יום רביעי, 11 בדצמבר 2024

בלי כנסים בינלאומיים ובלי אירועים

לתעשיית הכנסים הבינלאומית תרומה אדירה לכלכלה של מדינה, ועדיין, 18 משרדי ממשלה בישראל, לא מצליחים להניע ולקדם את הפוטנציאל

מירה אלטמן, לשעבר מנכ"לית משרד התיירות

איך קרה שמדינה עם 18 משרדי ממשלה לא מצליחה להרים את הכפפה?

כמי שהנושא קרוב לליבה ועוקבת מקרוב, ביררתי עם מספר גורמים בתעשייה אודות קידום ושדרוג הכנסים הבינלאומיים ב- 5 שנים האחרונות שנערכו במדינת ישראל. שמעתי על מעט מאד כנסים של 1000 משתתפים ומעלה ולצערי גיליתי כי אין כנסים, אין אירועים, אין כלום! אולי כמה בודדים שאפשר לספור על כף היד. אבל נאדה, גורנישט. ניסיתי להבין, מה בגלל המלחמה? למה?הרי שרי הממשלה טסים לחו"ל, אנשים במרכז עובדים כרגיל, אין שביתות, אז למה דווקא התחום הזה מושבת?

קרדיט לצילום:  משרד יחסי ציבור לוטן BPRD
הכנסים הבינלאומיים כידוע, הם מנוף צמיחה אדיר לכלכלת העיר והמדינה.

הם מושכים אליהם משתתפים מכל העולם, אשר שוהים בבתי המלון , אוכלים במסעדות, בתי קפה ואטרקציות , משתמשים בתחבורה ציבורית ומוניות,ורוכשים מוצרים ושירותים מקומיים, מה שמגדיל מאד את הכנסות.

כנס בינלאומי של 1000 משתתפים ל- 3-4 לילות משאיר עשרות מיליונים בשבוע בעיר . ובנוסף, הם מאפשרים למצב את מעמדה של ישראל כיעד תיירותי אטרקטיבי וכמדינה שמובילה חדשנות ומצוינות.

העובדה שישראל לא מצליחה למנף את הפוטנציאל האדיר של תחום הכנסים הבינלאומיים והאירועים בישראל מעידה על חוסר הבנה של ערכו האסטרטגי-כלכלי. בעוד שמדינות אחרות משקיעות מיליארדים בפיתוח תשתיות, בונות מרכזים חדשים ועוסקות בשיווק בינלאומי, בישראל הכנסים לא רק שלא מקבלים תמיכה ממשלתית ראויה – הם כמעט ולא קיימים בתוכניות העבודה הלאומיות.

במדינות כמו סינגפור ודובאי, כנסים הם מנוע צמיחה מרכזי. הם לא רק מכניסים סכומי כסף עצומים לאוצר המדינה, אלא גם מציבים את המדינות כמרכז חדשנות עולמי מוביל . דובאי, למשל, הצליחה להפיק כנסים בינלאומיים שמניבים כ-6 מיליארד דולר בשנה – תוצאה ישירה של השקעות בכנסים ובשיווק.סינגפורמצליחה להניב יותר מ-1,600 כנסים בינלאומיים בשנה, וישראל נותרת מאחור עם מעט כנסים בתוך המדינה ויכולת מועטה לקדם את מעמדה הגלובלי. זהו כישלון אסטרטגי שישראל חייבת לתקן, אם היא שואפת למעמד בין-לאומי רציני ומשמעותי.

במדינה שבה כל כך הרבה משרדי ממשלה, אין שום סיבה שתעשיית הכנסים הבינלאומיים לא תהפוך לחלק מרכזי בחזון הלאומי.

היעדר תמיכה בתחום הכנסים הבינלאומיים בישראל הוא לא רק חוסר תכנון – הוא שגיאה אסטרטגית שהממשלה חייבת לתקן. הגיע הזמן שמדינת ישראל, המפורסמת בחדשנותה וביכולת היצירה שלה, תבין כי כנסים בינלאומיים אינם רק הזדמנות כלכלית – הם המפתח למיצוב המדינה כגורם משמעותי בשדה הגלובלי.

לצורך כך , נדרש חזון ברורויוזמות ממשלתיות שירכזו את המאמצים. זה מתחיל ביצירת גוף ממשלתי שיעסוק בקידום כנסים בינלאומיים, עובר דרך פיתוח תשתיות מותאמות ומסתיים בהנגשת התחום לעסקים, ארגונים ויזמים.עד אז, נמשיך להישאר מאחור.

מירה אלטמן היא האישה הראשונה והיחידה עד כה שמילאה את תפקיד מנכ"לית משרד התיירות, תוך שהיא מביאה איתה ניסיון עשיר וראייה אסטרטגית.

במשך כעשרים שנה, אלטמן הובילה בהצלחה את מרכז הקונגרסים הבינלאומי, בנייני האומה בירושלים. תחת הנהגתה, הפכה החברה לגוף רווחי ביותר,. אלטמן הובילה מהלכים עסקיים חכמים שהביאו לפיתוח והשבחת ערך הנכס, מכירתו, ואישור תב"ע לבינוי של מרכז קונגרסים בינלא' חדשני בעיר ירושלים.

