יום שבת, 11 בנובמבר 2017

מוזיאון יעקב אגם נחנך באירוע חגיגי בראשון לציון

כאלף אורחים נכחו בטקס המרשים לפתיחת המוזיאון בקרית הלאום של ראשון לציון, שיהווה בית עולמי ליצירות שמקיפות מעל לשישה עשורי עבודה של יליד העיר יעקב אגם - גם אני הייתי בין המוזמנים.

לאחר קרוב לשני עשורים של ציפייה, נחנך באירוע מרשים המוזיאון שמוקדש לפועלו של יעקב אגם, האמן הבינלאומי בן ה-89 שנולד בראשון לציון. המקום, פרי יוזמה משותפת של עיריית ראשון לציון והאמן הידוע ברחבי העולם כאבי זרם האמנות הקינטית, יהווה בית ומרכז בינלאומי למגוון יצירותיו פורצות דרך ולקריירה שמקיפה מעל לשישה עשורים. 

מוזיאון יעקב אגם נחנך באירוע חגיגי  בראשון לציון
צילום: נדיה היבא

אירוע חגיגי בראשון לציון - מחווה לאומן יעקב אגם ופתיחת מוזיאון אגם


המוזיאון נפתח בהשקעה של כ-40 מיליון שקלים במתחם קרית הלאום במערב העיר, וכולל מבנה רחב ידיים בתכנונו של האדריכל דוד נופר בהיקף של כ-3,200 מ"ר, ומסביבו גן פסלים. 

באירוע אליו הגיעו כאלף אורחים, הוצג פרפורמנס מרהיב בהשראתו של האמן, ובמרכזו מיצג וידאו מפינג שהוקרן על קירותיו החיצוניים של המוזיאון, ובו השתלב קולו עם יצירותיו. 

בנאום שנשא אגם הוא ציין שבניגוד לכל שפה אחרת שיוצרת מחסומים מרחיקים שטמונים בשוני שבין האותיות או הצלילים, אמנות ויזואלית היא בגדר השפה הגלובלית היחידה שמובנת לכולם ומאחדת. 

ראש עיריית ראשון לציון דב צור אמר בנאומו בחיוך כי "מרגע הכרזה הראשונית על מוזיאון אגם לפני כ-18 שנה ועד למעמד זה לא היה רגע אחד משעמם, אך באמנות כמו באמנות, ובמיוחד בזו של אגם, הזמן מקבל משמעות אחרת".

מוזיאון יעקב אגם נחנך באירוע חגיגי  בראשון לציון - יעקב אגם
צילום: נדיה היבא


המוזיאון שמיועד לכלל הגילאים, יציג עשרות יצירות אמנות של יעקב אגם בתערוכות מתחלפותשיובאו מאוספים פרטיים חשובים ומוזיאונים מובילים מהארץ ומהעולם,וימחישו אספקטים שונים בתפיסת עולמו. כמו כן, המקום ישמש כבמה לאירועים, מיצגים, מופעים, כנסים וימי עיון ברוח יצירותיו ותפיסת עולמו של האמן, כמו גם סיורים, הדרכות ומגוון פעילויות קבועות ומשתנות בעברית, אנגלית וערבית, המיועדות לכל המשפחה ולכלל הקהלים.

יעקב אגם (גיבשטיין), אבי הזרם הקינטי באמנות המודרנית ומבכירי האמנים בעולם במאה העשרים, נולד ב-11 במאי 1928 במושבה ראשון לציון שהפכה לעיר. כבנו של רב, אגם למד בילדותו ב"חדר" ולדבריו הושפע עמוקות ביצירתו מזרמים מיסטיים ביהדות. בהמשך למד אמנות בבית הספר בצלאל בירושלים, ולאחר מכן בציריך ובפריז. 

מוזיאון יעקב אגם נחנך באירוע חגיגי  בראשון לציון
צילום: נדיה היבא
מוזיאון יעקב אגם נחנך באירוע חגיגי  בראשון לציון
צילום: נדיה היבא

החל משנות ה-50 של המאה הקודמת ועד לימינו, הציג יעקב אגם מאות תערוכות ועבודות במוזיאונים החשובים ברחבי העולם, ועבודותיו נרכשות לאוספים נחשבים. בנוסף יצירותיו מוצגות במבנים מפורסמים כדוגמת ארמון האליזה, מרכז פומפידו, הבית הלבן ונוספים, כמו גם במרחבים ציבוריים מרכזיים של מטרופולינים כדוגמת ניו יורק, מיאמי, שיקגו, טוקיו, פריז, סנט פטרסבורג, בואנוס איירס ועוד. 

