יום שלישי, 31 באוגוסט 2021

גלידת "וניליה" משיקה לקראת חג ראש השנה גלידה בטעם פאי תפוחים בקרם ריקוטה

היום נדבר על קינוחים! כן, קינוחים שנגיש לאורחינו לקראת סיום  ארוחת החג!!!
ערב ראש השנה ממש כבר כאן, ואיתם גם חגי תשרי. כולנו עסוקים בקניות ובתכנון המנות שיוגשו לשולחן החג, וביניהם גם הקינוחים: איזה מתוקים נגיש בסיום החג מלבד הפירות והפיצוחים? עם אלו סוגי קינוחים תסיימו את ארוחת החג? אלו קינוחים האורחים שלכם יעדיפו? 

רשת הגלידריות האיכותית "וניליה" מתחדשת לרגל השנה החדשה בגלידה בטעם מקורי, ייחודי ומרענן במיוחד: גלידת פאי תפוחים בקרם ריקוטה. הגלידה תושק לרגל ראש השנה, במהדורה מוגבלת לחודש ספטמבר בלבד!

 רשת וניליה משיקה לראש השנה גלידה איכותית בטעם פאי תפוחים בקרם ריקוטה צלם בועז לביא 
לדברי אורן עזר, השף של רשת "וניליה":  "תפוחים ודבש הם סמלים מובהקים של ראש השנה, ולכן החלטנו ליצור את הטעם החדש שלנו בהתבסס עליהם. ראש השנה הוא גם חג משפחתי – ואין כפאי תפוחים מתאים לסמל את הביתיות והמשפחתיות המאפיינים את החג."

תערובת הגלידה המיוחדת, עליה עמלו יצרני הגלידה ב"וניליה" במשך חודשים ארוכים, עשויה מריקוטה איטלקית מעולה בשילוב קונפיטורת תפוחי גרנד סמית', קינמון וקרמבל פריך, בזיגוג דבש ישראלי. הטעם המדויק נקבע לאחר סבבי טעימות רבים של מומחים וקונדיטורים מובילים.

לגלידה החדשה והחגיגית יש מרקם קטיפתי ומעניין, בזכות השילוב בין קונפיטורת התפוחים לקרמבל. קרם הריקוטה מוסיף קלילות ורעננות לתערובת היוצרת את הגלידה המושלמת לקיץ.

 רשת וניליה משיקה לראש השנה גלידה איכותית בטעם פאי תפוחים בקרם ריקוטה צלם בועז לביא 
מארז החג של "וניליה" כולל גלידת פאי תפוחים בקרם ריקוטה במשקל 1 ק"ג, ושלוש תוספות לשדרוג החוויה: קונפיטורות תפוחים, קרמבל ודבש ישראלי.
עלות המארז:112 ש"ח (כולל התוספות).

וההמלצה שלי: אחרי ארוחה דשנה ו"כבדה", רצוי להגיש קינוח קליל וטעים שגם הקטנים  מאוד יתלהבו והגדולים יבקשו עוד. ממליצה להגיש את הגלידה המצויינת  עם הטעמים הייחודים לחג ליד פאי תפוחים (שאותו ניתן להכין מראש ולא ברגע האחרון ולחמם  קלות בתנור), או כקינוח במנה אישית עם התוספות שמגיעות עם הגלידה.

לאתר הבית https://www.vaniglia.co.il/
ניתן גם לעשות משלוחים מהסניף הקרוב לביתכם

בשיתוף פעולה עם גלידה "וניליה"

בברכת שנה טובה ומתוקה וחג שמח!
נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

לשנה טובה ומתוקה "סוגת" מציעה מתכון קליל להכנת חלה ארץ-ישראלית לשולחן החג

בראש השנה אנחנו נוהגים  להניח על שולחן  את סימני החג  ולברך עליהם לקראת השנה החדשה. כחלק מסימני החג אני נוהגת גם לאפות חלות עגולות ומתוקות המסמלות שפע, התחדשות והמשכיות. 

השנה החדשה הבאה עלינו לטובה היא הזדמנות מצוינת לחגוג את האיחוד  ושיתוף הפעולה המבורך, בין ״מלח הארץ״, ״סוגת״ ו״עץ הזית״ שהאנשים שלהם עושים הכל כדי להביא למטבח שלנו,  חומרי גלם מזינים ואיכותיים. 

אורלי פלאי ברונשטיין מציעה גרסה חדשה של חלה רכה, קלה להכנה, עשויה כדורים-כדורים, מסודרים בתוך סיר-פלא.

