יום שלישי, 28 ביולי 2020

הפתרון לארוחות הבוקר של החופש הגדול -דגני בוקר עם פחות סוכר וטעם מצוין

איך אתם נוהגים לפתוח את הבוקר שלכם?
עם קפה ומאפה? עם כריך או סלט זריז? או אולי עם דגני בוקר מתקתקים שישאיר לכם טעם טוב עד לארוחה?

החופש הגדול כבר כאן, חלקנו ההורים עדיין עובדים במשרדים וחלקנו מהבית, בעוד אנו טובעים בערמות המיילים ובשיחות הזום, ילדינו דורשים את שלהם ומצפים לקבל ארוחת בוקר טעימה עם זאת, לנו כהורים חשוב לשמור על אורח חיים מאוזן לכל המשפחה שכולל ארוחת בוקר משביעה ומזינה, ובמיוחד כאשר מחקרים מראים כי ארוחת בוקר היא ארוחה חשובה. 

אז איך אפשר לעשות את זה תוך כדי הסחות הדעת והחופש הגדול ?
בחופש הגדול ילדים  (וגם אנחנו המבוגרים!) רבים מדלגים על ארוחת הבוקר מסיבות שונות: הם קמו מאוחר, הם ממהרים לעיסוקים שלהם, הם לא רעבים, אין להם זמן ועוד שלל תירוצים. אבל כמו שכבר ידוע מדובר בארוחה חשובה. ארוחת בוקר משפרת ריכוז ותפקוד, מפחיתה רעב לאורך היום, ובכך תורמת לתזונה מאוזנת יותר להמשך היום.

צ'ריוס מופחת סוכר - דגנים נהדרים לפתוח איתם את הבוקר, גם לקטנים וגם לגדולים.
צילום: נידה היבא
דגני בוקר בהחלט יכולים לספק מענה לארוחת בוקר קלילה משביעה ומאוזנת אך קיימים סוגים רבים של דגני בוקר ולעיתים קשה לבחור את הסוג הטוב ביותר עבורנו שיכול להשתלב בארוחת הבוקר לכל המשפחה. 

בעת בחירת דגני בוקר חשוב לבחון את הרכב המוצר,העדיפו מוצרים על בסיס דגנים מלאים, השוו את כמות הסוכר בין המוצרים והעדיפו מוצרים ללא ממתיקים מלאכותיים כאשר מדובר במוצר המיועד לילדים.

בדגני נסטלה שוקדים על מציאת פתרונות טובים יותר לכל המשפחה מתוך מחויבות להציע לצרכנים מוצרים טובים ומזינים יותר המשלבים טעם נהדר. 

מוצרי צ'יריוס מכילים 100% דגנים מלאים, מסך הדגנים, ולאורך השנים נעשו בהם שיפורים תזונתיים שכללו הפחתות הדרגתיות של סוכר ונתרן. שיפורים תזונתיים יכולים להיות מאתגרים במיוחד כשמדובר על מוצרים המיועדים לילדים, כשעניין החשיבות על שמירת הטעם עולה במיוחד בקהל זה.

לפני כשנתיים, צוות הפיתוח של דגני הבוקר של נסטלה החליט לקחת את המשימה הקשה של הפחתת סוכר בדגני הבוקר האני נאט צ'יריוס על מנת ליצר מוצר העונה על דרישות הצרכנים – ההורים והילדים. 

מצד אחד, מוצר ששומר על הטעם המצוין שלו, ומצד שני מכיל פחות סוכר . לאחר פיתוח מאומץ הצליחו להגיע למוצר מעולה שעונה על כל הדרישות, זאת ע"י תוספת של רכז פרי המונק המאפשר הפחתת סוכר שלא על ידי שימוש בממתיקים מלאכותיים.

הודות לרכז פרי המונק הופחתו כ-60% מכמות הסוכר במוצר בהשוואה למוצר הקיים, מבלי לפגוע בטעמו. כך שכעת תוכלו לבחור בין שני המוצרים הקיימים על המדף – האני נאט צ'יריוס הקלאסי והאני נאט צ'יריוס במתיקות מעודנת המכיל כ-3/4 כפית סוכר במנה של 30 ג'.

צ'ריוס מופחת סוכר - דגנים נהדרים לפתוח איתם את הבוקר, גם לקטנים וגם לגדולים. 
צילום: נדיה היבא
האני נאט צ'יריוס במתיקות מעודנת מכיל 100% דגנים מלאים (מסך הדגנים) בדומה ליתר מוצרי צ'יריוס, מהווה מקור לסיבים תזונתיים ואינו מכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים. המוצר עבר בהצלחה מבחני טעימה בקרב ילדים ומהווה פתרון מצוין לתקופת החופש הגדול לארוחת בוקר טעימה ומזינה הכוללת דגנים מלאים בשילוב חלבון- חלב/יוגורט/משקה צמחי מועשר בסידן, פרי ומים.

אז איך ועם מה אתם אוכלים את הצ'ריוס שלכם?

ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

פסטיבל "מיפו עד אגריפס" 2020 יוצא לדרך בירושלים!

פסטיבל המחול "מיפו עד אגריפס" 2020 יוצא לדרך !
הפסטיבל מפגיש גם השנה, בין שוק מחנה יהודה למחול עכשווי והוא חגיגה המשלבת בין תרבות לאוכל ירושלמי בחוויה אותנטית תוססת וצבעונית.

