעות הפתיחה:
ימים א'-ה': 9-17
יום ו': 9-14
שבת : 9-17
הוראות הגעה - יש לרשום בווייז: "גן בוטני חניון תחתון". זה שער הכניסה הראשי היחיד שפתוח.

מחיר: ( יש לשלם מראש באתר בימות )  https://bit.ly/2YvXqHZ
ילדים ירושלמים עד גיל 18- חינם (בהצגת ת"ז).
מנויי הגן- חינם (בהצגת מנוי).
מבוגרים מעל גיל 18- 35 ₪

בגן הבוטני בירושלים. צילום: נדיה היבא
בגן הבוטני בירושלים. צילום: נדיה היבא
הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם הוא פנינה של טבע בלב ירושלים. הגן פועל כמרכז חינוכי ומחקרי ומכיל אוסף מגוון של צמחים מכל העולם בתצוגה גיאוגרפית. הגן הינו מוקד לבילוי, לתיירות ולאירועי תרבות כמו גם מרכז לחינוך, הדרכה ומחקר. 

זהו הגן הבוטני הגדול בישראל, שטחו משתרע על פני 120 דונם,ובו אוסף הצמחים החיים הגדול ביותר בישראל ובמזרח התיכון. בגן גדלים יותר מ-6,000 מינים וזנים של צמחים שונים מהעולם, המוצגים בשש חלקות גיאוגרפיות ורובן פורחות כעת (אפריקה הדרומית, אירופה, אמריקה הצפונית, אוסטרליה, דרום-מערב ומרכז אסיה והים התיכון). חלקות הגן מדמות את נופי הצומח של כל אזור ומציגות נופים מרהיבים לאורך כל השנה.

כיום הגן נמצא בתקופת האביב ופורח. בכניסה לגן תצוגת פרחי בר מסחררת ומרבדי טופח ריחני בריח משכר.

בחלקת דרום אפריקה שלל שיחי מרווה ואינסוף צמחים בשרניים מיוחדים ואחרים.
בחלקת אסיה תוכלו ליהנות מדגנים שונים יפים, אל תפספסו את חלקת החקלאות, שם תוכלו לראות חיטה, שעורה, פול ועוד.חלקת הים התיכון בקצה הגן מוצלת ויפה, כאן פורחים שיחי לוטם, שלהבית ושלל פרחי בר.

לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 באתר ובעמוד הפייסבוק של הגן
ניתן להזמין כרטיסים רק דרך אתר בימות https://bit.ly/2YvXqHZ

סיור לכל המשפחה בחממה הטרופית. צילום תום עמית
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

לקראת ל"ג בעומר מתכון להכנת רפסודה של נקניקיות

בל"ג בעומר השנה לא נוכל לחגוג סביב המדורה בגלל הוראות משרד הבריאות, אבל זו לגמרי לא סיבה לוותר על נקניקיות.

נקניקיות מאז ומתמיד נחשבו למאכל טעים ואהוב לא רק על הילדים, והיום הן גם משתלבות במנות גורמה שמוגשות במסעדות הפופולאריות ביותר.

לבשל נקניקיות במים או לאפות אותם בתנור כולם יודעים וזה בסדר גמור, אבל אפשר לעשות עם הנקניקיות מנות הרבה יותר מעניינות ואטרקטיביות.

חברת עוף טוב והמתכונאי רון יוחננוב מציעים רעיון יצירתי למתכון נפלא שעשוי מנקניקיות עוף איכותיות וטעימות. מדובר במנת שרינג, שמומלץ לחלוק עם חברים או עם בני המשפחה, אך בהחלט גם אפשר להתענג עליה לבד...

מתכון עוף טוב - רפסודה של נקניקיות (צילום רון יוחננוב)
מתכון להכנת רפסודה של נקניקיות
50 דקות הכנה
מנת שרינג לעד 5 אנשים

מצרכים:
2 חבילות נקניקיות עוף טוב
בצק עלים
ביצה להברשה + שומשום לעיטור

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות .
2. פותחים את בצק העלים, חותכים ריבוע בגודל 25*25 ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
3. את יתר הבצק עלים פורסים ל-9 רצועות ארוכות.
4. מסדרים על גבי ריבוע הבצק שבתבנית את הנקניקיות ב-2 שורות צמודות.
5. מלפפים את הרצועות בתנועת שתי וערב סביב הנקניקיות ליצירת נראות רפסודה.
6. מברישים בביצה, מפזרים מעל סומסום ואופים בתנור כ-30 דקות או עד הזהבה.

טיפים להכנה:
- חשוב לעבוד עם בצק קר מאוד על גבול הקפוא.
- אם מרגיש לכם שאתם מתחילים להסתבך. קמחו מעט את הבצק והמשיכו בקליעה.
- לא חובה להבריש בביצה.
- אפשר לפזר כל דבר שאוהבים מעל כמו מלח גס, קצח. פרג ועוד.
- חשוב לאפות את הבצק היטב. עד הזהבה.

מאחלת לכולנו בריאות ול"ג בעומר טעים ושמח!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...