יום שבת, 25 באוגוסט 2018

מסלמני גרופ מציגה את קולקציית הסכינים החדשה של ZWILLING וגם מתכון חגיגי לקציצות לוקוס ברוטב לימונים וזיתי קלמטה

מסלמני גרופ, אשר קיבלה לאחרונה את הזיכיון ליבוא ושיווק מותגי הפרמיום של קבוצת ZWILLING הציגה השבוע את קולקציית הסכינים החדשה מגרמניה, בהשקה חגיגית ומושקעת במיוחד שנערכה בסניף לגעת באוכל בראשון לציון.

מדובר בסכינים איכותיות עם טכנולוגית הפטנט של חיסום פלדה בקור, סכינים שכל בשלן או שף היה רוצה כאלו לידו ואיתו במטבח.


סניף לגעת באוכל בראשל"צ - סכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: נדיה היבא

סכיני ZWILLING ידועות בתהליך חיסום פלדה בקור, הרשום כפטנט בלעדי של החברה, המשפר את עמידות הפלדה ומסייע במניעת היווצרות קורוזיה על הסכין וחדירה עמוקה של החלודה לתוך פלדה איכותית בתוספת גימור מושלם, פונקציונאליות ועיצוב מדויק הם המאפיינים הבולטים של הסכינים הטובות ביותר בעולם.

ZWILLING PRO היא סדרה סכינים שעוצבו על ידי מעצב המוצר האיטלקי הידוע מתיאו תאן, שילוב של חדשנות טכנולוגית, עיצוב מסורתי ודיוק מיוחד. הסדרה מתאפיינת בטכנולוגית Ice-hardened FRIODUR® המעניקה לסכין להב חד יותר לאורך זמן ובעל כושר עמידות מעולה.


סניף לגעת באוכל בראשל"צ - אירוע השקת סכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: נדיה היבא
סניף לגעת באוכל בראשל"צ - אירוע השקת סכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: נדיה היבא


בקולקציה 4 סדרות עיקריות:

• סדרת סכיני ZWILLING PRO:
סדרת סכיני  ZWILLING Pro מציעה את השילוב המושלם של חדשנות טכנולוגית, עיצוב מסורתי ודיוק מיוחד המתאימים לשפים המקצועיים וגם לחובבים.

מסכין קילוף ועד סכין סנטוקו – במגוון ZWILLING Pro ניתן למצוא כל מה שאתם צריכים למשימות המטבח השונות. הסכינים בעלי עיצוב איטלקי (עוצבו ע"י המעצב מתיאו תאן) ומיוצרים בגרמניה.

• סדרת סכיני ZWILLING PURE
סדרת סכינים המתאפיינת בנוחות ובקלות השימוש. הסכין עשויה יציקה אחת של פלדה חדשנית בטכנולוגיית FRIODUR Ice-Hardened - בתהליך חיסום פלדה בקור, הרשום כפטנט בלעדי של החברה, המשפר את עמידות הפלדה ומסייע במניעת היווצרות קורוזיה על הסכין וחדירה עמוקה של החלודה לתוך הפלדה. סכינים אלו חזקות וחדות ויחד עם זאת בעלות מידה נכונה של גמישות, כזו הנדרשת מסכיני מטבח.

הנוסחה המיוחדת של הפלדה של ZWILLING מאפשרת איזון מושלם של מרכיביה ליצירת פלדה ברמה הגבוהה ביותר. בבסיס העיצוב הארגונומי של הסכינים בסדרה זו חשיבה על בטיחות הידיים הודות לקת המיוחדת של הסכין המותאמת לאצבעות הידיים ומבטיחה בטיחות מושלמת בעת החיתוך.


zwilling pure צילום חול 

• סדרת סכיני ZWILLING GOURNET
הסכינים בסדרה זו מיועדות לשפים הביתיים, הלהוטים שהסכין היומיומית שלהם תהיה יוצאת דופן. 
הסכין עשויה יחידה אחת, בעלת להב מדוייק והיא קלה מאוד, מה שמאפשר תמרון מקסימלי. 