סוגת - חלה ארץ ישראלית לשולחן חג ראש השנה. צילום- נמרוד סונדרס 
לכל אחד ממרכיבי המתכון יש תפקיד חשוב וקריטי בהצלחת החלה הארץ ישראלית שלפניכם: 
הקמח נותן את הגוף, שמן הזית מעניק את המרקם הרך, הטעם והעסיסיות לאורך זמן, ואילו המלח, שמתווסף בכמות קטנה יותר מכל השאר, חשוב וחיוני לכל כך הרבה דברים: הוא מאט את התפיחה של הבצק, מחזק את המבנה של המאפה, וכמובן מחדד את הטעם והגוון שלו. מתכון קל להכנה ולעיצוב, גם בלי לדעת איך קולעים חלה. מתקבל מאפה יפה שתשמחו להניח במרכז השולחן. נוח מאוד לבצוע מהחלה בקלי קלות, ללא צורך בסכין.

מתכון להכנת חלה ארץ-ישראלית/ מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין לסוגת
חומרים לחלת כתר בסיר פלא + חלה רגילה או 5 לחמניות (צ׳ופר):
  • 1 קילו קמח לחם כוסמין לבן ״סוגת״ או קמח לבן ״סוגת״
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 480 מ״ל (2 כוסות) מים מסוננים
  • 3 כפות דבש
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף מלח דק ״מלח הארץ״
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן זית ״עץ הזית״
להברשה ולציפוי:
  • ביצה טרופה עם כפית דבש וקורט מלח
  • עשבי תיבול ארץ ישראליים, מלח גס, זרעי קצח, פרג ושומשום
סוגת - חלה ארץ ישראלית לשולחן חג ראש השנה. צילום- נמרוד סונדרס 
הוראות הכנה:
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצקים מים תוך כדי ערבול. מוסיפים גם דבש, ביצה, מלח ושמן זית וממשיכים ללוש כ-8 דקות, עד שהבצק נאסף לכדור, המרקם שלו חלק וגמיש, וכולו נאסף סביב וו הלישה וניתק מדפנות הקערה.

*חשוב: לפעמים צריך לעצור את פעולת הלישה ולאסוף את שאריות חומרי הגלם מהדפנות או מהתחתית (זה תלוי במיקסר). אוספים וממשיכים ללוש עד לקבלת כדור מושלם. אם הבצק מרגיש יבש אפשר להוסיף טיפ-טיפה מים או שמן ואם הוא רטוב אפשר לבזוק עליו מעט קמח.

מתפיחים, מעצבים, שוב מתפיחים: משמנים את כדור הבצק ומניחים בקערה משומנת. זה חשוב לשמן, כדי שהבצק לא יתייבש ולא ייתפס בקערה כך שלא יוכל להתרומם בתפיחה. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומעליה מניחים מגבת (כי שמרים מעדיפים חושך). מתפיחים שעתיים או עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.

חובטים בבצק כדי להוריד ממנו את האוויר. מחלקים ל-26 חלקים פחות או יותר שווים ומכדררים לכדורים. משמנים כל כדור בשמן זית ומניחים כ-20 כדורים בתבנית סיר פלא משומנת לקראת התפחה שניה. מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה עד שהכדורים תפוחים יפה. את 6 הכדורים הנותרים מניחים במעגל על תבנית נוספת או קולעים צמה כפולה או פשוט משאירים כלחמניות עגולות.

**בעקרון אפשר להניח את כל הכדורים בסיר פלא ולאפות חלה עצומה, אבל אני מעדיפה להשאיר מקום להתפחה.

מערבבים ביצה עם דבש ומעט מלח ומברישים בעדינות (הברשה ראשונה) את החלה ואת הלחמניות. מתפיחים ובינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו או 170 ללא טורבו.

מברישים ואופים: מברישים בביצה פעם שנייה, מפזרים עשבי תיבול, קצח, פרג ושומשום ומכניסים לתנור.

אופים 35-40 דקות או עד שהחלה שחומה יפה, והאפייה אחידה, כולל התחתית. לחמניות יסתפקו ב-25 דקות אפייה.

מוציאים את החלות מהתנור, ממליצה להבריש מיד בשמן זית ולכסות במגבת כדי לשמור על העסיסיות ולוודא שלא יתייבשו. עד לזמן הארוחה.

לפני ההגשה לשולחן החג, מסדרים על צלחת חגיגית, מטפטפים דבש ניגר, ומגישים לצד תפוחי עץ.

איחוד  ושיתוף פעולה מבורך, בין ״מלח הארץ״, ״סוגת״ ו״עץ הזית״ יצר מתכון קליל
להכנת חלה ארץ-ישראלית לשולחן החג והשבת. צילום: נדיה היבא
בשיתוף פעולה עם חברת סוגת.