הפסטיבל יערך בין התאריכים: 9-10 בספטמבר 2020, בירושלים החל מהשעה 19:00.
הפסטיבל יתקיים השנה, ב-4 מוקדי התרחשות במתחם הרחובות יפו עד אגריפס הסובבים את שוק מחנה יהודה.
כל המופעים בהרשמה מראש - יערכו באוויר הפתוח במרחב הציבורי. 


'When Love Walked In' מאת יוסי ברג ועודד גרף צילום אפרת מזור © yossioded.com 5
מופעים בתשלום:
o מופעי מחול וארוחה:

"ג'קי בשוק": "ג'קי קנדי" מובילה סיור בתנועה בין פינות נסתרות ודוכני השוק. הסיור מסתייםבארוחה אותנטית במסעדת רחמו.

▪ "דיורמה" - Dinner & a Show׳': מופע וארוחת שף (איל אסולין) המתקיימים בבית עתיק בשכונת נחלאות.

o מופע אורח:When Love Walked In- מופע מחול עטור שבחים ואפריטיף תחת כיפת השמיים במרפסת מלון MY JERUSALEM VIEW .


קורלי ותומיליו. צילום מקס לינסקי_6042 (Custom) (Custom)
מופעים בחינם, פתוחים לקהל הרחב - יש להירשם מראש:

o המופע "הליכה לילית"– דואט לעת ערב, במרפסת הגג הקסומה של מרכז 'מוסללה', מעבדה לחקר עירוניות יצירתית בת קיימא.

o המופע RESTING BEACH FACE במבנה ירושלמי מיוחד.

במסגרת הפסטיבל יוצגו יצירות מחול בבכורה עולמית אשר נוצרו במיוחד לפסטיבל וכן ומופע אורח של יוסי ברג ועודד גרף.

בין היוצרים: קורליל אדאם ותומיליו מינץ, מיה יוגל, אורי לנקינסקי, אבידן בן גיאת ועוד.
הפסטיבל מנוהל אמנותית על ידי סופיה קרנץ.


אבידן בן גיאת. צילום יאיר פרץ דוידי 3 (Custom)
אלעד שכטר, מנכ"ל פסטיבל "מיפו עד אגריפס" מציין בהתרגשות: "דווקא עכשיו אנו רואים חשיבות גדולה לקיים את הפסטיבל שכולו תרבות יוצרת, במרכז הכי אותנטי וחי של ירושלים, שוק מחנה יהודה. השנה אירועי הפסטיבל יתקיימו במסעדות, מלונות, מרכזים מיוחדים ומרחבים אורבניים בעיר וזאת במטרה להעניק את החוויה הירושלמית והמפגש הייחודי עם יצירה ויוצרים. אנו מחויבים, כמובן, לעמוד בכל ההנחיות של העת האחרונה, ומזמינים את הקהל להיות חלק מהחוויה."

פסטיבל "מיפו עד אגריפס" אשר הפך למסורת בעיר, מציג מופעים ייחודיים וחדשניים, המתאפיינים ביחס הלא שגרתי והקשר האותנטי והבלתי אמצעי שנוצר בין הקהל לאמנים, בין מחול לאוכל, בהשראת השוק ובקרבתו.

ק.ט.מ.ו.ן מאמינה ביכולת של אמנות להוות מנוע ליצירה של שינוי חברתי. פסטיבל "מיפו עד אגריפס", מיסודה של הקבוצה, מציג מחול המחבר בין אנשים. מחול שמציג את התרבות הישראלית הייחודית במיטבה, ונותן לגיטימציה לקהל לחשוב, להרגיש, לטעום, לרקוד, לשמוח ולהיחשף לאומנות איכותית במקומות ייחודיים בעיר.

לפרטים נוספים על מופעים, ורכישת כרטיסים החל מ-16/8, יש לפנות לאתר www.catamon.com .
בשל ההנחיות, יש להירשם מראש לכלל המופעים, גם למופעים ללא תשלום.


מיה יוגל. צילום אפרת מזור. photo byצ Efrat Mazor (Custom)
ג'קי בשוק. יצירה של אורי לנינסקי. צילום אפרת מזור (1) (Custom)
ק.ט.מ.ו.ן - קבוצת מחול בירושלים
קבוצת מחול ק.ט.מ.ו.ן היא ארגון תרבותי שהוקם על ידי הכוראוגרף אלעד שכטר בירושלים בשנת 2012. הקבוצה פועלת מתוך הכרה שמחול מאפשר מפגשים בלתי אמצעיים וחוויות משותפות, דרכם ניתן להניע שינוים חברתיים ולתווך בין קהילות שונות. לאמני גוף ותנועה, יכולת רגישה לחבר ולגשר פערים בין תרבויות המתקיימות זו לצד זו.

כל פעילות הקבוצה מבוססת ומעודדת שיתופי פעולה בין-תרבותיים מגוונים ויצירת חוויות אינטנסיבית של מפגש בין גוף למקום. בכך מותירה חותם תנועתי ורעיוני במרחב הציבורי הירושלמי וברחבי העולם.
ק.ט.מ.ו.ן. רואה את הכח החיוני של אמנות המחול בעיקר כשהיא מחוברת לקונטקסט שבה היא נוצרת - למכלול תרבותי-אורבני. כך היא הופכת לכלי לפיתוח שיח על חוויות הגוף האנושי.

בואו לפגוש אותי  גם השנה בפסטיבל בירושלים!!!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...