יום שלישי, 21 בנובמבר 2023

לרגל שבוע האוכל האיטלקי נציבות הסחר האיטלקית בישראל תקדם את קטגוריית הגבינות האיטלקיות

 לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות הסחר האיטלקית בישראל, תקדם את קטגוריית הגבינות האיטלקיות.

נציבות הסחר האיטלקית הינה ארגון ממשלתי איטלקי שמקדם ומעודד את כניסתן של חברות איטלקיות לישראל. השנה במסגרת שבוע האוכל הנציבות החליטה להתמקד בנושא הגבינות על רקע מגוון סיבות: נרשמה עליה מתמדת בייבוא גבינות מאיטליה ובשנתיים האחרונות (21-22) נרשמה עלייה מצטברת של 56% ביבוא. 

גבינות איטלקיות צילום:  הנטולי מיכאלו/ יחצ
גבינות איטלקיות צילום:  הנטולי מיכאלו/ יחצ
כמו כן, לאחרונה נרשמו הקלות בייבוא גבינות קשות מאירופה ללא מכס או עם מכס מופחת, מה שאפשר את הגדלת היבוא ואת המגוון. בנוסף, ישנן מספר לא מבוטל של גבינות איטלקיות מצוינות, בעלות אופי מיוחד המשווקות בישראל שפחות מוכרות לצרכן הישראלי, חובב המטבח האיטלקי, ושחשוב לחשוף את המגוון לציבור, תוך הסברת המאפיינים השונים והדגמת השימוש בהן בעזרתו של השף.

במסגרת הפעילות נציבות הסחר האיטלקית תצא בשיתוף פעולה עם זוכה "מאסטר שף", השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו שיערוך למשפיענים, בלוגרים, מובילי דעת קהל, ואנשי תקשורת בישראל, סדנה מיוחדת ואקסקלוסיבית עם דגש על מגוון גבינות איטלקיות, שתיערך במעדניית אגתה בתל אביב, המייבאת והמשווקת של מגוון הגבינות האיטלקיות הגדול ביותר.

ג'וזפה רוסו - ראש נציבות הסחר האיטלקית
לדברי ג'וזפה רוסו, ראש נציבות הסחר האיטלקית בישראל: "שבוע הקולינריה האיטלקית בעולם, שנערך השנה בסימן "בארוחה איטלקית: בריאות עם טעם", מבסס את מעמדו כאחד האירועים החשובים הנערכים בעולם לקידום המצוינות האיטלקית".

לדבריו: "מאז ומעולם היחסים המסחריים והתרבותיים בין אומות העולם שימשוכדרך למניעת קונפליקטים, לצד כלי יעיל לקידום הדיאלוג ושיתוף הפעולה בין העמים, לכן, למרות התקופה הקשה שעוברת על ישראל, היה חשוב לנו לקיים את האירוע בתקוה שגם האוכל הטוב, הבישול וה"ביחד", יוכלו לסמל את תרומתנו הצנועה לחזרה הדרגתית לשגרה"

השף מסימיליאנו די מתאו צילום אנטולי מיכאלו 
גבינות איטלקיות צילום הנטולי מיכאלו/ יחצ 
לרגל שבוע האוכל האיטלקי, נציבות הסחר האיטלקית אספה נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמהם עולה, שיבוא המזון והמשקאות מאיטליה בעליה מתמדת ולראיה, בחמש השנים האחרונות, יבוא המזון מאיטליה עלה במצטבר ב60% והגיע ב 2022 לערך של 279 מיליון דולר. גם שמסתכלים על נתוני היבוא של תשעת החודשים הראשונים של 2023, יבוא המזון מאיטליה עלה ב 5.8% בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. בין המוצרים שמיובאים בכמויות מרשימות מאיטליה ניתן למצוא, מוצרי מאפה ועוגיות, פסטה, קפה, מים מינרליים ושוקולד לצד גבינות, שימורי עגבניות ורטבים ויינות שגם אם מיובאים בכמות יותר קטנה עדיין שומרים על מקומם ואף רושמים עליה.

