עפר שטינבך, נכדו של אבא פת, מייסד "מאפיות פת" שפעלו בחיפה בשנים 1922 - 1953, חזר לשורשים ופתח לאחרונה בעיר מאפיית בוטיק יפהפייה: "פת שטינבך – מאפייה חשמלית".
עפר אופה במאפייה מגוון עשיר של לחמי מחמצת עם מתכונים מקוריים ומיוחדים, ללא שמרים וחומרים תעשייתיים.
הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון. שטינבך, שפיתח את המתכונים, גם העניק לכל לחם שם מיוחד משלו.
באחד מימי השבוע האחרון, קיבלתי משלוח של מבחר לחמים מהמאפייה, בטעמים ובצורות שונות. המשלוח הגיעה ממש בזמן כי כבר תקף אותי הרעב הקטן. אתם יודעים חשק למשהו קטן, וטעים.
אני כמובן הייתי חייבת לטעום מהכל ומייד. כל הלחמים היו מיוחדים וטעימים מאוד, וגם בני הבית מאוד אהבו. את הלחמנייה עם האגוזים והצימוקים חיסלתי מיד לא לפני שמרחתי עליה חמאה וריבה.
בין הלחמים המצויינים במאפייה של עפר שטינבך:
לחם "טוטם" – לחם ייחודי שנאפה בתבנית טרקוטה גלילית, ומיוצר מתערובת של קמחים מלאים מחיטה, כוסמין ושיבולת שועל, בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, חמנייה ופרג.
"שועלי": לחם מקמח חיטה מלא, עשיר בתוספות של שיבולת שועל גסה, אגוזי קשיו, לוז, מלך, גרעיני חמניות ודלעת ועגבנייה מיובשת.
"חריף מטריף": לחם מקמח חיטה מלא, בתוספת פלפל חריף טרי.
"דון צימוקי": לחמנייה מקמח מלא עם אגוזי מלך וצימוקים.
"ביצי כוסמין": לחמניות מקמח כוסמין מלא גס ומחמצת כוסמין, בציפוי אגוזים, גרעינים וזרעונים.
"בזיליקה": כיכר מחמצת אפויה בתבנית טרקוטה גלילית, עשויה מ- 100% קמח מלא גס בתוספת עלי בזיליקום טריים, עגבניות מיובשות וצנובר.
"מרקי": כיכר קערת מרק עשויה מ-100% קמח גס, בעלת דופן עבה.
"חום בכפר": לחם מקמח מלא בתוספת נדיבה של שוקולד מריר.
לחם "אמר": עשוי מקמח "אמר" מלא 100% (זן חיטה קדום) ומחמצת כוסמין.
במאפייה תמצאו גם את "מלך ארגמן", "לוזNמור", "שוף שיפון", "הכל לציפור", "מקלות הכוסמין של חני" ועוד.
שטינבך, 49, בעל תואר באדריכלות, תמיד אהב לבשל וכנצר לדורות של אופים, נמשך גם לאפייה. לחמי מחמצת החל לאפות לפני 11 שנים ולאחר ששב לחיפה, עיר הולדתו וקצב ההזמנות גבר, החליט לפתוח מאפייה אמיתית.
"לחמיי עשויים אך ורק מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה (של הגרעין בשלמותו), מים, מלח ים אטלנטי ומחמצת שאור, ואין בהם שמרים או חומר תעשייתי כלשהו. כל לחם נעשה בעבודה יד, וכל בצק מקבל יחס אישי הכולל התפחה איטית במשך 24 – 48 שעות ולאחר מכן אפייה בתנור אבן. כמו פעם", הוא מסביר.
את המאפייה עיצב בניחוח נוסטלגי: על הקירות תמונות ופריטים היסטוריים של משפחת פת. על המדפים - ארגזי לחם ישנים מעץ ואמייל ומכונות ביתיות לפריסת לחם. הלחמים מוצגים באלגנטיות בארגזי לחם שבנה בעצמו.
הלחמים נמכרים בשקית נייר עם "חלון שקוף", שעליה מדבקה המפרטת את תכולת הלחם וערכיו התזונתיים. אפשר לקבל אותם שלמים או פרוסים (פריסה מתבצעת בו ברגע).
אפשר ליהנות במקום גם ממגוון כריכים משובחים – גם טבעוניים - ממבחר הלחמים ולחמניות המחמצת, מלאים בנדיבות בכל טוב. ויש גם מבחר של מיצים טבעיים מעולים. בפתח המאפייה שולחנות וכסאות בר, לישיבה נוחה באווירה נעימה.
