יום שני, 21 בנובמבר 2022

טיפים ועצות למחזור מוצרי הטיפוח בבית

 לרגל יום המיחזור הישראלי החל מידי שנה ב-8 בדצמבר, שרונה רומנו לזר – מומחית לשמירה על הסביבה ומנכ"לית חברת אורגניקזון בעלת מותג הטיפוח הטבעי ecoLove שעושה סדר בנושא ומעניקה טיפים ועיצות כיצד מומלץ למחזר את מוצרי הביוטי בבית.

לדברי רומנו לזר: "בשנים האחרונות עלתה בישראל המודעות למיחזור, בעיקר מיחזור אריזות, בקבוקים מוצרי מזון ואפילו חפצים ובגדים. אך הגיע הזמן גם למחזר את מוצרי הטיפוח שלנו ולעשות סדר בנושא".

מוצרי אקו לאב צילום עינא קפלן (1)
אז מה זורקים לאן? את כל אריזות הביוטי שעשויות מפלסטיק או ממקורות מתחדשים כמו קנה סוכר להקפיד לזרוק לפח הכתום שנועד למיחזור אריזות. מוצרי טיפוח המגיעים באריזות זכוכית, צנצנות זכוכית ובשמים מזכוכית לזרוק רק לפח הסגול. ומוצרי טיפוח עם אריזות נייר, קרטונים דקים והוראות שימוש מנייר לזרוק לפח הכחול.

שימוש חוזר ומיחדוש: רגע לפני שמשליכים לפח את האריזה הבאה אפשר לחשוב פעמיים האם ניתן לבצע בה שימוש חוזר. אריזת בקבוק פלסטיק של כל מוצר טיפוח יכולה להפוך לזר פרחים ואילו צנצנת יכולה להפוך לכלי לאיחסון קטניות. נסו ליצור חיים חדשים באריזות קיימות.

מילוי חוזר: מילוי חוזר הוא מזמן לא טרנד והוא כאן כדי להישאר. בשנים האחרונות מותגים רבים מנגישים את האופציה האקולוגית ומאפשרים למלא שוב ושוב את אותן אריזות וכך לחסוך פלסטיק נוסף לעולם שלנו. העדיפו מיכלים גדולים הניתנים למילוי חוזר כמו ג'ריקנים של מוצרי רחצה.

מוצרי אקו לאב צילום עינא קפלן 
סדר במגירה: עשו סדר במגירה ובדקו באיזה מוצרים אתן משתמשות ואיזה מוצרים אתן יכולות למסור לבנות משפחה, חברות. נהלו את המלאי שלכם בחוכמה ובהקפדה כדי לא ליצור מצב שמוצרים נזרקים לפח לפני תום השימוש.

תבחרו חכם וסביבתי: שימו לב ממה האריזה שאתן קונות עשויה. תעדיפו אריזות שעשויות ממקורות מתחדשים כמו טיובות קנה סוכר, אריזות מפלסטיק ממוחזר וכמובן תבחרו באריזות שניתנות למיחזור או לשימוש חוזר. ככה נפחית את טביעת הרגל שלנו ונייצר פחות פסולת לעולם שלנו.

חשוב לדעת: אריזות שמושלכות לפח הרגיל עוברות ברובן להטמנה, פעולה המזהמת את העולם שלנו וגורמת לחלחול למי השתייה שלנו.

טיפ אחרון: תקפידו לעשות טוב לסביבה. גם צעד קטן הוא חשוב והוא קריטי לחיים של כולנו בכדור הארץ ולדורות הבאים.

אקולאב 100% ממוחזר שמפו 29.90 סבון גוף 29.90 מרכך 29.90 צילום עדי גלעד (2) 
יום מיחזור שמח!