במרחב הציבורי בישראל האמן מזוהה במיוחד עם מזרקת "מים ואש" בכיכר צינה דיזנגוף בתל אביב, כמו גם עם חזית מלון דן בטיילת תל אביב והעיצוב החיצוני של מגדלי נאמן בצפון תל אביב. כמו כן, עבודותיו מוצבות באורח קבע בנקודות מרכזיות במוזיאון ישראל, מוזיאון תל אביב לאמנות, בית נשיא המדינה, בית החולים שיבא תל השומר, בית החולים בלינסון ובמקומות רבים נוספים. 

מוזיאון יעקב אגם, צילום ויקטור אוסיפוב
מוזיאון יעקב אגם, צילום ויקטור אוסיפוב 



מוזיאון אגם, רחוב מיש"ר 1, קרית הלאום ראשון לציון
עלות הכניסה: 30-20 ₪, ילדים עד גיל 5 בכניסה חופשית
ליצירת קשר, הזמנת הדרכות ופרטים נוספים: 3-5555900/50
ימים ושעות הפעילות: ב', ה' - 19:00-10:00; ג', ד' - 16:00-10:00; שבת - 14:00-10:00.

ערכה  וצילמה: נדיה היבא
הסירטון במוזיאון אגם - נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ


אסם משיקה מהדורות חורף של מרקים בטעמים חדשים מרכיבים טבעיים בלבד

איך אתם אוהבים את המרק שלכם???
אסם מרחיבה את סדרת מרקי התיבול ומשיקה מהדורות חורף בטעמים חדשים מרכיבים טבעיים בלבד.

 אסם פותחת את חורף 2018 עם מוצרים חדשים בעולם מרקי התיבול, ומשיקה מהדורות חורף בטעמים חדשים:
מרק עדשים – לתיבול תבשילים ומרקי עדשים, מג'דרה, נזידים וכו'.
מרק קטניות פיקנטי – לתיבול מגוון תבשילי קטניות פיקנטיים – מרק מינסטרונה, חרירה, תבשיל צ'ילי פיקנטי.
 מרק ירקות שורש – לתיבול קדירות, ירקות, מרקים כתומים ועוד.

אסם משיקה מהדורות חורף בטעמים חדשים.
צילום: נדיה היבא



מרקי התיבול החדשים מאפשרים תיבול מגוון תבשילים ומרקים טעימים, בהנאה ובקלילות.
הטעמים פותחו בהתאמה למגמות קולינריות במטבח הישראלי, ותוך פיתוח מתכונים טעימים לתיבול וגיוון תבשילים חורפיים.

המהדורות מצטרפות לסדרת מרקי התיבול מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, הכוללת מספר מוצרים ותיקים מרכיבים טבעיים בלבד:
מרק עוף אמיתי
מרק בטעם עוף
מרק פטריות
מרק בצל
אסם משיקה מהדורות חורף בטעמים חדשים.
צילום: נדיה היבא
בנוסף, אסם משיקה מרקי תיבול עם 33% פחות מכמות הנתרן בשני מוצרי דגל של אבקות המרק לתיבול: 'מרק עוף אמיתי 'ו'מרק בטעם עוף' מרכיבים טבעיים בלבד. 

 מרקי התיבול מופחתי הנתרן יוצאים לשוק בתום שנה של פיתוח, במטרה לתת מענה לצרכנים המבקשים להפחית את כמות הנתרן בבישול הביתי, מבלי לוותר על הטעם העשיר המתקבל בשימוש במרקי תיבול. המוצרים מצטרפים לסדרת מרקי התיבול מרכיבים טבעיים והינם ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. 

 מרקי התיבול מופחתי הנתרן יימכרו באריזות של 300 גרם, במחיר זהה לאבקת מרק המקבילה מרכיבים טבעיים בלבד.  