טכנולוגית Ice-hardened FRIODUR®, בלעדית לZWILLING מאפשרת להב חד יותר, שנשאר חד יותר לאורך זמן ובעל כושר עמידות מעולה. הסכין מתאפיינת בלהב מדויק ושוליים בחיתוך לייזר המבטיחים זווית חיתוך אידיאלית לחדות ולעמידות. 

הידית מספקת נוחות ויציבות מקסימליות בעת החיתוך. הידית בעלת עמידות גבוהה: בשילוב מסמרי נירוסטה לאיזון הלהב לחיתוך באופן מושלם.

• ZWILLING® LIFE, סדרה המאפשרת לכל בשלן להחזיק בסכין איכותית במטבח, לשימוש יומיומי.

מחירים:
מ- 24 ₪ לסכין צבעונית ועד ל- 849 ₪ לסט של 3 סכינים מסדרת פרו.
בתקופת ההשקה מוצרי ZWILLING יוצעו ב- 15% הנחה.


בכל סדרה מגוון סכינים:


סכיו שף פרו צילום ZWILLING

סכיני שף:
סכין שף היא הסכין המרכזית והחשובה ביותר במטבח - השימוש בה מתאים לכ- 90% מפעולות החיתוך במטבח. הסכין מאופיינת בלהב רחב ועגול, ומעניקה נוחות מירבית בעת חיתוך מתמשך על קרש. 

הלהב הרחב מאפשר אחיזה נוחה ובטוחה ומונע חבלה של המפרקים בזמן החיתוך. צורת הלהב העגולה מאפשרת חיתוך מהיר, תנועה חלקה במינימום מאמץ וללא הרמה של הסכין מהקרש וקיצוץ קל ומדוייק. 

הסכין מתאימה לכל סוגי המזונות – בשר, עוף, דגים, ירקות, פירות, עשבי תיבול ולכל פעולה שמתבצעת על קרש החיתוך.


zwilling pro צילום חול 


סכין סנטקו_פרו צילום ZWILLING

סכיני סנטוקו
סכין הסנטוקו מגיעה מהמטבח היפני ומאד דומה בשימושים שלה לסכין שף.
הסכין בעלת להב רחב, ישר ודק יותר מאשר בסכין השף, מה שמאפשר חיתוך קל, ישר ומדוייק יותר מאשר בסכין שף. הלהב הרחב מאפשר אחיזה נוחה ובטוחה, מונע חבלה של המפרקים בזמן החיתוך ומעניק נוחות מירבית בעבודה ממושכת על קרש החיתוך. הסכין מתאימה לכל סוגי המזונות – עוף, בשר ודגים ללא עצמות, ירקות, פירות, עשבי תיבול – ולכל פעולה.


zwilling pro צילום חול 
סכיני ירקות
סכין קטנה המשמשת בעיקר לחיתוך, קילוף וגילוף ירקות פירות בצורה ידנית שאינה מתבצעת על קרש חיתוך. כמו כן, משמשת הסכין גם לניקוי דגים ועוף. זוהי סכין עזר חשובה מאד, אשר מיועדת לכל הפעולות הקטנות והזריזות שסכין גדולה יותר תהיה מסורבלת מדי עבורן.



סכין קצבים_פרו צילום ZWILLING
סכין  בשר_ודגים_פרו צילום ZWILLING

סכיני בשר ודגים
סכיני פריסה / פירוק / פילוט. סכיני פריסה, פירוק ופילוט אלה סכינים המיועדות לטיפול בבשרים, עופות ודגים. סכין הפריסה היא הכללית ביותר, ומיועדת לפריסה, לפירוק ולפילוט של נתחי בשר, עופות ודגים. הלהב צר וחזק והסכין יכולה לשמש גם לחיתוך ירקות על קרש החיתוך.

סכין פירוק מאופיינת בלהב צר במיוחד, חד וחצי גמיש, וכך מתאפשר חופש תנועה מקסימלי תוך כדי עבודה. פעולת הפירוק קלה, מהירה ופשוטה מאד בעזרת הסכין הייעודית הזו. הסכין מתאימה גם לפילוט.