בשיתוף חברת אורגניקזון
קרדיט צילומים: עדי גלעד/עינא קפלן
ערכה: נדיה היבא

חברת "אחוה" משיקה חלוה חדשה עם אגוזי לוז

אנחנו בבית אוהבים חלוה  של "אחוה" בכל מצב. בעוגות, עוגיות, קינוחים אישיים, כקינוח מתוק לאחר הארוחה וגם כנישנוש טעים ומתוק מול הטלויזיה, ולכן יש לנו באופן קבוע חלוה בבית במספר טעמים. כל אחד במשפחה והטעם המועדף עליו.

השבוע הגיע משלוח מחברת אחוה, ולשמחתי גיליתי שיש טעם חדש ונהדר של חלוה בטעם אגוזי לוז. לאחר טעימה עם קריאות התפעלות של הטעם החדש  מסתבר שכולנו אהבנו את החלוה החדשה. (רק מהטעימות חוסלה חצי אריזה...).

חלוה עם אגוזי לוז עשויה מ-50% שומשום ו-10% גרם אגוזי לוז, בטעם עשיר ונפלא של אגוזי לוז, המעניקים לחלוה צבע וארומה מיוחדים.  החלוה מכילה 10% חלבון ל-100 גרם, מהווה מקור לסיבים תזונתיים. 

המגולגלות שלי עם בצק פריך במילוי ממרח תמרים, אגוזים וחלוה של אחוה.
צילום: נדיה היבא
חלוה נפלאה בטעם עשיר של אגוזי לוז, נימוחה בפה, עשירה בסיבים תזונתיים . מקור הטעם העשיר של החלוה באגוזי הלוז ובשומשום האיכותי ממנו מופקת הטחינה הגולמית המשובחת של אחוה, המשמשת כרכיב מרכזי בכל מוצרי החלוה. 
החלוה החדשה מצטרפת לסדרת החלוה המצליחה של אחוה ותימכר ברשתות המזון במגשית ארוזה במשקל 400 גרם.

סדרת החלוה של "אחוה" נחשבת לנמכרת ביותר בישראל והיא מובילה את השוק שנים ארוכות. 
לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, "מדובר במהלך שהינו חלק מתוכנית החברה להשיק מוצרי חלוה בטעמים מיוחדים. "לצד צריכה גבוהה של מוצרי חלוה בטעמים קלאסיים הנשמרת לאורך שנים, אנו מזהים בקרב צרכנים פתיחות רבה לנסות מוצרי חלוה בטעמים חדשים ונרגשים לצרף טעם חדש בטעם אגוזי לוז, הנחשב לאחד האגוזים המשובחים והנפלאים בטעמם".

חלוה עם אגוזי לוז חברת אחוה צילום יעל האן
כשר פרווה בהשגחת בד"צ עדה חרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 12 – 14 ₪ לאריזת 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

בשיתוף עם חברת אחוה
קרדיט צילומים: יעל האן, נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

"חקלאי גרנות" תשווק אבוקדו בשל מוכן לאכילה באריזה ייעודית

כמה פעמים קרה לכם שקניתם אבוקדו, הגעתם הביתה וגיליתם שהוא לא כל כך טעים או חסר טעם, חשבתם שהוא יתרכך לאחר מספר ימים וזה לא קרה, או פתחתם אותו וכל התוכן שלו היה שחור ולא אכיל?

אז איך קונים או בוחרים אבוקדו איכותי, טעים ומוכן לאכילה?

וכן יש לי בשורה משמחת בעניין!!!
מהיום חפשו על המדפים ברשתות השווק והמזון את האבוקדו של גרנות: בשל, מוכן לאכילה ובאריזה ייעודית.

השבוע, בדיוק בזמן להכנת ארוחת בוקר (היו לי גם אורחים) הגיע משלוח מפנק מ"חקלאי גרנות" עם אבוקדו בשל מוכן לאכילה. אז כמובן מיד וללא היסוס הכנתי מנה נוספת ומהירה שהתקבלה בהתלהבות על-ידי האורחים וגם בני המשפחה. נהדר שאפשר לאכול בהנאה אבוקדו רך ומלא בטעמים בלי להמתין שיתרכך.
אבוקדו מוכן לאכילה באריזה יעודית מעוצבת של חקלאי גרנות . צילום: נדיה היבא

אבוקדו מוכן לאכילה של חקלאי גרנות צילום אחיקם חיים
תמיר בושניצקי, מנכ"ל "חקלאי גרנות" מבטיח: "נשווק אבוקדו מוכן לאכילה לכל אורך העונה בזנים שונים וניתן מענה לביקוש הגובר לצריכת אבוקדו מיידי ביומיום".

