יום שני, 24 באוקטובר 2022

מגוון מוצרים חדשים של המותג הקטוגני KETO CHEF

המותג הקטוגני הראשון בישראל KETO CHEF הוקם כשותפות בין מצות אביב ושף עודד טלמור, וצמח מתוך ההבנה שפוטנציאל רב גלום בטרנד העולמי של תזונה דלת פחמימות ועתירה בשומן.

המותג משיק בימים אלו מגוון מוצרים חדשים המצטרפים לסדרת המוצרים הקיימת וזמינים באתר החברה. חלק מהמוצרים זמינים בסניפי שופרסל, ניצת הדובדבן, אניס, טבע קסטל, בחנויות הטבע השונות ובאתר קיטושף.

גלידה קיטו_צילום איתי סליקטר
מבין המוצרים החדשים:

· קיטו פירה – מחית לבבות דקל – תחליף מעולה לפירה על בסיס לבבות דקל. מוכן לאכילה, רק לחמם, להוסיף חמאה או תבלינים לפי הטעם ולהגיש.
340 גרם, כשר פרווה – OU באישור רבנות ראשית לישראל כ- 26 ₪ ליחידה

· ממרחי קיטו מלוחים – צ'ימיצ'ורי, טפנד זיתים, ארטישוק - סדרת ממרחים על בסיס שמן זית, כתוספת מרעננת לבשר, דגים או למריחה על לחמנית קיטו. ממרחי קיטו שף על בסיס שמן זית, ללא חומרים משמרים וללא שמנים צמחיים מעובדים. הממרחים כולם בעלי אחוז שומן גבוה ואחוז פחמימה נמוך ומתאימים לכל מי שחי על פי התזונה הקטוגנית, תזונת פליאו, סוכרתיים ולנמנעים משמנים צמחיים מעובדים.
185גרם, כ- 31 ₪ ליחידה כשר פרווה בהשגחת הרבנות

· קינוחי קיטו- עוגת גבינה קיטו ומוס שוקולד קיטו. עוגת גבינה קיטו, 90 גרם על בסיס גבינת שמנת ובתוספת פירורי עוגיות קיטו של קיטושף, פחות מ- 5 גרם פחמימות לגביע. מוס שוקולד קיטו,75 גרם, עם שוקולד מריר אמיתי, רק 1.4 גרם פחמימות לגביע. שני הקינוחים ללא תוספת סוכר.
להשיג ברשתות- אניס, טבע קסטל, אתר קיטושף, וחנויות טבע מובילות.
מחיר ליחידה- כ- 13 ₪

· KETO FROZEN- מעדן קיטו קפוא בטעם וניל ובטעם פיסטוק. מכיל 25% שומן ופחות מ-4 גרם פחמימה ל- 100 גרם ומומתק באמצעות ממתיק פרי הנזירים (Monk Fruit) – 56 ₪ ל- 500 גרם.

קיטו שף_פירה קיטו_צילום אפרת אשל 
המוצרים הללו מצטרפים לסדרת המוצרים של המותג הקיימים כבר בשוק : KETO BUN- לחמניות קטוגניות על בסיס קמח שקדים, קיטו מיני גריסיני - חטיף קטוגני על בסיס קמח שקדים, פירורי קיטו - פירורי מאפה מקמח שקדים, שמן MTC–שמן עם חומצות שומן בינוניות המתאים לטיגון ואפייה, עוגיות קיטו מקמח שקדים, אגוזי לוז וקקאו, ממרח קיטו– ממרח אגוזי לוז, חמאת קקאו ושמן MCT, שוקולד קיטו, גרנולה קיטו - תערובת גרנולה המכילה שקדים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קוקוס, קינמון ועוד וקיטו נודלס –אטריות על בסיס לבבות דקל. 

בקרוב יושקו גם קרקרים וחטיפים קטוגנים.

את המוצרים כאמור ניתן למצוא בסניפי ניצת הדובדבן, חנויות הטבע ושופרסל וכן באתר https://ketochef.co.il/ המציע בנוסף גם תפריט אוכל קטוגני מוכן מאת השף עודד טלמור במשלוח עד הבית, קורס בישול, תכניות ליווי לתזונה קטוגנית שפויה, ספר מתכונים ובלוג המתעדכן בתכנים שונים הקשורים לתזונה הקטוגנית.

בנוסף, מוצרי KETO CHEF נמכרים בארה"ב ובקנדה דרך אמזון.

לחברה שיתוף פעולה עם רשת חומוס אליהו במסגרתו מגישה הרשת בסניפיה במרכז הארץ חומוס קטוגני על בסיס מתכון שיצר עודד טלמור. בנוסף, המותג משתף פעולה עם רשת המסעדות אגאדיר, בה מוגש המבורגר קטוגני בשילוב KETO BUN.