סכין פילוט מאופיינת בלהב ארוך, צר, חד וגמיש מאד. היא מאפשרת פילוט מדוייק ונקי בעובי הרצוי. כתוצאה מגמישותה הרבה, סכין זו מיועדת לפילוט בלבד.



zwilling pro צילום חול 

סכינים משוננות
סכינים משוננות מיועדות בעיקר ללחמים, מאפים, בצקים, עוגות וכל דבר שזקוק לניסור ולא לחיתוך רגיל. הסכינים הקטנות שביניהן יכולות להתאים גם לחיתוך עגבניות וירקות. השימוש הנכון בהן הוא למוצרים רכים במיוחד או קשים במיוחד. השיניים חדות מאד ונשמרות לאורך זמן רב מאד והן אינן זקוקות להשחזה.


ZWILLING היא החברה הגדולה והוותיקה בעולם לייצור סכינים וכלי מטבח. החברה נוסדה בשנת בשנת 1731 בגרמניה ושמה דגש על ערכים של מסורת, איכות ופונקציונאליות בכל מגוון מוצריה. הודות לטכנולוגיות מתקדמות, יצירתיות חדשנית ושימוש בחומרי הגלם הטובים בעולם, שוקדת החברה על פיתוח תמידי של מוצרים המשמרים את מקומה בפסגת הייצור והפיתוח. סכיני ZWILLING ידועות בתהליך חיסום פלדה בקור, הרשום כפטנט בלעדי של החברה, המשפר את עמידות הפלדה ומסייע במניעת היווצרות קורוזיה על הסכין וחדירה עמוקה של החלודה לתוך הפלדה.

בעשורים האחרונים הפכה קבוצת ZWILLING למעצמה כלל עולמית בתחום מותגי הפרמיום למטבח ובעקבות רכישות מושכלות היא מחזיקה במותגים נחשקים ומובילים נוספים ובהם, מותג הסירים הצרפתי STAUB המתאפיין בסירים עשויים ברזל יצוק, מותג הסכינים היפני המוביל MIYABI שנוסד בעיר SEKI הבירה היפנית ליצור סכינים וחרבות שאף הם ישווקו בישראל.


משמאל לימין:  שרון למברגר מנכל עננני תקשורת, חאתם מסלמני סמנכל מסלמני גרופ ורונן סלמי מנהל מסלמני גרופ
צילום רפי דלויה
משמאל לימין:  חאתם מסלמני סמנכל מסלמני גרופ והשף אבי לוי  צילום רפי דלויה


לדברי עמאר מסלמני, מנכ"ל מסלמני גרופ: "מותגי קבוצת ZWILLING מהחברות המובילות בעולם מצטרפים לבית מסלמני גרופ וישווקו לצד המותגים TEFAL, PYREX, LUMINARC ועוד, שהם מותגי הבישול והמטבח המובילים בתחומם בעולם. קבוצת ZWILLING היא מובילת שוק עולמי בכל מותגיה בעולם הסכינים, הסירים והמחבתות והאביזרים למטבח ואנו מתעתדים להחדיר את מוצריה לכל בית בישראל. בשלב ראשון יוצגו מוצרי ZWILLING בעמדות קונספט ייחודיות בסניפי רשת 'לגעת באוכל', באותו האופן שבו הם מוצגים בעולם כולו".

מוצרי קבוצת ZWILLING מגרמניה מוצעים למכירה ברשת חנויות 'לגעת באוכל' ובחנויות מתמחות ברחבי הארץ.

פרטים נוספים על מותגי קבוצת מסלמני

STAUB – מותג כלי בשול יצוקים מאזור אלזס שבצרפת. המותג ידוע בכליו העשויים מתכת יצוקה וגם כלים קרמיים איכותיים. כלי הבישול של STAUB משלבים בין עבודת אומנות ידנית וטכנולוגיה מתקדמת. מסעדות מפורסמות בעולם כולו מעריכות ומשתמשות במוצריו האיכותיים של המותג. אולם לא רק שפים מקצועיים כרוכים אחר כלי מותג זה, גם בשלנים חובבים נהנים מיתרונותיהם של שלבי הכנת המנות ומהקלות של העברת הכלים היפהפיים מהתנור לשולחן.