אבי בן אסאייג, מנכ"ל חטיבת המזון בקבוצת אסם הסביר: 
מרקי תיבול נמצאים כמעט בכל מטבח בישראל, ואסם מובילה את שוק מרקי התיבול עם 54% נתח שוק. כמובילי שוק החלטנו השנה לרענן ולהרחיב את סדרת מרקי התיבול מרכיבים טבעיים בלבד, עם מגוון מהדורות חורפיות טעימות להכנת מגוון תבשילים ומרקים, ועם מרקי עוף וטעם עוף המכילים 33% פחות נתרן, גם הם מרכיבים טבעיים בלבד. החורף תוכלו להכין מגוון תבשילים טעימים שתמיד יצליחו, בהנאה ובקלילות." 


עיסה להכנת קציצות עוף בתוספת מרק בטעם עוף לשיפור הטעמים
צילום: נדיה היבא


מרק עוף עם שעועית לבנה עם מרק עוף פיקנטי כשליד קובנה  ולחוח - יצא חריף
צילום: נדיה היבא


מרקי התיבול החדשים בכשרות בד"צ העדה החרדית רבנות מקומית שדרות, חרל"פ 
להשיג ברשתות השיווק המובילות ברחבי הארץ. 

 ערכה וצילמה: נדיה היבא

אסם משיקה פתי בר עם פלוס תזונתי

בשורה משמחת לאוהבי הפתי בר!!!
אסם משיקה פתי בר עם פלוס תזונתי, המכיל 50 אחוז דגנים מלאים כחלק מאסטרטגיית התזונה עליה הכריזה  בחודש מרץ השנה.

צוות הפיתוח עמל במשך שנה על פתי בר פלוס, זאת כדי להביא מוצר בעל ערך תזונתי טוב יותר מבלי לפגוע בטעם ובמרקם של הפתי בר הקלאסי.

חשוב לזכור: כי הדגנים המלאים מכילים רכיבי תזונה חשובים כמו: סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.


פתי בר של אסם - הכי טעים עם שוקולד ליד הקפה
צילום: נדיה היבא


פתי בר פלוס יימכר באותו גודל אריזה ובאותו מחיר של פתי בר קלאסי 500 גרם.

לדברי דפנה ברנר, מנהלת שיווק המאפה באסם נסטלה:
"פתי בר הוא מוצר בסיסי להכנה של עוגות, פתי בר פלוס מתנהג זהה לפתי בר קלאסי בעוגות ומאפשר הוסיף ערכים תזונתיים טובים ויחד עם זאת לא פוגע בטעם ובמרקם החשובים להצלחת המתכון. בנוסף פתי בר פלוס נותן מענה לפי שרוצה לנשנש משה טעים ובעל ערכים תזונתיים טובים".


פתי בר פלוס של אסם עם 50 אחוז דגנים מלאים
צילום: נדיה היבא


האם ידעתם מי המציא את הפתי בר, ומה הוא מייצג?
הביסקוויט הומצא ב-8 בספטמבר 1886 על ידי לואי לפבר-איטיל מן העיר נאנט שבצרפת , שכינה אותו "החמאה הקטנה". צורתו מייצגת את השנה הקלנדרית. ארבע פינות לכל ארבע העונות, 14 שיניים לאורכו, 10 שיניים לרוחבו, כלומר 52 שיניים כמספר השבועות בשנה. פני הביסקוויט מחוררים ב-24 חורים כמספר השעות ביממה.
הביסקוויט זכה להצלחה רבה, אך מאחר שלואי לא רשם אותו בזכויות יוצרים, החלו חברות רבות להעתיק את המתכון והצורה. הביסקוויט נרשם בזכויות יוצרים רק ב-1888, ולואי נאלץ לקרוא לו "החמאה הקטנה המקורית" כדי לבדל אותו ממותגים של חברות מתחרות.
הפתי בר הוא סוג של ביסקוויט סאבלה מהמטבח הצרפתי שזכה להצלחה עולמית. השם פתיבר הפך למותג מקומי של חברת אסם.

איך אתם אוהבים את הפתי בר שלכם?
את שלי אני אוהבת ליד הקפה החם, או יותר נכון לטבול את הביסקוויט במשקה החם לפני אכילתו, אבל בעיקר למרוח אותו עם חמאה וריבה או עם שוקולד.
בני הבית  הגדולים וגם הקטנים  אוהבים אותם  ככדורי שוקולד עשויים משוקולד גנאש ומגולגלים בפירורי קוקוס.

כדורי שוקולד מפתי בר ושוקולד גנאש
צילום: נדיה היבא




כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית
ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הפרטיות.

ערכה וצילמה: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...