תזונת קיטו או תזונה קטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות, מתונה בחלבון ועתירת בשומן רווי שעוזרת בשריפת שומן ואיבוד עודפי שומן בגוף בצורה יעילה ללא תחושת רעב. בנוסף, הוכח כי היא התזונה הטובה לסובלים מסכרת סוג 2. בתזונה קטוגנית מסירים מהתפריט מזונות עתירי פחמימות כגון פירות, לחם, פסטה וסוכר ובמקביל מגבירים את הצריכה של מזון עתיר שומנים בריאים כמו בשר שומני וחמאה.

ממרחי קיטו שף_צילום אפרת אשל 
מטרת התזונה הקטוגנית להביא את הגוף למצב בו הוא מבסס את מאגר האנרגיה שלו על שומן. בכך משנה הגוף את המטבוליזם ומייצר גופי קיטון (מכאן מקור שם התזונה) ומשתמש בהם במקום גלוקוז – זהו הדלק החלופי של הגוף והמוח והגוף. בעקבות ההשפעה השונה על המוח, תזונה קטוגנית הוכחה במספר מחקרים כבעלת השפעה חיובית עבור אפילפטיים, חולי אלצהיימר, ובעלי בעיות נוירולוגיות וקוגניטיביות אחרות. בנוסף מיטיבה התזונה עם כל מי שסובל מבעיות הקשורות בעודף סוכר ותסמינים של התסמונת המטאבולית.

לאתר:  https://ketochef.co.il/

בשיתוף המותג הקטוגני KETO CHEF
קרדיט צילומים: אפרת אשל, אישור שימוש משרד יחסי ציבור
ערכה: נדיה היבא

אימוני כושר לאחר הלידה ומה חשוב לדעת כדי לא לעלות במשקל כשיוצאים לחופשה

אימוני כושר לאחר הלידה, מה חשוב לדעת, ממה כדאי להימנע ומתי בכלל ניתן לחזור לאימון מלא?

ענבר חן, בעלת המכון לחיטוב ישבנים עם ככל הטיפים הכי חשובים שכל אישה אחרי לידה, ולא רק, חייבת לדעת אם היא רוצה לחזור למשקולות ולמסלול הריצה.

אז היום המיוחל הגיע וסוף סוף ילדת. אז מזל טוב וכל הכבוד!

WhatsApp Image 2022-09-15 at 14.42.33 (2)
קרדיט לצילום: מנרולה הפקות, באישור שימוש היח"צ
בין כל ההתרוצצויות, העייפות הבלתי נגמרת והשינויים ההורמונליים התכופים, הגעת למסקנה שזה הזמן הנכון לחזור לגוף מוצק ומחוטב ולהחזיר את האנרגיות האבודות. יכול להיות שציפית שברגע שתלדי, גופך יחזור לקדמותו בנקישת אצבע אך גילית עם הזמן שהגוף, איך נאמר, לא בדיוק משתף פעולה. חדשות טובות: עם הכוונה נכונה הגוף יחזור לקדמותו והגוף המחוטב ישאר כזה לאורך זמן.

מחקרים רבים מראים כי אימון במהלך ההיריון, מסייע לחזרה קלה ובטוחה יותר לשגרת אימונים לאחר הלידה, אך גם אם לא התאמנת לפני ובמהלך ההיריון, בניית שגרת אימוני כושר שמותאמים לך בשיתוף סטודיו מקצועי שמתמקצע באימוני נשים שלאחר לידה, יעזרו לך בהתאוששות, בבניית הגוף שלך ובסיוע לריפוי שלו ולחיזוק שלו וכמובן גם בצמצום ההיקפים ויסייעו בהפחתת משקל ההיריון שלרוב נשאר אתנו עוד זמן רב לאחר חוויית ההיריון והלידה בכלל.

WhatsApp Image 2022-09-15 at 14.42.34 (1)
קרדיט לצילום: מנרולה הפקות, באישור שימוש היח"צ
אז הנה חמשת הטיפים המנצחים של ענבר חן:

1. הזמן האופטימלי לחזרה לפעילות לאחר הלידה נע בין 5-6 שבועות. זהו הזמן בו עדיין מתרחשים שינויים הורמונליים והגוף מתאושש. טרם החזרה לאימונים מומלץ להתייעץ עם רופא.

