יום חמישי, 4 בנובמבר 2021

"חקלאי גרנות" משווקת אבוקדו ממותג במחיר שווה לכל כיס

היום נדבר על אבוקדו - כן, זה הפרי בצבע ירוק עז, שהעונה האידיאלית שלו היא בתקופת החורף ושנהוג לאכול אותו חי ורך בצורות שונות וגם לשלב אותו במנות שאוהבים. אצלינו בבית מאוד אוהבים אבוקדו בכל מצב: כממרח עם בצל ירוק וביצה קשה , כתוספת בצורת קוביות בסלט ירוק, בסלט עם ביצים, עם או בלי טונה, ברול סושי צמחוני, ולפעמים אוכלים חצאי אבוקדו כמו שהם עם מלח, לימון ופלפל שחור.

באחת מתקופות חיי גרתי בצרפת, שם נוהגים להקפיד מאוד על טקס הארוחות: בכל ארוחה חייבים 3 מנות  ומקנחים בגבינות קשות ופרי ליד.  זכור לי היטב שבתקופת החורף, היינו הולכים לשוק האיכרים וקונים אבוקדו בדיוק כמספר האורחים לארוחה. האבוקדו היה מוגש כמנה ראשונה, חצויי לשתיים, מתובל  במלח, לימון, פלפל שחור, מי שאהב היה מוסיף  ליד מיונז, ואוכלים כמו שזה עם כפית - ולמה אני מספרת לכם את כל זה, כי הייתי הכי גאה  בעולם כשהייתי מצאת על האבוקדו את המדבקה הלבנה, עליה צילום של חקלאי עם כובע טמבל ורשום עליה  בצרפתית: תוצרת ישראל!!!

אבוקדו  אטינגר ממולא בסלט טונה, ביצים, תירס ובצל ירוק. צילום: נדיה היבא
התארגנות החקלאים מציינת בימים אלה שלוש שנים להקמתה, תקופה קצרה בה הפכה לשחקנית מרכזית ומשפיעה של שיווק פירות וירקות לרשתות המזון. עם פתיחת עונת האבוקדו משווקת החברה אבוקדו מובחר מסוג אטינגר באריזת רשת ובתפזורת תחת מותג "חקלאי גרנות".

"חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, משווקת אבוקדו ממותג בתפזורת, באריזות רשת ובאריזות נספק, תחת מותג "חקלאי גרנות". 

 בימים אלה משווק אבוקדו מסוג אטינגר, שנחשב לזן האהוב ביותר על הישראלים, לאחר שסיימה שיווק אבוקדו מסוג גליל שפתח את העונה בתחילת ספטמבר. 

אבוקדו אטינגר מוגש כמנה ראשונה, חצויי לשתיים, מתובל  במלח, לימון, פלפל שחור, צילום: נדיה היבא
האטינגר צפוי להיות משווק עד לסוף השנה, כשבהמשך יצטרפו אליו זנים נוספים בהם האס, פוארטה ופינקרטון. בחודשים האחרונים ניתן היה להשיג אבוקדו באיכות נמוכה ובמחיר יקר, זאת משום שנמכר שלא בעונה. "חקלאי גרנות" מבקשת להבהיר לצרכן, כי רצוי וכדאי לרכוש אבוקדו בעונה בלבד ומגורם מוסמך, ובכך להבטיח את איכותו ומחירו הזול.

על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. 

אבוקדו אטינגר של חקלאי גרנות. צילום: נדיה היבא
האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

כיום נחשב אבוקדו גרנות לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם כ-33% מהפרי הנקטף בארץ. כ-35,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 25,000 דונם של מטעים באזור גרנות. בית האריזה אבוקדו גרנות בו הושקעו בשנים האחרונות מעל 30 מיליון שקלים הינו מהגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הצמוד לקיבוץ גן שמואל. כ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא, כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות. אבוקדו גרנות הינה הפעילות המרכזית של גרנות בתחום הצומח. במסגרת זו גרנות, מלווה, תומכת ומעודדת את המשקים בנטיעת מטעי אבוקדו, בגידולם, באריזתם ובשיווקם בארץ ובעולם.
אבוקדו ממותג של חקלאי גרנות צילום מעין עופר
לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, "נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח. בכוונתנו לספק אבוקדו באיכות מצוינת במספר אופנים ורמות בשלות, ואנו מקווים שכמות וזמינות הפרי בשווקים יוכלו לשמור על מחירו הנמוך לכל אורך העונה".

