בתקופה זאת הימים הולכים ומתקצרים וגם מזג האוויר נעשה יותר קריר , יחד עם זאת מגיע גם החשק לנשנש משהו חם, טעים, מהביל ומזין כדי להתגבר על תחושת ה"רעב הקטן".
אז מה עושים? מה מכינים? - שיהיה קל, קצר ומהיר!!!
מייד חשבתי על הכנת מרק טעים, בריא ומשביעה - אבל איזה מרק להכין?
מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם |
באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
מצרכים למרק:
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות
חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים
500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.
בתאבון!
4 שיני שום מעוכות
חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים
500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.
אופן ההכנה:
- מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.
- מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.
- מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.
- מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
- מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
- סוחטים לימון שלם ומערבבים.
המלצה: ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד.
מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם |
קרדיט לצילומים: גיל אבירם - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.