סכיני MIYABI  - מיפן מגלמים בתוכם ערכים של טוהר, חן ואלגנטיות, 3 התכונות המוערכות ביותר בתרבות היפנית. סכיני MIYABI מיוצרות באזור הנחשב למוביל ביפן ליצור חרבות. מדובר ביצירת אמנות אותנטית. הסכין משלבת את המאפיינים היקרים של חרבות הסמוראים: חדות יוצאת דופן, מסורת, עבודת יד אומנותית וביצועים יחד עם עיצוב עכשווי. אנשי מקצוע מיומנים מעניקים לכל סכין את תשומת הלב המרבית כך שמובטח מוצר איכותי ביותר ויחיד מסוגו. סכיני MIYABI הם היפניות בהתגלמותה.

TEFAL – הוא מותג כלי בישול ומטבח צרפתי, מס' 1 בתחומו בעולם, המוביל את החדשנות בעולם כלי הבישול והמטבח מזה למעלה מ- 60 שנה. המותג חותר כל העת לחדשנות ולהפיכת מלאכת הבישול והאפייה למהנה וקלה, כך שכל הזדמנות אכילה ואירוח הופכת לחגיגה שלמה. הודות לטכנולוגיה חדשנית ובלעדית מציגים הסירים, המחבתות וכלי המטבח השונים של Tefal מצוינות הן מבחינת מבחן העמידות והן מבחינת מבחן תוצאת הטעם.

PYREX – מזה למעלה מ- 100 שנה זוכה Pyrex , מותג גלי הבישול והמטבח הצרפתי המוביל בתחומו בעולם, לאמונם של מיליוני בשלנים ברחבי תבל. למעלה מ- 100 לאחר הקמתו ממשיכה החדשנות להוות מילת המפתח בלקסיקון של המותג, לצד מוצרי המורשת והאייקונים החזקים שלו, כדי להבטיח שרגעי הבישול בבית יישארו גדולים ומהנים. כבר בשנותיו הראשונות פיתח המותג מוצרי זכוכית בורוסיליקט, זכוכית איכותית ועמידה בפני חום קיצוני ובפני זעזועים תרמיים, על מנת לתת פתרון לצרכים משותפים של מטבחים במשקי בית רבים.

חברת Pyrex ממשיכה להרחיב את האוסף הנרחב של המוצרים שלה על מנת להבטיח שכולם, החל ממטבחים משפחתיים ועד לשפים מקצועיים, יוכלו לסמוך על המוצרים באיכות הגבוהה של Pyrex ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר האפשריות במטבח.

מהאוסף הקלאסי של מוצרי הכנת המזון העשויים זכוכית בורוסיליקט דרך מוצרי הקרמיקה "מהתנור לשולחן" ועד כלי המתכת וכלי המדידה לשיפור רמת הדיוק במטבח – כל מוצר נחקר ופותח תוך חשיבה מדוקדקת על דרישות הצרכן.

תחת אסטרטגיית 'לא רק זכוכית', ממשיכה החברה להתרחב ובמסגרת זו משוקות סדרות חדשות של כלי בישול ואפיה לתנור ומעל הכיריים המציגות חדשנות טכנולוגית ועיצובית ועשויות מחומרים חדשים המרחיבים את תחום פעילותו של המותג ומחזקים את אחיזתו בשוק כלי הבישול והאפhיה ברחבי העולם.

ומה קורה בישראל? 
סיכה קטנה על מפת העולם שבה נמכרים למעלה מ- 500,000 מוצרי PYREX מידי שנה.

LUMINARC – הוא מותג צרפתי של כלי הגשה ונוי טרנדי, עכשווי, שמח, ידידותי לכל התרבויות ונגיש לכל בית ולכל גיל. משפחתיות, כבוד הדדי, ישיבה משותפת סביב שולחן, רב תרבותיות, רב גילאיות, פשטות, ידידותיות, חגיגיות ונגישות – כל אלה הם ערכי התשתית שלו. התפיסה העיצובית העומדת מאחורי הקולקציות השונות דוגלת בחיים לקצבם של אירועים משמחים (מסורתיים, משפחתיים או חברתיים), ברוח עונות השנה.

