יום שבת, 18 באוגוסט 2018

מתכונים חגיגיים לכבוד ראש השנה וחגי תשרי :עוף בסיידר תפוחים ופטה כבד עוף ברוטב רימונים

ראש השנה וחגי תשרי הם מהמועדים החשובים ביותר בחגי ישראל, בהם כל המשפחה מתכנסת יחד סביב שולחן החג לסעודת חג חגיגית בה מככבים מטעמים מיוחדים המשלבים בין מסורת וחדשנות ולהכנתם משתמשים בחומרים שהם חלק מסמלי החג כדבש ורימונים.

שף מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת מציע מתכון למנה עיקרית חגיגית של עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים ולפטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש, שיכול לשמש כמנה ראשונה חגיגית וטעימה.



עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים.  צילום פינטרסט 

עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים
כמות סועדים : 4
זמן הכנה : 25 דק'
משך בישול : 1 שעה

החומרים :
. עוף מס' 2 כ-1.800 ק"ג
. 60 גרם מחמאה ללא מלח
. שמן טיגון
. 60 מ"ל ברנדי
. 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
. 500 מ"ל סיידר תפוחים מוגז
. 150 גרם פטריות שמפיניון חתוך לפרוסות
. 250 מ"ל שמנת לבישול פרווה
. 200 גרם תפוחים מוזהב
. 1 רימון בינוני

אופן הכנה :
1. חותכים את העוף ל-4 או 8 נתחים ומתבלים במלח ופלפל . מחממים חצי מכמות המחמאה ומעט שמן ומטגנים קלות את נתחי העוף כשצד העור למטה תחילה, עד להשחמה קלה.

2. שופכים את עודפי השומן ומחזירים את נתחי העוף למחבת, מוסיפים את הברנדי (זהירות מהאש), חשוב להניח מכסה ליד המחבת במידה ונצטרך לכבות את האש!

3. מוסיפים את בצל השאלוט וממשיכים בבישול איטי עד לריכוך אך ללא השחמה. מוסיפים את הסיידר מכסים וממשיכים בבישול עוד 15 דק' ולאחר 10 דק' הופכים את העוף.

4. מקפיצים את הפטריות ביתרת המחמאה כשהמחבת מכוסה במשך 5 דק', מוציאים את העוף ושומרים בצד .

5. ממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10 דק' על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב, מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום 5 דק' נוספות.

6. חותכים את התפוחים לרבעים, מוציאים את הליבה ומטגנים קלות במחמאה.

7. חותכים את הרימון לחצי ועל ידי מכות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים. מחצית מהכמות מכניסים לרוטב.

8. מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל, מקשטים עם פלחי התפוחים ושאר גרעיני הרימון.



פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש  צילום פינטרסט 

פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש
כמות סועדים :4
זמן הכנה : 20 דק'
משך בישול :20 דק'

החומרים לפטה כבד :
. 400 גרם כבד עוף
. 4 ביצים קשות
. 3 בצלים בינוניים
. 200 מ"ל שמנת צמחית
. 200 מ"ל דבש
. 200 גרם מחמאה
. 20 מ"ל ברנדי
. מלח גס, פלפל שחור גס

החומרים לרוטב :
. 1 רימון בינוני
. 30 מ"ל ברנדי
. 60 מ"ל יין אדום יבש
. 250 גרם סוכר


אופן הכנה :
1.  שוטפים את הכבד ומניחים על רשת צליה, מכניסים לתנור ב- 180 מעלות כ15 דקות עד לצלייה של הכבד.

2.  מטגנים את הבצל עם המחמאה עד להשחמה קלה, מוסיפים את הביצים הקשות ל-3 דקות ומקררים.

3.  מכניסים את הכבד והעיסה של הבצל והביצים לבלנדר (עדיף להכניס חצי מהכמות לעשות את הפעולה פעמיים) מוסיפים את השמנת, הדבש והברנדי, מעט פלפל וממשכים לעבד עד למצב של פטה חלק. טועמים לבדיקת מליחות.

4.  יוצקים לתבנית אינגליש עם ניילון נצמד, יש לנער את התבנית עם דפיקות קלות על השולחן על מנת לדחוס את הפטה פנימה להוצאת האוויר. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.



פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש  צילום פינטרסט 

אופן הכנת הרוטב:
1.   מוזגים את היין למחבת ומדליקים אש בינונית, מוסיפים את הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סמיכות קלה.
2.   חותכים את הרימון ועל ידי מכות קלות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים, מוסיפים את הגרעינים והברנדי ליין וממשכים לצמצמם עד לקבלת רוטב סמיך.

אופן הגשה:
1.   יוצקים מעט מהרוטב לצלחת
2.   פורסים 2 פרוסות פטה כבד ומניחים מעל לרוטב מפזרים מעט פלפל שחור גרוס מסביב, מניחים פרח מאכל מעל ומגישים.


רשת מלונות רימונים מאחלת שנה טובה, מתוקה וטעימה לכל עם ישראל !!!!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

קניון עופר רחובות פותח שלוש חנויות קונספט: תכשיטי דנון, סטודיו פשה ומותג האופנה PIERRE CARDIN‏

קניון עופר רחובות, מקבוצת קניוני עופר, פותח השבוע שלוש חנויות קונספט חדשות: לראשונה חנות (ולא דוכן) של המותגת כשיטי דנון, המפעיל 7 דוכנים ...