יום שבת, 8 במאי 2021

חברת אס.אר קוסמטיקס הישראלית משיקה את אפליקציית FACE IT - אבחון חכם לעור מושלם!

חברת הקוסמטיקה הישראלית אס.אר קוסמטיקס המובילה בתחומה,  השיקה  בימים אלה את אפליקציית FACE IT איבחון חכם לעור מושלם!!!

האפליקצייה החדשה ופורצת דרך משמעות בעולם הקוסמטיקה המקצועי, היא כל כולה פיתוח טכנולוגי חדש וישראלי כחול לבן, מקנה איבחון מהיר ואמין לסוגי עור קיימים, בעיות לנגעים שונים, ונותנת כמעט במיידי המלצות לטיפול על פי פרוטוקולים שהוכנו מראש, והכל תוך כדי איבחון מרחוק.

בהשקת אפליקציית FACE IT - אבחון חכם לעור מושלם!  צילום: נדיה היבא

השקת אפליקציית FACE IT - אבחון חכם לעור מושלם! צילום: נדיה היבא
מימין: גליה תורן חן - יועצת אסטרטגית למותגי ביוטי ומנחת תוכנית הטלויזיה "מילון היופי"
משמאל: שולי רודריג - בעלים ומנכלית חברת אס.אר קוסמטיקס
להזכירכם, את מוצרי אס.אר קוסמטיקס ניתן לרכוש אך ורק אצל קוסמטיקאיות מורשות של החברה.

אפליקציית FACE IT ניתנת להורדה בחינם וללא תשלום, פונה לקהל המקצועי בארץ ובחו"ל, ופותחה כדי לתת מענה מקצועי ומהיר 24/7  לשאלות של הקוסמטיקאיות המורשות ולמטופלות בארץ ובחו"ל ,  לאיבחון מהיר ונכון וכל זאת על ידי צילום הפנים ב-2 זוויות באפליקצייה.

על ידי העלאת 2 צילומים לאפלקצייה, ניתן לקבל מענה, פתרון, המלצה והתאמה למוצרים מדוייקים יותר לשימוש. האפליקצייה מתאימה לכל הגילאים כולל אנטי אג'ינג.

האפליקצייה החדשית פותחה על-ידי חברת "אקסיומה" שהינה בעלת ניסיון ייחודי בתחום הנדסת מערכות לבינה מלאכותית. כיום היא זמינה בעברית ובאנגלית, ובקרוב בשפות נוספות.

אפליקציית FACE IT באה גם להעצים את הקוסמטיקאיות ולתת להם פתרון ופרוטוקולים לשימוש והמלצה במוצרי אס.אר. קוסמטיקס עבור הלקוחה או הלקוח = פתרון מקצה לקצה מבלי לצאת מהבית, וגם כלי מתקדם לשימור ותיעוד תהליכים מול הלקוחות

אפליקציית FACE IT - אבחון חכם לעור מושלם! צילום: נדיה היבא

האפליקציה זמינה בכל שעה ומכל מקום בעולם, מאפשרת
לאבחן את העור בצורה חכמה על ידי צילום הפנים ומסייעת במתן המלצות לטיפוח העור ודרכי הטיפול בהתאמה אישית.

לחצו להורדת האפליקציה למכשירי אנדרואיד
לחצו להורדת האפליקציה למכשירי אפל

SR cosmetics הוא מותג קוסמטיקה מקצועי שנולד מתוך חזון ותשוקה ליופי ולמדע. בזכות הידע והמקצועיות הבלתי מתפשרת של מייסדי החברה, נולד סיפור הצלחה חובק עולם שמתנהל מתוך אהבת אדם, כבוד לסביבה ומחויבות עמוקה לבריאות העור ונראותו כחלק מרכזי מבריאות הגוף והנפש.

המותג SR cosmetics הוקם לפני כ-20 שנה, על ידי דמות מעוררת השראה, חוקרת ומפתחת נוסחאות קוסמטיקה בלתי מתפשרת שהצליחה לסחוף את בן זוגה איש העסקים ואחריו את כל משפחתה למסע משותף של מצוינות.

שולי רודריג, בעלים ומנכלית החברה המכונה "אנציקלופדית היופי", מביאה עימה לזירה המקצועית ניסיון וידע של יותר מחמישים  שנות פעילות בענף הדרמטולוגיה. שולי מצליחה לפתח נוסחאות קוסמטיקה מקצועיות ברמה אחרת. כיום, עומדת שולי בראש חברה בינלאומית מובילה בתחומה הנושאת את ראשי התיבות של שמה- SR ונחשבת לפורצת דרך בתחומי המחקר והפיתוח הדרמטולוגיים. הבשורה של SR משווקת לכל העולם מישראל-עמק הסיליקון של המזרח התיכון.

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

"טחנות ישראליות" מציעה קמחים ייעודיים להכנת פסטה, פיצות ופוקצ'ות ומתכונים להכנתם לכבוד חג השבועות

טחנת הקמח הוותיקה "טחנות ישראליות" (משנת 1946) מציעה לחג שבועות (ולכל ימות השנה) קמחים ייעודיים להכנת פסטה, פיצות ופוקצ'ות טריות, איכותיות וטעימות להפליא :"קמח פיצה ופוקצ'ה" ו"קמח דורום לפסטה". 

לא תאמינו כמה שסוג הקמח משנה את הטעמים למה שרוצים להכין, וכמה שהתוצאה טעימה!
בהמשך יש גם מתכונים נהדרים עם שימוש הקמחים הייעודיים.

שני הקמחים האיכותיים הם חלק מסדרת הקמחים המנופים של החברה, הכוללת 14 סוגי  קמחים. 
מיד לאחר טחינתם וניפויים, הקמחים נארזים באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת, המונעת התפתחות חרקים ומייתרת את הצורך בניפוי ובאוורור הקמח. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור. 