הבית של Luminarc הוא בית מכניס אורחים, שיושביו תרים כל העת אחר חידושים ועיצובים בהשראת תרבויות שונות ברחבי תבל. חדשנות היא הערך המרכזי של פעילות מעצבי הבית. המוטו המנחה הוא "הכל מותר ואפשרי סביב השולחן".

תולדה ישירה של תפיסה יצירתית זו היא היצע עשיר ביותר של קולקציות העומדות כל אחת בזכות עצמה, שעם זאת מאפשרות לנועזים משחקי mix & match ביניהן.

בין המוצרים המוצעים על ידי המותג: כוסות שתיה במגוון עיצובים ולמגוון שימושים: החל מכוסות שתיה קלה, דרך ספלי זכוכית למשקאות חמים, כוסות למשקאות אלכוהולים, כוסות יין ושמפניה ועוד דרך מערכות הגשה ובהן צלחות, קערות, קעריות במגוון עיצובים וצבעים ועד קופסאות אחסון מזכוכית, שהפכו בשנים האחרון למוצר חובה בכל מטבח.


סניף לגעת באוכל בראשל"צ - שף אבי לוי מדגים לנו שימוש נכון בסכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: אבי דלויה
סניף לגעת באוכל בראשל"צ - שף אבי לוי מדגים לנו שימוש נכון בסכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: אבי דלויה

רשת "לגעת באוכל"
רשת 'לגעת באוכל' נרכשה לאחרונה על ידי קבוצת מסלמני. זוהי רשת חנויות המובילה את התרבות הקולינרית בישראל. הרשת מרכזת בתוכה כלי בישול ומטבח, חומרי גלם מסוגים שונים וידע מקצועי המעניקים כולם יחד חוויית קנייה ייחודית ועוצמתית.

הרשת מונה חמישה סניפי קונספט קולינריים בראשון לציון, בקניון הגדול בפתח תקווה, בגרנד קניון בחיפה, בגרנד קניון בבאר שבע ובקניון רחובות.

הסניפים השונים פרוסים על שטחי ענק שבין 700-1000 מ"ר כל אחד, בעיצוב חלל ייחודי ומיתוג מעורר תיאבון עם תמהיל רב גוני הכולל: כלי מטבח מסוגים שונים ובהם כלי בישול, אפיה, גאדג'טים וכלי הגשה, חומרי גלם, מתנות ועוד.
עוד ברשת מחלקת חומרי גלם לאפייה המציעה את המבחר הגדול ביותר בתחום האפייה עם מגוון שוקולדים, אבקות, תמציות טעם איכותיות, בצק סוכר וקישוטים ייחודיים לעוגות, עוגיות ומאפים.


סניף לגעת באוכל בראשל"צ - שף אבי לוי מדגים לנו שימוש נכון בסכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: נדיה היבא
סניף לגעת באוכל בראשל"צ - שף אבי לוי מדגים לנו שימוש נכון בסכיני  ZWILLING מגרמניה. צילום: נדיה היבא
וכמו שסיפרתי לכם כאן למעלה, אירוע השקת הסכינים בארץ של ZWILLING, נערכה בסניף לגעת באוכל בראשון לציון, שם הציג לנו השף אבי לוי את הסכינים, וכיצד לעבוד עם הסכינים בצורה נכונה. ויחד עם הבלוגריות יונית צוקרמן ואלונה זוהר הכינו לנו תבשילים טעימים לחך וחגיגה לעיניים. 

את התבשילים אפשר להכין בקלי קלות בבית, ולפאר איתם כל שולחן שבת או חג.


