יום שבת, 20 ביוני 2020

"משומשו" משיקה גבינה טבעונית חדשה עם מתכון משופר וגם מתכון להכנת פשטידת פסטה בטעם פיצה

בסוף שבוע האחרון חגגנו יום הולדת 3 לנכד שלי. הפעם הבת שלי החליטה שהולכים על תפריט חלבי, והתבקשתי להכין בנוסף לסלטים גם פשטידה בטעם פיצה - אבל ללא גבינה וללא לקטוז, כי אחד מבני המשפחה רגיש למוצרי חלב.

אחרי בדיקה מהירה במקרר כדי לוודא איזה מוצרים יש ומה צריך לקנות, נזכרתי שקיבלתי גבינה חדשה "משומשו" (כשמה כן היא...) להתנסות ולטעימה.

מיד התארגנתי עם כל המוצרים שאני צריכה על השיש, כדי למלא את בקשת ביתי ליום ההולדת - להזכיר לכם - הכנת פשטידה בטעם פיצה ללא גבינה וללא לקטוז.


פשטידת פסטה בטעם פיצה עם גבינה משומשו. מתכון וצילום: נדיה היבא

פשטידת פסטה בטעם פיצה עם גבינת משומשו. מתכון וצילום: נדיה היבא
המשימה הייתה פשוטה - פסטה שבושלה לפי הוראות היצרן, בצל ושום שטוגנו יחד במחבת בשמן זית, לזה הוספתי רסק עגבניות, קוביות של עגבניות טריות ומקולפות, מלח ופלפל שחור וגם אורגנו ועיגולי זיתים ירוקים. בקערה גדולה ערבבתי הכל יחד והוספתי ביצים, לחגיגת הטעמים בקערה הוספתי הרבה מהגבינה החדשה "משומשו" מגוררת (השתמשתי ב-400 גרם, 2 חבילות) ואפיתי בתנור ב-180 מעלות במשך 45 דקות.

לשמחתי הרבה כל הפשטידה חוסלה, אחרי קריאות התפעלות של החוגגים וגם שאלו - אם יש או אין גבינה בפשטידה!!!

מותג הגבינות הטבעוניות "משומשו", משיק גבינה צהובה טבעונית חדשה: פרוסות בסגנון קלאסי מופחת שומן ונתרן במתכון משופר.

הגבינה החדשה עשויה מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעוני, מכילה סידן וסיבים תזונתיים, אינה מכילה לקטוז, כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס והיא ללא חומרים משמרים. 


צילום: נדיה היבא
הגבינה נהדרת לשימוש בכריכים, טוסטים, פיצות ומאפים, ללא חשש מאלרגניים והיא מושקת במתכון משופר של הגרסה הקודמת של המוצר.

הצהובה החדשה מצטרפת לסדרת הגבינות הקשות של משומשו הכוללת צהובה 18%, גוש בסגנון מוצרלה, מלוחה מופחת שומן 5% ועוד.

לדברי הדיאטנית יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, הגבינות הטבעוניות מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית, במיוחד עבור אלו שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב והתקשו לספק לגופם את כמות הסידן היומית.

לפני כשנה השיקה "משומשו", המצויה בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד", סדרת ממרחים טבעונית בסגנון גבינות שמנת, הכוללת ממרח בטעם טבעי, ממרח עם זיתים וממרח עם שום שמיר על בסיס רכיבי קוקוס, עם 9% שומן בלבד, ובנוסף ממרח בסגנון קלאסי עם 25% שומן. כל המוצרים מכילים סידן ברמה גבוהה, ללא חומר משמר וללא אלרגנים.

מוצרי "משומשו" מיוצרים במפעל החברה בקיבוץ גן-שמואל. החברה מייצרת גבינות טבעוניות ותחליפי בשר לשוק המוסדי והקמעונאי,כשכל המוצרים הינם ללא סויה, ללא גלוטן וללא לקטוז. בין מוצרי החברה מגורדת לפיצה ואפייה, מלוחה, מלוחה עם עשבי תיבול, פרמז'ן טבעוני ועוד.


פרוסות בסגנון קלאסי מופחת שומן משומשו צילום twentythree
כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ-19.90 ₪ לאריזות 200 גרם.
להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.

ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

"תבואות" משיקה "מיונז אמיתי אורגני", ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל וסוכר, ומתכונים להכנת רטבים על בסיס מיונז

בשורה משמחת לאוהבי המיונז!!!
חדש על המדפים - מהיום תוכלו להינות מממרח הפלא - מיונז - בגירסתו האורגנית!

המיונז הוא אחד הממרחים המוכרים והאהובים בעולם וגם בישראל. זהו רוטב סמיך שהומצא ע"י צרפתי ויש כמה גירסאות לגבי זהות הממציא המקורי ומקום ההמצאה: אין ספק שמדובר בצרפתי, אבל יש חילוקי דעות לגבי זהותו, וגם לא בטוח שההמצאה התרחשה על אדמת צרפת.

אני אוהבת "מיונז אמיתי אורגני" עם חרדל בכריך עם פסטרמה בתוספת ירקות טריים. צילום: נדיה היבא
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה "מיונז אמיתי אורגני" מביצים מפוסטרות, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או תוספת סוכר.

הממרח משמש כבסיס לסוגים שונים של רטבים וממרחים קרים. נהוג להשתמש בו כרוטב מלווה לצ'יפס, בשר קר או ביצים קשות, למרוח אותו על לחם, לתבל עמו סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה או טונה, להיעזר בו לתיבול ולהעשרה של מנות חמות כמו פשטידות, עופות ודגים ואפילו להכנת עוגות.