סדרת הקמחים המנופים של טחנות ישראליות זכתה ב-2018 בפרס האריזה המצטיינת בישראל, ובתחרות בינלאומית שנערכה באותה שנה באוסטרליה.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
 "קמח פיצה ופוקצ'ה" הוא קמח Tippo 00 -  קמח חיטה ייעודי להכנת פיצה ופוקצ'ה. מדובר בקמח דק ולבן מאוד, הנטחן בדרגת טחינה 00 מלב גרעין חיטה רכה ואיכותית. הקמח עשיר בחלבון התורם ליצירת רשת גלוטן איכותית ולתפיחה מיטבית של הבצק. הבצק אלסטי, חזק ונוח לרידוד ולמתיחה. הקמח טבעי לחלוטין ולא מתוסף בחומרים מלאכותיים.

עפ"י המסורת האיטלקית מקור הפוקצ'ה - שסוג של הבצק שלה מהווה את הבסיס לפיצה - הוא מאטרוריה (כיום טוסקנה) שבצפון איטליה. כידוע, מדובר בצק מרוח בשמן זית, יחד עם עשבי תיבול, ירקות או תוספות של בשר, גבינות ועוד.

הפיצה שכולנו מכירים כ"פיצה מרגריטה" הומצאה במאה ה-18 על ידי אופה מנאפולי שבדרום איטליה, שהקדיש למרגריטה מלכת איטליה במהלך ביקורה בעיר. הפיצה הכילה עגבניות אדומות, עלי בזיליקום ירוקים וגבינת מוצרלה לבנה – צבעי הדגל האיטלקי. הפיצה עצמה הומצאה עוד לפני כן.

"קמח דורום לפסטה": מיוצר מחיטת דורום – זן מיוחד של חיטה קשה בעלת גוון צהבהב. הקמח מכיל חלבון ברמה גבוהה, מה שהופך אותו למתאים במיוחד להכנת פסטה ביתית - ברידוד ידני או במכונת פסטה.

חיטת דורום זכתה בשמה Triticum durum) – דורום פירושו "קשיח" בלטינית) משום שהיא הקשה* בסוגי החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבה וחוזק הגלוטן הופכים אותה להכי מתאימה להכנת פסטה וסוגים שונים של לחם.
פוקצ'ה עם פלחי עגבניות ובצל, פטריות שמפניון וזיתים שחורים. צילום: נדיה היבא
👈 המונח "קשה" או "רך" בקמח ובחיטה, מתייחס ל"התנגדות" הגרעין לטחינתו. הדבר קשור לתכולת העמילן והחלבון בגרעין, לאיכותם וליחס ביניהם.

הפסטה פופולרית בכל העולם. פירוש המילה פסטה (Pasta) באיטלקית הוא בצק, המוכן מקמח, מים ולעתים גם ביצים. פסטה איכותית תוכן מקמח דורום. לפסטה שתי קטגוריות עיקריות: טרייה ויבשה. את הפסטה הטרייה ניתן לשמור בקירור או בהקפאה.

כשרות: בהשגחת בד"ץ העדה החרדית והרבנות הראשית ת"א-יפו.
מחירים מומלצים לאריזת 1 ק"ג: קמח לפיצה ופוקצ'ה: 9-7 ש"ח, קמח דורום לפסטה: 12-10 ש"ח.

להשיג ברמי לוי, חצי חינם, מחסני השוק, שוק העיר, פרשמרקט ובחנויות נבחרות. 
ניתן להזמין משלוח עד הבית באתר החברה https://www.tachanot-shop.com/

פיצה מקמח פיצה ופוקצ'ה של טחנות ישראליות.   צילום - עילאי מבורך
מתכון להכנת פיצה ביתית, קלה וטעימה, עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו
באדיבות ענת אלישע ביטון


מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה פיצה ופוקצ'ה של "טחנות ישראליות"
1 כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כף מלח
650 מ"ל מים

לרוטב:
קופסת עגבניות קצוצות
1 כף שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית סוכר
7 עלי אורגנו טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
8 עלי בזיליקום טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
2 שיני שום כתושות
· מערבבים היטב את חומרי הרוטב.

אופן ההכנה:

  •  בקערת מיקסר מערבבים את חומרי הבצק לפי הסדר הבא: שמרים, דבש, מים, קמח ומלח
  • לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית, עם וו לישה
  • מעבירים את הבצק (מתקבל בצק מעט דביק) לקערה משומנת. משמנים את הבצק מכל צדדיו, מכסים ומתפיחים 45 דקות
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (לפיצה דקה מחלקים ל-5)
  • מניחים נייר אפייה בתבנית ומזלפים מעט שמן זית. מניחים את כדור הבצק על הנייר המשומן ופותחים אותו לעלה בעובי הרצוי
  • מוסיפים את הרוטב ותוספות שאוהבים
  • לחזור על הפעולה עם שאר הכדורים
  • לאפות בטמפרטורה של 220 מעלות עד להזהבה

מתכון לפסטה א-לה-רומנה
באדיבות גל בוכניק

מרכיבים (למנה אחת):
בצק פסטה:
100 גרם קמח דורום מנופה לפסטה של "טחנות ישראליות"
1 ביצה
קורט מלח
 
רוטב:
70 גרם עגבניות מיובשות, פרוסות לרצועות
2 שיני שום פרוסות
1 עגבנייה קשה חתוכה לקוביות קטנות
חצי צנצנת ארטישוק משומר, חתוך לרבעים
1/2 לימון פרוס לפרוסות דקיקות
80 מ"ל יין לבן חצי יבש
50 גרם חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 גבעולי טימין

אופן ההכנה:
בצק:
  • מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כשעה
  • מרדדים ויוצרים את הצורה הרצויה
  •  מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מכניסים את הפסטה לבישול למשך 2 דקות, או עד שהפסטה מתחילה לצוף
רוטב:
  • ממיסים חמאה במחבת ומטגנים מעט את השום והטימין
  • מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת העגבנייה המיובשת, הארטישוק והלימון, ומערבבים
  •  מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן מספר דקות
  •  מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים
פסטה מקמח דורום של טחנות ישראליות -. הכנת המנה וצילום - HoP - house of pasta
מתכון לפסטה במכונה ידנית ביתית, אליה אפשר לשדך איזה רוטב שרוצים
באדיבות HOUSE OF PASTA – HoP (באינסטגרם)