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 5 – 10 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק). 
להשיג ברשתות שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם, בשווקים הסיטונאים ובחנויות המתמחות.

בשיתוף חקלאי גרנות
אבוקדו אטינגר של חקלאי גרנות. צילום: נדיה היבא

אבוקדו  ממולא בסלט טונה, ביצים, תירס ובצל ירוק מתובל בלימון, מלח ופלפל שחור. צילום: נדיה היבא

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל


מותג הטיפוח אלונה שכטר משיק שמן גוף מזין בריח אכילאה אייקוני

בשורה משמחת למכורי הטיפוח!!
מותג הטיפוח אלונה שכטר משיק שמן גוף חדש מזין בריח אכילאה אייקוני נהדר.

בימים אלו ,בעונת הסתיו וגם בעונת החורף,  כשמזג האוויר טרם יציב, היובש עדין באוויר יחד עם הקרירות של הערב והחום של היום,  עור הגוף שלנו נוטה להתייבש, ולפעמים גם נוטה לגירודים ואדמומיות ולתחושת אי נוחות. אני נוהגת להקפיד במיוחד בתקופה זו לטפח ולפנק את עור הגוף - לאחר מקלחת טובה  ורעננה כשהעור עוד טיפה לח  להתמרח היטב עם קרם או שמן גוף איכותי מרגיעה  ששומר על העור מפני מזג האוויר ומשאיר תחושה נעימה , קטיפתית וריחנית על עור הגוף.
מותג הטיפוח אלונה שכטר משיק שמן גוף  חדש, מזין בריח אכילאה אייקוני. צילום: נדיה היבא
לכבוד חגיגות השופינג איי אל בין התאריכים 4-17/11 מוצע השמן ב-59% הנחה
ובמחיר של 49 שקלים בלבד במקום 119 שקלים!
מותג הטיפוח אלונה שכטר, המתמחה במוצרי טיפוח לעור הפנים והגוף המבוססים צמחי מרפא ומינרלים מים המלח, מציג  בימים אלה  שמן גוף חדש, ארומטי  במיוחד, מרגיע ומפנק, המזין ושומר על עור הגוף, בריח האייקוני של סבון אכילאה אלף העלה המזוהה עם המותג!

סבון אכילאה העשוי מריכוז גבוה של צמח אכילאה אלף העלה, הוא המוצר האייקוני המזוהה ביותר עם המותג מזה 30 שנה, הן בשל תכונותיו וטיבו והן בשל ריחו המיוחד. 

כעת משיק המותג שמן גוף בריח האהוב, שמהווה מוצר חדשני העשוי שילוב של שמני פרחים, בניהם שמן גרניום בעל יכולת חיטוי גבוהות המטפל בבעיות עור שונות, שמן ורדים, שמן זרעי ענבים, שמן יסמין המשמש כסוכן אנטי דלקתי, משפר את גמישות העור ומפחית סימני מתיחה, שמן נר הלילה המכיל מגוון רב של חומצות אמינו, מינרלים וויטמינים, הכולל חומצת גמא המחזקת את מערכת החיסון והתאים תוך הזנת העור, שמן עשב לימון המרגיע את השרירים ומגמיש את העור ושמן שקדים. שמן הגוף החדש תורם למניעת עור יבש, ריכוך העור, שמירתו ולהזנתו. הוא בעל מרקם קטיפתי שנספג בקלות ואינו משאיר סימני שימוש מלבד ריח נעים, מרגיע ומפנק. 

מותג הטיפוח אלונה שכטר משיק שמן גוף  חדש, מזין בריח אכילאה אייקוני. צילום: נדיה היבא
לכבוד חגיגות השופינג איי אל בין התאריכים 4-17/11 מוצע השמן ב-59% הנחה
ובמחיר של 49 שקלים בלבד במקום 119 שקלים!
השמן תורם לשמירה על מראה עור צעיר וקורן, משפר את זרימת הדם ומקנה לחות. כמו כן, יעיל למניעת היווצרות סימני מתיחה במהלך חודשי ההריון. 

בעת השימוש יש למרוח את השמן על הגוף על עור נקי ולעסותו במשך מספר דקות עד לספיגה מלאה. 
המחיר: 119 שקלים ל-100 מ"ל.