לוקוס ברוטב של לימונים זיתי קלמטה מגולען כוסברה ושום. צילום: רפי דלויה

מתכון להכנת קציצות לוקוס ברוטב של לימונים זיתי קלמטה מגולען כוסברה ושום
את דג הלוקוס  ניתן להחליף בכל גד אחר שאוהבים
מצרכים:
500 גרם של לוקוס , פרידה , מוסר , בורי דג טרי .
6 עגבניות שטח יפות ואדומות
3 לימונים קלופים חתוכים לפרוסות
חופן גדול של כוסברה
מעט זרעי קימל
פפריקה מתוקה
שאטה גרוס
מלח גס
פלפל חריף ירוק
שמן קנולה
כוסברה לקציצות
שום קלוף בלבד
2 ביצים

הוראות הכנה:
  • את שיני השום מטגנים עד להזהבה .
  • מוסיפים את הפלפל החריף , פפריקה , מלח , שאטה , ואת העגבניות החתוכות לקוביות וקלופות .
  • מוסיפים את פרוסות הלימון הקלוף .
  • מוסיפים את הכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות .
  • את הדג קוצצים עם כוסברה , שום , ופלפל חריף .
  • מתבלים במלח כמון , וביצה
  • עושים קציצות ומטגנים בשמן רדוד .
  • מכניסים לרוטב ומבשלים עד להכנה .



ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ













יום חמישי, 23 באוגוסט 2018

חב' "כלבושרד" משיקה לקראת חזרה לבית הספר סדרת מוצרים מתוצרת MAPED

חב' "כלבושרד" נציגה בישראל של חב' הענק מצרפת – חב' "MAPED", המתמחה בייצור ושיווק מוצרים לתלמידים, משיקה בימים אלו סדרה של מוצרים ייחודים ובלעדיים.

החברה תשווק לקראת פתיחת שנת הלימודים למעלה מ-1000 מוצרים שונים בתחום כלי כתיבה, כלי ציור, וכל מה שבקלמר - מחקים, מחדדים, טושים, סרגלים, מחוגים, עיפרונות, מרקרים ועוד , וכל מה שבתיק - קופסאות אוכל, בקבוקי שתיה מיוחדים ועוד.

כל מוצרי חב' "MAPED" מאופיינים בעולם כולו כמוצרים איכותיים ביותר, עומדים בתקנים בינלאומיים מחמירים ביותר וחלק מהמוצרים הינם בתקנים לילדים מגיל שנה ומעלה, מיוצרים מחומרים לא רעילים ורובם עם פטנטים רשומים, ובעיצובים חדשניים וידידותיים לילדים ובני נוער.

מיקי חן, מנכ"ל "כלבושרד" מציין: שלקראת פתיחת שנת הלימודים החברה הצטיידה מלמעלה מ-5 מליון מוצרים שונים.


מאפד - מחדד צפרעי  עם פטנט מיוחד. מחיר לצרכן: 9.90 שח. צלם מאפד 

מאפד - מחדד צפרעי  עם פטנט מיוחד.  מחיר לצרכן: 9.90 שח. צלם מאפד
מחדד הצפרדע
עם פטנט מיוחד ומדהים, לפני החידוד יש ללחוץ על העיניים פנימה, ואז מתחילים לחדד, כאשר העפרון חד מספיק והעיניים קופצות למעלה ונותנות סימן שיש להפסיק לחדד, כך בעצם חוסכים בחידודים מיוצרים שמבזבזים זמן וגורמים מהר את העיפרון שלא לצורך ושוחקים את הלהב – 9.90 שח


מאפד - צבעי עפרון ג'מבו פולס 12. מחיר לצרכן החל מ-11.90 שח.  צילום מאפד

צבעי עפרון PULS נטול עץ
צבעי עפרון ארגונומיים שמגיעים ב-12 וב-24 גוונים וגם בסדרה של MAXI (עבים) לילדים קטנים יותר.

המוצרים נטולי עץ ועשויים מחומרים ממוחזרים וזכו בפרס חדשנות ואיכות הסביבה באירופה, למרות שהמוצרים נטולי עץ הם מתחדדים בקלות ומעבירים לילד את החוויה השלמה של עפרון רגיל. 

צבעי העפרון בעלי מבנה ארגונומי לאחיזה נכונה שמונעת מהילד להתעייף ומותאמת במיוחד גם לילדים שמתקשים, לצבעי העפרון ראש (גרפיט) מחוזק בעובי של 2.9 מ"מ, שמונעת מהעפרון להשבר בקלות גם בתזוזות של הקלמר והתיק. 

