ערב שישי, כשהכל כמעט מוכן לקראת השבת, האורחים בדרך, אני מעיפה מבט מהיר על הסירים עם מגוון המאכלים שהכנתי ומתלבטת עם עצמי (כמו תמיד) אם הכנתי מספיק אוכל לכולם, לקטנים וגם לגדולים ואם כל אורח ימצא את המנה שהוא אוהב.
במבט מהיר במקפיא שבמקרר, נחו עיני על שקית הכיסונים במילוי בשר הודו של "מאמא מרי", מעולה חשבתי!!! 10 דקות מקסימום רבע שעה ויש לי עוד מנה מוכנה לשולחן השבת.
תוך כדי הכנת מנת הכיסונים, נזכרתי בחינקאלי שאכלנו בהנאה רבה בטיול בגאורגייה. מסתבר שהכיסונים נמצאים בהרבה מטבחים ובכל אחד מהם נקראים בשמות שונים: יש שמכנים אותם ורניקי, קרפאלך, טורטנילי, רביולי, דושפרה, גוז'גוז'ה ועוד ועוד - כולם מתכוונים לאותה מעטפת בצק הממולאת במלית שונה: בשרי, חלבי, מתוקה או מלוחה. דרכי ההכנה של כיסונים הן מגוונות וכוללות אפייה, בישול, אידוי ואפשר גם בטיגון במחבת או בשמן עמוק.
|
המתכון באדיבות היבא נדיה
מצרכים:
1 שקית כיסונים במילוי בשר הודו של "מאמא מרי"
1 סיר עם מים רותחים ומעט מלח
1 קופסת רוטב עגבניות לקציצות
4-5 כפות שמן רגיל (לא זית)
1 שקית לבבות ארטישוק קפואים
3-4 שיני שום קצוצים
מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה (אפר חריפה למי שאוהב)
הוראות הכנת הכיסונים
1. בסיר מרתיחים מים בכמות של פי ארבע מכמות הכיסונים עם מעט מלח.
2. ברגע שהמים רותחים (מבעבעים) להכניס את הכיסונים הקפואים למים, ולבחוש מידי פעם עד לרתיחה חוזרת של המים.
3. לאחר שהכיסונים צפים, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש בינונית עוד 10-15 דקות.
4. להוציא מהמים את הכיסונים ולסנן.
במקביל - כדי לא לבזבז זמן - ארוחה מהירה אמרנו - מכינים את הרוטב במחבת עמוקה, או בסיר סוטג':
1. לחמם את השמן בסוטג' או במחבת ולהוסיף את השום (להזהר לא לשרוף אותו כי הוא יהיה מר) להוסיף את התבלינים ואת רסק העגבניות, ולהוסיף כוס מים ולהביא לרתיחה.
2. את תחתיות הארטישוק שהפשירו, לחתוך לשמיניות, ולהוסיף לרוטב העגבניות, לבחוש היטב ולהביא לרתיחה. לבשל על אש בינונית עוד 10 דקות.
3. לרוטב העגבניות עם הארטישוק, להוסיף את הכיסונים המסוננים, לבחוש היטב עד שכל הכיסונים יהיו עטופים עם הרוטב ולבשל עוד 5 דקות.
4. אפשר להגיש עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל. מי שלא אוהב, אפשר לוותר.
מאמא מרי - כיסונים במילוי בשר הודו ודובדבנים. צילום - מאמא מרי |
רבים מאיתנו טעמו אצל חברים, שכנים או בטיולים בארץ או בחו"ל כיסונים טעימים, ולא תמיד אנו יודעים שאפשר להשיגם בארץ, באיכות ביתית מעולה. אז למה שלא נגוון ונעשיר את רפרטואר המאכלים שאנו מכינים - עם אותם מטעמים?
אז במיוחד למי שלא מכיר (וכמובן, למי שכבר מכיר) – מצאנו עבורכם את החברה, בהא הידיעה, שתחזור ותפגיש את בלוטות הטעם שלכם עם זכרונות קולינאריים נהדרים – כולל זכרונות שתוכלו ליצור מהרגע שתכינו כיסונים במטבח הביתי שלכם.
|
הכנת הכיסונים קלה:
להרתיח מים ולבשל מספר דקות, לפי ההוראות. לסנן ולהגיש לפי טעמכם.
- כיסונים בשריים - עם רוטב או תיבול אהוב, במרק, מטוגנים או כל מתכון אהוב אחר.
- כיסונים במילוי דובדבנים אפשר להגיש כקינוח פרווה או חלבי - עם רוטב מתוק, גלידת וניל, קצפת, אבקת סוכר ועוד.
המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות קרית ים.
כיסונים במילוי בשר הודו עם פלחי ארטישוק ברוטב עגבניות. צילום: נדיה היבא |
כיסונים במילוי בשר: כ-29 ש"ח (משקל 800 גרם)
כיסונים במילוי דובדבנים: כ- 22 ש"ח (משקל 400 גרם)
להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.
להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.
קרדיט לצילומים: מאמא מרי - התמונה מאושרת לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.