מעבר לתפקידה כמנכ"לית, אלטמן הייתה שותפה בחמ"ל בארי, יוזמה חלוצית שהתפתחה לחמ"ל העוטף עם עשייה משותפת של קבוצה מדהימה. היא חברה פעילה בוועד המנהל של עמותות חשובות כמו "כנפיים עושים אומנות" ו"אלו"ט", ותומכת בעסקים קטנים שנפגעו מהמלחמה במסגרת עמותת "בוגרי 8200".

קרדיט לצילום: קרדיט לצילום:  משרד יחסי ציבור לוטן BPRD

יום שני, 9 בדצמבר 2024

רגע מתוק לטבעונים עם "עדן קינוחים"

בשורה משמחת לטבעונים שביננו וגם לשומרי הכשרות!!
מעתה גם אתם תוכלו ליהנות מקינוח אישי טבעוני וכשר בטעמים שונים ואהובים.

טעמתי את עוגת הגבינה עם הפירורים (אני אוהבת עוגות גבינה בכל גרסה שהיא) והפתעתי לטובה מהטעמים הנהדרים שהיו קרובים מאוד לעוגת גבינה עם פירורים רגילה (לא טבעונית). גם בני המשפחה אהבו מאוד את עוגת הטירמסו והקטנים יותר במשפחה נהנו מהמלבי והסירופ האדום שהגיע יחד באריזה האישית. 

קינוחים טבעונים של חברת "עדן קינוחים"
צלם גיל אבירם  
קינוחים טבעוניים של  חברת  "עדן קינוחים"
צלם גיל אבירם 

עדן קינוחים, החברה המובילה בישראל לייצור קינוחים באריזות אישיות,​ מציעה ליין של קינוחים טבעוניים מעולים. 

הקינוחים הם למעשה גרסה טבעונית של הקינוחים הקלאסיים והאהובים  של עדן: מלבי, עוגת פירורים וטירמיסו. כל הקינוחים הם כשרים פרווה, מסומנים בתו "ויגן פרנדלי" וניתנים להשגה בכל רשתות המזון.

מימין לשמאל נאור ברזאני ולידו אלי בוארון בעלים חברת "עדן קינוחים"
צלם גיל אבירם 

אור ברזני מבעלי עדן קינוחים אמר כי "זה לא סוד כי חלקם של הישראלים שמעדיפים מזון טבעוני באוכלוסייה הולך ועולה. אני שמח מאוד על כך שאנחנו מצטרפים למגמה הזאת, ומציעים ללקוחות שלנו סדרה של מוצרי איכות טעימים ומשובחים. אנחנו מביאים את שלושת הקינוחים הראשונים שלנו, ובשנה הבאה מתכוונים להרחיב ולפתח את הסדרה הטבעונית עם מוצרים נוספים.

קינוחים טבעוניים של  חברת "עדן קינוחים"
צילום: נדיה היבא
הסדרה כוללת: עוגת הפירורים הטבעונית של עדן קינוחים , עוגת גבינה עם פירורי ביסקוויטים, המלבי מגיע בתוספת סירופ בטעם שושנים, קוקוס ושברי בוטנים פריכים וקינוח בטעם טרמיסו טבעוני פרווה .

המחירים נעים בין 6.90 ל-7.90ש"ח לאריזה אישית.

את הקינוחים הטבעוניים, כמו את שאר הקינוחים אפשר למצוא ברשתות השיווק ובמגוון חנויות פרטיות.

עוגת פירורים טבעונית של "עדן קינוחים". צילום: נדיה היבא

רגע מתוק לטבעונים עם "עדן קינוחים". צילום: נדיה היבא
מפעל "עדן קינוחים"  בבעלות אנשי העסקים  אלי בוארון ונאור ברזני, שוכן באשקלון ומייצר כ-50,000 קינוחים באריזות אישיות מדי יום. החברה נחשבת לספק הגדול ביותר של קינוחים אישיים בישראל.

קרדיט לצילומים: גיל אבירם -התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא

יום רביעי, 4 בדצמבר 2024

כרמית משיקה מרשמלו מצופה קוקוס קלוי במהדורה מוגבלת

חדש על המדפים של חברת כרמית!!!
מרשמלו בטעם וניל בציפוי קוקוס קלוי. שילוב טעמים מעניין וטעים, שאי אפשר להפסיק לנשנש במיוחד לאוהבי הקוקוס הקלוי. מהרו לחנויות לקנות כי מדובר במהדורה מוגבלת.

כרמית ממשיכה לחדש עם טעמים חדשניים ומשיקה במיוחד לקראת החורף, מרשמלו מצופה קוקוס קלוי במהדורה מוגבלת. מדובר בטעם ייחודי ובלעדי לכרמית שמצטרף למשפחת המרשמלו הענפה של החברה.

כרמית משיקה מרשמלו מצופה קוקוס קלוי במהדורה מוגבלת.
צילום: נדיה היבא
המרשמלו המגיע בטעם וניל עטוף במעטפת קראנצ'ית של קוקוס קלוי אשר מעניקה לחטיף האהוב טעם ומרקם מיוחדים שישדרגו כל ביס וביס.

המוצר נכלל בקטגוריית ה"סוכריות", ועל פי נתוני Storenext זוהי קטגוריה של כ-25 מיליון שקל בשנה (2023) בשוק הממתקים הישראלי.

