יום שבת, 24 באפריל 2021

יקב טפרברג משיק את בציר 2020 לינות רוזה אסנס ואינספייר לבן שישתלבו נהדר בארוחת החג

הקיץ בפתח, זמן קציר בשדות התבואה, ובבתים - חגיגות משפחתיות עם שולחן המציע מגוון גבינות נפלאות לצד שפע ירקות טריים ומיטב פירות העונה.
היש יותר מתאים לחגיגה שכזאת מאשר שילוב בקבוק יין לבן / רוזה רענן וקיצי?

הקיץ כבר כאן וחג השבועות קרב ובא. חג הקציר ובשמו העממי - חג הגבינות שבו אנו נוהגים לאכול כמנהג המסורת מאכלי גבינות, ירקות ופירות העונה. גם בחג שבועות השנה, יהיו על שולחן החג מלבד מאכלי הגבינות והירקות גם יינות משובחים, יינות מסוג רוזה ויינות לבנים מרעננים ונהדרים  שיעשירו ויתאימו בצורה מושלמת לארוחת גבינות חגיגית ויתרמו למצב הרוח של האורחים.

ינות רוזה אסנס ואינספייר לבן של יקב טפרברג מבציר 2020  מושלמים עם ארוחת גבינות ודגים
צילומים: נדיה היבא

ינות רוזה אסנס ואינספייר לבן של יקב טפרברג מבציר 2020  מושלמים עם ארוחת גבינות ודגים
צילומים: נדיה היבא

יקב טפרברג גאה להשיק לקראת חג השבועות את בציר 2020 ליינות רוזה אסנס ואינספייר לבן, יינות עדינים, ארומטיים וקיציים שישתלבו באופן מושלם בארוחת החג שאנחנו מתכננים עם המשפחה המורחבת  וכמובן מתאימים לתקופת הקיץ החמה.

על היינות המומלצים: 

יקב טפרברג. אסנס רוזה 2020. צילום איל קרן. מחיר: 60 שח 
אסנס רוזה 2020 / שם הסדרה: אסנס

הרכב זני:  55% גראנש /  40% ברברה /  5% מורוודרה

מקור הענבים: חלקות מובחרות בעמק אילון אשר עברו מספר דילולי אשכולות על מנת למקסם את  האיכויות 
של כל זן.
בציר: מכני בשעות הלילה וידני בשעות הבוקר
נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 20.8 חומצה [ג/ל]: 6.1 pH: 3.3

תהליך ייצור היין:
ענבי הגראנש נואר , הברברה והמורוודרה נבצרו במועדים שונים עם הגעת כל זן להבשלה האופטימלית ליין הרוזה.
בציר הענבים לכל זן נעשה בשעות קרירות כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין. הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות , בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן , על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה באווירת החנקן, הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר ,בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם.

המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.

התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-26 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב בנה את היחס הסופי של הזנים המרכיבים את היין .

תיאור היין: היין מתאפיין בצבע בהיר מאוד, האף בעל נגיעות של חוף ים ופרי אגס. בפה היין בעל חמיצות מאוזנת , גוף תומך , פריך ורענן ובעל רכות נעימה.

אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]:11.7 pH: 3.35 חומציות [ג/ל]: 6.5

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
מחיר מומלץ לצרכן: 60 ₪

דעתי האישית לאחר טעימה: אני אוהבת יינות קלילים, עדינים ורעננים. לא רק בקיץ אלא בכל ימות השנה. יינות רוזה אהובים עלי במיוחד  והאסנס רוזה 2020  הינו מושלם.  צבעו בהיר וורדרד מעט, מזכיר אווירת קיץ רעננה וים, עדין ומאוד טעים. היין נהדר לארוחת דגים וגבינות.

יקב טפרברג. סוביניון בלאן & רוסאן & ויונייה אינספייר 2020.
צלם איל קרן. מחיר: 75 שח

סוביניון בלאן & רוסאן & ויונייה אינספייר 2020  /  שם הסדרה: אינספייר

הרכב זני: 50% ענבי סוביניון בלאן / 35% ענבי רוסאן / 15% ענבי ויונייה

מקור הענבים: ענבי הסוביניון בלאן נבצרו מההר הגבוה שבהרי אפרים, הרוסאן והויונייה נבצרו מחלקות מובחרות מעמק איילון.
הבציר: ידני לענבי הסוביניון בלאן ומכני בשעות הלילה לענבי הרוסאן והויוניה
נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 22.7 חומציות [ג/ל]: 5.5 pH: 3.45

תהליך ייצור היין:
ענבי הסוביניון בלאן הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו ידנית עם אור ראשון. הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.

הענבים נסחטו בפרס הפניאומאטי האינרטי בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר ואיכותי.

המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
לצורך התסיסה האלכוהולית, למיץ הנקי - הוספו שמרים והיין תסס במיכל נירוסטה במשך של כ-15 יום.

ענבי הרוסאן והוינייה שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה. לאחר מספר טעימות של היינות השונים, פנל הטועמים של היקב הרכיב את הבלנד הסופי.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

תיאור היין:
ממסך זה מציע מורכבות ארומטית עם עשבוניות ופרחוניות. יין יבש זה הינו קסום, פריך ורענן, עם נוכחות מלאה ורכה, חמיצות שובה וסיומת עדינה.

אנליזת היין : סוכר: יבש כהל [ב-%]: 12.7 חומציות [ג/ל]: 6.15 pH: 3.32

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
מחיר מומלץ לצרכן : 75 ₪

דעתי האישית לאחר טעימה:  יין נעים מאד עם חמיצות עדינה, בעל ארומה עדינה ורעננה. צבעו בהיר צלול עם נוכחות מורגשת, גם היין הזה  מתאים מאד לארוחת גבינות  ודגים.

חג שבועות טעים ושמח !!

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

סדרת מגבוני נטורל קר של ד"ר פישר שיעזרו לכם לשמור על ניקיון עור הפנים גם בל"ג בעומר

גם בל"ג בעומר– לא מוותרים על שמירה על עור הפנים.  לאחר החגיגות סביב המדורה והמנגלים, מסירים את הלכלוך שהצטבר על עור הפנים עם המגבונים של ד"ר פישר.

