יום שבת, 18 במרץ 2023

מתכון להכנת פנקייק מצה-בריי מתוק לפסח

חג הפסח ממש כבר כאן מעבר לפינה ואיתו כמובן מופיעות מצות שונות לבחירתנו.

למה בעצם אוכלים מצות? כשבני ישראל יצאו ממצרים לא הספיק בצקם לתפוח, ולכן הם אכלו מצות. אנחנו מצווים לראות את עצמינו בכל דור ודור כאילו אנחנו יצאנו ממצרים ולכן אנו מזדהים ואוכלים מה שהם אכלו – מצות! אבל, בואו לא נחמיץ את הנקודה. לעם ישראל שיצא ממצרים לא היו מצה קלה או שוקולד למרוח על המצה, ולא נראה שהיה להם זמן לטגן מצה-בריי.. אז, אם אנחנו רוצים להרגיש כמו עם ישראל שיצא ממצרים, בואו נעשה את זה באמת! ננסה להזדהות עם התחושות ולוחות הזמנים ולאכול בהתאם.

אז מה כדאי לנו לבחור? על מה צריך להסתכל?

מצה במקורה היא מזון פשוט – קמח ומים. אך ערכה הקלורי והתזונתי מקביל ל 2 פרוסות לחם (מכילה כ- 150 קלוריות ליחידה). מצה מחיטה מלאה מכילה מעט פחות קלוריות והמון סיבים תזונתיים, ובמצת ביצים אין הבדל גדול בקלוריות ממצה רגילה ואחוזי השומן בה גבוהים יחסית. כמובן שתוספת שוקולד, הוספת גבינות ואגוזים למיניהם או טיגון המצה מוסיפים משמעותית לערך הקלורי של הארוחה. מצה עם שוקולד למריחה מכילה כ- 420 קלוריות ומצה מטוגנת בביצה מכילה כ- 220 קלוריות.

מצה בריי מתוק של חלי ממן צילום יחסי ציבור
תמיד מומלץ לאכול מוצרים מחיטה מלאה. מצה מחיטה מלאה מכילה 100 קלוריות ליחידה וכמעט 3 גרם סיבים תזונתיים. שזה כבר כ 10% מההמלצה היומית. כמות בהחלט מכובדת. הסיבים התזונתיים סופחים אליהם נוזלים. בזכות התכונה הזו הם יוצרים את הנפח שתורם לתחושת השובע ולעיכול טוב של המזון. לכן חשוב לשתות מים יחד עם אכילת מצה עשירה בסיבים – כך נספק לסיבים שבמצה את הנוזלים שנדרשים להם כדי 'לעשות את העבודה' (= לעזור לנו להרגיש שבעים ולעכל טוב יותר את המזון)

מומלץ להרבות בשתיית מים עם אכילת מצות. ואם אתם משוחרי האורגני, אפשר למצוא גם מצות אורגניות מחיטה מלאה. עשירות גם הם בסיבים תזונתיים כמובן ומכילים את אותה כמות קלוריות ליחידה כמו מצה מחיטה מלאה.

מצות ביצים מכילות מיץ פירות, סוכר ואבקת ביצים בנוסף לקמח. אם להעדיף אותם על פני המצה הרגילה זה רק ענין של טעם.

מצה מצופה שוקולד מכילה 200 קלוריות ליחידה. אז אם אתם מאלו שמחכים לפסח רק בגלל המצה עם השוקולד – אולי כדאי להעדיף מצה כזו, שכבר ארגנו לכם עליה את השוקולד. אחרת, כשאתם מורחים שוקולד לבד על המצה, זה יכול להגיע בקלות ל 400 קלוריות ויותר. אבל – הזהרו, כשפותחים את החבילה אפשר לאכול עוד מצה ועוד אחת בלי להתאמץ ובלי להיות מודעים לכמה בעצם אכלתם. אז – קחו אחת, ולפני שאתם אוכלים – סיגרו את החבילה בחזרה. שלא תתפתו.

דרך נוספת לשלב את המצות בתזונה לאורך החג היא לשלב אותן במתכונים שונים לחג, לגיוון הארוחות. ניתן למצוא ברשת עשרות מתכונים כאלו, שיכולים לשלב יחד עם המצה גבינות, ביצים, בשרים או מתכוני קינוח המבוססים על מצות שלמות או שבורות.

לסיכום, אכילת מצות היא אחד ממנהגי החג החשובים יותר של פסח. אם נבחר בחוכמה אפשר להנות ממנהג זה ומאווירת החג גם ללא צבירה עודפת של קלוריות ושומן.

הסבירה: חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא 

חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא צילום רונן פדידה. DI6A8455
מתכון להכנת פנקייק מצה-בריי מתוק לפסח
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים ל 4 מנות:

· 4 מצות
· 1/2 כף גרידת תפוז או גרידת לימון
· 1/2 כפית תמצית וניל
· 4 ביצים טרופות
· 1/2 כוס חלב
· ספריי שמן בטעם חמאה
· לציפוי: 2 כפות סוכר, 1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

👈מרטיבים את המצות עם מי ברז ומפוררים לקערה

👈טורפים את הביצים עם החלב, יוצקים מעל המצות ומחכים כמה דקות, עד שהמצות רכות. מערבבים היטב עם גרידת התפוז ותמצית וניל.

👈מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן. יוצקים כף מתערובת המצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

👈מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מפזרים מעל המצה-בריי בעודן חמות.