כרמית משיקה מרשמלו בטעם וניל מצופה קוקוס קלוי במהדורה מוגבלת.
צילום: נדיה היבא
כרמית משיקה מרשמלו מצופה קוקוס קלוי במהדורה מוגבלת.
צילום: נדיה היבא
מנהלת השיווק, יעל ויסמן: "כרמית גאה להמשיך ולחדש את מגוון מוצריה, ולהציע לצרכנים מוצר ייחודי שנבנה מתוך השקעה משמעותית בחשיבה על הטעם והמרקם. מהלך זה מהווה אבן דרך נוספת באסטרטגיה שלנו להוביל בחדשנות, להתרחב, להתפתח ולהשביח את מוצרינו תוך שימור חוויית הצריכה".

המרשמלו מגיע בשקיות במשקל 120 גרם, בכשרות בד"צ עדה חרדית ימות השנה ובפסח בכשרות וועסטהיים.

המוצר זמין לרכישה ברשתות השיווק המובחרות.

מרשמלו בטעם וניל מצופה קוקוס קלוי במהדורה מוגבלת.
 צילום: נדיה היבא


מרמשלו מצופה קוקוס קלוי של כרמית. קרדיט- כרמית
אודות כרמית
כרמית תעשיות ממתקים הינה חברה ציבורית המתמחה בפיתוח, ייצור, שיווק וייצוא של מוצרי שוקולד, מאפה, גרנולה וסוכרים. החברה אשר ציינה לאחרונה 50 שנה להקמתה, משווקת מוצרים גם לשוק התעשייתי והמקצועי בארץ, ומייצרת, במפעלה המרכזי באזור התעשייה ציפורית, שאותו הקימה לאחרונה בהשקעה של כ-120 מיליון שקל, כ-10,000 טון שוקולד בשנה המשמש כחומר גלם לתעשיות הגלידות, המחלבות, הקונדיטוריות, המאפיות ועוד.

כרמית נוסדה בשנת 1973 על ידי איש העסקים לני סאקסטין, המכהן גם כיו"ר החברה, וכיום היא מייצאת את מוצריה ישירות מישראל בעיקר לצפון אמריקה ואירופה בכך היא מהווה מקור לגאווה ישראלית אמיתית. מנכ"ל החברה הוא מוטי כהן ומונה כ-3000 עובדים.

קרדיט לצילומים:  כרמית-התמונה מאושרת לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא

יום רביעי, 27 בנובמבר 2024

מלון יהודה בירושלים חורף 2024

לקראת תיירות ועונת החורף, עליתי השבוע לירושלים לבקר ולסייר במלון יהודה (שהינו בבעלות פרטית) שחוגג עשור בימים אלו, לשמוע מה התחדש במלון המקסים והמפתיע וגם לפגוש את מנהל המלון, מנכלית המלון וגם את אשת השיווק שהזמינו אותנו לארוחת בוקר טעימה, עשירה ומפנקת במיוחד.

ולפני שנמשיך שתדעו: שמלון יהודה נבחר לרשימת המלונות המשפחתיים היוקרתים בעולם וגם זכה בתואר מלון הספא הטוב במזרח התיכון לשנת 2022 בתחרות הנחשבת בעולם של World Luxury Hotel Awards™ וכמלון הנבחר של טריפ אדוויזר לשנת 2023 ו travelers choice– של טריפ אדוויזר לשנת 2024.

מלון יהודה. צילום איה בן עזרי 
מלון יהודה בירושלים. צילום: נדיה היבא

חייבת לציין שהמלון הינו הראשון שנבחר על ידי משרד התיירות בדירוג החדש וקיבל 4 כוכבים דלקס, כדי שיהיה פתוח ומזמין לכל האוכלוסיות מהארץ ומהעולם.

מלון יהודה הוא אחד המלונות המקסימים והמפתיעים ביותר באזור ירושלים. מלון בעיצוב מודרני מוקפד שכולו פסטורליה, ממוקם במורדות גבעת משואה, באמצע חורשה ירושלמית וירוקה, במבנה אבן יפהפה ואין ספק שזהו אחד המקומות המעולים, בעיקר בימים אלה, לחזור למעט שקט, להירגע בו ולהחזיר קצת שפיות לחיינו גם אם באופן זמני..

צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא

מלון יהודה בירושלים צילום איה בן עזרי
מיקומו של המלון הופך אותו לאטרקטיבי במיוחד. 10 עד 15 דקות נסיעה בלבד ממרכז העיר, סביבו אטרקציות מרכזיות כמו גן החיות התנכ"י והאקווריום, ואתרי טיולים אהובים כמו עמק רפאים, הסטף, שכונת עין כרם ועוד.
כאן בקישור תוכלו לקרוא על מגוון האטרקציות שבסביבת המלון https://katzr.net/e5597c

המלון רחב הידיים, מתפרש על פני שטח גדול של 12 דונם עם גינה, בריכת שחייה הפתוחה בעונת הקיץ, חדר כושר, ספא יוקרתי ושטחים ציבוריים. העובדים במלון הינם ממזרח ירושלים והמקום מתנהל באווירה משפחתית נעימה ולבבית.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
המלון מציע 129 חדרים חדישים , מפנקים ומאובזרים ביניהם חדרי משפחה, חדרי דלקס, חדרי גן, חדרים עם מרפסת, סוויטה נשיאותית ו 4 חדרים נגישים. לחלק מן החדרים דלת מקשרת ולחלק אמבטיות בחדרים. כל החדרים כוללים טלוויזיה בלוויין, מיני בר, כספת, מיזוג אוויר ואינטרנט חופשי. רוב החדרים, ביניהם חדרי גן וחדרים עם מרפסת פרטית, משקיפים אל הגנים המוריקים של המלון ואל נוף החורש הירושלמי המרהיב.