ל"ג בעומר, הידוע כחג המדורות והמנגלים, מתקרב ובא. בניגוד לשנה שעברה, השנה נוכל לשוב ולבלות עם החברים והמשפחה סביב המדורה או אירועי המנגל.במהלך החג, זיהום האוויר עולה משמעותית ומגיע לרמה של פי 10 מביום רגיל.

לשם כך מציעה ד"ר פישר להסיר את הלכלוך והזיהום המצטבר בעיקר על עור הפנים באמצעות סדרת מגבוני נטורל קר.  מגבוני נטורל קר הינם מגבונים רכים וגדולים במיוחד בעלי פורמולה ייחודית המסירה ביעילות איפור ומייקאפ מאזור הפנים והעיניים. המגבונים מעניקים לעור לחות ומסייעים במניעת יובש העור. שימוש במגבונים מעניק לעור מראה בריא, נקי וצעיר לאורך זמן ובניחוח נפלא. המגבונים היפואלרגניים וללא אלכוהול.

מגבוני נטורל קר של ד"ר פישר שיעזרו לכם לשמור על ניקיון עור הפנים
צילום: ד"ר פישר
סדרת נטורל קרמגבונים להסרת איפור מכילה:
💦 לעור רגיל: מכילים תמציות סחלב ושיבולת שועל ופרו ויטמין B5.
תכולה: 30 יח', מחיר: 25.90 ₪

💦 לעור שמן: מכילים תמציות וניל ושושנת מים ופרו ויטמין B5.
תכולה: 30 יח', מחיר: 25.90 ₪

💦 לעור רגיש: נבדקו דרמטולוגית ועברו את מבחן סנסיטיב המחמיר. מכילים תמציות חמאת שיאה וחלב רימונים ופרו ויטמין B5.
תכולה: 30 יח', מחיר: 25.90 ₪

*אין להשתמש בילדים מתחת לגיל 3.

ד"ר פישר:  בד"ר פישר משלבים למעלה מ-55 שנות ניסיון, מחקר וידע רפואי בינלאומי כדי לפתח את התכשירים המתקדמים ביותר לבריאות כל בני המשפחה. תכשירי התשלובת מיוצרים במפעלי ד"ר פישר תחת בקרת איכות קפדנית, על-פי תקני הייצור הבינלאומיים המחמירים תוך שימוש במרכיבים מהמתקדמים, הבטוחים והבדוקים ביותר. מפעלי ד"ר פישר הינם בעלי תו תקן הפלטינה היוקרתי של מכון התקנים הישראלי המעיד על מצוינות תפעולית ועמידה ב-5 תקני איכות מחמירים: ייצור תכשירים קוסמטיים ואביזרים רפואיים, איכות הסביבה, בטיחות וניהול מערכות. תכשירי ד"ר פישר הינם בעלי מוניטין בינלאומי ונמכרים בהצלחה בעשרות מדינות ברחבי העולם.

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום חמישי, 22 באפריל 2021

בית האופנה גולברי משיק: קולקצייה לבנה ברוח חג שבועות

בית האופנה גולברי משיק קולקציה שכולה לבן ברוח חג השבועות: חולצות, גופיות, חליפות, ג'קטים, עליוניות, מכנסיים, אוברולים וגם אביזרים אופנתיים בצבע לבן, ביניהם תיקי ערב וקלאץ', חגורות, כובעים וגם תכשיטים להופעה מושלמת בחג הקציר.

בין פריטי הקולקציה ניתן למצוא: חולצות עם עיטורי קרושה רומנטיים, חולצות סאטן קלאסיות, מכנסי ג'ינס 7/8 , חליפות מחויטות, גופיות תחרה ועליוניות ארוכות קלילות המותאמות לאקלים הישראלי.

ג'קט_399.90_שח_מכנסיים_299.90_ גולברי - צילום יניב אדרי

גולברי שמלה 349.90 צילום עמיר צוק (7)
להשלמת המראה: תיקים קטנים עם רצועה דקה לתליה נוחה על הכתף בצבע לבן בדוגמאות מגוונות: חצי עיגול, מרובעים, עיטורי רצועות שתי וערב ועוד, חגורות לבנות דקות ומעודנות וגם בעובי בינוני, תכשיטי כסף או זהב במגוון עשיר : עגילים תלויים משובצים באבנים, צמידים , שרשראות, טבעות משובצות באבנים שקופות ועוד.

טווח מחירים:
מכנסיים- החל מ 199.90 ₪
חולצות- החל מ 129.90 ₪
גופיות: 99.90 שח
ג'קטים - החל מ 199.90 ₪
אוברולים- החל מ 349.90 ₪
תיקים- החל מ 129.90 ₪
כובעים- החל מ 89.90 ₪
חגורות- החל מ 99.90 ₪

מעצב ראשי: יעקב גולברי

ג'קט_399.90_שח_מכנסיים_299.90_תיק_199.90_שח_גולברי - צילום יניב אדרי

חולצות_299.90_שח___מכנסיים_199.90_שח גולברי - צילום יניב אדרי 

להשיג ברשת חנויות GOLBARY ברחבי הארץ ובאתר גולברי: golbary.co.il

ערכה נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום רביעי, 21 באפריל 2021

חברת COBRA משיקה את טכנולוגיית Mobile-key, המאפשרת פתיחת וסגירת הרכב, התנעתו וכיבוי המנוע ללא צורך במפתח הרכב

 הסוף למפתחות הרכב!!!  לראשונה בישראל, חברת COBRA משיקה את טכנולוגיית Mobile-key, המאפשרת פתיחת וסגירת הרכב, התנעתו וכיבוי המנוע ללא צורך במפתח הרכב, והכל באמצעות אפליקציה ייעודית מהסמארטפון.

טכנולוגיית Mobile-key, פורצת דרך המדמה פעילות זהה למפתח הרכב המקורי בדומה לטכנולגיה המצויה ברכבי טסלה ויצרניות רכבי יוקרה נוספות. היא מותאמת לרכבים המוזמנים ישירות מיבואניות הרכב ומביאה עמה בשורה טכנולוגית גם לרכבים הנוסעים בכבישים- After market.

