יום שישי, 3 במרץ 2023

מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד

לקראת הסופ"ש בקשו שאכין פלפלים ממולאים עם אורז ובשר טחון, כי מזמן לא הכנתי. בדרך כלל אני משתמשת בפלפלים אדומים ובקישואים ירוקים למילוי (אחרי שאני מרוקנת את תוכן הקישוא). זאת מנה יפה וחגיגית להגשה, משביעה, ושכל בני המשפחה מאוד אוהבים אפילו הקטנים ביותר, שאוהבים לאכול את מילוי הפלפל בהנאה רבה.

לאחרונה קיבלתי משלוח מלא כל טוב, ולשמחתי בן המוצרים עמדו בגאווה בקבוק באריזת זכוכית עם רוטב עגבניות חתוכות דק בצבע אדום משגע של "פסטה ריקו", ושקית אורז ריזוטו ארבוריו - בדיוק מה שאני צריכה להכנת פלפלים וקישואים ממולאים.

אז קדימה לעבודה!!!

מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד. צילום ומתכון: נדיה היבא
מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים עם אורז ובשר טחון
המתכון באדיבות נדיה היבא


מצרכים:
5 פלפלים בכל מיני צבעים
5 קישואים ירוקים קטנים ושמנמנים
שמן לטיגון
10 שיני שום, קצוצות
2 בצלים, קצוצים דק
500 גרם בשר טחון
חבילת כוסברה, קצוצה(מי שלא אוהב יכול לוותר)
1 כוס אורז
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה

לרוטב העגבניות:
1 בקבוק רוטב עגבניות חתוכות דק של פסטה ריקו
בצל קצוץ
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב יכול לוותר) 

פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד. צילום ומתכון: נדיה היבא
הוראות הכנה:
👈 המילוי: מטגנים במחבת גדולה את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה.

👈כשהבשר משנה את צבעו (לא לטגן יתר על המידה אחרת הבשר מתייבש) מוסיפים את האורז. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, ומורידים מהאש.

👈 מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא עד הסוף כי האורז מתנפח). מרוקנים את הקישואים מהתוכן בזהירות, שלא ישברו וממלאים עם כפית במילוי הבשר והאורז.

👈 בסיר גדול ורחב מסדרים את הפלפלים כשהפתח למעלה וכך גם הקישואים.

👈 הרוטב: באותה המחבת שטיגנו את הבצל והבשר, מטגנים את הבצל ומוסיפים את מיץ העגבניות, והתבלינים ומביאים לרתיחה.

👈 שופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מוסיפים את שאת הרוטב לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

👈 יש לבדוק מידי פעם אם לא נגמרו הנוזלים בסיר, אם כן יש להוסיף כוס מים חמים.

רוטב עגבניות חתוכות דק של פסטה ריקו,  וריזוטו ארבוריו של פסטה ריקו. צילום: נדיה היבא
רוטב עגבניות חתוכות דק של "פסטה ריקו"
העגבניות שמהן אנו מייצרים גדלות באי סרדיניה האיטלקי במשך יותר מ -40 שנה. האדמה הסרדינית מטפחת עגבנייה מתוקה ללא שימוש בחומרי הדברה; העגבניות העסיסיות שגדלות באזור זה נותנות טעימה מהשמש האיטלקית. 

כל חומרי הגלם מגיעים אך ורק מהאזורים המתאימים היסטורית לגידול העגבניות, ובזכות המקצועיות והמיומנות של היצרנים והמיקרו אקלים המיוחד, שמבטיח את הלחות ואחוז המלח הנכון בשדות .לאחר שנאספו מהשדות הן מועברות מיד למפעל, שם הן מעובדות ונארזות תוך מספר שעות, תוך שמירה על הטעם ועל המאפיינים התזונתיים של הפרי הטרי. מגוון מוצרי העגבניות של ריקו מאפשרים ליהנות ממגוון רטבים ומוצרי בסיס מעגבניות איכותיות וטעימות שמגיעות היישר מסרדיניה- איטליה.

כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13.90 ₪ לבקבוק 680 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.

ריזוטו ארבוריו של "פסטה ריקו"
ריזוטו היא מנת אורז בעלת מרקם חלק ועשיר שמקורה בצפון איטליה. זן האורז המזוהה ביותר עם המנה הוא ארבוריו, המעניק למנה מרקם רך וקטיפתי הודות לכמות העמילן הרבה המשתחררת ממנו, וליכולתו לספוח כמות רבה של מים בעת הבישול. הריזוטו של פסטה ריקו מזן ארבוריו מורכב מ 100% זן ארבוריו (אינו מעורבב עם זנים נוספים) ומתאים להכנת מנות ריזוטו מושלמות.

כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 19.90 לאריזת 800 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.

עמוד פסטה ריקו בפייסבוק: https://www.facebook.com/PastaRiccoisarel
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/pastariccoisrael/

בשיתוף "פסטה ריקו:
קרדיט צילומים:
ערכה: נדיה היבא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מתכון לעוגת מצות עם ממרח טחינה שוקולד וסילאן

חג הפסח ממש כבר כאן, ותמיד בחג מחפשים משהו מתוק וטעים לאכול, שיהייה כשר לפסח וגם קל ומהיר להכנה. חברת "אחוה", מגישה לרגל חג הפסח ...