יום ראשון, 14 באוקטובר 2018

מתכון מנצח למנת ניוקי ברוטב ערמונים לכבוד יום הפסטה הבינלאומי

לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי, שיחל ב- 25.10.18, רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון - ניוקי ערמונים נימוח בפה שלא תרצו להפסיק לאכול.

הכנת המנה דורשת טיפה יותר  השקעה וזמן . אל תתעצלו כי התוצאה מאוד טעימה.

קפה ביגה  ניוקי ערמונים  צלם סטודיו דני לילה


מרכיבים להכנת בצק הניוקי
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גרם ריקוטה
50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת  החדר
35 גרם  פרמז'ן מגורד
15 גרם  מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גרם קמח לבן

אופן הכנת הבצק:

  • לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
  • לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
  • להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
  • להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.


הכנת הניוקי:

  • לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
  • לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.


מרכיבים להכנת הרוטב:
יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
100 מ"ל ציר ירקות.

אופן הכנה:

  • להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
  • לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.


ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

"תמול "שלשום" בית קפה/מסעדה, חנות ספרים ותרבות בירושלים חוגגת 30 שנה

הפעם בואו וסעו יחד איתי לטייל בירושלים, למבנה מאוד ייחודי ועתיק הממוקם בחצר ירושלמית שמאוד קל לפספס את הכניסה אליה (שימו לב לשילוט), יוצא דו...