חברת COBRA משיקה את טכנולוגיית Mobile-key, המאפשרת פתיחת וסגירת הרכב, התנעתו
וכיבוי המנוע ללא צורך במפתח הרכב. צילום: חברת קוברה

חברת COBRA משיקה את טכנולוגיית Mobile-key, המאפשרת פתיחת וסגירת הרכב, התנעתו
וכיבוי המנוע ללא צורך במפתח הרכב. צילום: חברת קוברה
לראשונה בישראל, מושק פתרון יעיל ונוח המותאם לרכבים מיבואניות הרכב וכן, לרכבים הנוסעים ב-after market ומאפשר פעילות זהה של פעולות השלט המקורי באפליקציה ייעודית. כולל פתיחת ונעילת דלתות, הנעת הרכב, פתיחת תא מטען והבהוב, אורות גבוהים בהתאם למפרט יצרן הרכב, כפי שמתאפשר ברכבי היצרנית טסלה וברכבי יוקרה של יצרניות נוספות.

תופעת שכחת מפתחות הרכב ואיבודם באופן תדיר, נפוצה בקרב בעלי רכבים לפחות מספר פעמים בשנה. שכפול מפתח מקורי הוא עניין יקר ויכול לנוע בין 1,000 ₪ ועד 4,000 ₪ בהתאם ליצרן הרכב, כך שהודות לפיתוח החדשני, מהיום אין צורך במפתחות המקוריים של הרכב.

 Mobile-Key המושתת על טכנולוגיית BLE מאפשר לאפליקציה לפעול במרחק קליטת בלוטות' בקרבת הרכב, עד רדיוס של 15 מ"ר בסביבה בנויה. מערכת זו מאובטחת ברמה הגבוהה ביותר ופועלת באמצעות Bluetooth כשהתקשורת עם האפליקציה מוצפנת ומאובטחת בפרוטוקול בתקן של 256 ביט. חשוב להדגיש כי עם התקנתה של טכנולוגיה זו, השימוש במפתח אינו מתבטל, כך שעדיין קימת האופציה בכל זמן נתון לפתוח את הרכב באמצעות שלט/ מפתח.

הנהלת חברת קוברה מציגים את Mobile-key. צילום: נדיה היבא

Mobile-key של חברת קוברה. צילום: נדיה היבא
הודות לפעילות זהה של יכולותיו של שלט הרכב המקורי, אין צורך להסתובב עם השלט בשגרה. פיתוח כחול לבן זה, מאפשר אף לשתף מפתחות של mobile key לניידים סלולריים אחרים עד חמישה משתמשים נוספים ובתוך כך גם לבטלם בנוחות באמצעות האפליקציה וכרטיס ה- MKEY.פתרון זה כולל מודול המדמה למעשה את השארת מפתח הרכב בשירותי valet parking בחניון.

מהנהלת חברת קוברה נמסר:   "אנו נרגשים להיות הראשונים להנגיש את הטכנולוגיה המדוברת ביותר לשוק הישראלי באמצעות יבואניות הרכב הגדולות בארץ וכן, ישירות לשוק ה-After market, המונה מאות אלפי רכבים על הכבישים. עולם הרכב זוכה לחדשנות ופיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך, כך שאנו כחברה מובילה נהנים לקחת חלק פעיל בהובלת הענף. זהו סיפוק עצום שכלל נהגי ישראל יוכלו ליהנות מחיים ללא מפתחות רכב, פתרון נוח ונגיש אשר עשוי לחסוך הרבה מאוד כספים על שכפול מפתחות לשכחנים שביננו".

עוד ציינו בקוברה:  "כמובן שפעילותנו תתבטא גם בשיתופי פעולה עם לקוחות מוסדיים, יבואני רכב וחברות השכרת רכב, שעבורן זהו כלי הכרחי להצגת חדשנות בלתי מתפשרת. בחודשים הקרובים אנו מתעתדים להרחיב את פעילותנו ולהשיק את המוצר גם בחו"ל כשהשלב הראשון יתמקד בארצות הברית ובאירופה".

התקנת המערכת ברכב אורכת כ- 60 דקות, בכדי להבטיח את התחברות המתח להתקן ופעולת סנכרון באופן תקני וללא מפתחות. התקנה תתבצע על ידי טכנאי מוסמך בבית הלקוח.Mobile-key ניתן להתקנה ברכבים בהם קיים כפתור הנעה מובנה, לרוב משנת 2014. יחד עם זאת, בחלק מהיצרניות תתאפשר התקנה גם ברכבים בעלי שנתון ישן יותר, כך שמומלץ לבדוק באופן פרטני אל מול החברה.

מחיר מומלץ לצרכן: 1,190 ₪ בתוספת מע"מ.
עלות המערכת כוללת התקנה בבית הלקוח בהתאם לבחירתו ( לא כולל מיגון).

אפליקציית M- key הייעודית זמינה להורדה במכשירי IOS ואנדרואיד השונים.
https://www.youtube.com/watch?v=HI4YwtDAB64
לאתר הבית:https://m-key.co.il
עמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/COBRAMKEY
אינסטגרם:https://www.instagram.com/cobra_mkey

שמות המותגים המופיעים בכתבה הינם סימנים מסחריים רשומים של בעליהם. השימוש בשם מותג כלשהו נעשה אך ורק עבור הצגת טכנולוגיה דומה ואינו מרמז על קשר כלשהו בין קוברה לבין אותם המותגים.

חברת COBRA משיקה את טכנולוגיית Mobile-key,. צילום: נדיה היבא
אודות COBRA
Cobra היא חברה ותיקה מעולם הרכב הפועלת למעלה משלושה עשורים ומובילה בתחום מערכות המיגון, מולטימדיה, נוחות ובטיחות לרכב. החברה מייצרת, מייבאת, משווקת ומתקינה מגוון רחב של מוצרים בעלי חדשנות טכנולוגית המהווים את חוד החנית בתעשיית הרכב.

