יום שני, 27 ביולי 2020

מעשה בעוגיות בריאות עם שקדים אגוזים וקמח חיטה מלא אורגני מ"חוות הר סיני"

אמא, בא לי להכין עוגיות בריאות, יש לך אולי במזווה איזה קמח מעניין ???
עינבר, יש קמח חדש ומעניין, קמח חיטה מלא אורגני מ"חוות הר סיני". תכיני את העוגיות בריאות שרצית,  ותשאירי לי את המתכון כדי לשתף בפוסט, ולא לשכוח לנקות את המטבח אחרי שאת מסיימת...

כך התחיל בוקר אחד השבוע. עדין חצי רדומה, מכינה את הקפה הראשון של הבוקר, וחושבת איך תכף יראה השיש במטבח... ומי באמת בסופו של דבר ינקה פה...
ולמי שתוהה - הבת שלי כבר גדולה..


מעשה בעוגיות בריאות עם שקדים ואגוזים וקמח חיטה מלא אורגני מ"חוות הר סיני".
 צילום: נדיה היבא
חוות "הר סיני", המתמחה בגידול של כבשים במרעה וטחנת קמח המונעת על ידי אבני ריחיים, מציעה מגוון קמחים טהורים ואיכותיים מסוגים שונים של זני חיטה ודגנים אורגניים אותם מגדלים בחווה. הטחינה באבני ריחיים שומרת על הערכים התזונתיים הגבוהים של הדגן הודות לכך שאינה שורפת אותו.

סדרת הקמחים כוללת מגוון זנים של דגנים והבולטים שביניהם: קמח חיטה מלא אורגני, קמח חיטה 70% אורגני, קמח כוסמין מלא אורגני וקמח כוסמין 70% אורגני:


שורה עליונה מימין:  קמח כוסמין 70 אחוז אורגני חוות הר סיני
שורה עליונה משמאל:  קמח כוסמין אורגני 100 אחוז חוות הר סיני
שורה תחתונה מימין:  קמח חיטה 70 אחוז אורגני חוות הר סיני
שורה תחתונה משמאל:  קמח חיטה מלא אורגני חוות הר סיני 
קמח חיטה % 70 :
קמח חיטה %70 שנטחן באבני ריחיים מיבול ארץ ישראל.עובר תהליך טחינה מיוחד המשלב בין היתרונות הבריאותיים של קמח חיטה מלא לצד יכולת תפיחה משופרת. בתהליך הטחינה מופרד חלק מהסובין שבקליפה כך שנשאר %70מהסובין מבלי להוציא את נבט החיטה והסיבים התזונתיים החיוניים.
הקמח אוורירי יותר מקמח מלא,תוצריו קלילים יותר ופחות דחוסים והמאפים מקמח זה בעלי גוון עמוק וטעם עשיר.
מחיר לצרכן: 11 ש"ח.

קמח חיטה מלא אורגני
קמח מלא שנטחן באבני ריחיים מיבול ארץ ישראל. נטחן מהגרעין בשלמותו עשיר בסיבים תזונתיים מכיל מגוון מינרלים וויטמינים חיוניים.
הקמח עשוי מ - %100 מרכיבים טבעיים מגרעין החיטה. קל לעיבוד טעים ובריא. ללא כימיקלים וחומרי הדברה.
מחיר לצרכן: 10 ש"ח


שלבי הכנת עוגיות בריאות עם שקדים ואגוזים וקמח חיטה מלא אורגני. צילום: נדיה היבא
קמח כוסמין מלא אורגני
קמח מדגן כוסמין שנחשב למזון בריאות בהיותו מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים וכמות קטנה של גלוטן. הכוסמין מעניק טעם ומרקם עשיר במיוחד ללחמים.
מחיר לצרכן 17 ש"ח.

קמח כוסמין 70% אורגני
קמח כוסמין 70% בדומה לקמח כוסמין מלא עשיר מאוד בחלבון, ויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים. בזכות תהליך טחינה מיוחד המוציא חלק מהסובין המקורי שבקליפה ומשאיר 70% סובין ואת נבט הכוסמין, התהליך תורם לשימור הטעם ושיפור יכולת התפיחה. הקמח אוורירי יותר מקמח כוסמין מלא, תוצריו קלילים ופחות דחוסים.


שלבי הכנת עוגיות בריאות עם שקדים ואגוזים. צילום: נדיה היבא
שלבי הכנת  עוגיות בריאות עם שקדים, אגוזים וקמח חיטה מלא אורגני. צילום: נדיה היבא
כל הקמחים מגיעים באריזה הרמטית של 1 ק"ג.
לכל הקמחים כשרות בד"ץ העדה החרדית.

באתר ניתן להזמין משלוחים לכל חלקי הארץ:  https://har-sinai.co.il/shop
לאתר הבית https://har-sinai.co.il/
לדף הפייסבוק https://www.facebook.com/shirathadagan/
ובנוסף, ניתן להשיג בחנויות טבע מובחרות https://har-sinai.co.il/shipping-and-selling/

העוגיות בריאות שטעמתי עם כוס הקפה השני שלי בבוקר ושעינבר הכינה. צילום: נדיה היבא
דבר נוסף ואתכם הסליחה:  את המטבח כמובן אני ניקיתי, ואת המתכון לא היה סיכוי לקבל מעינבר הבת שלי.  היא אמרה: "אמא, את לא צריכה את המתכון,  אני אכין לך את העוגיות מתי שתרצי".