שימו לב - החניה במלון חינם – מצרך נדיר בירושלים (במלון 129 חדרים ו300 חניות). במלון מרחבים ציבוריים חיצוניים ומדשאות מטופחות, פינות חמד ופסלים סביבתיים – מה שמאפשר לילדים ליהנות, לשחק ולרוץ בחוץ.

חדר משחקים לילדים במלון. צילום: נדיה היבא

בריכה במלון יהודה צילום OLAN&PAVEL

צילום: נדיה היבא
מלון מגוון שרותים: חדר כושר, משחקיה לילדים עם השגחה הכוללת מתקני ג`ימבורי חדישים וצבעוניים, בריכות כדורים ושפע מתקנים ומרחבים ירוקים, כמו גם בריכת פעוטות הפתוחה בעונת הקיץ, מה שהופך אותו לחוויה מושלמת לילדים ולפעוטות, בעיקר בקיץ.

יחד עם זאת המלון מושלם, בעיקר בחודשים אלה- בחורף ל GETAWAY קצר ומפנק לזוגות - לחופשות ספא ולינה רגועות. עד תחילת מרץ 2025 מציע המלון חבילות מיוחדות:

חבילה 1: שני טיפולי ספא של 50 דקות ובילוי במתחם הספא 740 ₪, כולל ארוחת בוקר זוגית 820 ₪, כולל סוויטת טיפולים זוגית וג׳קוזי פרטי 950 ₪

חבילה 2: שני טיפולים של 40 דקות ובילוי במתחם הספא 660 ₪, כולל ארוחת בוקר זוגית 750 ₪,

חבילת יומולדת: שני טיפולים של 50 דקות בסוויטת טיפולים זוגית, עוגת יום הולדת , מוצר טיפוח מתנה 950 ₪.

חבילת Anniversary - ארוחת בוקר זוגית, שני טיפולי ספא של 50 דקות בסוויטה זוגית, ג׳קוזי פרטי ובקבוק קאווה 1000 ₪.

חבילות לינה וספא: לינה בחדר בוטיק (בימים א-ה), ארוחת בוקר, שני טיפולים של 25/50 דקות- 990/1190 ₪

יום פינוק זוגי: (בימים א-ה), ארוחת בוקר, שני טיפולים של 50 דקות, בילוי במתחם הספא, חדר במלון למשך 4 שעות 1290 ₪.

בנוסף במלון מרכז עסקים, בר, מסעדה, מרכז כנסים ואירועים  וגם  מקום לאירועים משפחתים (חתונה, שבת חתן, בר מצווה, ברית או כל אירוע אחר, בימי הקיץ ניתן לחגוג מסביב לבריכה ובגן הנפלא שמקום) המכיל עד 450 איש ומאובזר בתאורה ובמערכות הגברה מתקדמות, 15 חדרי ישיבות, בית כנסת ומתחם ספא מפואר ומצוייד היטב. 

מחירי נובמבר דצמבר – חדר זוגי החל מה760 ₪ תוספת לכל ילד 190 ₪

"Y ספא" מלון יהודה, רחוב קוליץ ירושלים. צילום: נדיה היבא
הספא פתוח לאורחי מלון ולאורחים חיצוניים.
ישנן חבילות שונות ליום בספא וכן חבילות אירוח הכוללות לינה וספא.
ספא מלון יהודה. צילום Ola @Pavel Photography
חדרי טיפולים שונים, מתוכם חדר זוגי עם ג'קוזי מפנק.
צילום: נדיה היבא

קצת על Y ספא 

הספא במלון יהודה הפסטורלי (מנוהל על-ידי המלון)  נבנה ועוצב בסטנדרטים בינלאומיים ומציע חוויה ייחודית למטופלים הן באיכות הטיפולים והן בליווי הצמוד של המטפלים המקצועיים.

הספא בשטח של כ-400 מ"ר כולל 4 חדרי טיפולים שונים, מתוכם חדר זוגי עם ג'קוזי מפנק. 

בנוסף במתחם: סאונה רטובה וסאונה יבשה, ג'קוזי פרטי בהזמנה מראש, חדר כושר וכן בריכת שחייה (בעונה) חצי אולימפית הצופה אל נוף החורש הטבעי של המלון וחדר מנוחה בו מוגש כיבוד קל, כמו כן מלתחות ולוקרים. בין הטיפולים ניתן למנות טיפולי הזנה, פילינג ממריץ, טיפולים אנרגטיים שונים, מגוון רחב של עיסויים קלאסיים וטיפולים יחודיים למלון.

הספא עוצב על ידי ירון שמואלי ומיכל שיש, מעצבים ישראלים צעירים שהפכו בשנתיים האחרונות לשם דבר בעולם העיצוב ואחראים על כמה פרויקטים מובילים בארץ.

מלון יהודה הוא הראשון בישראל אשר דורג ע"י משרד התיירות, לפי הקריטריונים המקובלים מטעם חברה בינלאומית המדרגת בתי מלון באירופה. המלון זכה ב-2022 להיכנס לרשימת בתי המלון הנחשבת בעולם World Luxury Hotel Awards™, ברשימת המלונות החדשים- Luxury New Hotel

שעות פתיחה: א'-ד' שעות 0900-1800 יום ה' 0900-2000 שישי 0900-1600

הספא פתוח לאורחי מלון ולאורחים חיצוניים.