החברה חרטה על דגלה את עקרון איכות המוצרים, מפיצה את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם ביניהן: מערכות ניווט מתקדמות, מערכות בידור ותקשורת, אביזרי נוחות ובטיחות, חיישני חניה, מצלמות עזר קדמיות ואחוריות, מסכים אחוריים, מערכות חדשניות למיגון הרכב, מוצרי עיצוב יוקרתיים משלימים למערכות התקשורת ועוד.

Cobra מתמחה בין השאר בהתקנות מורכבות בכל סוגי הרכב כולל רכבי יוקרה. החברה פועלת בנוסף כקבלן עצמאי לביצוע ההתקנות עבור חברת דלק מוטורס.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שני, 19 באפריל 2021

קולקציית כפכפי באמפרס לקיץ 2021 – הכפכפים שיעשו לנו את הקיץ

הלהיט העכשווי של הקיץ כבר כאן!!!
חברת כפכפי באמפרס מציגים לקיץ 2021 קולקציה חדשה של הכפכפים המוכרים בשל הבליטות המיוחדות. הכפכפים מעוצבים בצבעים עזים, חלקים או בשילוב שניים ויותר צבעים ומתאימים עצמם למצב הרוח. 

בקולקציית הנשים - עוצבו הכפכפים עם רצועות צרות לנוחות מקסימאלית וליצירת מראה אופנתי ונכון.שילובי הצבעים כוללים בין החתר תכלת ושחור, אפור וכחול עז,ורוד ואפור או צבעים חלקים של חום מפנק אפור כסוף, אדום עז ואחרים.

בקולקציית הגברים - הותאמו לכפכפים רצועות נוחות במיוחד במספר עוביים ובשילובים דרמטיים של פסיפס שחור לבן או פסיפס בגווני ירוק ,שילובי חום מיוחד עם לבן, כחול דרמטי חלק ועוד.

 כפכפי באמפרס לקיץ 2021. צילום: נדיה היבא
בזמן ההליכה, כפכפי באמפרס מגרים נקודות רפלקסולוגיות בכף רגלך , אשר מחוברות לכל רקמות ואיברי הגוף בכל צעד. גירוי זה עוזר בהפחתת מתחים ועייפות, הגברת זרימת דם, והגברת האנרגיה בכף הרגל. לאחר הנעילה, הכפכפים רוכשים את טביעת כף רגליך ומספקים תמיכה מלאה לקשת הרגל ויציבה מלאה לכף הרגל. 

מבנה הסוליה נגד החלקות, מספקת אחיזה טובה בקרקע – יבשה או רטובה!  
מבנה הבליטות היחודי משפרת את זרימת האוורור בכף הרגל בזמן ההליכה.

למה רפלקסולוגיה טובה גם לך?
רפלקסולוגיה מבוססת על העיקרון כי נקודות לחץ שונות בכף הרגלים מחוברות לאיברים, בלוטות ושרירית בשאר גופינו. על ידי גירוי ולחיצות על נקודות הלחץ ביום יום, אנו תורמים לשיפור הבריאות הכללית של הגוף שלנו.

כפכפי באמפרס קלים מאוד, בעלי רצועה חזקה ומורכבים מחומרים טבעיים וממוחזרים בלבד. עמידות הכפכפים נבחנת תחת פיקוח ובדיקות באיכות התואמת לסטנדרטים אירופאים גבוהים ועומדים בתו תקן אירופאי מחמיר.

כפכפי באמפרס לא טובים רק לך, אלא גם לטבע: הכפכפים מיוצרים בתהליך ירוק, מחומרים טבעיים וממוחזרים בלבד. 
באמפרס מורכבים משילוב החומרים EVA וגומי טבעי.

 כפכפי באמפרס לקיץ 2021. צילום: נדיה היבא
ואיך התחיל הכל?
הסיפור של כפכפי באמפרס מתחיל בטיול של אחרי צבא בסרי לנקה כאשר שני חיילים משוחררים , יוצאי יחידה קרבית רוכשים לעצמם בסקי לנקה כפכפים מיוחדים עם בליטות בסוליה, לאחר שנעלו ונהנו הם מחליטים לקחת את הנושא צעד אחד קדימה ולעצב קולקציות כפכפים ייחודיות ואופנתיות שמתאימות לקהל מערבי. בכל שנה יוצאת קולקציה חדשה ובעיצוב הכפכפים הם רואים שליחות בעזרה לאילו הסובלים מבעיות וכאבים יומיומיים בכפות הרגליים ובגב.

הסמל המסחרי של כפכפי באמפרס לקיץ 2021. צילום: נדיה היבא

כפכפי באמפרס לקיץ 2021. צילום: נדיה היבא
טיפים לנעילת הכפכפים:
כשנועלים את באמפרס בפעם הראשונה, ישנה אפשרות שעלולים להרגיש רגישות ואי נוחות. היות והכפכפים מבצעים מעין מסא'ז , מומלץ לנעול את הכפכפים לפי הקצב האישי, עד שכף הרגל מסתגלת. חשוב לנעול את הכפכפים בקצב שלכם ולהעלות את את משך הנעילה בהדרגה. מי שמרגיש אי נוחות בפעמים הראשונות של נעילת הכפכפים מומלץ לו במיוחד לנעול אותן. הרגשת אי הנוחות מעידה על חוסר איזון שרירי בכף הרגל.  צפוי שתוך יומיים שלושה נקודות הלחץ ישתחררו, בדומה למסג' על שריר תפוס,  והכפכפים יפעלו בדומה למסא'ז מפנק ותמידי.
קולקציית כפכפי באמפרס לקיץ 2021. צילומים: באמפרס
מחיר מומלץ לצרכן: כפכפי נשים גברים- 99 ש"ח
את הכפכפים ניתן למצוא בשלל חנויות מובחרות ברחבי הארץ ,ברשת טבע קסטל וקסם הטבע ובאתר החברה: www.bumperisrael.com

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שני, 12 באפריל 2021

"שליחו של הסולטאן" – רומן היסטורי של מיכאל מרגלית

הטרילוגיה "שליחו של הסולטאן" הינו רומן היסטורי החוצה את יבשות אפריקה ואירופה בתקופה הקדם מודרנית.