מרכיבים (ל-6 אנשים):
350 גרם קמח לבן
400 גרם קמח דורום
5 ביצים L
10 חלמונים L
במידת הצורך להוסיף 5- 10 מ"ל מים

אופן ההכנה:
  • במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה (1) לערבב את כל החומרים. מידי פעם לעצור את הפעולה כדי לגרד את הבצק מתחתית המיקסר. להמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד (הבצק תחילה מאוד פירורי)
  • להעביר את הבצק למשטח עבודה כדי ליצור כדור. לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה של חצי שעה-שעה
  • להוציא מהמקרר ולהתחיל לרדד במכונת פסטה ייעודית, עד לקבלת עובי של 1.2 מ״מ בערך. חשוב לקמח את דפי הבצק במהלך התהליך
  • לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב של חצי ס״מ בעזרת סכין פסטה יעודית למכונה, או גלגלת או סכין
  • לבשל את הפסטה 4-3 דקות במים רותחים
טחנות ישראליות - קמח דורום לפסטה וקמח לפיצה ופוקצ'ה. צילום - סטודיו יותם בצלאל
השנה (2021) תחגוגנה טחנות הקמח המשפחתיות "ישראליות" ו"בר-רב" 75 שנות טחינת קמח. מאז הקמתן הן פועלות בדרום תל אביב וכיום פעילים בהן בני הדור הרביעי. הטחנות מחזיקות באישורי האיכות המחמירים ביותר למפעלי מזון. מוצרי הטחנה משווקים לחו"ל - לשוק היהודי בארה"ב, קנדה ואירופה, ובארץ - תחת מותג "טחנות ישראליות". הטחנה גם מייצרת קמחים תחת המותגים "רמי לוי" ו"שופרסל".

חג שבועות טעים ושמח!
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

לכבוד חג השבועות מתכון להכנת מקלות שניצל גבינה בציפוי וינאי, איטלקי או פאנקו של חברת "נפטון"

מה השניצל שלך לחג השבועות? 

חברת התבלינים "נפטון" (משנת 1990) מציעה את סדרת "ציפוי לשניצל" להכנת מבחר שניצלים מירקות, גבינות, דגים ועוד. בסדרה שישה טעמים וסגנונות של ציפויים המכילים פירורי לחם, עשבי תיבול ותבלינים, ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים. נפטון מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים.

מאחר ושניצל חציל ייטעם שונה אם יהיה מתובל בפאנקו או בציפוי ים תיכוני, ואילו ציפוי קלאסי עם שומשום שיעטוף גבינה - ייטעם שונה כשהוא מצפה תפוח אדמה או סלמון - איזה שניצל תבחרו אתם להכין?

סדרת הציפויים כוללת שישה סגנונות וטעמים, כל אחד בצבע אריזה שונה: קלאסי עם שומשום, איטלקי, ים תיכוני, וינאי, פאנקו ומוזהבים. מבחר הטעמים מאפשר גיוון של כל מאכל כמעט, כולל גבינות, ירקות, עוף, בקר, הודו, דגים, פשטידות, מאפים ועוד.

הסדרה מוצעת באריזות נוחות במיוחד, הכוללות זיפ לסגירה חוזרה ולאטימה טובה של התכולה.

כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר מומלץ לצרכן: 7.90 – 10.90 ש"ח, (לאריזה של 400 גרם, למעט ציפוי פנקו שמשקלו 260 גרם).

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

מקלות גבינה מצופות. צילום - FREEPIK
מתכון להכנת מקלות שניצל גבינה בציפוי וינאי, איטלקי או פאנקו
באדיבות המתכונאית אריקה לוי


מצרכים:
300 – 400 גרם גוש גבינה צהובה (גאודה, אמנטל, מוצרלה), חתוך לאצבעות בעובי 2 ס"מ
1 – 2 כוסות ציפוי לשניצל של "נפטון"*
1/2 כוס קמח רגיל
2 ביצים
4 כפות חלב
שמן לטיגון
3 קערות
* שינוי בטעם הציפוי ישנה את טעם שניצל הגבינ

אופן ההכנה:
  •  לטרוף את הביצים בקערה, עם חלב
  •  לשים בקערה נוספת את הציפוי לשניצל
  •  בקערה שלישית לשים את הקמח
  •  לקמח כל אצבע גבינה. לטבול בביצה ואחר כך בציפוי לשניצל. לצפות כל אצבע היטב ולוודא שהיא "יבשה". מי שמעוניין בציפוי עבה במיוחד: לטבול שוב כל אצבע בביצה ואז בציפוי לשניצל (בציפוי הכפול, אין צורך שוב בקמח)
  • לשים במקרר לשעה, או במקפיא ל-20 דקות
  • לחמם שמן במחבת (בגובה של 2 – 3 ס"מ) ולטגן להזהבה
  • להגיש עם רטבים וממרחים שאוהבים: ממרח פסטו, ממרח זעתר, ממרח זיתים, ממרח אריסה, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב צ'אטני ועוד
נפטון - סדרה של ציפויים לשניצל.  צילום - מיכאל כץ
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

חג שבועות טעים ושמח!
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שישי, 7 במאי 2021

חג שבועות בפתח ו"המרכז הישראלי לריהוט" מציע להכניס הביתה את צבעי החג - לבן, ירוק, עץ ופרחוני

חג השבועות בפתח ו"המרכז הישראלי לריהוט" מציע להכניס הביתה את צבעי החג - לבן, ירוק, עץ ופרחוני. "חג השבועות נחגג באביב, כאשר כבר יש שפע של פריחה וירוק מול העיניים", אומרת נילי בוסאני, מנהלת קניוני "המרכז הישראלי לריהוט" בראשל"צ ובאשדוד, המונים כ-70 חנויות ריהוט מתחומי חדרי שינה, ארונות, פינות אוכל, מערכות ישיבה, חדרי ילדים ונוער ועוד.