2.חיזוק שרירי הבטן: במהלך ההיריון מתרחשת התרחבות טבעית ונורמלית של שרירי הבטן הנקראת גם התרחבות בטנית. זהו תהליך שבו שרירי הבטן מתרחבים כדי לפנות מקום לגדילת והתפתחות העובר ברחם. לאחר הלידה ההתרחבות הבטנית תצטמצם באופן טבעי אך השרירים יישארו חלשים ורפויים ויש צורך לחזקם בהדרגה בתרגילים מותאמים.

במידה וזיהית שההתרחבות הביטנית לא הצטמצמה גם לאחר תקופת ההתאוששות מומלץ לפנות לרופא להתייעצות. תוכלי לזהות התרחבות ביטנית ע"י שינוי צורת הבטן בעת ביצוע תרגילי בטן והופעה של מעין "פירמידה" בבטן.

3.חיזוק שרירי רצפת אגן: רוב הנשים שלאחר לידה, יחוו בריחת שתן בזמן צחוק, אפצ'י ובקפיצות, מביך אבל יש פתרון! ישנם תרגילים בהם נחזק את שרירי רצפת האגן ושרירי הליבה שיעזרו במניעת בריחת שתן. איך מתרגלים? פשוט מאוד: בצעו בישיבה על כיסא או בשכיבה על הגב החזקה של רצפת האגן, סגירת סוגרים - כווצו את קרקעית רצפת האגן פנימה וכלפי מעלה החזיקו מספר שניות ושחררו. יש לחזור על התרגיל מספר פעמים. אם הכיווץ לא ברור, את יכולה לעצור את מתן השתן כדי להבין באיזה שרירים מדובר. מומלץ לא לעצור את השתן באופן קבוע אלא רק למען הבנה של השריר שמתכווץ.

4. תזונה מאוזנת ובריאה -התייעצי עם תזונאית לאכילה בריאה ומאוזנת שתעזור לך להוריד את המשקל העודף ולחזור לאורח חיים בריא.

5.תאהבי את עצמך- השינויים לוקחים זמן, תקבלי את עצמך, תאהבי את עצמך ותהי סבלנית כלפי הגוף שלך. עברת דבר גדול ומדהים ולגוף לוקח זמן לחזור לעצמו.  עם התמדה וסבלנות הגוף יתחזק והתחטב ואת תרגישי על גג העולם והכי חשוב – בריאה!.

רוצים לקבל עוד טיפים שווים? מחפשית בית לאימוני כושר עם צוות מקצועי ואווירה מחשמלת? את את יותר ממוזמנת להתייעץ איתנו לגבי כל שאלה שיש לך וגם להצטרף לאימוני נשים שלנו בסטודיו PEACH המותאמים לנשים לאחר לידה ולא רק.

האימונים מתקיימים בסטודיו ברמת גן ומתבצעים ביחד עם הבייבי שלך. תוכלי לחזק את הגוף בצורה הדרגתית שנכונה לך, להתחטב ולהתאמן ביחד עם נשים נוספות שלאחר לידה.
WhatsApp Image 2022-09-15 at 14.42.32
קרדיט לצילום: מנרולה הפקות, באישור שימוש היח"צ
חופשיה מדאגות (ומהקלוריות)

יוצאת לחופשה ומפחדת לעלות במשקל? ענבר חן, בעלת המפעל לחיטוב ישבנים, עם הטיפים  שיעזרו לך להוריד את מפלס הסטרס והחרדה ולהנות מחופשת הקיץ.

כמה פעמים החלטת להתחיל לאכול נכון ומאוזן? עד שסוף סוף מצאת את המוטיבציה ועלית על דרך המלך פתאום באמצע התהליך - חופשה שתהרוס לך (או כך לפחות את חושבת) את כל מה שבנית עד עכשיו ובסופה תעלי במשקל? קודם כל תירגעי. עכשיו תקראי:

אז מה ניתן לעשות ואיך אפשר להתמודד עם ארוחות ובלתמ"ים כאשר אנו יוצאות לחופשה?

לפני הכל אני אומרת לך בביטחון מלא: הכי פשוט (תעשי פרצוף מופתע) זה לשחרר! מותר לך לאכול בחופשה, מותר לך להנות מאוכל בלי לחשב, בלי לשקול ובלי למדוד - פשוט להנות!

WhatsApp Image 2022-09-15 at 14.42.33
קרדיט צילום: מנרולה הפקות, באישור שימוש היח"צ
אוקיי, אם בכל זאת עלייה במשקל לא באה בחשבון בשום אופן, הנה כמה טיפים שיעזרו לך לשמור על הגזרה והמשקל גם בחופשה:

1. צאי לטיולים – לא בכל חופשה אנחנו נמצא את עצמנו מכתתות רגליים כמו ברחובות הבלתי נגמרים של ברצלונה. חופשת בטן גב ברודוס היא לא בדיוק שורפת הקלוריות האולטימטיבית, לכן הקדישי מינימום של 20 דקות ביום להליכה שתעזור לך לאז את הקלוריות העודפות. גם הליכה בביקיני מסביב לבריכה נחשבת.