הרומן ההסטורי מתרחש במהלך פרק מכריע בתקופה הקדם־מודרנית בין השנים 1625-1564. הגיבורים ברומן, הנערים שמואל ויוסף פאלאצ'י שורדים טבח המתרחש במלאח, הגטו היהודי בעיר פאס שבמרוקו. איברהים, יהודי שהתאסלם בצוק העיתים פורש עליהם את חסותו.

הטראומה הנקשרת לאירוע המחריד והכורח להתחנך ברוח האסלאם נדחקים אל קרן זווית בעקבות מציאות חיים חדשה: הנערים זוכים לחינוך, להשכלה ולאימון כוחני, המכשירים אותם לכהן לימים כשליחים בשירות הסולטנות, ובשירות מושלים אזוריים במרוקו, בספרד, בארץ השפלה ובעוד... משפחת פאלאצ'י הופכת לשושלת ולגורם שאין לוותר עליו בכל תחומי העשייה המדינית, במיוחד במישור הדיפלומטי.
הטרילוגיה "שליחו של הסולטאן" - רומן היסטורי החוצה את יבשות אפריקה ואירופה בתקופה הקדם מודרנית.
צילום כריכה קדמית: נדיה היבא
באמצעות הבזקים לימינו אנו, נחשף הקורא לעמדות אידאולוגיות, חברתיות־כלכליות ומדיניות בשתי התקופות ויכול להסיק מסקנותיו. בתקופה מרתקת זו, הקדם מודרנית, עמוסת הגילויים, ההמצאות והחוויות, מתגלה טבעו המוביל של האדם כתוצר של מערכת רגשות: אהבה, קנאה, שנאה, נאמנות, בגידה ונקמה, על כלל השלכותיה. סיפור השושלת פיקטיבי, האירועים וסיפור הרקע אותנטיים לחלוטין.

הרומן מבוסס בחלקו על עובדות אמיתיות שהתגלו למיכאל מרגלית במהלך לימודי ההיסטוריה של עם ישראל, של מרוקו ושל אירופה באוניברסיטת תל אביב. במהלך המחקר על מרוקו נחשף מרגלית לביוגרפיה פסבדו-אקדמית של משפחת פאלאצ'י שעמדה בשירות הסולטנות המרוקאית בתקופה בה מעמדם של היהודים היה נחות מאוד, והצליחה להגיע לעמדה בכירה יחסית.
"שליחו של הסולטאן" – רומן היסטורי של מיכאל מרגלית
חלק ראשון כריכה קדמית
מיכאל מרגלית העמיד את שושלת הפאלאצ'י כנציגו של מיעוט יהודי – שורת יועצי המלכות בכל מישורי העשייה – שעמד בשירות הממשל במרוקו מן הסולטאן ועד לקאיד (המושל האזורי) ואשר הצליח – במהלך המאות ה-15 ועד ה-20 – בתחילה למנוע, מאוחר יותר לעכב, את נפילתה הכלכלית והכוחנית של הארץ בידי מעצמות זרות.

מנהיגה של השושלת, שמואל פאלאצ'י, שהיה מקורב לנסיך מוריס לבית נסאו-אורנייה, שעה שארץ השפלה פתחה במאבק שמונים השנה על עצמאותה, מצא את מקום מנוחתו בבית העלמין הפורטוגזי באודקירק אן דאר אמסטל, דרומית מערבית לאמסטרדם. האח יוסף ובני משפחה נוספים קבורים שם. רבגוניות אירועי התקופה הקדם-מודרנית – המתוארת בחיבור לפרקים באורח הנתפס כהזוי אך תואם להלוך הרוח התקופתי – הניעה את מרגלית לשלב בה משפחה-שושלת יהודית רבת מעש.

"שליחו של הסולטאן" – רומן היסטורי של מיכאל מרגלית
חלק שני כריכה קדמית
"שליחו של הסולטן", היוצא בהוצאת סגול, הוא טרילוגיה מרתקת של רומן היסטורי הכתוב בשפה קולחת ומצליח להשאיר את הקורא במתח לכל אורכו.

רומן היסטורי המתרחש במרוקו, מלפני 400 שנה. יצירה נהדרת של מיכאל מרגלית, ד"ר להיסטוריה, המפליא בתיאוריו כאילו חי באותה התקופה... הטרילוגיה לוקחת את הקורא לרוח תקופה אחרת ושונה. עם סיפורים מרתקים ומעניינים ויחד עם זאת קשים שלא יאומנו.

ד"ר מיכאל מרגלית, נולד בבת גלים, למד לשחות, לשחק בכדור מים, לשיר ולנגן בגיטרה. ברח ונזרק ממספר מוסדות למוד, מוסמך אוניברסיטת מינכן בכלכלה ובמינהל עסקים, אוהד שרוף של ביירן מינכן, מוסיקאי חובב, בעל תואר שני בתולדות עם ישראל – אוניברסיטת תל אביב ותואר שלישי בנושא: "נוסעים גרמנים בתקופה הווילהמינית על מרוקו ועל יהודיה".

"שליחו של הסולטאן" – רומן היסטורי של מיכאל מרגלית
חלק שלישי כריכה קדמית
הוצאה: סגול הוצאה לאור
תאריך הוצאה: ינואר 2021
קטגוריה: רומן היסטורי
מספר עמודים: 1334 עמודים המחולקים לשלושה ספרים.

מחיר מומלץ לצרכן: 229 ש"ח
להשיג באתר הוצאת סגול בפורמט מודפס https://did.li/NGoCN או דיגיטלי https://did.li/wvWYH

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

מתכון להכנת לחם שטוח מקמח חומוס של חברת "תבואות"

באיטליה שמו פרינאטה, בצרפת שמו סוקה ואילו באורוגואי ובארגנטינה שמו פאינה. איך תקראו לו ביום העצמאות ובל"ג בעומר?

הכירו מאכל שלמרות שהוא לא מכאן – הוא מרגיש הכי מזרח תיכוני: לחם שטוח שעשוי מקמח חומוס, שמן זית ותבלינים. חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה להכינו עם קמח חומוס איכותי ועשיר בערכים תזונתיים – ועם טוויסט ישראלי.