לכבוד חגיגות השופינג איי אל בין התאריכים 4-17/11 מוצע השמן ב-59% הנחה ובמחיר של 49 שקלים בלבד במקום 119 שקלים!

שמן גוף בריח אכילאה אייקוני, מבית אלונה שכטר, 49 שח במקום 119 שח לכבוד השופינג איי אל, 
צילום:אורי גרון
אלונה שכטר- להשיג באתר המותג www.alonashechter.com

בשיתוף אלונה שכטר

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

מותג המזון "עתיד ירוק" משיק סדרה של מוצרי יובה שישתדכו בשמחה לכל מנה

בשורה משמחת לטבעונים שביננו: האם שמעתם כבר על יובה??
התפריט הטבעוני מעולם לא היה עשיר יותר!

מותג המזון "עתיד ירוק" משיק סדרה של מוצרי יובה מצויינים, שישתדכו בשמחה לכל מנה! 
היובה היא חלבון סויה מיובש – ללא גלוטן וללא רכיבים מהונדסים גנטית, המתאים להכנה של מבחר מאכלים: תבשילים, מוקפצים, מאכלי קדרה, מרקים ועוד.

סדרת היובה מוצעת במגוון צורות: רצועות רחבות, מסולסלת קשרים, כנפיים ומקלות. לכל אריזה מצורף מתכון קל להכנה. הסדרה משווקת בידי חברת "רוצים את הטבע", המתמחה במוצרי מזון מהטבע.

יובה בסגנון שווארמה. צילום - PIXABAY (1)
היובה משמשת כתחליף בשר במטבח הצמחוני, הטבעוני והכשר. מדובר בקרום שנוצר בתהליך הפקת טופו מחלב סויה, אותו מייבשים עד שהוא מגיע למרקם מוצק ונוח לעיבוד. מרקמה בשרני והיא עשירה בערכים תזונתיים ובהם חלבון בכמות גבוהה, ויטמינים ומינרלים.

תיעוד על שימוש ביובה קיים כבר מהמאה ה-16 והשימוש בה כשהיא טרייה, מיובשת או מותססת נפוץ מאוד בסין, יפן וקוריאה.

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מחזיקי הדת והרבנות הראשית.

מחירים: 
כנפיים; מקלות: 17.90 ש"ח. 
מסולסלות; רצועות: 19.90 ש"ח (לאריזה במשקל 200 – 300 גרם).

להשיג בשופרסל GREEN, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, עדן טבע, אניס, זמורה אורגני וחנויות הטבע.

יובה-עתיד-ירוק-סדרת-יובה.-צילום-לירן-אגסי
"עתיד ירוק" מציע מתכון קל הכנה של טורטייה ראפ עם שוווארמה יובה, בצל, גזר, כרוב וטחינה:

מצרכים:
1 חבילת יובה כנפיים (300 גרם) של "עתיד ירוק"
3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
חצי כוס שמן
1 – 2 גזרים, חתוכים לגפרורים או ג'וליאנים
רבע כרוב, פרוס דק
8 כפות רוטב סויה
3 כפות תבלין שווארמה / תבלין עוף/פרגיות או חוויאג' מרק
3 כפיות אבקת שום או שום גבישי
טורטיות
טחינה
פרוסות מלפפון טרי
גבעולי פטרוזיליה, כוסברה ושמיר

הוראות הכנה:
- להשרות את היובה במים רותחים כ-20 דקות (או 30 דקות - במים פושרים)
- לסנן. לשטוף את היובה במים זורמים ולסחוט היטב. לחתוך לרצועות (כמו שווארמה). אפשר גם להיעזר במעבד מזון
- לחמם שמן במחבת גדולה. להוסיף בצל ולהזהיבו
- להוסיף גזר וכרוב ולטגן להזהבה קלה
- להוסיף את היובה
- להוסיף רוטב סויה ותבלינים
- לערבב ולטגן עוד 2 - 3 דקות לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול
- לחמם טורטייה מספר שניות במיקרו. 
למרוח עליה שכבה דקה של טחינה. להניח מתערובת היובה בשליש התחתון של הטורטייה ולגלגל תוך הידוק עד לקבלת ראפ דחוס
- לחצות את הראפ ולהניח על צלחת מעוטרת בפרוסות מלפפון טרי וגבעולי כוסברה, פטרוזיליה ושמיר טריים.

בשיתוף עתיד ירוק 

צילום: נדיה היבא
ערכה : נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...