"כמו שקורה בטבע האביב, המשמח את כולם, מביא עמו רצון לרענון ולהתחדשות. בתקופה זו רבים בוחרים לרענן את הבית או לכל הפחות להוסיף לו פריט בצבע לבן, ירוק, עץ או פרחוני. כך למשל כורסא ירוקה עם מנדלות לבנות ורגלי עץ, שתאיר פינה בסלון; פינת אוכל עגולה לבנה בשילוב עץ; ספת שזלונג בגוון ירוק פסטל עם כריות תואמות; שולחן וכסאות עץ עם כריות לבנות לחצר, למרפסת או לגינה; שני שולחנות קפה דמויי עץ בגבהים שונים; חדר שינה בצבע לבן בשילוב עץ; יחידת סלון לבנה בשילוב עץ; טפטים או וילונות פרחוניים ועוד", מסבירה בוסאני.

המרכז הישראלי לריהוט

המרכז הישראלי לריהוט

המרכז הישראלי לריהוט
המבקרים במרכז מוזמנים ליהנות ממבחר קולקציות הריהוט המגוונות של חדרי שינה להורים, בני נוער או ילדים; ארונות; מיטות; פינות אוכל; מזנונים; כורסאות; מערכות ישיבה, שולחנות סלון ועוד – העשויים ממגוון חומרים וסגנונות.

"המרכז הישראלי לריהוט":
סניף ראשון לציון: רח' משה לוי 10 , קומות ב' ו-ג'.
סניף אשדוד: רח' הבושם 7, מנרב סנטר, אזה"ת אשדוד.

המרכז הישראלי לריהוט

המרכז הישראלי לריהוט

המרכז הישראלי לריהוט
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום רביעי, 5 במאי 2021

"על נגיפים קורונה ומה שביניהם" גילה יצחקוב-קלר

מַשֶּׁהוּ יוֹצֵא דֹּפֶן הִתְרַחֵשׁ בִּשְׁנַת 2020. נְגִיף קָטָן הִצְלִיחַ לְחוֹלֵל מַגֵּפָה וּלְשַׁבֵּשׁ חַיִּים שֶׁל מִילְיַארְדֵּי אֲנָשִׁים בְּכָל רַחֲבֵי הָעוֹלָם וגם אצלנו במדינת ישראל..

מִי אַתָּה, נְגִיף קוֹרוֹנָה?
מַהוּ בִּכְלָל נְגִיף?
וּמָה הַהֶבְדֵּל בֵּין חַיְדַּק לִנְגִיף?

סֵפֶר זֶה מְבַקֵּשׁ לָתֵת מַעֲנֶה לִשְׁאֵלוֹת רַבּוֹת שֶׁהֶעֶלְתָה תּוֹפַעַת הַקּוֹרוֹנָה. הוּא מֻמְלָץ לִילָדִים סַקְרָנִים, אֲשֶׁר רוֹצִים לְהָבִין אֶת עוֹלָמָם שֶׁל הַיְּצוּרִים הַזְּעִירִים – עוֹלַם הַנְּגִיפִים.

הָבָה נִצְלֹל לְמַסָּע מְרַתֵּק וּמַקְסִים, הַשָּׁזוּר בְּתֹכֶן מַדָּעִי מַעֲמִיק, שֶׁיַּצִּית אֶת יֵצֶר הַסַּקְרָנוּת הַטִּבְעִי שֶׁל הַקּוֹרְאִים הַצְּעִירִים.

"על נגיפים קורונה ומה שביניהם" כריכה קדמית. צילום באדיבות צמרת הוצאה לאור

אז מי אתה, נגיף קורונה? מהו בכלל נגיף? מהו תא? מה ההבדל בין חיידק לנגיף? על שכפול הסליל הגנטי, נוגדנים, כיצד נתגונן מפני הקורונה, נגיפים ומגיפות שהיו בעבר, המערכת החיסונים, חיסונים ותרופות, הישגים והצלחות.


בספר נוכל למצוא תשובות לשאלות רבות ומסקרנות שגרמה תופעת הקורונה. הוא מומלץ לקריאה לילדים סקרנים, שרוצים להבין את עולמם של היצורים הזעירים, עולם הנגיפים. הקוראים הצעירים יצללו בין דפי הספר למסע מרתק ומקסים, שבצדו תוכן מדעי מעמיק.

הספר מלווה באיורים מסקרנים וצבעוניים.

מה הביא את גילה יצחקוב-קלר לכתוב דווקא על הקורונה?
אז זה היה כך: סגר ראשון, כולנו בבית, אני במשרה מלאה, שלושה ילדים מטפסים על הקירות ו...טרפת! מקום הבריחה היה הכתיבה, אך הפעם על התקופה. התופעה סיקרנה, עולם הנגיפים בכלל והקורונה בפרט. הילדים תמיד שאלו יותר, רצו לדעת לעומקם של דברים. בזאת הפעם בחרתי להעניק תוכן מעמיק, שזור בחרוזים ומלווה באיורים מרהיבים. ספר זה ישאר כמתנה להם ולכל ילדי העולם - מזכרת ממאורע המתרחש רק אחת ל-100 שנה, שעדיין אנחנו בתוכו.

איורים: שי לי בלמס
הוצאה לאור: צמרת
שנת הוצאה: דצמבר 2020
ג'אנר: ספרי ילדים
כריכה: קשה
מספר עמודים:32
מחיר מומלץ לצרכן: 72 ש"ח

ניתן לרכוש בחנויות הספרים. 
אפשר לרכוש גם באמצעות אתר נטבוק בכתובת  https://www.netbook.co.il/

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"החברה החדשה" חגי רזניק

״הַחֲבֵרָה הַחֲדָשָׁה״ הוּא סִפּוּרָם הַתָּמִים שֶׁל שְׁנֵי אַחִים, שַׂגִּית וְיוּבַל, שֶׁמְּקַבְּלִים מַתָּנָה מֵהַהוֹרִים ‒ מַחְשֵׁב לוּחַ חָדָשׁ, אוּלָם הַמַּתָּנָה הַחֲדָשָׁה וְהַמְּרַגֶּשֶׁת הוֹפֶכֶת לְאֶתְגָּר שֶׁאִתּוֹ מִתְמוֹדֶדֶת הַמִּשְׁפָּחָה כֻּלָּהּ.