מקורו של הלחם הוא ככל הנראה במחוז ליגוריה, איטליה, שם הוא נקרא פָרינָאטָה (Farinata) . באזור ניס בצרפת – שם נשבעים שהם מקור המאכל - הוא נקרא סוקה .(Socca) גם הספרדים אהבו אותו ולא ברור אם הוא הגיע לדרום אמריקה עם הספרדים או עם האיטלקים. כך או כך, באורוגואי ובארגנטינה למשל שמו פאינה (Fainá), ונהוג לשים אותו מעל פיצה. ההכנה המסורתית היא בתנור אבל אפשר להכין גם במחבת. אנחנו נכין אותו במחבת ואפשר ליהנות ממנו עם או בלי דברים מעליו.

פאינה מקמח חומוס, עם טוויסט ישראלי. ציום - PIXABAY
קמח החומוס של "תבואות", המיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים. הקמח מתאים כתחליף ביצה במתכונים שונים ומשמש גם כחומר "מדביק" בהכנת מאכלים שונים ובהם קציצות, פאקורה, סמוסה, גונדי ועוד.

מחיר: 13.90 ₪ (לאריזה של 500 גרם). 
ולמי שמתעניין: כשר-פרווה, כשרות בהשגחת הרבנות בית שמש.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

תבואות - קמח חומוס. צילום - אייל גרניט 
מתכון להכנת פאינה במחבת, עם טוויסט ישראלי
באדיבות המתכונאית אריקה לוי


מצרכים (למנה אחת):
1/2 בצל בינוני, קצוץ
1/2 כוס קמח חומוס של "תבואות"
1/2 כוס מים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כפית שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית כמון
1-2 כפיות כוסברה ו/או פטרוזיליה – קצוצות דק
שמן זית
** גיוון: חופן פיסטוקים טבעיים, קלויים קלות במחבת, ושבורים

אופן ההכנה:
  •  לערבב היטב בקערה את כל החומרים – למעט הבצל ואבקת האפייה. להוסיף 1 כף שמן זית. לערבב.   להניח בצד לשעתיים לפחות.
  •  להלהיט מחבת בקוטר 22- 26 ס"מ (תלוי בעובי הפאינה שרוצים). להוסיף 2 כפות שמן זית, ולטגן את   הבצל לשקיפות, ולצנן.
  •  להוסיף את הבצל לבלילה. לערבב היטב.
  •  להלהיט שוב את המחבת ולהוסיף 1- 2 כפות שמן זית. בזמן זה להוסיף את אבקת האפייה לבלילה ולערבב שוב.
  •  לצקת את הבלילה למחבת החמה. מי שרוצה פיסטוקים – זה הזמן להוסיף. לכסות ולטגן על אש בינונית כ-5 דקות. כשהזהיב/השחים, להוציא לצלחת.
  • להוסיף למחבת כפית שמן זית, להחליק למחבת את הצד שעוד לא מוכן, ולטגן עוד כמה דקות, עד שהזהיב.
** אפשר לקחת לפיקניק/על האש ולחמם מעל המנגל על חום נמוך, עטוף בשתי שכבות של רדיד אלומיניום, או במחבת ברזל/משטח צלייה למנגל.

חג עצמאות טעים ושמח לכולם!
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום ראשון, 11 באפריל 2021

לקראת יום העצמאות, ל"ג בעומר וחגיגות הקיץ - אסם משיקה קטשופ על האש

אסם מפתיע שוב לקראת תקופת המנגלים הקיציים, ששיאם ביום העצמאות ול"ג בעומר הקרבים ומשיקה מהדורה מיוחדת של קטשופ "על האש" .

קטשופ "על האש" מותאם  במיוחד כמטבל  לבשרים שהוכנו על האש או במחבת הביתי. הוא מעשיר ומשדרג את טעמם עם תיבול עשיר וספייסי והולך עם הכל, קבב, נקניקיות, המבורגרים ובשרים על האש, מה שהופך את המנגל המשותף לחוויה טעימה ומהנה.

טעמנו את הקטשופ  וכל בני הבית התלהבו כאחד. הקטשופ החדש עם תיבול עשיר, מלווה בטעם מעושן  והוא מעט פיקנטי, מה שמזכיר את טעמי המטבח המקסיקני. הולך נהדר עם בשר על האש, נקניקיות ומצויין עם כנפיים. את הקטשופ "על האש"  הוספתי גם לרוטב שקשוקה לשיפור טעמים, שיצא מאוד טעים ונוגב עד הסוף.  בקרוב מתכננת להוסיף אותו כתבלין למרק שעועית לבנה עם בשר בליווי קוסקוס.

נתחי בשר שטעמם משתבח עם קטשופ "על האש". צילום: נדיה היבא
אנחנו עוד לפני החגים של "על האש" והקטשופ החדש כמעט נגמר, אז כמובן שרכשתי 2 אריזות נוספות - שלא יגמר!!!

קטגוריית הרטבים גדלה בשנה האחרונה (2020) ב 11.3% וכעת עומדת על כ- 460 מיליון שקלים בשנה, כאשר אחד הטרנדים המובילים בשנים האחרונות הוא רטבי שולחן, רטבים לחיצים בטעמים מיוחדים וכאלו התואמים מאכלים ספציפיים. בהתאם, אסם-נסטלה התקדמה צעד נוסף ובחרה לקחת את הקטשופ האהוב ולשלב אותו עם טעמים פופולאריים של רוטבי השולחן השונים. בכך, יצרה את קטשופ 'על אש' המעניק טעמים חדשניים ורלוונטיים שישביחו כל על האש עם מינימום מאמץ ומקסימום טעם. 


קטשופ על האש קרדיט צילום סטודיו אסם
 לדברי עידו שני, מנהל הפעילות של חטיבת הקולינריה באסם- נסטלה: "קטשופ הוא מוצר תיבול אהוב ביותר בישראל ובעולם. באופן כללי קטגוריית רטבי התיבול צומחת וגדלה מאד בשנים האחרונות, ולכן לאחר השקת קטשופ טוסט שהתקבל באהדה רבה, אנחנו שמחים להמשיך את תהליכי החדשנות והגיוון ולהשיק את קטשופ על האש, קטשופ נהדר בתיבול נפלא שמותאם בדיוק לחיך הישראלי ומשביח כל "על האש". אין צורך בחשיבה או הכנה מראש – פשוט מביאים את הקטשופ ונהנים. קטשופ על האש משתלב מצוין עם נקניקיות, קבב, המבורגר, חזה עוף ועוד ".

