ספר לחמים וכריכים של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן. |
"ספרי המתכונים שלי נוצרו מתוך הרצון שלי לפתח ארוחות וחטיפים בריאים וקלים להכנה המתאימים לכל הרגישויות שלי, ומתוך ההבנה כי בישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר נראיםלכולנו כמו מאבק בלתי אפשרי! אבל, בהחלט אפשרי וניתן לאכול טעים, בריא ומזין, ללא גלוטן וללא תוספת מיותרת של סוכר!! והרבה מזה תלוי בנו ובנכונות שלנו להכין ולהתארגן מראש." מסבירה עדי גבירצמן.
המתכונים קלים, מהירי הכנה ומהווים חוויה בריאה.על ידי שימוש בקמחי אגוזים, שקדים, קוקוס, פשתן ועוד, כבסיס לסגנון האפייה הזה, ניתן להפוך בקלות כל מתכון לבריא יותר.
לחמים וכריכים ספר מתכונים לפסח ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן. |
לחמים וכריכים ספר מתכונים לפסח ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן. |
המתכונים שבספר מתאימים גם לחג הפסח והם אינם מכילים קמח או גלוטן.
מבין כל המתכונים הנפלאים שבספר הדיגיטלי "לחמים וכריכים" של עדי גבירצמן, הנה מתכון להכנת:
מיני בייגלס ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן |
מיני בייגלס ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן |
הבייגל"ס טעימים, מפנקים ומתאימים לכל רגע ואירוח, בארנץ' של שבת בבוקר, ערב מול הטלוויזיה וארוחת עשר במשרד.
המלצה: אל תוותרו על התוספת של התבלין (הכל על בייגל) משום שהוא תורם רבות לטעם של הבייגל הזה.
הגישו לצד הבייגל גבינה וירקות.
מצרכים (5 יחידות):
1.5 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אבקת חלבון
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קסנטן גאם
1 כפית ממתיק סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות יוגורט יווני
2 כפות מים חמים
לציפוי:
1 ביצה עם 1-2 כפות מים המלצה: אל תוותרו על התוספת של התבלין (הכל על בייגל) משום שהוא תורם רבות לטעם של הבייגל הזה.
הגישו לצד הבייגל גבינה וירקות.
מצרכים (5 יחידות):
1.5 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אבקת חלבון
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קסנטן גאם
1 כפית ממתיק סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות יוגורט יווני
2 כפות מים חמים
לציפוי:
תבלין הכל על בייגל everything on a bagle
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל"ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטןגאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.
3. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.
4. לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.
מומלץ להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו.
5. להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.
6. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.
7. להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב.
מחיר : 39.90 ש"ח , לרכישה בלינק המצורף:
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Sandwiches2
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל"ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטןגאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.
3. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.
4. לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.
מומלץ להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו.
5. להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.
6. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.
7. להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב.
מחיר : 39.90 ש"ח , לרכישה בלינק המצורף:
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Sandwiches2
קרדיט לצילומים: באדיבות עדי גבירצמן - מאושרים לשימוש ללא תמורה.
ערכה: נדיה היבא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.