הַסֵּפֶר מְיֹעָד לִילָדִים וּלְכָל הַמִּשְׁפָּחָה, וּמַטְּרָתוֹ לְעוֹרֵר שִׂיחַ עַל הַסַּכָּנוֹת וְהָאֶתְגָּרִים הַקַּיָּמִים בָּעִדָּן הַטֶּכְנוֹלוֹגִי וּבְמֶרְחֲבֵי הָרֶשֶׁת, בִּמְיֻחָד לִילָדִים. בִּזְכוּת הַסִּפּוּר יִלְמְדוּ הַיְּלָדִים לִהְיוֹת חַשְׁדָנִים וְעֵרָנִיִּים יוֹתֵר לְסַכָּנוֹת בָּרֶשֶׁת.

פרט לשיעור החשוב שמלמד הספר את הילדים, ישנו גם מסר ברור להורים!!!  
אנחנו כהורים מחוייבים  לנקוט אמצעי זהירות ולהתריע על הסכנות הקיימות בפני הילדים , וגם מחובתנו לדווח לגורמים המתאימים - מוקד המשטרה - 105  כי שם יש מומחים שמבינים בעבריינות רשת, קטינים ופשיעה.

"החברה החדשה" - כריכה קדמית. הצילום באדיבות צמרת הוצאה לאור
איורים: רות אריאל
הוצאה לאור: צמרת
שנת הוצאה: דצמבר 2020
ג'אנר: ספרי ילדים
כריכה: קשה
מספר עמודים:24
מחיר מומלץ לצרכן: 68 ש"ח

ניתן לרכוש בחנויות הספרים. 
אפשר לרכוש גם באמצעות אתר נטבוק בכתובת  https://www.netbook.co.il/

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"בגן הקסם" - רבקה (קולט) סולומון

בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן בַּגַּן שֶׁל סוֹפִיָּה, הַיְּלָדִים פּוֹגְשִׁים זֶה אֶת זֶה לָרִאשׁוֹנָה, וּמִתְמוֹדְדִים עִם מִגְוָן שֶׁל דֵּעוֹת קְדוּמוֹת. סוֹפִיָּה הַגַּנֶּנֶת חוֹשֶׁבֶת עַל רַעֲיוֹן נֶהֱדָר, וְעוֹרֶכֶת מְסִבַּת תַּחְפּוֹשׂוֹת שֶׁמְּלַמֶּדֶת אֶת הַיְּלָדִים דָּבָר אוֹ שְׁנַיִם עַל חֲבֵרוּת, עַל הַנְּטִיָּה לִשְׁפֹּט בְּלִי לְהַכִּיר, וְעַל מָה שֶׁחָשׁוּב בֶּאֱמֶת.

רֹנִּי, יֶלֶד מְגֻדָּל וְשַׁתְקָן, נִרְאֶה לְכֻלָּם כְּמוֹ בִּרְיוֹן מְסֻכָּן.
הַיְּלָדִים הִסְתַּכְּלוּ לְעֶבְרוֹ בַּחֲשָׁשׁ,
פָּחֲדוּ שֶׁיַּכֶּה אֶת כָּל מִי שֶׁיִּגַּשׁ,
הֲרֵי הֵם קְטַנִּים, וְהוּא כֹּה גָּדוֹל!
רֹנִּי וִתֵּר וְשִׂחֵק לְבַדּוֹ.
"בגן הקסם" כריכה קדמית. צילום באדיבות צמרת הוצאה לאור

רבקה סולומון מחברת הספר. הצילום באדיבות רבקה סולומון
דרך הספר מעבירה לנו הכותבת מסרים חשובים בחיים - כיצד לקבל את האחר והשונה!
הספר אמנם מיועד לילדים, אך גם מבוגרים יכולים למוד ממנו הרבה. 
הספר מלווה בציורים צבעוניים נהדרים, והסיפור כתוב בחרוזים נעימים לקריאה!!!

רבקה (קולט) סולומון, חובבת כתיבה זה שנים רבות, היא אימא וסבתא שאוהבת לכתוב.בגן הקסם הוא ספרה השני, אחרי ספרה הראשון"החדר של נעה".

איורים: אבי כץ
הוצאה לאור: צמרת
שנת הוצאה: אוקטובר 2020
ג'אנר: ספרי ילדים
כריכה: קשה
מספר עמודים:24
מחיר מומלץ לצרכן: 58 ש"ח

ניתן לרכוש בחנויות הספרים. 
אפשר לרכוש גם באמצעות אתר נטבוק בכתובת  https://www.netbook.co.il/

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"עדי וקוקינה יוצאות במעוף" - מסיפורי סבתא מיקה - מיקה מנדלוביץ

עדִי וַחֲבֶרְתָהּ הַצְּפַרְדֵּעַ נֶעֱלָמוֹת בְּמַפְתִּיעַ מִמִּפְגָּשׁ שֶׁנֶּעֱרַךְ בֵּין מִשְׁפְּחוֹתֵיהֶן לְיַד מִקְוֵה מַיִם. מִתְבָּרֵר שֶׁהֵן פָּשׁוּט יָצְאוּ לְהַרְפַּתְקָה בַּשָּׁמַיִם, שֶׁמְּסַיַּעַת לַעֲדִי לְהִתְמוֹדֵד עִם פְּחָדֶיהָ. סוֹף מַסָּעָן מֻפְלָא וּמְלֵא קֶסֶם.