מחירי הטיפולים נעים בין 370 ₪ לטיפול קלאסי של 50 דקות ועד ל 540 ₪ בטיפולים מיוחדים יותר של 70 דק'
- ניתן לרכוש כרטיסיה של 10 טיפולים במחיר מיוחד.
- ישנן חבילות שונות ליום בספא וכן חבילות אירוח הכוללות לינה וספא.
- מחיר כניסה לספא ללא טיפול ביום חול: 190 שח לאדם, ביום שישי 250 שח

חניה חינם במלון
הספא מונגש לבעלי מוגבלויות.

"Y ספא" מלון יהודה, רחוב קוליץ ירושלים
שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 10:00-19:00 שישי ושבת 10:00-16:00
טלפון להזמנות: 02-6322906 מייל: yspa@byh.co.il

ומספר צילומים מארוחת הבוקר המפנקת

חדר האוכל במלון יהודה בירושלים. צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה יבא
צילום: נדיה היבא
לפרטים נוספים והזמנת חדרים
02-6322777 ובאתר www.byh.co.il

קרדיט לצילומים: Ola @Pavel Photography, איה בן עזרי - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא 

יום שני, 25 בנובמבר 2024

חורף קסום וחוויית אירוח ייחודית כמו בחו"ל במלון אמריקן קולוני בירושלים

פעמוני הכריסטמיס טרם צלצלו, אבל במלון אמריקן קולוני הקסום והייחודי שבירושלים כבר מתארגנים לקראתו. בכניסה למלון כבר רואים את עצי האשוח ועליהם כדורים וקישוטים נוצצים, מתחת לעץ המקושט והמואר מונחות חבילות ומתנות הממתינות לאורחי המלון. 

מלון אמריקן קולוני בירושלים הוא מלון בוטיק יוקרתי , מאוד ייחודי בעיצובו וביופיו, כשמאחוריו מעל 100 שנות הסטוריה מרתקת ועשירה של המושבה האמריקאית בירושלים ולא מעט סיפורים (לו הקירות יכלו לדבר ולספר לנו מה קרה כאן בחדרי חדרים...) 

כריסטמיס 2024 באמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו

כריסטמיס במלון אמריקן קולוני בירושלים. צילום: נדיה היבא
גם בגן הפלאים (כך אני קראת לו) המטופח והמעוצב להפליא (הצמחייה גדלה וצמחה יפה מאז שביקרתי כאן לאחרונה) עומדים על הסולמות ועמלים על תליית מנורות שתכף ידלקו כאן עם השקיעה. בכל פינה במלון יש אווירת חג עם סמלי הכריסטמס ממש כמו בחו"ל.

מלון אמריקן קולוני בירושלים הוא המקום האידיאלי לחוות את אווירת הכריסטמס מבלי להחתים דרכון. מדובר באחד המלונות היחידים בישראל בו ניתן ליהנות מהאווירה הקסומה של הכריסטמס, עם ארוחות גורמה והקישוטים המסורתיים. ברחבי המלון תלו נורות ירוקות, לבנות ואדומות ועצי אשוח מעטרים את החללים, מה שיוצר אווירת חג שסוחפת את המבקרים והאורחים.

הגינה המרכזית במלון אמריקן קולוני. צילום מיקלה ברסטו 
גן הקסמים במלון אמריקן קולוני בירושלים. צילום: נדיה היבא

גן הקסמים במלון אמריקן קולוני בירושלים. צילום: נדיה היבא
החורף כבר כאן, והמלון מזמין אתכם להתפנק באווירה ייחודית ומרגשת, ממש כמו בחו"ל.

חבילת כריסטמס קסום בעלות של החל מ-1,399 ש"ח ללילה הכוללת לינה בחדר קומפורט זוגי מפנק עם ארוחת בוקר עשירה. בנוסף תוגש ארוחת תה מנחה, יוגשו שני קוקטיילים חגיגיים בבר ה"מרתף" ולאורחים שירכשו את החבילה יוענקו 15% הנחה על טיפולי ספא.

חבילה שנייה היא "טעימות של כריסטמס", הכוללת אירוח מפנק בחדר קומפורט על בסיס לינה וארוחת בוקר, ארוחת ערב חגיגית זוגית במסעדת המלון, שני קוקטיילים שישלחו את האורחים הישר לאווירת חג המולד, ו-15% הנחה על טיפולי ספא, המושלמים להירגע אחרי החגיגות. בעלות של החל מ 1599 ש"ח. 

כריסטמיס 2024 באמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו

מיקלה ברסטו כריסמס במלן אמריקן קולוני  
נציין כי ב24/12/24 תתקיים במלון ארוחת ערב חג מולד חגיגית במיוחד במחיר של 450 ₪ לאדם.
בצהרים של 25/12/24 תהיה ארוחת צהרים חגיגית בעלות של 350 ₪ לאדם.

ברבות השנים ובזכות קסמו הרב וההיסטוריה העשירה שלו הפך המלון למקום המועדף על ידוענים בעולם: פוליטיקאים בעלי שם, שגרירים, עיתונאים ואושיות תרבות מובילות דוגמת טוני בלייר, ריצ'רד גיר, בוב דילן, סר וינסטון צ'רצ'יל, ג'ורג'יו ארמאני, ג'נט ג'קסון ועוד.

המלון משתייך לארגון היוקרתי Small Luxury Hotels of the World (SLH), ארגון הממחיש את המחויבות לסטנדרטים גבוהים בתחום האירוח והמלונאות, הנבדקים באופן תדיר על ידי הארגון.