ולמי ששואל: כשר - פרווה, בכשרות בד"ץ ורבנות מקומית שדרות .

להשיג ברשתות השיווק המובילות ברחבי הארץ.


יום עצמאות טעים ושמח לכולם!

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"תומר" סוגרת לכם את הפינה של החמוצים והשתייה עם זיתים, חצילונים מוחמצים, קורנישונים ומיצים טבעיים

מהן האסוציאציות שעולות לכם בכל הקשור ליום העצמאות ולל"ג בעומר?
חג ודגל, על האש ומשפחה, קומזיץ וחברים, סלטים ושתייה וכמובן זיתים וחמוצים. "תומר" סוגרת לכם את הפינה של החמוצים והשתייה עם זיתים, חצילונים מוחמצים, קורנישונים, מיצים ונקטרים טבעיים ועוד.


לכבוד יום העצמאות ול"ג בעומר מציעה חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), עשרות מוצרים מצוינים וטעימים ובהם: מיצים ונקטרים טבעיים במגוון טעמים – אננס, רימון, מנגו, גויאבה ורודה, אוכמניות שחורות, אפרסק, דובדבנים, פסיפלורה, ליצ'י, חמוציות, פטל-תפוח, עגבניות, תפוזים, אשכוליות ועוד ; חמוצים וכבושים שונים ובהם קורנישונים - מלפפונים חמוצים קטנטנים בסגנון צרפתי, ישראלי, קלאסי, בחריפות מעודנת ועוד; חצילים מוחמצים, פלפלים מוחמצים מסוגים שונים, פלפל שיפקה, עגבניות ירוקות, עגבניות אדומות, פטיסון, בצלצלי פנינה, שום צעיר, אספרגוס, תירס גמדי, צלפים, כרוב לבן כבוש ועוד ; זיתים שחורים וירוקים במבחר טעמים – קלמטה, זית שחור טבעי, טאסוס, זית ירוק ממולא בשום/פלפל/תפוז, זית ירוק סורי, מרינד, נובו מבוקע ועוד. רק לקחת, לשים ליד האוכל או להוסיף לסלט ירקות, קטניות, פסטה, אורז או תפוחי אדמה - וליהנות.

"תומר" סוגרת לכם את הפינה של החמוצים והשתייה ליום העצמאות. צילום: נדיה היבא
בין המוצרים:
  • מיץ אננס 100% טבעי של חברת RAUCH מאוסטריה – משקה מרווה וטעים אותו אפשר לשתות ישר מהאריזה, להוסיף לסלט פירות אקזוטי , לוודקה ולהכנת קוקטיילים שאוהבים. כשר-פרווה, בהשגחת הרבנות וינה אוסטריה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
תומר - מיץ אננס טבעי, מתאים להכנת קוקטליים ולתיבול סלטים. צילום: נדיה היבא

  • זיתים שחורים טבעיים ושלמים – אותם אפשר לנשנש ישר מהקופסה, להוסיף לסלט ירקות או לסלט פסטה צונן. כשר- פרווה, באישור הרבנות הראשית לישראל, בד"ץ בית יוסף, הגאון רבי עובדיה יוסף.
  • חצילים קטנים מוחמצים ("חצילים סגולים") – שאפשר לאכול כמו שהם, להוסיף לסלט חומוס או לגבינה צפתית. כשר - פרווה, בהשגחת הרבנות לכשרות ארצית, בד"ץ מהדרין, הרב אברהם רובין.
תומר - סלט ירקות עם בצים קשות, תירס וקורנישונים לתיבול. צילום: נדיה היבא
קורנישונים – מלפפונים קטנים כבושים בחומץ,  נהדרים לצד "על האש", להוסיף לסלט תירס או לסלט תפוחי אדמה, או לנשנש כמו שהם. כשר - פרווה, באישור הרבנות הראשית לישראל בהשגחת בד"ץ מהדרין, הרב אברהם רובין.
גילוי נאות: את המוצרים קיבלתי לטעימה וסקירה.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.

"תומר" סוגרת לכם את הפינה של החמוצים והשתייה ליום העצמאות. צילום: נדיה היבא 
חברת "תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון" (משנת 1983), מייבאת ומשווקת מאות מוצרי מזון איכותיים ומקוריים ובהם מבחר גדול של מותגים מהעולם: קוסקוס DARI ממרוקו, נקטרים ומיצים 100% פרי של RAUCH מאוסטריה, Fruitango – קונפיטורות ומעדני פרי מבולגריה, פסטה REGGIA מאיטליה, MEXIFOODS – טורטיות ממקסיקו, תה של AHMAD TEA מאנגליה, טונה Caprimar מספרד ועוד. החברה משווקת גם את מותג "תומר" שבבעלותה ועוד מגוון מוצרים ישראליים ובהם לחמי, גלעם ועוד. מוצרי החברה משווקים בשוק הקמעונאי והמוסדי.

יום עצמאות טעים ושמח לכולם!
ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"נפטון" מציעה תערובת תיבול לשווארמה" שתעניק לכל בשר על האש ניחוח של שווארמה איכותית

יום העצמאות ול"ג בעומר כבר כאן, וחברת "נפטון" מציעה ליהנות מ"תערובת תיבול לשווארמה" רב שימושית - להכנת פרגית, הודו, בקר, עוף (כנפיים, ירכיים, שוקיים, חזה) וכבש - על האש, שתעניק לבשרים ניחוח של שווארמה איכותית. תיהנו מניחוח השווארמה גם אם תתבלו עם התערובת טופו, חלומי, תפוחי אדמה, אורז או קינואה.

"תערובת תיבול לשווארמה" של חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, רטבים וממרחים מכילה, בין השאר: כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח. ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל.