החברה מעמיקה את פעילותה בתחום האבוקדו ומשיקה לראשונה אבוקדו בשל ומוכן לאכילה. האבוקדו הבשל של גרנות, המוכן לצריכה באופן מיידי מזמן הרכישה, ישווק באריזת קופסא מעוצבת, בה ייארזו 2-3 יחידות אבוקדו, על פי הזן והעונה. 

בשלב הראשון ישווק אבוקדו מזן אטינגר, הפותח את עונת האבוקדו בישראל, נחשב לזן מובחר וטעים האהוב ביותר על הישראלים. לאחר מכן ישווקו זני אבוקדו נוספים בהם פוארטה, ארדיט ועוד. בהמשך, ישווק אבוקדו מסוג האס, המוביל את הייצוא הישראלי של אבוקדו לחו"ל, גם הוא באריזה ייעודית מעוצבת.

אבוקדו מוכן לאכילה של חקלאי גרנות - מהאריזה המעוצבת הישר לצלחת
צילום: נדיה היבא
שיווק אבוקדו בשל ומוכן לאכילה מהווה יתרון עצום לצרכן. האבוקדו ניתן לאכילה מרגע הקנייה באופן מיידי וחוסך את זמן ההמתנה להבשלת האבוקדו בבית ואת תשומת הלב הנדרשת לצריכת האבוקדו בזמן, למניעת בזבוז של חומר הגלם והפסד כספי. לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, מגמות הבריאות, הצמחונות והטבעונות העולמיות, המצויות בעלייה, מגדילות את נתח השוק של קהלים הצורכים אבוקדו באופן יומיומי. "זיהינו צורך אקוטי אצל הצרכן הישראלי, לרכוש ולצרוך אבוקדו מוכן ובשל לאכילה ולכך אנו מבקשים לתת מענה".

צריכת האבוקדו בעולם מצויה במגמת עלייה חדה. על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E הנחשב לנוגד חמצון חשוב ביותר המגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

אבוקדו מוכן לאכילה של "חקלאי גרנות" מהאריזה היעודית  מוכן לאכילה הישר לכריך
צילום: נדיה היבא
חקלאי גרנות" הנה חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאיים, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות. גרנות מובילה בתעשיית האבוקדו הישראלית עם כ-40,000 טון פירות לעונה, 70% ממנו לייצוא. בית האריזה לאבוקדו של גרנות הוא מהגדולים והמתקדמים בעולם. מדי שנה מחדשת החברה ומטמיעה טכנולוגיות מתקדמות ופורצות דרך, הן במערכות המיון והאריזה והן במערכות הניהול והבקרה.

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן: המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק.

בשיתוף "חקלאי גרנות""
קרדיט צילומים: אחיקם חיים, נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

חברת גו נייצ'ר מציעה סדרת תרמוסים איכותית "טרמובלוק"

כיצד אתם נוהגים לשמור על השתייה שלכם בטמפרטורה שרציתם?
בחורף, בקיץ, בסתיו או באביב אני נוהגת לשמור על משטר שתייה קפדני (בהוראת הרופא). בקיץ אני אוהבת את השתייה שלי קרה ולפעמים עם קוביות קרח ולפעמים קצת מתקתקה. בימי החורף הקרים נעים לי לשתות חם או פושר. תמיד יש לידי ואיתי שתייה בתרמוס - בתיק, במכונית, בטיולים, בנסיעות ארוכות, בהליכות, בקניות, ליד המחשב ואפילו בבית מול מסך הטלוויזיה, מכורבלת בפוף ומרותקת לסרט.