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

"הקייטנה של סוגת" פעילות במטבח לכל המשפחה לימי הקורונה והחופש הגדול

המצב לא מאפשר לבלות הרבה בחוץ בגלל ימי הקורונה  והילדים משועממים? 
נמאס לכם שהם מבלים כל היום מול המסך? 
זה הזמן להיכנס יחד איתם לפעילות משמחת במטבח!

החופש הגדול כבר כאן וגם תקופת הקורונה, ואיתם הבילוי של הילדים בבית ומול המסך. 
סוגת מתגייסת למאמץ המשפחתי ומשיקה לראשונה את #קייטנת_סוגת, פעילות וירטואלית במסגרתה, במשך שבוע שלם בתחילת אוגוסט, יוכלו הילדים וההורים ללמוד יחד איך מכינים מגוון מתכונים טעימים ומזינים, להשתתף באתגרים ולזכות בפרסים. כל יום בקייטנה יתמקד במאכל אחר שילדים אוהבים וישמחו לדעת להכין, ביניהם: פופקורן, ארטיק, המבורגר ופיצה.

כל יום במשך שבוע, בין התאריכים 2-7.8 יעלה מתכון מפורט לעמוד הפייסבוק של סוגת
המתכונים ילוו בטיפים והסברים, כתובים בצורה מונגשת וידידותית, וחלקם אף מוצגים בסרטונים. הגולשים יוזמנו להכין את המתכון, להצטלם עם המנה שהכינו והתמונה המוצלחת ביותר תזכה את המשתתפים במארז של מוצרי סוגת.
צילום:  חגי לפלר
דוגמא:  באחד הימים בקייטנה, נלמד להכין פופקורן מושלם כמו בסרטים באמצעות טיפים להכנת פופקורן מושלם פריך,אוורירי, בלי גרעינים שרופים וכאלה שלא מתפוצצים:

1. יוצקים מעט שמן לסיר (בערך 2-3 כפות, בהתאם לגודל הסיר) ומחממים מעל להבה בינונית. חשוב לוודא שהשמן מספיק חם – מכניסים לסיר 2-3 גרגירים פופקורן, מגביהים את הלהבה וממתינים עד שהם מתפוצצים. כך יודעים שהשמן מספיק חם.

2. בשלב הזה חשוב מאוד להקפיד שלא לשרוף את השמן. שמן שרוף הוא גם לא בריא, גם לא טעים וגם ישרוף את גרגרי התירס. לפני שמוסיפים פנימה את כל הגרגרים, מסירים את הסיר מהאש ורק אז מעבירים אותם לסיר.

3. שימו לב שאתם לא מגזימים בכמות הגרגרים. כדי להגיע לכמות אידיאלית,יש לשפוך לסיר כמות גרגירים שתכסה את תחתית הסיר בשכבה אחת ולא יותר. בדרך הזאת החום של השמן יגיע לכל גרגר וגרגר וכולם יהפכו לפופקורן טעים ופריך ולא יישארו גרגרים סגורים או שרופים.

4. כעת, כשהגרגרים בסיר, יש לחכסות את הסיר במכסה באופן חלקי, תוך כדי שמשאירים חריץ צר בין הסיר למכסה, שהפופקורן לא יקפוץ החוצה – זה טיפ חשוב מכיוון שהפתח יאפשר לאדים לצאת וכך הם לא ירטיבו את הפופקורן והוא יתקבל פריך וקראנצ'י יותר– בדיוק מה שהופך את הפופקורן למצוין.

5. בסיום, מומלץ להוסיף מלח ותבלינים אחרים. כשמכינים פופקורן כל כך טעים אין צורך בהמון מלח. לכן מומלץ לתבל בסוף התהליך וכך לשלוט על כמות המלח או הטעמים האחרים שאתם מוסיפים.

הידעתם?   פופקורן ביתי טרי עם מעט שומן ומלח הוא נשנוש מוצלח במיוחד לבריאות. הוא דל קלוריות, גורם לתחושת שובע ועשיר בסיבים תזונתיים. לפני כשנתיים הוא סומן כ"מזון-על" על ידי חוקרים אמריקאיים, שגילו שבמצבו הבלתי מעובד פופקורן מכיל כמויות יפות של נוגדי חמצון, המסייעים במלחמה ובמניעה של מחלות לב וסרטן.

בתאבון וחופש נעים!


קרדיט צילום- שלומי ארביב
סוגת המובילה את שוק הקטניות, האורז והסוכר בישראל, היא חברה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. החברה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת כאשר המפעל משתרע על פני כ- 100 דונם בקרית גת. לחברה מגוון רחב של מוצרים החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד קמח, שקדי מרק וקרוטונים ועוד. כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר לאורך כל הדרך מהשדה לצלחת.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...