את הלחמים אפשר לקנות במאפייה, הפתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות 08:00-18:00
ובימי ששי - עד 14:00.
יש אפשרות להזמין משלוח דרך האתר. בשלב זה המשלוחים מתקיימים רק בחיפה.
מחירים לדוגמה:
לחמים -– "טוטם", "שועלי", "חריף מטריף", "בזיליקה", "חום בכפר" – 22 ש"ח
"אמר" – 28 ש"ח
"לוזNמור", "רק כוסמין" – 24 ש"ח
לחמניות "דון צימוקי", "ביצי כוסמין" – 6 ש"ח
"ה-חלה" (חלת מחמצת קלועה) – 25 ש"ח
המאפייה ממוקמת ברחוב דרך יפו 28, חיפה. פרטים והזמנות: בטלפון 04-6184881 .
האתר: https://www.patt-bakery.co.il
משפחת פת הייתה בעלת מאפיות ועסקה באפייה דורות רבים בפולין. בשנות ה- 20, עם עלייתה לארץ, הקימה בחיפה שתי מאפיות: בשכונת הדר ובשדרות ההסתדרות (המאפייה ברחוב ההסתדרות העסיקה מעל 40 עובדים), שפעלו בשנים 1922 - 1953. באותן שנים המשפחה הקימה גם את "קונדיטוריית פת" בירושלים, שהכילה סליק גדול בתקופת המחתרות.
"יום אחד אמי ואני הבטנו בתמונות ישנות. ביניהן, מצאתי תמונה של סבי עומד ליד האוטו-לחם שלו, ועל האוטו כתוב 'א. פת מאפיה חשמלית'. אימא סיפרה שסבא היה מאוד גאה במלוש (מיקסר) החשמלי שהיה לו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. התרגשתי והחלטתי לקרוא למאפיה שלי – 'מאפיה חשמלית'. את הקמחים המיוחדים אני מזמין מ'הטחנות הגדולות של א"י', אותה טחנת קמח ממנה קנה סבי!'", מספר עפר שטינבך.
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ
עפר אופה במאפייה מגוון עשיר של לחמי מחמצת עם מתכונים מקוריים ומיוחדים, ללא שמרים וחומרים תעשייתיים.
מאפית פת שטינבך בחיפה - מבחר לחמי מחמצת ללא שמרים . צילום: נדיה היבא |
מאפית פת שטינבך בחיפה - מבחר לחמי מחמצת ללא שמרים . צילום: אלי דגני |
עפר שטיינבך - פת שטינבך - מאפייה חשמלית. צילום - אלי דגני |
הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון. שטינבך, שפיתח את המתכונים, גם העניק לכל לחם שם מיוחד משלו.
באחד מימי השבוע האחרון, קיבלתי משלוח של מבחר לחמים מהמאפייה, בטעמים ובצורות שונות. המשלוח הגיעה ממש בזמן כי כבר תקף אותי הרעב הקטן. אתם יודעים חשק למשהו קטן, וטעים.
אני כמובן הייתי חייבת לטעום מהכל ומייד. כל הלחמים היו מיוחדים וטעימים מאוד, וגם בני הבית מאוד אהבו. את הלחמנייה עם האגוזים והצימוקים חיסלתי מיד לא לפני שמרחתי עליה חמאה וריבה.
מאפית פת שטינבך בחיפה - מבחר לחמי מחמצת ללא שמרים . צילום: נדיה היבא |
|
|
|
לחם "טוטם" – לחם ייחודי שנאפה בתבנית טרקוטה גלילית, ומיוצר מתערובת של קמחים מלאים מחיטה, כוסמין ושיבולת שועל, בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, חמנייה ופרג.
"שועלי": לחם מקמח חיטה מלא, עשיר בתוספות של שיבולת שועל גסה, אגוזי קשיו, לוז, מלך, גרעיני חמניות ודלעת ועגבנייה מיובשת.
"חריף מטריף": לחם מקמח חיטה מלא, בתוספת פלפל חריף טרי.
"דון צימוקי": לחמנייה מקמח מלא עם אגוזי מלך וצימוקים.
"ביצי כוסמין": לחמניות מקמח כוסמין מלא גס ומחמצת כוסמין, בציפוי אגוזים, גרעינים וזרעונים.