למוצרי ה- COLORPEPS של MAPED אפליקציה חינמית שניתן לשחק עם הציור של הילד על המסך – החל מ – 11.90 למארז של 12 צבעי עיפרון.


מאפד - עפרון מכני נבון בעל פטנט מיוחד .   מחיר לצרכן: 7.90 שח. צלם מאפד
עפרון מכני נבון אוטומטי
עפרון מכני בעל פטנט מיוחד, כאשר החוד נשבר אין צורך ללחוץ כדי להוציא חוד יש לעפרון מנגנון אוטומטי שמוציא את החוד לבד בהתאם לצורך, מונע התעסקות, חוסך בחודים משום שמונע מהם להשבר סתם ללא צורך ומהנה ביותר לשימוש, מגיע במידות של 0.5 ו- 0.7 ובמגוון צבעים מרהיבים – 7.90 שח.

שנת לימודים פורייה ומוצלחת!!!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ



"הטחנות הגדולות של א"י" בחגיגה כפולה לראש השנה: מהדורה מוגבלת לקופסת פח לאחסון קמח ומתכונים משובחים של עוגות דבש

לכבוד ראש השנה, משווקת טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" מהדורות חגיגיות ומוגבלות של קופסת פח לאחסון קמח ואריזה של קמח חיטה לבן בהיר, המוצעים בעיצובים מקסימים ומיוחדים לחג – חגיגה לעיניים!

הקופסה והאריזה מעוצבות בסגנון רטרו: קופסת הפח אדומה ועליה איור של תפוח עץ וברכת "שנה טובה". אריזת הקמח בגוון תכלת ועליה איור נוסטלגי של צנצנת דבש, עוגת דבש וברכת "שנה טובה ומתוקה". על כל אחת מהן מוצג מתכון משובח לעוגת דבש. 


עוגת דבש ובירה שחורה עם תפוחים. צילום - מנחם גרייבסקי


קופסאות הפח המעוצבות מתאימות גם כמתנה חגיגית ומקורית לחג, ואפשר למלא אותן בעוגיות, סוכריות דבש, שוקולדים ועוד.

האריזות המעוצבות הן חלק מסדרת "החגים", שהשיקה הטחנה לחגי ישראל וכוללת חמש אריזות: ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. 
הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award לשנת 2015.

מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.


הטחנות הגדולות -  קופסה חגיגית לקמח לראש השנה. צילום - מנחם גרייבסקי

הטחנות הגדולות -  קמח חיטה לבן בהיר באריזה חגיגית לראש השנה  צילום - מנחם גרייבסקי


מחיר קופסת פח: 18 ₪. 
מחיר אריזת קמח לבן בהיר: 5-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).

להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה.
מידע על מיקום החנויות קיים בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות ובטלפון – 04-8672137.


הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י", מציעה מגוון מתכונים מעולים של עוגות דבש לחג


עוגת דבש, קפה ותבלינים. צילום - מנחם גרייבסקי


מתכון לעוגת דבש, קפה ותבלינים, המופיע על אריזת הקמח התכולה
תבנית: תבנית משומנת של אינגליש קייק, סיר פלא או תבנית קוגלהוף
אפייה: לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות 60-50 דקות

חומרים לעוגה
360 מ"ל (1 כוס) דבש
100 גרם (חצי כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
1 כפית נס קפה
240 מ"ל (1 כוס) תה חזק
½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפות שוקולית
2 ביצים
100 מ"ל (חצי כוס) שמן
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים
חומרים לציפוי
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
30 גרם (רבע כוס) שוקולית
180 מ"ל (שלושת-רבעי כוס) מים

אופן ההכנה

  • מערבבים במעבד מזון דבש, סוכרים, תבלינים, קפה, תה, אבקת סודה לשתייה ושוקולית.
  • מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את השמן ואת הקמח.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  • יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 60-50 דקות.
  • מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי.
  • מגישים בטמפרטורת החדר.
  • * אפשר לוותר על הציפוי ולזרות מעל העוגה אבקת סוכר.