בברכת שנה טובה ומתוקה וחג שמח!
נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

לקראת חגי תשרי חברת "נפטון" מציעה לשדרג כל מנה עם מגוון תבלינים, תערובות וממרחים

ראש השנה וחגי תשרי ממש כבר כאן ורגע לפני שאתם רצים לקניות ומתחילים בהערכות לחג, חברת "נפטון" מציעה לשדרג כל מנה שתכינו לשולחן החג ולשבת, עם מגוון תערובות, ממרחים ותבלינים טריים, ריחניים ואיכותיים.

התבלינים והתערובות שישדרגו לכם כל מנה: תערובת תיבול להכנת אורז מרוקאי, פפריקה מתוקה, טאפנד זיתים ירוקים למבחר מנות ראשונות ושמיר מיובש - לתיבול עוף, דג, פשטידות ומבחר תוספות  לראש השנה תכינו כמות כפולה כי כולם יבקשו תוספת!. 

לקראת חגי תשרי חברת "נפטון" מציעה לשדרג כל מנה עם מגוון תבלינים, תערובות וממרחים. צילום: נדיה היבא
התבלינים, התערובת והממרח ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל. את מוצרי "נפטון" (משנת 1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, אפשר להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. 

כשרויות:  כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ העדה החרדית / כשרות מהדרין רבנות באר שבע.

נפטון - תיבולים לחגי תשרי. צילום - נפטון
בין המוצרים:
  • "תערובת לתיבול אורז בסגנון מרוקאי": תערובת תיבול חדשה, להכנת אורז בקלות, במהירות ובנוחות. מכילה, בין השאר, בצל מיובש, עדשים, צימוקים כהים, שקדים, חומוס הודי (צ'אנה דאל), שמן, פפריקה, מלח ותבלינים. מספיק להוסיף חצי כוס מהתערובת לכוס אורז (מתכון מנצח בגב האריזה). מחיר: 15.90 ש"ח (לאריזה במשקל 140 גרם).  
      מוצרים נוספים בסדרה:  תערובת לתיבול אורז בסגנון מדגסקר, מג'דרה-תערובת לתיבול            אורז עם עדשים, תערובת לתיבול אורז בסגנון פרסי.

תמונה - אורז עם תערובת תיבול אורז בסגנון מרוקאי. צילום: PIXABAY
"פפריקה מתוקה": 100% פפריקה איכותית מתוקה. מתאימה לתיבול מבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).
  •  "פפריקה מתוקה בשמן בסגנון מרוקאי": פפריקה מתוקה עם שמן. מתאימה למבחר מאכלים ותבשילים חמים, פושרים או קרים, לסלטים, לממרח חומוס ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 150 גרם).
  •  "שמיר": 100% עלי שמיר מיובשים. מתאים למבחר מאכלי בשר, עוף, דגים, פשטידות, מאפים חלביים ומבחר תוספות כמו תפוחי אדמה, פסטה ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 25 גרם).
  •  "ממרח טאפנד זיתים ירוקים": מתאים לתיבול סלטים קרים או חמים, לכריכים ולטוסטים, לפסטות ועוד. מכיל בין השאר זיתים ירוקים, שמן זית, שמן קנולה, תבלינים, סוכר, רכז לימון ועוד. מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לצנצנת במשקל 180 גרם)
גולאש הונגרי. צילום - PIXABAY
לכבוד החג, "נפטון" מציעה מתכון נהדר להכנת גולאש הונגרי חגיגי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות
1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון"
3 - 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"
שיניים קלופות מראש שום שלם
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)
1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות

גיוון:  להחליף חלק מהפפריקה בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של "נפטון". מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של "נפטון"

אופן ההכנה:
  • לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. להוציא לקערה
  • באותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2 – 3 דקות
  • להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים
  • להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול
  • לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך
הערות:
  • אפשר ואף רצוי להכין מראש. לחמם על אש נמוכה
  • אפשר להקפיא
  • אפשר להוסיף, בשעה האחרונה, קוביות של תפוחי אדמה. לא להקפיא עם תפוחי האדמה
  • אפשר להגיש עם ניוקיס, שהוכנו בנפרד.
תבשיל בשר וחומוס בבישול ארוך. צילום: נדיה היבא
את הצבע האדום הנפלא של התבשיל קיבלתי אחרי תיבול בפפריקה אדומה של חברת נפטון. התבשיל ללא רסק עגבניות. 
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספת של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

בברכת שנה טובה ומתוקה וחג שמח!
נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...