מלון "אמריקן קולוני ירושלים" מציע לסועדים חוויות קולינריות מגוונות, עם שלל טעמים ואווירות מיוחדות:

מסעדת ערבסק: מציעה למבקרים את מיטב המטבח המקומי, עם השפעות מזרח-תיכוניות ובינלאומיות, לצד רשימת יינות עטורת פרסים.

מסעדת ואל (Val's Brasserie): מסעדה המשקיפה אל הבריכה, ממוקמת בסמוך לבר ה"מרתף" ופתוחה לארוחות צהריים וערב. כאן תוכלו ליהנות ממנות מקומיות ואירופאיות מול האח.

תה מנחה אנגלי מסורתי: מוגש בכל ימות השנה בין השעות 15:00-18:00, וכולל מגוון כריכים וביסקוויטים מיוחדים, המוגשים עם ריבת תותים או עוגה אנגלית.

בר המרתף: מקום מפלט אינטימי ומרגיע, מעוטר באווירה מזרחית של המאה ה-19. הבר החורפי, הממוקם במרתף עשוי אבן ירושלמית מקורית, מציע פינות ישיבה אפלוליות ורבות קסם. הבר הפופולרי ידוע כמוקד מפגש עבור עיתונאים, אורחים ותושבים מקומיים. הוא פתוח מדי יום בעונת החורף, בין נובמבר למאי, החל מ-17:30 ועד אחרון האורחים.

בנוסף למסעדות, המלון מציע לאורחיו מגוון שירותים מפנקים בהם חדר כושר, סאונה וחדר טיפולים יוקרתי. כמו כן, ניתן ליהנות משירות אינטרנט חינם, חניה חינם ופינות חמד ירוקות אשר מוסיפות לחוויית האירוח הקסומה המובטחת לכל מי שעובר בשערי המלון.

מלון אמריקן קולוני, רח' לואי ונסן 1, ירושלים   http://www.americancolony.com

חדר 16 במלון אמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו

חדר קסום, יפייפה ומלא סיפורים פיקנטים במלון אמריקן קולוני. צילום: נדיה היבא
פסטיבל שמן זית במלון אמריקן קולוני  סופי שבוע של מסיק וטעימות שמן זית במהלך חודש נובמבר ותחילת דצמבר

מלון הבוטיק אמריקן קולוני מזמין את אורחיו לפסטיבל שמן זית, שיתקיים במהלך סופי השבוע בחודש נובמבר ובתחילת דצמבר. הפסטיבל מציין את מסיק עצי הזית ואת תהליך הפקת שמן הזית מהפרי ויכלול סיורים, טעימות שמן זית, ארוחות ועוד.

במלון גינת צמחים שבה גדלים מגוון רחב של תבלינים. אורחי המלון ייהנו מסיור בגינה שילווה בשתיית תה מצמחים מקומיים ובטעימות שמן זית.

במהלך הפסטיבל, מוזמנים אורחי המלון ליהנות מחבילת חצי פנסיון ייחודית, בעלות מיוחדת החל מ-1399 ₪ לזוג לחדר קומפורט. 
החבילה כוללת: לינה וארוחת בוקר זוגית, ארוחת ערב זוגית במסעדת המלון, סיור מודרך בגינת הצמחים, טעימות שמן זית ושתיית תה מצמחים הגדלים בגינה. בנוסף, יקבל כל אורח שי אישי.

הכניסה לסאונה ולחדר הכושר היא ללא תשלום אך מחייבת תיאום מראש.

צילום: מיקלה ברסטו- אמריקן קולוני
בנוסף, מוזמנים האורחים, כמו גם מבקרים מבחוץ ליהנות מקולינריה איכותית במסעדות המלון שיצאו בימים אלה עם תפריט חורף חדש ותפריט יין עשיר שמבטיח לספק מענה לכל רצון.

בין המנות בתפריט החדש:
-קרפצ'יו בקרקרם שמנת, טראפל בצל פנינה פריך, צימוקים וגבינת גורגונזולה. (110 ₪).

-קובה עדשים על מצע של קישוא קלוף עם נגיעות של נענע, אגוזי פקאן ורוטב רימונים עם טחינה.(65 ₪).

-תמנון בגריל - מלווה בסלט תפוחי אדמה חמים עם חזרת ושמיר ( 110 ₪).

-חומוס עם בשר כבש, בצל מקורמל, סומאק ואגוזי פקאן ( 95 ₪).

-סלט קיסר - חסה רומית פריכה עם רוטב מיונז אנשובי עשיר, קרוטונים וגבינת פרמזן מותכת.(60 ₪) ותוספות: עוף +20 ₪, בייקון +25 ₪, סלמון מעושן +30 ₪, שרימפס +35 ₪)

-סטייק טונה בסגנון סיציליאני - נתח טונה עסיסי עטוף בעגבניות רעננות, צלפים פריכים וזיתים ירוקים. מוגש עם סלט ארוגולה. ( 160 ₪).

-פילה סלמון בגריל מוקפץ עם ניוקי תפוחי אדמה בעשבי תיבול, ברוקולי ורוטב גרטן תירס. ( 155 ₪).

-שרימפס דיאבולו - שרימפסים עסיסיים מוקפצים עם תבלינים חריפים, מוגשים על מצע אורז בסמטי ( 145 ₪).

-סטייק מיניון בקר- נתח בקר רך מוגש עם תפוחי אדמה בייבי ברוזמרין וירקות מוקפצים, עם רוטב שמנת פטריות או רוטב פלפל לבחירה ( 180 ₪).