"בזיליקה": כיכר מחמצת אפויה בתבנית טרקוטה גלילית, עשויה מ- 100% קמח מלא גס בתוספת עלי בזיליקום טריים, עגבניות מיובשות וצנובר.
"מרקי": כיכר קערת מרק עשויה מ-100% קמח גס, בעלת דופן עבה.
"חום בכפר": לחם מקמח מלא בתוספת נדיבה של שוקולד מריר.
לחם "אמר": עשוי מקמח "אמר" מלא 100% (זן חיטה קדום) ומחמצת כוסמין.
במאפייה תמצאו גם את "מלך ארגמן", "לוזNמור", "שוף שיפון", "הכל לציפור", "מקלות הכוסמין של חני" ועוד.
|
|
|
|
כאן בקישור תוכלו לקרוא המלצות של עפר להחסנה נכונה והארכת חיי מדף של הלחמים.
שטינבך, 49, בעל תואר באדריכלות, תמיד אהב לבשל וכנצר לדורות של אופים, נמשך גם לאפייה. לחמי מחמצת החל לאפות לפני 11 שנים ולאחר ששב לחיפה, עיר הולדתו וקצב ההזמנות גבר, החליט לפתוח מאפייה אמיתית.
"לחמיי עשויים אך ורק מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה (של הגרעין בשלמותו), מים, מלח ים אטלנטי ומחמצת שאור, ואין בהם שמרים או חומר תעשייתי כלשהו. כל לחם נעשה בעבודה יד, וכל בצק מקבל יחס אישי הכולל התפחה איטית במשך 24 – 48 שעות ולאחר מכן אפייה בתנור אבן. כמו פעם", הוא מסביר.
מאפית פת שטינבך בחיפה - לחמי מחמצת מקמחים איכותיים ללא שמרים. צילום - אלי דגני |
|
הלחמים נמכרים בשקית נייר עם "חלון שקוף", שעליה מדבקה המפרטת את תכולת הלחם וערכיו התזונתיים. אפשר לקבל אותם שלמים או פרוסים (פריסה מתבצעת בו ברגע).
אפשר ליהנות במקום גם ממגוון כריכים משובחים – גם טבעוניים - ממבחר הלחמים ולחמניות המחמצת, מלאים בנדיבות בכל טוב. ויש גם מבחר של מיצים טבעיים מעולים. בפתח המאפייה שולחנות וכסאות בר, לישיבה נוחה באווירה נעימה.
|
|
ובימי ששי - עד 14:00.
יש אפשרות להזמין משלוח דרך האתר. בשלב זה המשלוחים מתקיימים רק בחיפה.
מחירים לדוגמה:
לחמים -– "טוטם", "שועלי", "חריף מטריף", "בזיליקה", "חום בכפר" – 22 ש"ח
"אמר" – 28 ש"ח
"לוזNמור", "רק כוסמין" – 24 ש"ח
לחמניות "דון צימוקי", "ביצי כוסמין" – 6 ש"ח
"ה-חלה" (חלת מחמצת קלועה) – 25 ש"ח
המאפייה ממוקמת ברחוב דרך יפו 28, חיפה. פרטים והזמנות: בטלפון 04-6184881 .
האתר: https://www.patt-bakery.co.il
מאפית פת שטינבך בחיפה - מבחר לחמי מחמצת מקמחים איכותיים וללא שמרים . צילום: נדיה היבא |
משפחת פת הייתה בעלת מאפיות ועסקה באפייה דורות רבים בפולין. בשנות ה- 20, עם עלייתה לארץ, הקימה בחיפה שתי מאפיות: בשכונת הדר ובשדרות ההסתדרות (המאפייה ברחוב ההסתדרות העסיקה מעל 40 עובדים), שפעלו בשנים 1922 - 1953. באותן שנים המשפחה הקימה גם את "קונדיטוריית פת" בירושלים, שהכילה סליק גדול בתקופת המחתרות.
"יום אחד אמי ואני הבטנו בתמונות ישנות. ביניהן, מצאתי תמונה של סבי עומד ליד האוטו-לחם שלו, ועל האוטו כתוב 'א. פת מאפיה חשמלית'. אימא סיפרה שסבא היה מאוד גאה במלוש (מיקסר) החשמלי שהיה לו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. התרגשתי והחלטתי לקרוא למאפיה שלי – 'מאפיה חשמלית'. את הקמחים המיוחדים אני מזמין מ'הטחנות הגדולות של א"י', אותה טחנת קמח ממנה קנה סבי!'", מספר עפר שטינבך.
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.