כנפיים מתובלות על הגריל  צילום - FREEPIK
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 150 גרם.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית וכשרות מהדרין רבנות באר שבע.

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

מתכון של כנפיים עסיסיות בניחוח שווארמה
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
1 ק"ג כנפיים של עוף, נקיות
2 כפות "תערובת תיבול לשווארמה" של "נפטון"
1/3 כוס שמן זית
גיוון: 4 בצלים בינוניים, חצויים
1- 2 פלפל חריף
4 עגבניות, חצויות
2 - 3 פלפל (אדום, כתום או ירוק), חתוך לרבעים

אופן ההכנה:
  •  לערבב את שמן הזית עם 2 כפות תבלין שווארמה
  •  לעסות את הכנפיים בתערובת ולהשרות שעה (אפשר גם כל הלילה)
  •  להשאיר מחוץ למקרר לפחות חצי שעה לפני שצולים: להכין על המנגל עד שהכנפיים משחימות, מכל צד
  •  להגיש את הכנפיים (עם הרבה מפיות, אם אוכלים בידיים...)
  •  אם מכינים עם ירקות – להניח את הירקות מסביב לכנפיים בזמן צלייתן, ולצלות מכל הצדדים. להגיש  בקערה נפרדת, וכל אחד ייקח איזה ירק שהוא רוצה
אפשר להכין גם בתנור הביתי, בתוכנית גריל, טורבו או חום עליון ותחתון.

נפטון - שוארמה. צילום - מיכאל כץ
חג עצמאות טעים ושמח לכולם!
נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

סוגת משיקה חומוס קטן להכנת ממרחי חומוס ומתכון להכנת ממרח חומוס צבעוני

לקראת חגיגות יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל, סוגת משיקה קטנית חדשה- גרגרי חומוס בגודל קטנטן, בעלי טעם מעודן וקליפה עדינה שאין צורך לקלף, המתאימים במיוחד להכנת הממרח האהוב בישראל- חומוס.

סוגת, המביאה לצרכן הישראלי מבחר קטניות מהמשובחות והאיכותיות ביותר בעולם, משיקה לקראת חגיגות יום העצמאות קטנית חדשה מסדרת החומוס–"חומוס מיני" - גרגרי חומוס קטנים, המושלמים להכנת ממרחי חומוס בקלות ובנוחות. החומוס הקטן בעל קליפה דקה, שלא נושרת מהגרגרים במהלך הבישול, דבר המקל מאוד על הכנת הממרח ומייצר ממרח במרקם חלק יותר. כמו כן, הוא מאופיין בטעם עדין ובמרקם רך, המשביחים את טעמו של ממרח החומוס האהוב.

מתכון חומוס צילום- חגי לפלר 
חומוס הינו קטנית העשירה בפחמימות בצורת עמילן, חלבון, סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן וכן בוויטמינים מקבוצה B. כאשר מכינים חומוס טרי בבית הוא נחשב לבריא יותר ואף לפחות משמין.

הקטניות של סוגת נבחרות בקפידה בארץ המוצא מהן מובאות, עוברות תהליכי ניפוי, ניקוי ובירור בטכנולוגיה חדשנית, רק המובחרות והאיכותיות מועברות לאריזה ללא מגע יד אדם ומגיעות אל הצרכנים במלוא הטעם והאיכות האפשריים. סוגת מציעה מבחר קטניות רחב, כגון סוגי שעועית, חומוס ועדשים ועוד, המהוות תוספת של טעם ובריאות לכל המשפחה.

מתכון חומוס צילום- חגי לפלר 
מתכון של אורי שביט להכנת ממרח חומוס צבעוני, טעים ובריא:
חומרים ל-4 צלחות אישיות

1 חבילה (500 גרם) חומוס מיני "סוגת"
1/2 כפית סודה לשתייה "סוגת"
1 בטטה בגודל בינוני, עם הקליפה
1 סלק מבושל (אפשר בואקום)
200 גרם עלי תרד או בייבי תרד שטופים
2 פלפלים קלויים (אפשר לקנות)
מעט שמן זית
לכל סוג חומוס מוסיפים:
3-4 כפות טחינה גולמית איכותית
1 שן שום
1/2 כפית כמון
מיץ מ-1/2 לימון (או יותר)
מלח לפי הטעם

להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
מעט עלי תימין טריים

הוראות הכנה
1. יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים בהרבה מים. מוסיפים סודה לשתייה (לא חובה אבל מומלץ) ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאד. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים צולים את הבטטה: מחממים לתנור ל-200 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהבטטה רכה לחלוטין. מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומניחים להתקרר מעט.

3. מכינים את התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את עלי התרד במשך 1-2 דקות, לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף לתרד שן שום קצוצה (במקום השום שמוסיפים במהלך הטחינה).

4. מכינים את הממרחים: שומרים גרגירי חומוס מבושלים להגשה ואת היתר מחלקים ל-4. טוחנים בכל פעם רבע מכמות הגרגירים יחד עם הירק המוכן (גם מהירקות מומלץ לשמור קצת להגשה) ויתר חומרי הממרח, עד לקבלת משחה חלקה. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס.

5. משטחים כל ממרח על צלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים גרגירי חומוס. לממרח הבטטה מוסיפים מעט עלי תימין טריים, לממרח הסלק מוסיפים קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לממרח התרד מוסיפים מעט מעלי התרד המבושלים ולממרח הפלפל מוסיפים פלפל קלוי קצוץ.

חומוס מיני. צילום באדיבות סוגת
אריזות החומוס שוקלות 500 גרם, הן בעלות כשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ וישווקו בכל רשתות השיווק, המינימרקטים והמכולות ברחבי הארץ.

סוגת המובילה את שוק הקטניות, האורז והסוכר בישראל, היא חברה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. החברה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת והמפעל משתרע על פני כ-100 דונם בקרית גת. לסוגת מגוון רחב של מוצרים, החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד לקמח, תבשילים אישיים, פתיתים ועוד. כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר, לאורך כל הדרך מהשדה ועד לצלחת.

מאחלת חג עצמאות שמח לכל בית ישראל!
נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...