2. חופשת בטן - גב? התחילי את היום באימון קצר במכון כושר בבית המלון ולאחר מכן המשיכי בלו"ז היומי. פתיחת בוקר שכזו תעניק לך תחושה טובה ואנרגיה לאורך כל היום!

3. שתי מים והרבה! – כשאנחנו בחופשה, שעות האכילה שלנו משתנות וכך גם כמויות וסוג האוכל אותו אנחנו רגילים לאכול ביום יום. הקפידי לשתות הרבה מים ולעזור לכל תהליכי הגוף לעבוד בצורה מיטבית.

4. אכלי במידה – ניוז פלאש: מותר לך לאכול הכל רק שיהיה במידה הנכונה! לא צריך לאכול עד שמתפוצצת הבטן וחייבות לפתוח כפתור. אפשר לטעום מהכל אך בהקשבה לגוף והכי חשוב: כשאת מרגישה את השובע פשוט הפסיקי לאכול. כשאנו אוכלות מעבר לכך, הגוף מתבלבל והרעב שלנו רק גדל, מה שמוביל לאכילה מופרזת ולצערנו גם לרגשות אשם.

WhatsApp Image 2022-09-15 at 14.42.33 (1)
קרדיט צילום: מנרולה הפקות, באישור שימוש היח"צ

נשים יקרות וגם גברים, אני מאחלת לכם חופשה נעימה, טעימה וזכרו תמיד:
מותר לכם להנות מאוכל. הוא לא פחות חשוב משחייה בבריכה או סיבוב שופינג.

הכותבת היא ענבר חן, בעלת סטודיו PEACH  לחיטוב ישבנים
כתובת: ז'בוטינסקי 28 רמת גן
אינסטגרם:
inbar_chen
אתר:  https://www.studiopeach.co.il

בשיתוף ענבר חן  בעלת סטודיו PEACH  לחיטוב ישבנים
קרדיט לצילומים:  תמונות סטילס מנרולה הפקות, ובאישור שימוש משרד יחסי ציבור
ערכה: נדיה היבא

אגוז קל לפיצוח! למה חשוב כל כך לאכול אגוזים?

האם ידעתם שיש יום האגוז הבינלאומי???

לקראת יום האגוז הבינלאומי (כן יש דבר כזה) גיל סלוקי, השף של הטבע ושגריר רציני של בריאות, מסביר לנו למה חשוב כל כך לאכול אגוזים, מה היתרונות הבריאותיים שלהם ואיך ניתן לשלב אותם בבישול – כל התשובות בכתבה.

אגוזים – טעימים, בריאים ומזינים. עסקה משתלמת לכל הדעות.  הם מלאים בנוגדי חמצון, מינרלים חשובים וחומצות שומן חיוניות. יום האגוז הבינלאומי מעבר לפינה (22.10) וזוהי הזדמנות נפלאה לעשות קצת סדר בכל מה שקשור למשפחת המאכלים הכי מזינה וטעימה שיש. ובסוף נגלה לכם גם סוד קטן על קליית אגוזים.

במטבח, בתפריט הדיאטה היומי או לשיפור הזיכרון והיכולות הקוגניטיביות – איזה אגוז יתאים לכם?

shutterstock_355672364
המלך של האגוזים! ניחשתם נכון, זהו אגוז מלך.
אפשר להגדיר אותו כ"סופר-אגוז". אגוזי מלך ידועים בעיקר בשל יכולתם להפחית את רמות הכולסטרול הרע בדם מסוג LDL. הם עשירים מאוד במגנזיום, זרחן ובמנגן אשר מעודדים איזון נכון של תהליכים בגוף.

חוקרים מצאו, כי חופן אגוזי מלך מכיל כמות כמעט כפולה של נוגדי חמצון בהשוואה לכל אגוז אחר. בנוסף, התגלה כי איכות נוגדי החמצון באגוזי המלך הייתה הגבוהה ביותר. אם עדיין לא השתכנעתם לפתוח את היום עם אגוז מלך או שניים, זה המקום לציין שהם גם מסייעים להתפתחות המוח, לשינה טובה ורגועה יותר ולריכוז גבוה יותר.

איך ניתן לשלב את אגוז המלך בבישול?
אגוזי המלך מצוינים להכנת ממרחי אגוזים, עיטור לחמים ומאפים ואפילו להעשרת העיסה בהכנת המבורגר צמחי.