קרדיט לצילומים:  הנטולי מיכאלו/ יחצ - מאושר לשימוש בתמונות ללא תמורה


מתכון להכנת אטריות קונג'אק עם רצועות טופו ופטריות

בתקופה זו רבים מאתנו נמצאים תחת מתח ולחץ, חרדות , חוסר וודאות, וגם נוטים לחפש כל הזמן מה לאכול ומה להכין במטבח להפגת המתחים. לאחרונה באופן אישי  אין לי חשק להכין ארוחות מושקעות ונוטה להכין ארוחות מהירות וזריזות לבני הבית. ואם כבר בישול אז שהמנות יהיו ממרכיבים כמה שיותר בריאים, מופחתי קלוריות ופחמימות, שנמצאים במזווה ובמקרר בהישג יד. 

בחיפוש מהיר במזווה מצאתי בהישג יד אטריות כמעט מוכנות: אטריות קונג'אק אורגניות של חברת תבואות מהירות הכנה, גוש של טופו ופטריות בשימורים. אז מה מכינים הכי זריז עם המרכיבים האלו כדי לא לשמוע שוב: מה יש לאכול?

 אטריות קונג'אק עם רצועות טופו ופטריות. צילום: נדיה היבא

אטריות קונג'אק של חברת תבואות. צילום: נדיה היבא
הנה מתכון להכנת אטריות קונג'אק עם רצועות טופו ופטריות
מצרכים: (מתאים ל-2-3 מנות)

1 מארז  אטריות קונג'אק מכל סוג שאוהבים

2 קופסאות שימורי פטריות מסוננות מנוזלים, להקפיד שיהיו יבשות

1 קוביית טופו (איזה שאוהבים) חתוכות לרצועות

1 בצל לבן בגודל בינוני חתוך לרצועות דקות

2-3 כפות שמן רגיל (אפשר שמן זית למי שאוהב) לטיגון

תבלינים: מלח, פלפל שחור וחוואג' של מרק

הוראות הכנה:
במחבת וואק (אפשר גם במחבת רגילה למי שאין),

👈מחממים את השמן ומוסיפים את רצועות הבצל, מערבבים ומשחימים עד להזהבה קלה.
👈מוסיפים את הפיטריות ואת רצועות הטופו וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות, 
👈מוסיפים את התבלינים, מטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את אטריות הקונג'אק, 
👈מערבבים היטב את כל המרכיבים שבוואק, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

בתאבון!!!

אטריות קונג'אק של חברת תבואות עם רצועות טופו ופטריות - מנה קלה, טעימה, מהירה להכנה ומשביעה. צילום: נדיה היבא
אטריות קונג'אק אורגניות של חברת תבואות - מדובר באטריות אורגניות ומהירות הכנה עשירות בסיבים תזונתיים, 0 גרם פחמימה, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ורק 9 קלוריות ל-100 גרם.

האטריות פרווה, מתאימות לשומרי כשרות, לצמחונים, לטבעונים, לתזונה קטגונית ולשוחרי בריאות.

האטריות מגיעות במארז אטום עם נוזלים כשהן מוכנות לאכילה. צריך רק לסנן, לשטוף במים ולחמם במחבת או במיקרו לדקה או שתיים, לתבל בתבלינים שאוהבים, להוסיף רוטב או להוסיף למרק וזהו, מוכן. 
בגלל היכולת שלהן לספוח מים הן גם מאוד משביעות.

 שימו לב – מומלץ לשתות איתם גם מספיק מים או נוזלים.

אטריות קונג'אק בסגנון פסטה פנה (כולה: 270 גרם) צילום: נדיה היבא

אטריות קונג'אק אורגני בסגנון אורז (תכולה: 270 גרם). צילום: נדיה היבא
כדאי לדעת שיש סגנונות שונים של אטריות בסדרה זו.  במזווה שלי בבית היו: אטריות קונג'אק אורגני בסגנון אורז (תכולה: 270 גרם), אטריות קונג'אק בסגנון פסטה פנה (כולה: 270 גרם)  שבהם השתמשתי להכנת המנה. 

קרדיט לצילומים: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...