הוּמוֹר וַחֲבֵרוּת הֵן דֶּרֶךְ נֶהֱדֶרֶת לְהִתְמוֹדֵד עִם פְּחָדִים, וְהַמְּחַבֶּרֶת מִיקָה, מְבַטֵּאת זֹאת בְּסִפְרָהּ בְּכִשָּׁרוֹן וּבִמְיֻמָּנוּת. בִּכְתִיבָה סוֹחֶפֶת, קִצְבִּית וּמְחֹרֶזֶת, שֶׁמְּחֻבֶּרֶת מְאוֹד לְעוֹלָמָם שֶׁל הַיְּלָדִים וּמַמָּשׁ נוֹבַעַת מִתּוֹכָם, הִיא מְסַיַּעַת לָהֶם להִתְגַּבֵּר עַל חֲשָׁשׁוֹת וּפְחָדִים.

על גבי כריכת הספר הקדמי תמצאו ברקוד, שבאמצעותו תוכלו להקשיב לסיפור  בקולה של מיקה מנדלוביץ על רקע מוזיקה מרגיעה. 

"עדי וקוקינה יוצאות במעוף" - כריכה קדמית. צילום: צמרת
מיקה מנדלוביץ והספר, הצילום באדיבות הוצאת צמרת
למי אין פחד ממשהו או ממישהו?  הספר מלמד את הילדים להתמודד ולהתגבר על פחדים  מרעשים סביבתיים. הספר מקסים ומתאים לכל הגילאים, גם מבוגרים יכולים ללמוד ממנו. דרך הציורים המופלאים והצבעוניים שעל דפי הסר והחרוזים, אנחנו לומדים איך להסתדר עם רעשים סביבתיים.

מִיקָה מֶנְדֶּלְבִיץ', שֶׁשִּׁמְּשָׁה בְּמֶשֶׁךְ שָׁנִים אָחוֹת בְּמַחְלְקוֹת יְלָדִים בְּבָתֵּי חוֹלִים וְשֶׁמֻּקֶּפֶת יְלָדִים רֹב חַיֶּיהָ, מַצְלִיחָה לָגַעַת בְּנִימֵי הַנֶּפֶשׁ, הֵן שֶׁל הַיְּלָדִים וְהֵן שֶׁל הוֹרֵיהֶם. זֶהוּ הָרִאשׁוֹן בִּסְפָרֶיהָ.

איורים:         מאיה קלטי
הוצאה לאור: צמרת
שנת הוצאה: אוקטובר  2020
ג'אנר:          ספרי ילדים
כריכה:         קשה
מספר עמודים:24
מחיר מומלץ לצרכן: 68 ש"ח

ניתן לרכוש בחנויות הספרים. 
אפשר לרכוש גם באמצעות אתר נטבוק בכתובת  https://www.netbook.co.il/

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הגברת העורת - מלי לוזון

הַגְּבֶרֶת הָעִוֶּרֶת הוּא סִפּוּר מְרַגֵּשׁ וְנוֹגֵעַ לַלֵּב עַל יוֹאָב, יֶלֶד סַקְרָן הַתּוֹהֶה בְּקֶשֶׁר לַשְּׁכֵנָה הָעִוֶּרֶת שֶׁהוּא פּוֹגֵשׁ בְּכָל בֹּקֶר בַּמַּעֲלִית – הַגְּבֶרֶת מַרְגָּלִית. 

יֵשׁ לוֹ הֲמוֹן שְׁאֵלוֹת, וְהוּא מַחֲלִיט לְהַצִּיג אֶת עַצְמוֹ בְּפָנֶיהָ וּלְבַקֵּשׁ מִמֶּנָּה לְהִפָּגֵשׁ עִמּוֹ. הַגְּבֶרֶת מַסְכִּימָה בַּאֲדִיבוּת וּמַזְמִינָה אוֹתוֹ לְבֵיתָהּ. עַל כּוֹס שׁוֹקוֹ חַם וְעוּגִיּוֹת, מִתְוַדֵּעַ יוֹאָב אֶל כְּתַב הַבְּרַיְל, אֶל מְזַהֵה הַצְּבָעִים, אֶל מַכְשִׁירִים מְדַבְּרִים וְאֶל שִׁגְרַת יוֹמָהּ הַכִּמְעַט רְגִילָה שֶׁל שְׁכֶנְתּוֹ הָאֲדִיבָה. יוֹאָב מְגַלֶּה שֶׁהִיא עוֹשָׂה הַכֹּל כְּמוֹ כֻּלָּם – רַק בְּדֶרֶךְ אַחֶרֶת.

"הגברת העורת" - כריכה קדמית. צילום: צמרת הוצאה לאור

"הגברת העורת" - צילום עמודים 14-15 מתוך הספר
זֶהוּ סִפּוּר חָשׁוּב מֵאֵין כָּמוֹהוּ הַמַּנְגִּישׁ אֶת הָעִוָּרוֹן לִילָדִים בְּאֹפֶן רָגִישׁ וְעָדִין, מֵצִיף שְׁאֵלוֹת שֶׁיְּלָדִים בְּוַדַּאי שׁוֹאֲלִים עַצְמָם לֹא פַּעַם וְאַף נוֹתֵן לָהֶן מַעֲנֶה. בְּאֶמְצָעוּת הַסֵּפֶר הַזֶּה כָּל יֶלֶד יָכוֹל לִלְמֹד סוֹבְלָנוּת מָה הִיא, לְהִתְוַדֵּעַ לְנוֹשֵׂא הַמֻּגְבָּלוּיוֹת וְלֹא לְהִתְבַּיֵּשׁ לִשְׁאֹל שְׁאֵלוֹת בְּצוּרָה נְאוֹתָה וּמְכֻבֶּדֶת.

הַסֵּפֶר כָּתוּב בַּעֲדִינוּת וּבִרְגִישׁוּת רַבָּה, לְעִתִּים אַף בְּהוּמוֹר, וּמְדַבֵּר לְנַפְשָׁם שֶׁל יְלָדִים וּלְסַקְרָנוּתָם הַתְּמִימָה.

דרך קריאת הספר הילד לומד שלא כל האנשים דומים, ויש כאלה שונים. כמו כן נחשף הילד לסוג כתב חדש-שפה חדשה שקוראים דרך אצבעות הידיים - כתב ברייל. לדעתי, ספר חובה בכל בית שיש בו ילדים.