הישר מברזיל: קבלו את אגוז הקשיו!
באופן יחסי לשאר האגוזים, הקשיו מכיל יותר פחמימה ופחות שומן. מחקרים הראו שקשיו עשוי להפחית את הסיכוי לסרטן המעי הגס הודות לרכיבים שהוא מכיל כמו: פרואנתוציאנידינים, אשר ביכולתם לעצור חלוקת תאים סרטניים. הוא עשיר יחסית במגנזיום וכך מסייע גם בהורדת לחץ דם ובמניעת התקפי לב.

שימושים שונים לאגוז הקשיו בבישול:
תוספת פריכה מעולה למוקפץ, מצוין להעשרת סלטים ולהכנת ממרח קשיו ביתי.

פריחת השקד: האגוז הכי הכי
גם השקדים הם חלק בלתי נפרד ממשפחת האגוזים וכמו האחרים, גם השקדים מכילים יתרונות תזונתיים נהדרים.הם עשירים בחלבון, שומן ואף נוגדי חמצון רבים.

היתרון באכילת שקדים נמצא דווקא ביכולת שלהם להפחית שומן גוף באופן ממוקד יותר כמו זה שנוצר כתוצאה מהסינדרום מטבולי (Metabolic Syndrome) שהוא שם נרדף להשמנה בטנית. שומן שקדים, יותר מאגוזים אחרים, מסייעים לשפר את שריפת השומן באזור הבטן ומפחיתים את רמות הסוכר בדם.

shutterstock_1210210198
מבשלים עם שקדים:
השקדים נהדרים כתוספת קריספית מעל שעועית ירוקה מוקפצת, להכנת ממרח שקדים ביתי, עיטור מאפים ואפילו כתוספת לשייק הבוקר שלכם.

מר פקאן – האגוז הכי שמנמן
אגוז הפקאן מכיל מעט חלבון יחסית לשאר האגוזים והרבה יותר שומן.למרות זאת, הם עשירים בסיבים תזונתיים ובאבץ, החשוב לתקינות מערכת החיסון.

שימושים בבישול:
הפקאן מעולה להעשרת סלטים ולעיטור מאפים. הם פחות מומלצים לבישול ארוך כיוון שהם  נוטים להתפרק מהר יחסית.

אגוז ברזיל: בריא אבל פחות
מכיל אשלגן, מגנזיום ברזל, נוגדי חמצון, אומגה 6 וחלבון. מלבד זה, מכיל אגוז הברזיל גם ניאצין, ויטמין 6 ויטמין E, וסידן. הוא עשיר בברזל, באשלגן, באבץ, בנחושת וסלניום, המעודדים איזון הורמונלי, איזון תאי הגוף ותורמים לבניית תאים חדשים ובריאים בגוף.

בריאים אך במידה
למרות שהאגוזים בריאים ומזינים, צריכה מוגזמת שלהם עלולה לעשות אפקט הפוך.
אם המטרה שלכם היא לרדת במשקל או לשמור עליו, ההמלצה הכללית היא עד 2 מנות שומן ביום. במילים פשוטות זה אומר: 6 שקדים ו-6 אגוזי קשיו או פקאן. הפרזה בצריכת אגוזים, על אף התרומה הרבה שלהם לתזונה שלכם, עלולה לגרום לעלייה חדה במשקל – שימו לב!

מגבעתי-אנו-משפחה-שורשית-גיל-סלוקי
ונסיים עם שבירת מיתוס קטנה. ישנה סברה בחוגים מסוימים שקליית אגוזים, להפך מצריכתם בצורתם הטבעית, מבטלת את כל הסגולות הבריאות שלהם ויתרונותיהם התזונתיים. אך לא כך הדבר.

קליית אגוזים ושקדים אמנם גורמת לאיבוד איכות נוגדי החמצון, אך אינה גורמת לאיבוד ערכם התזונתי או לתרומתם לעיכול, לאיזון הסוכר, להפחתה בכולסטרול, ליתרונות בהפחתת תאים סרטנים ולייעול חילוף החומרים. אין בעיהלקלות את האגוזים, אך רצוי לעשות זאת ללא מלח, שכידוע אינו מומלץ לבריאות הכללית.

השף של הטבע- גיל סלוקי, משק 27 מושב גבעתי
פייסבוק: השף של הטבע
אינסטגרם gilsluki
טלפון: 050-6338528

בשיתוף: השף של הטבע-גיל סלוקי
קרדיט צילומים: shutterstock, גיל סלוקי-השף של הטבע
ערכה: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...