חג פסח טעים ושמח!

בשיתוף חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
קרדיט צילומים: רונן פדידה, יחסי ציבור - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

מתכון להכנת לזניה אביבית כשרה לפסח

חג הפסח הוא הזמן האולטימטיבי להכנת מאכלים ייחודיים, שלא דורשים הרבה התעסקות, וניתן להגיש אותם במהלך החג וחול המועד, טעים וחגיגי.

מותג הפסטה האיטלקי ברילהה משיק לזנייה כשרה לפסח, מציע מתכון חגיגי: לזניה אביבית - מאפה שכבות איטלקי עם שפע גבינות, תרד, כרישה ואף ניתן לגוון עם ירוקים, כמו: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני.

אז למי שחובב פסטות ופחממות ושומר על כשרות פסח למהדרין – מתכון זה מיוחד בשבילכם:

מתכון לזניה אביבית כשרה לפסח ברילה, שם צלם נמרוד סנדרס
חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ:

חבילת לזניה ברילה כשל"פ
שמן זית
כרישה פרוסה
מלח ופלפל
2 צרורות עלי תרד
2 שיני שום
עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים

לשכבת הגבינות:

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 ביצים
2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)
100 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
עגבנייה פרוסה, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
3. מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.
4. מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.
5. בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
6. אופים מכוסה 45 דקות. מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
7. מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.

טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.
לזניה ברילה כשר לפסח , מחיר 14.90, צלם יחצ  
 את כל מוצרי "ברילה" ניתן להשיג ברשתות השיווק והמזון

המתכון באדיבות "ברילה"
חג פסח טעים וכשר

בשיתוף ברילה
קרדיט צילומים: נמרוד סנדרס, צלם יח"צ - השימוש בתמונות ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא  

הפיחו חיים חדשים ברהיטים ישנים

רגע לפני חג הפסח, אל תמהרו לזרוק רהיטים ישנים – תנו להם חיים חדשים. כל רהיט יכול לקבל משב רוח מרענן עם הצבע הנכון ולהפוך לחדש.

בן אם מדובר בשידה הישנה של סבתא, כיסאות רעועים, שולחנות עבודה– ישנן דרכים יצירתיות להפיח חיים חדשים ברהיטים בלויים על ידי הוספת שכבת צבע טרייה.

אריקה וייס, יזמת ומפתחת "הצבע של אריקה" מעניקה מספר טיפים לחידוש רהיטים:

הצבע של אריקה וייס צילום עצמי. מאשרים שימוש  
"חידוש רהיטים הפך לטרנד לא קטן, ויש לכך סיבות טובות. צביעת רהיטים מחדש היא לא רק חיסכון כלכלי עצום, אלא, זו דרך חיים אקולוגית וידידותית יותר לתת טאצ' אישי לרהיטים נוסטלגייםאו רהיטים חדשים שהצבע לא מוצא חן בעיניכם." מסבירה אריקה וייס.

לקרוא את ההוראות - קראו בעיון את ההוראות ובנוסף תוכלו לצפות בסרטון ההדרכה המפורט. כל סוג צבע מגיע עם הוראות ספציפיות, שימוש נכון בצבע יבטיח תוצאות איכותיות. יתר על כן, לכל שאלה אריקה כאן על מנת לתת את המענה.

מברשת צבע - חשוב להשתמש במברשת סיליקון כזו שלא תשאיר זיפים על הצבע, את המברשת ניתן לרכוש אצל אריקה. התאימו את המברשת לרהיט הספציפי אותו אתם רוצים לצבוע, על מנת להבטיח שהתוצאה הסופית תהיה יוצאת דופן.

הצבע של אריקה צילום יחסי ציבור מאשרים שימוש  
תקנו פגמים -אם על גבי הרהיט יש פגמים קלים, יש לתקן אותם באמצעות שפכטל עץ. כשהשפכטל מתייבש יש לשייף עד למראה חלק ורק אחר כך לצבוע.

במידה ויש חלקים שאותם לא תרצו לצבוע, הדביקו מסקינטייפ נייר על האזור.

הניחו את הרהיט באזור מואר, כדי לראות את הפגמים הקיימים וכך, הצביעה תהיה חלקה ומוארת יותר.

יותר שכבות, פחות צבע - אל תנסו להשיג כיסוי מלא כבר מהשכבה הראשונה. יש למרוח שכבה דקה להמתין לייבוש מלא במשך שעתיים, ולאחר מכן לחזור לשכבה שנייה. מספר השכבות הינן בהתאם לצבע הרהיט המקורי ולגוון אותו תרצו לצבוע.

הצבע של אריקה צילום נטלי זקס 
אריקה וייס מלאכים מגן עדן צילום נטלי זקס
מתי הכי נכון לצבוע את הרהיטים – בכל עת בשנה ניתן לצבוע את הרהיט. ככל שהסביבה פחות לחה, כך ייטב. אדגיש שלצבע אין ריח, ולכן ניתן לצבוע את הרהיט בחלל סגור.

איזה חומרים תצטרכו כדי להשלים את משימת החידוש?

״הצבע של אריקה״ , מברשות סיליקון, כרית החלקה, סלוטייפ, בד לח, כפפות, עיתון או ניילון על הרצפה.

בשיתוף "הצבע של אריקה"
קרדיט צילומים: אריקה וייס, נטלי זקס - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...