יום ראשון, 22 בדצמבר 2024

קרן הרבלייף תעניק מענקים ל-32 ארגוני צדקה ברחבי אירופה ואפריקה

קרן הרבלייף (Herbalife Family Foundation) תעניק מענקים בסך 1,029,000 דולר, ל 32 ארגוני צדקה ברחבי אירופה ואפריקה, כולם מוקדשים לשיפור חייהם של ילדים וקהילות מוחלשות. כספים אלו יתמכו בארגוני קהילה במסגרת תוכנית "קאסה הרבלייף" של הקרן, שמשתפת פעולה עם ארגוני צדקה מקומיים כדי לספק משאבים חיוניים, כולל גישה לארוחות מזינות, משאבים חינוכיים ויוזמות לקידום אורח חיים בריא.

קרן הרבלייף גאה לשתף פעולה עם ארגונים מדהימים שעבודתם החיונית משפרת את איכות החיים של ילדים וקהילות ברחבי העולם. יחד עם עובדים וחברים עצמאיים של הרבלייף, אנחנו יכולים לעשות שינוי מתמשך בעולם. מאמץ משותף זה, לא רק מספק משאבים חיוניים אלא גם מטפח הזדמנויות, ומבטיח שילדים וקהילות מוחלשות יקבלו את הארוחות המזינות והחינוך הדרושים להם כדי לשגשג ולחיות עתיד בריא יותר", אמר כריס סטירק, מנכ"ל הרבלייף אירופה ואפריקה.

פעילות הרבלייף בבית חם של עמותת יד ביד צילום עומר טירם 
הרבלייף ישראל בחרה לתרום למען אגודת יד ביד המפעילה את "הבית החם" ביפו. מטרת האגודה היא להעניק לילדים הגדלים במציאות חיים יומיומית קשה, את החום, האהבה והתמיכה הנחוצים לכל ילד בימי צמיחתו.

לדברי רון פורת מנכ"ל הרבלייף בישראל: "הרבלייף ישראל עושה ותורמת מזה שנים רבות למען הקהילה והסביבה, ושמחה לתמוך בבית החם של עמותת יד ביד ביפו . אנו מאמינים כי באמצעות שיתוף פעולה והתרומה נוכל ליצור שינוי משמעותי בחינוך ורווחה בקרב ילדים קהילות מוחלשות בישראל".

מאגודת יד ביד נמסר: "אנו שמחים על התרומה הנדיבה. אגודת יד ביד באמצעות פרוייקט "בית חם" מסייעת לילדים במצוקה להימלט ממציאות יומיומית של אלימות, רעב ומחסור. אין אושר גדול מחיוכו של ילד".

השנה קרן הרבלייף העניקה מענקים בסך 5 מיליון דולר ל-164 ארגוני צדקה ב-59 מדינות. המענקים מתאפשרים בזכות הנדיבות המתמשכת של החברים העצמאיים והעובדים של הרבלייף, שמובילים יוזמות גיוס כספים ותורמים ממשאביהם. מחויבותם מאפשרת ל-HFF לתמוך בתוכניות מקומיות ברות קיימא שמטפלות ישירות בחוסר ביטחון תזונתי ותומכות במשפחות נזקקות. המימון של השנה צפוי להועיל למאות אלפי ילדים.

פעילות הרבלייף בבית חם של עמותת יד ביד צילום עומר טירם 

פעילות הרבלייף בבית חם של עמותת יד ביד צילום עומר טירם 
בין מקבלי המענקים של שנת 2024 באירופה ואפריקה: 'בית חם', אגודת יד ביד- יפו, ישראל, Acres of Love-יוהנסבורג, דרום אפריקה, SOS Children's Villages - מדריד, ספרד, Pedagogisch Centrum Wagenschot- אקה-נזרת, בלגיה, Het Vergeten Kind - אוטרכט, הולנד.

אודות קרן הרבלייף
קרן הרבלייף (HFF) היא ארגון צדקה גלובלי פטור ממס בהשראת חזונו של מייסד הרבלייף, מארק יוז, להרים קהילות מוחלשות. HFF מוקדשת לתמיכה בתוכניות טרנספורמטיביות שמשפרות ישירות את רווחת הילדים, תוך התמקדות בתזונה וחינוך. חברי הרבלייף עצמאיים ועובדים של הרבלייף מובילים את מאמצי גיוס הכספים עבור HFF ומאז הקמתה. בשנת 1994 קרן הרבלייף תרמה יותר מ-55 מיליון דולר ליותר מ-175 ארגוני צדקה ברחבי העולם ומשתתפת באופן פעיל במאמצי סיוע גלובליים לקהילות שנפגעו מאסונות טבע.

רון פורת צילום נדיה פונכץ 
לינק לאתר קרן הרבלייף:herbalifefamilyfoundation.org
באינסטגרם https://www.instagram.com/herbalifefamilyfoundation/
בפייסבוקhttps://katzr.net/9b0747

קרדיט לצילומים: נדיה פונכץ, עומר טירם - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

לקראת חג החנוכה טיפים לטיגון בריא וטעים

חג החנוכה כבר ממש כאן מעבר לפינה והוא כידוע גם חג הטיגונים של מאכלים מתוקים ומלוחים. חנוכה הוא גם חג של אור ושמן, ומאכלי החג המסורתיים – לביבות וסופגניות הם חלק בלתי נפרד מהחגיגה. כדי ליהנות מהטעמים שאנו כל כך אוהבים מבלי לוותר על הבריאות, חשוב לדעת איך לטגן נכון.