הפעם תרשו לי להציע ולהמליץ לכם על  התרמוס של גו נייצ'ר.  ניסיתי אותו והוא נהדר! הוא שימש אותנו מצוין, שמר על חום הקפה במשך שעות ארוכות בנסיעה הארוכה שלנו לאילת. גם אחרי שהגענו למלון והתרווחנו לנו בחדר, הקפה בתרמוס היה חם וטעים. האמת שהצטערתי שלא היה ברשותי עוד תרמוס של גו נייצ'ר לשתייה הקרה.

כשאנחנו בנסיעה ארוכה או בטיול, אני נוהגת לקחת איתי את התרמוס הגדול יותר, כדי שהשתייה תספיק גם לבן זוגי שיחייה וגם לילדים, לנכדים יש תרמוס נוסף משלהם.

חברת גו נייצ'ר מציעה סדרת תרמוסים איכותית "טרמובלוק". צילום: נדיה היבא
חברת גו נייצ'ר (GoNature) מציעה את סדרת התרמוסים המקצועיים "טרמובלוק" - איכותיים, אקולוגיים, אטומים לחלוטין וללא טעמי לוואי. השתייה שלכם תישמר בטמפרטורה הנכונה בכל מקום שתבחרו: בכיתה, בטיול, בשטח, בפיקניק או בדרכים. החברה מתמחה בציוד ובאביזרים מקצועיים למטייל ולמשפחות.

התרמוסים עשויים משתי שכבות של נירוסטה 18/8, מה שמאפשר להם לבודד ולשמור היטב על חום וקור. כל מה שצריך הוא למזוג לתרמוס את המים או המשקה בטמפרטורה שאתם אוהבים: מים קרים או חמים, תה, קפה, חליטה ועוד, ופשוט לקחת לאן שרוצים.

התרמוסים מוצעים בעיצוב ארגונומי עם פינות ותבריגים עגולים, המונעים הצטברות חיידקים. בכל הדגמים פתח מילוי רחב המאפשר שימוש בקרח והם גם מתאימים לניקוי במדיח (ללא הפקק).

חברת גו נייצ'ר מציעה סדרת תרמוסים איכותית "טרמובלוק" צילום: נדיה היבא
בסדרה ארבעה דגמים:

💦 500 סמ"ק: כולל פקק שהוא כוס. שמירת חום - 15 שעות, שמירת קור - 50 שעות. מוצע בצבע נירוסטה בשילוב שחור. מחיר: 99 ש"ח
💦 960 סמ"ק: עם פקק שהוא כוס. שמירת חום - 28 שעות, שמירת קור - 96 שעות. מוצע בצבע נירוסטה בשילוב שחור. מחיר: 129 ש"ח

💦1,200 סמ"ק: עם פקק שהוא כוס. שמירת חום - 32 שעות, שמירת קור - 100 שעות. מוצע בצבע נירוסטה בשילוב שחור. מחיר: 139 ש"ח

💦 500 סמ"ק ספורט: כולל פקק ספורט עם לולאה לנשיאה. שמירת קור - 50 שעות. מוצע בנירוסטה בשילוב צבע שחור. מחיר: 99 ש"ח

להשיג ברשתות וחנויות למטיילים ובאתר https://www.gonature.co.il/

חברת גו נייצ'ר מציעה סדרת תרמוסים איכותית "טרמובלוק" צילום: נדיה היבא
גו נייצ'ר ישראל הוקמה בתחילת שנות ה-90 כמרכז חדשני של ידע וציוד למטייל הישראלי - לכל מזג אוויר ואקלים. בין המותגים שהיא משווקת: TATONKA ,SUNDAY, AKU, GoNature JRGEAR ועוד. לפני מספר שנים אימצה החברה את נוי-נה, פילה קשישה העוברת שיקום בחוות פילים ייעודית בתאילנד. השנה, אימצו גם את חברתה הטובה, דאו-טונג.

בשיתוף חברת  גו נייצ'ר
קרדיט לצילומים:  נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...