עוגת דבש ובירה שחורה עם תפוחים. צילום - מנחם גרייבסקי

מתכון לעוגת דבש ובירה שחורה עם תפוחים, המופיע על קופסת הפח החגיגית
תבנית: 3 תבניות אינגליש קייק
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות (30-25 דקות) + 160 מעלות (30-20 דקות)

חומרים‭
4 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י‬
360 גרם (1 כוס) דבש
140 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) בירה שחורה (מאלט)
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י‬
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר.
  • מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה.
  • מוסיפים את התפוחים.
  • מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים.
  • מניחים בצד 15 דקות למנוחה.
  • לאחר 15 דקות מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום.
  • מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים).
  • מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

טארט לימון ודבש, עם תחתית פריכה מלוחה מקמח כוסמין לבן. צילום  - מנחם גרייבסקי

טארט לימון ודבש, עם תחתית פריכה מלוחה מקמח כוסמין לבן
תבנית: קוטר 22, כ-10-8 מנות
אפייה: תנור מחומם מראש ל-160 מעלות

חומרים‭
לתחתית הטארט
245 גרם (1+3/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
16 גרם (2 כפות) קורנפלור
6 גרם ( 1+1/4 כפיות) מלח
180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

למילוי
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גרם (6 כפות) דבש
1 כף גרידת לימון
3 ביצים L
2 חלמונים (צהוב)
35 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
7 גרם (2 כפיות) קורנפלור
קורט מלח
160 מ"ל (2/3 כוס) מיץ לימון סחוט טבעי

אופן ההכנה‭‬

  • מרססים תבנית בקוטר 22 בספרי שמן, מניחים בצד.
  • בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח. מניחים בצד.
  • במעבד מזון מערבבים חמאה ואבקת סוכר בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים בפולסים עד לקבלת פירורים בינוניים.
  • מעבירים את בצק הפירורים לתבנית המשומנת ובעזרת הידיים לוחצים את הבצק לתחתית התבנית וכ-1 ס"מ בצדדים.
  • מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר עד שהמלית מוכנה (אפשר להכין יום מראש).


אופן הכנה למלית והרכבה

  • בעזרת סכין חדה מאוד או מנדולינה, פורסים עיגולים דקים מאוד מהלימון. מוציאים את החרצנים.
  • מרתיחים 2 כוסות מים בסיר קטן, מוסיפים את פרוסות הלימון ומרתיחים 4 דקות, מסננים ומקררים (פעולה זו נדרשת כדי להוציא את המרירות מהלימון).
  • בקערה מערבבים סוכר, דבש וגרידת לימון.
  • מוסיפים את הלימונים, מערבבים בעדינות לציפוי ומניחים בצד 45-30 דקות להתמוססות הסוכר (אפשר להכין יום מראש).
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • אופים את תחתית הטארט 35-30 דקות, עד שהמרכז יציב למגע והקצוות מתחילים להזהיב.


כאשר התחתית כמעט מוכנה...

  • מערבבים בקערה את הביצים והחלמונים.
  • בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח.
  • מוסיפים את הקמח לקערת הביצים ומערבבים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • מוסיפים את תערובת פרוסות הלימון, מערבבים בעדינות לאיחוד.
  • מוציאים את התחתית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • יוצקים את המילוי לתבנית עם התחתית האפויה.
  • אופים עד אשר המילוי יציב ומעט נפוח מסביב לקצוות, 30-25 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון. מקררים.
  • מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות ומוציאים מהתבנית.
  • מגישים קר.
  • אפשר לקשט בקצפת ואבקת סוכר.
  • (אפשר להכין את הטארט עד יומיים לפני).


למידע נוסף ולמתכונים:  לאתר הבית   http://www.hagdolot.co.il   
                                      לדף הפייסבוק   https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

ערכה: נדיה היבא
המתכונים באדיבות: הילה יבניאלי-בוכריס
הצילומים באישור שימוש היחצ

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...