"מיונז אמיתי אורגני" מכיל, בין השאר: שמן חמניות, חלמון ביצה, חומץ תפוחי עץ, זרעי חרדל, מלח, פלפל לבן, סירופ חיטה ותמצית רוזמרין. לאחר הפתיחה, יש לשמור במקרר ולהשתמש תוך 3 חודשים.

אני אוהבת  "מיונז אמיתי אורגני" עם חרדל בכריך עם פסטרמה בתוספת ירקות טריים. צילום: נדיה היבא
כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הרב מאור.
מחיר: 16.90 ש"ח למיכל במשקל 370 מ"ל.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il

"תבואות" מציעה ליהנות משלושה ממרחי רוטב שונים על בסיס מיונז: מיו-שום, מיו-פסטו, מיו-סרצ'יצה

מיו פסטו
חומרים:
5 כפות מיונז אמיתי אורגני של "תבואות"
2.5 כפיות רוטב פסטו איכותי
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד.

מיו-שום
חומרים:
5 כפות מיונז אמיתי אורגני של "תבואות"
3 - 4 שיני שום כתושות
** גיוון: 1 כף שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד.

מיו-סרירצ'ה
חומרים:
5 כפות מיונז אמיתי אורגני של "תבואות"
1 שן שום כתושה
2 כפיות רוטב סרירצ'ה חריף
2 כפיות מיץ לימון
1 כף מים חמים
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד.

"מיונז אמיתי אורגני" חברת תבואות. צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

מדגל מציעה את "יהלום 75 גרנד" - כיור פרימיום איכותי של פדנטיקס PEDANTIX

הכיור נשחק מרוב עבודה בחודשי ההסגר?
כבר לא נראה מבריק וחדש כמו שהיה!!

חברת "מדגל" מבית "פלסאון" מהמובילות בתחום הברזים, ארונות האמבט המעוצבים וכיורי הפרימיום ,PEDANTIX מציעה את "יהלום 75 גרנד" – כיור גרניט איכותי של פדנטיקס, גדול במיוחד, שלא מפחד מעבודה קשה – שכן הוא עם אחריות לכל החיים!

הכיור מותאם למטבח הישראלי והוא נוח מאוד לשימוש יומיומי, להכלה של כלים מלוכלכים ולשטיפת תבניות גדולות וסירים גבוהים. 

מדגל - מותג כיורי פדנטיקס. צילום חברת מדגל
הוא בעל קווים ישרים, באורך של 77 ס"מ ובעומק 21 ס״מ (המתאימים לרוחב ארון פנימי 76 ס״מ). הכיור נותן מענה ופתרונות לצרכים החדשים במטבח, מה שאין בכיורים הישנים.

לכיור יש אפשרות ל-5 חורים, למשל: לברז מטבח, ברז פילטר למי שתיה, סבון כלים, סבון ידיים וכד', והוא כולל פתח ניקוז לטוחן אשפה. 

אפשר לבחור בין התקנה אינטגרלית (אפס) להתקנה שטוחה. 
מוצע בצבעים: לבן, יסמין, אפור מטאלי או שחור מטאלי.

כיורי הגרניט של PEDANTIX מיוצרים מסלע גרניט, שהוא מחצב טבעי, איכותי וחזק במיוחד, המעניק להם קשיות גבוהה, חוזק ועמידות בפני שריטות. מרקם הכיור יוצר מראה אחיד והומוגני ורכיב הצבע, שהוא חלק בלתי נפרד מהרכב החומר, מונע שינוי גוון ומבטיח את יציבות צבע הכיור. בהיותו עמיד בפני חומרי ניקוי חזקים, הכיור מתנקה בקלות ובנוחות. 

להשגת איכות התקנה אופטימלית, מותאמים כל הכיורים של פדנטיקס להתקנה אינטגרלית או שטוחה, כבר במהלך ייצורם במפעל באירופה.

לפדנטיקס עוד מבחר כיורי פרימיום בגדלים שונים. מוזמנים להתרשם מהקטלוג באתר www.madgal.co.il.
להשיג בחנויות קרמיקה ברחבי הארץ.

מדגל  - כיור פדנטיקס - גרנד 75. צילום: חברת מדגל
"מדגל", מהמובילות בתחום הברזים בישראל משנת 1973, נרכשה ב-2015 על ידי חברת פלסאון ישראל. החברה מספקת מגוון פתרונות למגזר הפרטי בתחום ברזי המטבח והאמבט, וברזיה מהווים סטנדרט קבלנים בבנייה הרבויה החדשה. שם החברה הולך לפניה בזכות מוצריה והשירות המעולה שהיא מעניקה ללקוחותיה לאורך השנים, תוך הקפדה על אספקת מוצרים איכותיים, פרקטיים ומעוצבים, במחירים הוגנים ומשתלמים. החברה הוותיקה והאיכותית דוגלת בדינמיות ובהתחדשות. ב-2019 מדגל השיקה כ-100 דגמים שונים של ארונות אמבט, במגוון עיצובים ומחירים. ב-2020 החברה רכשה את PEDANTIX ונכנסה לתחום כיורי הפרימיום למטבח. מוצרי מדגל מאושרים על ידי מכון התקנים ועומדים בדרישות תקןISO 9001 ותקנים בינלאומיים מחמירים.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...