איורים:         מיכל רון
הוצאה לאור: צמרת
שנת הוצאה: נובמבר 2020
ג'אנר:          ספרי ילדים
כריכה:         קשה
מספר עמודים:24
מחיר מומלץ לצרכן: 68 ש"ח

ניתן לרכוש בחנויות הספרים. 
אפשר לרכוש גם באמצעות אתר נטבוק בכתובת https://www.netbook.co.il/

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"חמי החמור שנעלב" - רחל חדד

מלך החיות חוגג יום הולדת במסיבה ענקית, אולם חמי החמור אינו מקבל הזמנה למסיבה. הוא נעלב עד מאוד ומחליט לנקום.
כיצד נקם חמי החמור? והאם הגיע בסוף למסיבה?


הספר עוסק בנושא מאוד אקטואלי לימים אלו, הקורה בין ילדים בגילאים שונים - והוא החרם הקבוצתי!!!

הספר עוסק בהתמודדות ילדים עם עלבון ודחיה, ובאופן שבו הסביבה עסוקה בענייניה בלי להבחין בזה שנעלב - סיטואציה אנושית שכיחה למדי. אולם בסיפור היא מתרחשת בעולם בעלי החיים.

חמי החמור שנעלב - כריכה קדמית. צילום: צמרת הוצאת ספרים

חמי החמור שנעלב - צילום עמוד 10 מתוך הספר
הספר מלווה באיורים צבעוניים ומאירי עיניים וממחישים לקורא ולמאזין את סיפור העלילה. הספר כתוב בחרוזים נפלאים והומור משובח, הרוקמים יחדיו ספור שנוגע ברגישות בכל ילד ומאפשר לו להתבונן במצב מזויות אחרות.

איורים: שי לי בלמס
הוצאה לאור: צמרת 
שנת הוצאה: 2020
ג'אנר:          ספרי ילדים
כריכה:         קשה
מספר עמודים:24
מחיר מומלץ לצרכן: 68 ש"ח

להשיג בחנויות הספרים. 
אפשר לרכוש גם באמצעות אתר נטבוק בכתובת https://www.netbook.co.il/

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שבת, 1 במאי 2021

רשת פוקישופ משיקה את הסניף 4 בישראל ומביאה חגיגת טעמים מהוואי היישר לקערה

על פוקישופ כבר שמעתם???
כשאומרים חגיגת טעמים בקערה, בהחלט מדברים על פוקי שבאופן טבעי הושרש בתרבות הישראלית שאוהבת הכל מהכל.


אז מה זה פוקי אתם שואלים?
קערה מלאה בכל טוב! תקראו לזה סושי מפורק, סלט עשיר או בכלל מנה מזינה במלוא מובן המילה. פוקי (שנקרא גם פוקה Poke) הוא מאכל שמקורו בהוואי, על שם המילה "לחתוך" והוא נחשב ל'פלאפל' של ילידי הוואי.

המקור של המנה המהממת הזאת מתחיל עוד בשנות ה- 70, שאז דייגים החלו לתבל נתחים משלל הדגה שלהם, סתם לנשנוש ובהמשך הפכה למנה של ממש. במקור מנת הפוקי מבוססת על דגים נאים ומפולטים ומוגשת עם אצות ואגוזי שמן קלויים. זוהי הגרסה הנפוצה בהוואי, אך כמובן שעם הזמן מנת הפוקי האותנטית השתדרגה ונוספו לה שלל תוספות צבעוניות כמו אצות, ירקות, אורז, חסות, קינואה ועוד בר עשיר של תוספות שהופכות אותה לאוכל רחוב קלאסי.
צילום: פוקישופ
את מנת הפוקי הראשונה שלי טעמתי בסניף אבן גבירול 62 שבתל-אביב (את הטיסה וההזמנה שלי לאירוח בהוואי כבר החמצתי). הסניף -  מסעדת מזון מהיר -  ממוקם בפינת ככר רבין  במרכז ת"א הסואנת,  ופועל בעיקר עם משלוחים וב-TA. בתוך הסניף  מספר מקומות ישיבה, ובצמוד לסניף, על המדרכה שולחנות וכסאות שבהם אפשר לשבת להינות מאווירת הרחוב, מהעוברים והשבים ומקערת הפוקי. 

האמת שהופתעתי לטובה מהרעיון ועוד יותר מהטעמים. בהתחלה זה נראה לי כמו קערת סלט ירקות בהרכבה עצמית - אבל בהמשך התברר לי שהקונספט כאן הוא שונה לחלוטין.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
המיוחד כאן שאת המנה מרכיבים ב-5 שלבים עם מרכיבים שכל אחד בוחר ואוהב : שלב ראשון בוחרים את הבסיס למנה, שמורכבת מאפשרויות בחירה של: אורז לבן, או אורז חום, או איטריות ואפשר עם עלים ירוקים. שלב שני בוחרים את החלבונים שהם בעיקר סוגי דגים נאים ומי שלא אוהב יש אופצייה לטונה או לטופו. בשלב השלישי הגיע תורם של התוספות שאוהבים: יש כאן מבחר גדול של ירקות טריים וחתוכים לסלט וגם אצות חתוכות שמזכירים את המרכיבים של מנת סושי. השלב הרביעי הוא בחירת הרטבים שאוהבים וחלקם ייחודיים למקום. שלב חמישי - נגיעות אחרונות להשלמת הטעמים של המנה: שומשום שחור או לבן, צ'לי גרוס, פרורי בוטנים, בצל מטוגן ואפונה וואסבי. והנה לכם פוקי - ארוחה אישית טעימה, מזינה, בריאה לטעמכם.
עכשיו תעצמו עיניים, קחו ביס מקערת הפוקי ותראו שאתם לגמרי אוכלים ונהנים מכל ביס של סושי, והרבה סושי מפורק  עם טעמים מופלאים שיש בקערה הנהדרת הזאת. 

צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
רשת פוקי שופ:
זה היה עניין של זמן עד שהפוקי יהפוך לסצנת אוכל רחוב גם בישראל, ובין הראשונים לזהות את הצלחת המאכל מהוואי הם הבעלים של רשת 'פוקישופ', המונה היום 4 סניפים: 2 בתל אביב, הרצליה ובני ברק. הרשת מתמחה בהגשת 'פוקישופ' על מגוון בסיסים של דגים נאים ותוספות, המתאימים גם לקהל צמחוני וטבעוני.

מאחורי יצירת תפריט הפוקי, התוספות והרטבים , עומדת השפית ג'ודית פרנק, המביאה עימה ניסיון רב בתחום המסעדנות. טרם עלייתה לישראל עבדה ג'ודית במסעדות רבות בלוס אנג'לס. במהלך ביקור שערכה עם בעלה בהוואי, ראתה את הפוקי והתאהבה וכך, אחרי שעלתה לישראל עם משפחתה לפני כ 4 שנים, זיהתה את הפוטנציאל להקמת רשת שתתמחה בהגשת קערות פוקי בהתאמה לחיך הישראל וכך נולדה רשת 'פוקישופ'.

גו'דית דוגלת בתשומת לב לכל מרכיב ולכן כל חומרי הגלם בכל סניף איכותיים וטריים, כמו כן, קיים מבחר עשיר של תוספות, ואת כל הרטבים ג'ודית פיתחה ומייצרת אותם בכל יום מחדש מרכיבים טריים והם אלה שהופכים את הטעם של הפוקי המוגש ברשת למעניין וייחודי. תפריט הרשת מציע קערות פוקי מוכנות אבל כמובן שכל אחד יכול להרכיב את סצנת הפוקי שלו על פי העדפותיו וטעמו האישי.

צילום: פוקישופ
אילו קערות פוקי תוכלו להרכיב ברשת פוקישופ?
זה מתחיל בבסיס של מנת פחמימה שיכולה להיות אורז לבן, אורז מלא, קינואה, אטריות אורז ומי שלא רוצה פחמימה יוכל לבחור סלט עלים מרענן. מכאן העלילה מתפתחת לתוספת חלבון עם אומגה 3; סלמון וטונה רגילים או במרינדה וטופו. משם מתחילה חגיגת הטעמים האמיתית, עם שלל ירקות לצד מרכיבים עונתיים שמשדרגים את המנה. והשוס הוא הקסם שמפזרים מעל כמו: בצל מטוגן (מומלץ בטירוף) שומשום שחור, לבן או גם וגם, בוטנים קלויים ואיך לא קרנבל רטבים בטעמים ייחודיים לרשת, שחודרים פנימה והופכים את האורז לג'וסי.

התיבול המסורתי של מנת הפוקי מושפע מחומרי גלם ותבלינים מהמטבח היפני וממטבחים אסייתיים נוספים – יאמי! בין היתר הוא מבוסס על רוטב סויה, בצל ירוק ושמן שומשום. כאמור, ג'ודית השפית ומי שעומדת מאחורי יצירת המנו והרטבים של רשת פוקישופ לקחה את העניין צעד אחד קדימה ויצרה רטבים ייחודיים כמו: סרירצ'ה ווסאבי חריף, מיונז בזיליקום, בלסמי מייפל, מנגו צ'ילי, טחינה ג'ינג'ר ומייפל, פונזו ועוד.

רשת פוקישופ לא נחה לרגע, הכל פתוח וקליל, והלקוחות נהנים מידי פעם מתוספת של מרכיבים חדשים, כדי לגוון את מנת הפוקי ולהפוך אותה ל- WOW. העובדה שכל המרכיבים ברשת טריים ונחתכים מדי יום כולל הדגים, בהחלט מספקים אלטרנטיבה בריאה ב"שוק המזון המהיר". ניתן להרכיב קערות צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן, ידידותיות לילדים וכמובן פוקי אישי לפי העדפה.

צילום: פוקישופ
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
מזון מהיר אך מזין
בישראל מזון מהיר או אוכל רחוב הוא כזה שאפשר 'לחטוף ככה', על הדרך, אבל ברוב המקרים זה יהיה פחמימה כמו פיתה או לאפה. לעומת זאת, קערת פוקי הנחשבת גם לאוכל רחוב, מציעה אטלרנטיבה טריה, מזינה, ומשביעה בתחום. בשורה תחתונה, מדובר על מנת פודיס שמאוד מזכירה סלט, רק עם מרכיבים שמשתלבים יחד בהרמוניה ומעניקים חוויה של טעמים בקערה אחת.

5 עובדות שאולי לא ידעתם על פוקי:
  • בקערת פוקי יש סביב 200 קלוריות, 5 גרם שומן, 24 גרם חלבון ו -20 גרם פחמימות.
  • בפוקי יש רק שומנים בריאים ללא חומצות שומן רוויות/שומן טראנס, (תלוי ברטבים שתבחרו 😊).
  • פוקי הוא מאכל עיקרי בכל מפגש הוואי מסורתי.
  • מקור הפוקי הוא בכלל חטיף לנשנוש של דייגים, שהחלו לתבל נתחים משלל הדגה שלהם.
  • בשנת 1991, המסעדן ג'ין ארגר, תושב וואימיאה שבהוואי הקים תחרות פוקי שנערכת מידי שנה .
רשת פוקישופ הוקמה בישראל לפני 4 שנים על ידי בן ון גלדר, יזם ואיש הייטק לשעבר שעלה לישראל מהולנד ופרנק צרפתי, איש עסקים מלוס אנג'לס שעלה לישראל לפני 5 שנים עם אשתו ג'ודית. הרשת מונה היום 4 סניפים: 2 בתל אביב (ברחוב רוטשילד ואבן גבירול, בני ברק והרצליה פיתוח) בקרוב ייפתח הסניף החמישי.

למי ששאל אותי בפרטי: למסעדה כשרות רבנות תל אביב.

אז איזה פוקי תזמינו לכם היום??  
לפרטים נוספים והזמנות באתר פוקישופ

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...