מיטל רובין- עובדיה, מנהלת שיווק ופרסום במותג סולתם משתפת בטיפים חשובים, כלים וטכניקות, שיאפשרו להפחית את כמות השמן שהמאכלים סופגים ועדיין ליהנות מתוצאה פריכה וטעימה.

סיר טיגון קרבון סטיל מצופה אמייל 24 סמ, 5 ליטר מבית סולתם, 167.65 שקלים במקום 479 שקלים,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, גיל אבירם
בחירת שמן נכונה: איכות לפני הכול
הבסיס לטיגון בריא מתחיל בבחירת השמן. שמנים כמו שמן זית, שמן אבוקדו ושמן קנולה הם בחירה מצוינת בזכות נקודת העישון הגבוהה שלהם. שמן איכותי לא רק שומר על טעם המאכל, אלא גם מפחית את היווצרות התרכובות המזיקות בזמן הטיגון. כדי לשמור על הארומה המסורתית של מאכלי החג, ניתן לבחור בשמן זית כתית מעולה לטיגון קל. חשוב להקפיד להשתמש בשמן טרי ולוודא שהוא מאוחסן במקום קריר ומוצל.

שמירה על טמפרטורה נכונה
טמפרטורת הטיגון משפיעה באופן ישיר על איכות התוצאה. טיגון בטמפרטורה נמוכה מדי יגרום למזון לספוג שמן רב, בעוד שטמפרטורה גבוהה מדי עלולה לשרוף את המאכל ולפגוע בערכים התזונתיים שלו. כדי להגיע לתוצאה אופטימלית, שמרו על טמפרטורה קבועה של 175-190 מעלות צלזיוס. מחבתות איכותיות המספקות פיזור חום אחיד, יעזרו לשמור על שליטה בטמפרטורה ולהבטיח טיגון מושלם.

ייבוש ותיבול: שלב ההכנה שלא כדאי לדלג עליו
לפני שמכניסים את הלביבות או הסופגניות לשמן, ייבוש הוא שלב קריטי. לחות עודפת גורמת להתזת שמן ולספיגה מיותרת. סחטו בעדינות את תערובת הלביבות בעזרת מגבת מטבח נקייה, ותנו לסופגניות לנוח מעט לפני הטיגון. כדי להוסיף עניין וטעם, שלבו בתערובת תבלינים טבעיים כמו כורכום, פפריקה מתוקה או שום כתוש. מעבר לטעם המיוחד שהם מעניקים, תבלינים אלו עשירים בנוגדי חמצון שיכולים להוסיף ערך תזונתי למאכל.

מארז סיר מולטי קוק 5 ב-1 עם סלסלת טיגון מבית סולתם, 399.5 שח,
להשיג בסניפי הרשת ואתר www.Soltam.co.il, גיל אבירם 

מארז קריספר לאפייה, צלייה והגשה מבית סולתם, 99.5 שח במקום 199 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם 
טיגון בכמויות קטנות
כשמטגנים, חשוב לא להעמיס יותר מדי מאכלים על המחבת בבת אחת. טיגון בכמויות קטנות שומר על טמפרטורת השמן יציבה ומאפשר לשלוט בתהליך הטיגון בצורה מיטבית. השארת מקום במחבת מסייעת גם לשמן להקיף את המאכל מכל צדדיו, מה שמבטיח תוצאה פריכה ואחידה.

ציפוי נכון למאכלים פריכים
ציפוי המאכלים בשכבה קלה של קמח, פירורי לחם או טמפורה יכול להוסיף מרקם פריך מבלי להעמיס קלוריות מיותרות. נסו לשלב בציפוי קמחים מיוחדים כמו קמח אורז או קמח תירס למראה ייחודי ולטעם יוצא דופן. למי שרגיש לגלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפוחי אדמה ליצירת תוצאה טעימה ובריאה.

שמירה על השמן: ניקיון והתחדשות
לאחר כל סבב טיגון, סננו את השמן כדי להיפטר מחלקיקים שרופים שעשויים להשפיע על הטעם והבריאות. כמו כן, הימנעו משימוש חוזר בשמן – בכל חימום חוזר, איכות השמן יורדת ונוצרות בו תרכובות מזיקות.

סיר טיגון 4.3 ליטר מסדרת OPTIMA של סולתם, 199.5 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם
הגשה חכמה: להפחית שמן מיותר
בסיום הטיגון, הניחו את המאכלים המטוגנים על נייר סופג. פעולה פשוטה זו מסייעת להיפטר מעודפי שמן ומעניקה מאכל קליל יותר. שדרגו את ההגשה עם תוספות בריאות כמו יוגורט טבעי עם עשבי תיבול לצד הלביבות או ריבה דלת סוכר לסופגניות.

בעזרת טכניקות נכונות וכלים מתאימים, תוכלו ליהנות מאווירת החג והמאכלים המסורתיים תוך הפחתת תחושת האשמה ושמירה על הבריאות. חג חנוכה שמח וטעים!

סלסלת טיגון נירוסטה עם ידית ארוכה מבית סולתם, 59.5 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם

כף טיגון אובלית 30.5 סמ מבית סולתם, 40 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם
הטיפים במאמר ניתנו על ידי מיטל רובין- עובדיה, מנהלת שיווק ופרסום במותג סולתם www.Soltam.co.il

קרדיט לצילומים: אסף אמברם, גיל אבירם - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...