יום ראשון, 10 בנובמבר 2024

בדיוק כשמתקרר- מתכון להכנת מרק קובה דלעת

בתקופה זאת הימים הולכים ומתקצרים וגם מזג האוויר נעשה יותר קריר , יחד עם זאת מגיע גם החשק לנשנש משהו חם, טעים, מהביל ומזין כדי להתגבר על תחושת ה"רעב הקטן".

אז מה עושים? מה מכינים? - שיהיה קל, קצר ומהיר!!!
מייד חשבתי על הכנת מרק טעים, בריא ומשביעה - אבל איזה מרק להכין?

מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם 
מתכון להכנת מרק קובה דלעת
באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם

מצרכים למרק:
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות
חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים
500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.

אופן ההכנה:

  • מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.
  • מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.
  • מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.
  • מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
  • מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
  • סוחטים לימון שלם ומערבבים.

המלצה:  ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד.

מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם 
בתאבון!

www.Soltam.co.il

קרדיט לצילומים: גיל אבירם - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה 

סוגת משיקה "גריסי שיבולת שועל"

חדש ומפתיע על המדף!!!
בא לכם להפתיע את בני המשפחה ולהכין תוספת חדשה מזינה, בריאה וטעימה למנה העיקרית?

סוגת משיקה מוצר חדש - "גריסי שיבולת שועל". מדובר בגריסי שיבולת שועל שהינו דגן ייחודי העשוי מגרעיני שיבולת שועל מלאים חתוכים שכמעט ולא עברו טיפול תרמי, ולכן משמרים את מירב היתרונות התזונתיים של הדגן שהינו מקור חשוב לפחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים, וכן חלבון מן הצומח.

ההבדל המרכזי בין גריסי שיבולת שועל לשיבולת שועל עבה או לקוואקר (שיבולת שועל דקה) הוא ברמות עיבוד ושימור של הערכים התזונתיים. גריסי שיבול שועל נספגים לאט, מעניקים תחושת שובע ומעשירים את הגוף לאורך זמן בכמות מספקת של מינרלים (ברזל, מגנזיום, זרחן, סידן ואבץ) וויטמינים.

ניתן להגיש את גריסי שיבולת השועל המבושלים כתוספת לכל מנה עיקרית, כבסיס לסלט או קערת בודהה, כתוספת למרק, כתחליף לאורז לממולאים ואפילו כמנה אחרונה בשילוב עם פירות ודבש או מייפל.

בישול גריסי שיבולת שועל פשוט וקל (כמו לבשל אורז): מחממים בסיר כפית שמן, מוסיפים כוס גריסי שיבולת שועל ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים בין כוס וחצי ולשתי כוסות מים רותחים (תלוי אם רוצים לקבל מרקם אל דנטה או מרקם דייסתי יותר) וקצת מלח, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 18 ל-20 דקות, או עד שכל המים נספגים וגריסי שיבולת השועל מוכנים, רכים אך קצת נגיסים במרכז.

למי שאוהב: ניתן  לגוון ולהוסיף  בזמן שלב הטיגון גזר מגורד, עשבי תיבול, אפונה ירוקה (אפשר קפואה) ועוד.


איך אתם הייתם מכינים את מנת גריסי שיבולת השועל שלכם?

המוצר "גריסי שיבולת שועל" זמין בכל רשתות השיווק 
בהשגחת כשרות בד"צ ורבנות קריית גת.

סוגת המובילה את שוק האורז, הקטניות והסוכר בישראל, הינה קבוצה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, בניהם: שמן עץ הזית, טחינת אל ארז, מלח הארץ ועוד. 

הקבוצה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת והמפעל משתרע על פני כ-100 דונם בקרית גת. לסוגת מגוון רחב של מוצרים, החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד לקמח, תבשילים אישיים, פתיתים ועוד, כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר, לאורך כל הדרך מהשדה ועד לצלחת.

לאתר סוגת ומתכונים https://www.sugat.com/

קרדיט לצילומים: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...