-דאווד פאשה - קציצות בשר רכות משולבות עם נקניק טלה מוגשות עם אורז מזרחי מתובל.( 125 ₪).

-צלעות טלה בגריל עם אגוזי לוז מוגשות עם פירה רך וירקות קלויים אורגניים.( 180 ₪).

-ספגטי קרבונרה - פסטה עטופה בבייקון מעושן פריך וגבינת פקורינו ( 105 ₪).

-שיש ברק - כיסוני בשר מתובלים, מבושלים ברוטב יוגורט ג'מיד, עם נענע טרייה, שום קלוי ואגוזי פקאן (110 ₪).

-נודלס סובה עם סומסום, ירקות וטופו פריך.( 75 ₪).

-חציל מעושן ממולא בראטטוי חומוס צבעוני, מוגש עם סלט גן רענן. ( 65 ₪) (תוספות: גבינה 10 ₪, בייקון 15 ₪, פטריות 10 ₪)

שעת התה במלון אמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו

שעת התה במלון אמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו
שעת התה
אורחי המלון ומבקרים מבחוץ מוזמנים לשעת התה (High Tea) המתקיימת במלון מדי יום בין השעות 15:00 ל-18:00, בפטיו הפורח או עם צניחת הטמפרטורות במסעדת הערבסק והחל מאמצע נובמבר גם ליד האח הבוערת במסעדת "Val’s".ההזמנה לשעת התה הינה בתיאום מראש בלבד.

ארוחת התה מוגשת על מגש בעל שלוש קומות, ומציעה מגוון סנדוויצ'ים כגון סלמון על מצע גבינת שמנת, קרפצ'יו של מלפפון טרי עם חמאה, קרפצ'יו עגבנייה סמוקה עם חמאה, ביצה קשה, ארוגולה ומיונז, ועשבי תיבול ברוטב טרטר.

לקינוח, עוגיות סקונס בטעמים טבעיים או עם ניחוח קינמון, לצד ריבה וחמאה עשירה. פלחי פירות העונה מלווים בקצפת מפתה, וכמובן קנקן תה משובח.

מלון אמריקן קולוני זכה פעמים רבות בתואר מלון הבוטיק המוביל בישראל, על פי המגזין היוקרתי World Travel Awards,הידוע כסימן היכר של איכות ומצוינות בתעשיית התיירות. המלון מציע רמת שירות גבוהה ואיכותית, ומאפשר חוויה יוצאת דופן של חופשה בחו"ל מבלי להחתים דרכון.

המלון בעל העבר המפואר הוא פנינה ארכיטקטונית עות'מאנית שנבנתה בשנת 1860, ושימש בעבר כארמונו של הפאשה המקומי וארבע נשותיו. המלון מתהדר בקשתות ערביות מרהיבות, ריהוט עתיק, סוויטות מרווחות ושטיחים אוריינטליים, וכל אלו יוצרים חוויה קסומה המפגישה בין מזרח למערב באווירה רומנטית ושלווה.

המזרקה בגן התבלינים שבמלון אמריקן קולוני בירושלים. צילום: נדיה היבא
המלון מורכב מארבעה מבנים, וגניו השופעים, המזרקות העתיקות והמסעדות המהוללות מבטיחים את המוניטין שלו במשך שנים רבות. עם 85 חדרים המחולקים לשבעה סוגים שונים, כל חדר נושא קסם בסגנונו הייחודי. חדרי המלון מרווחים, עם תקרות גבוהות, ובחלקם תקרות עץ צבעוניות או קשתות אוריינטליות.

מלון אמריקן קולוני פתח את שעריו בשנת 1902, אך לפני כן שימש כמקום מושבם של נוצרים מאמינים מארצות הברית ושוודיה, שהיגרו לירושלים בשנת 1881 וניהלו קומונה שיתופית שסייעה לכל הדתות בעיר.

מלון אמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו

קבלת חדרים לסופי השבוע של הפסטיבל: יום שישי מהשעה 12:00 צ'ק אאוט בשבת בשעה 15:00

החבילה תקפה לתאריכים:, 22-23.11.24 ו-29-30.11.24 6-7.12.24

למעוניינים לשהות גם בימי חמישי ו/או שבת ( בצמוד לימי שישי בתאריכים המצוינים לעיל) ינתן מחיר מיוחד של 1099 ש"ח לחדר זוגי לאותו יום כולל ארוחת בוקר. 

המלון והמסעדות לא כשרות. חניה חינם לאורחי המלון

טיפולי יופי , עיסויים וסיורים מותנים בהזמנה מראש

טלפון להזמנות: 02-6279777 ובאתר שלנו www.americancolony.com
מלון אמריקן קולוני, רח' לואי ונסן 1, ירושליםhttp://www.americancolony.com

קרדיט לצילומים:  מיקלה ברסטו-התמונות מאושרות לצילום ללא תמורה, נדיה היבא





יום ראשון, 24 בנובמבר 2024

סתיו ירושלמי בניחוח אנגלי "שעת תה" במלון אמריקן קולוני

מלון אמריקן קולוני הוא פנינה אירופאית בלב ירושלים, אשר אימץ את המנהג הבריטי שהחל בקרב האצולה במאה ה-17, וממשיך במסורת זו מאז פתיחתו ב-1902. המלון, המייצג מיזוג תרבויות עשיר, מציע לאורחיו את תה המנחה המפורסם שלו מדי יום, ומאפשר להם לחוות את המורשת האנגלית גם בלב העיר הקדושה.

"שעת התה“ (High Tea) במלון אמריקן קולוני מתקיימת מדי יום בין השעות 15:00 ל-18:00, והאורחים יכולים ליהנות ממנה באביב ובקיץ בפטיו הפורח או ליד האח הבוערת במסעדת VALS במהלך הסתיו והחורף.

שעת התה במלון אמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו

שעת התה במלון אמריקן קולוני צילום מיקלה ברסטו
כמסורת האנגלית, ארוחת תה מנחה מוגשת על מגש בעל שלוש קומות, הכולל מגוון סנדוויצ'ים כמו סלמון על מצע גבינת שמנת, קרפצ'יו של מלפפון טרי עם חמאה, קרפצ'יו של עגבנייה סמוקה עם חמאה, ביצה קשה, אורוגלהומיונז, עשבי תיבול ברוטב טרטר.

בנוסף, מוגשות במסגרת שעת התה עוגיות סקונס בטעמים טבעיים או עם ניחוח קינמון, ריבה וחמאה עשירה. פלחי פירות העונה מלווים בקצפת מפתה וכמובן קנקן תה.

במהלך דצמבר משודרג התה מנחה עם טעמים מיוחדים וצבעים - עלות 100 ₪ לאדם.
במהלך שאר ימות השנה - 85 ₪ לאדם.

להזמנות בתיאום מראש בלבד בטלפון 02-6279777

למלון קשר הדוק עם הבריטים, שהחל עם כיבוש ירושלים על ידי גנרל אלנבי בשנת 1917. גנרל אלנבי עצמו התארח במלון, וקומה שלמה בו, מוקדשת לפועלו באזור. משפחתו תרמה לאחר מותו את מקל ההליכה שלו, המוצג בקומת אלנבי לצד מסמכים ותמונות מהתקופה.

עם השנים, הפך המלון לסמל של אריסטוקרטיה וטוב טעם, ובצדק: מדובר במבנה מרהיב שמשדר איכות והוד. על קירות המלון תלויות תמונות נדירות של ירושלים מהמאה ה-20, יחד עם תמונות של ידוענים שהשתכנו בוכמו לורנס איש ערב, ווינסטון צ'רצ'יל, בוב דילן, ריצ'רד גיר, ג'ורג'יו ארמני ועוד.

מלון אמריקן קולוני זכה פעמים רבות בתואר מלון הבוטיק המוביל בישראל על ידי המגזין היוקרתי World Travel Awards הידוע כסימן היכר של איכות ומצוינות בתעשיית התיירות.

הגינה המרכזית במלון    אמריקן קולוני. צילום מיקלה ברסטו

Courtyard_window  חצר מלון אמריקן קולוני צילום    מיקלה ברסטו
מלון אמריקן קולוני, פנינה ארכיטקטונית עות'מאנית שנבנתה בשנת 1860, שימש בעבר כארמונו של הפאשה המקומי וארבע נשותיו. המלון מתהדר בקשתות ערביות מרהיבות, ריהוט עתיק, סוויטות מרווחות ושטיחים אוריינטליים היוצרים חוויה קסומה המפגישה בין מזרח למערב באווירה רומנטית ושלווה.

המלון מורכב מארבעה מבנים, וגניו השופעים, המזרקות העתיקות והמסעדות המהוללות מבטיחים את המוניטין שלו במשך שנים. עם 85 חדרים המחולקים לשבעה סוגים שונים, כל אחד מהם נושא קסם בסגנונו הייחודי. 

חדרי המלון מרווחים, עם תקרות גבוהות, בחלקם תקרות עץ צבעוניות או קשתות אוריינטליות. המלון פתח את שעריו בשנת 1902, אך לפני כן שימש כמקום מושבם של נוצרים מאמינים מארה"ב ושוודיה שהיגרו לירושלים ב-1881, וניהלו קומונה שיתופית שסייעה לכל הדתות בעיר.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
קולינריה במלון
מסעדת ואל (Val's Brasserie)
, משקיפה אל הבריכה וממוקמת ליד בר המרתף. כאן אפשר ליהנות מארוחה החל משעות הצהריים ולחמם את הגוף ליד האח הבוערת בחורף.

מסעדת "ערבסק" מציעה לאורחים חוויה קולינרית ייחודית, עם מיטב המטבח המקומי בשילוב נגיעות ים תיכוניות ובינלאומיות. תפריט היין העשיר יענה על כל רצון.

בימות החורף הקרים בר המרתף הוא מקום מפלט אינטימי ומרגיע באווירה מזרחית של המאה ה-19. הבר ממוקם במרתף עשוי אבן ירושלמית מקורית, וכולל פינות ישיבה אפלוליות מלאות קסם. הבר נודע כמקום מפגש פופולרי עבור עיתונאים, דיפלומטים, אורחי המלון ותושבים מקומיים.

בנוסף למסעדות, מציע המלון לאורחיו בריכה חיצונית מחוממת, חדר כושר, ספא, סאונה וחדרי טיפולים מפנקים ופינות חמד נוספות, המשלימות את חוויית האירוח הקסומה המובטחת לכל הבאים בשערי המלון.

מלון אמריקן קולוני, רח' לואי ונסן 1, ירושלים   http://www.americancolony.com

קרדיט לצילומים: מיקלה ברסטו - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...