יום העצמאות הוא זמן לשמוח, להתפנק, להינות מכל רגע ולהיות יחד, אבל השנה זה יקרה הרבה פחות, אנחנו בכל זאת במלחמה - לא נשכח את החטופים והחטופות, הנרצחים והנרצחות באכזריות, את החיילים והחיילות שנפלו ואת הגיבורים והגיבורות שעדין נלחמים בחירוף נפש, בעוז ובגבורה.
בעודנו מכינים את עגלת הקניות שלנו וממלאים אותה בבשרים למנגל, שהם הכוכבים של החג, אסור לנו לשכוח את הכוכבים השניים – הירקות העונתיים.
עגלת הקניות לא תהיה שלמה מבלי לכלול בתוכה ירקות טריים. ירקות הם הפתרון המושלם להכנת סלטים בריאים שישלימו את החוויה וארוחת יום העצמאות – "על האש". בין אם זה סלט ירקות קלאסי, סלט חמצמץ, מתקתק – האפשרויות הן בלתי מוגבלות.
לרגל החג מצרפת מאמר ומתכונים באדיבות: אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא.
הנה כמה עצות להכנת הסלטים:
• הקפידו לבחור ירקות עונתיים– אכילת ירקות טריים בעונתם נותנת לנו את כל הטוב שיש להם להציע – סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, לצד טעמים נפלאים ועשירים. ירקות עוזרים בתהליך העיכול בכלל ובעיכול בשר בפרט.
• תיבול –הקפידו לתבל את הסלטים בשמן זית כתית מעולה. מדדו את כמות השמן בכף וכך תימנעו מכמות מוגזמת של שמן.
• שלבו דגן או קטניה – לטובת מי שמעדיף לשלב מעט פחמימות בתפריט במקום צ'יפס או פיתות שמלווים ארוחת מנגל או לאכול אותן בגרסה הקרה, ניתן להוסיף אותם לסלטים בגרסה הקרה: קינואה, בורגול, קוסקוס, עדשים, גרגירי חומוס, שעועית ועוד.
• שלבו מיני אגוזים – הוספת אגוזים, שקדים, צנוברים וכו' יקפיצו את הסלט, יתנו לו קראנצ'יות ויעשירו אותו בשומנים בריאים מהצומח, אשר תורמים רבות לבריאותנו.
• 3 זוקיני יפים וטריים
• גזר בינוני
• כף נענע קצוצה
• שן שום קצוצה
• לימון קטן – קצוץ לקוביות קטנות, עם הקליפה, ללא הגרעינים
• מיץ מחצי לימון
• כפית שמן שומשום
• כף ג'ינגר טרי מגורד
• מלח ופלפל לפי הטעם
- פורסים את הגזר ואת הזוקיני לרצועות דקות – גפרורים. אם הזוקיני יפים, רצוי להשאיר את הקליפה
- מערבבים את הירקות עם שאר המרכיבים, מעסים היטב את גפרורי הירק שיצופו ברוטב ומניחים לספיגת טעמים לפני ההגשה.
טיפ!!!
ויטמין C :ויטמין C (חומצה אסקורבית) הוא ויטמין מסיס במים הידוע בתפקידו בתמיכה במערכת חיסון בריאה והעוזר לקצר את משך תקופת ההתקררות בחורף. הגוף לא יכול לייצר ויטמין C לבד ולכן יש לקבל אותו מהמזון על בסיס יומיומי. הוא נמצא בכל הירקות והפירות.
6 כפות שעועית לבנה מבושלת
2 עגבניות קטנות
2 מלפפונים קטנים
1 פלפל אדום קטן
צרור נענע, פטרוזיליה, כוסברה ועירית
מיץ מחצי לימון
כפית סילאן
כף טחינה גולמית
- קוצצים את כל הירקות יחד.
- מוסיפים את השעועית, מיץ הלימון, הסילאן והטחינה ומערבבים.
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
1 כוס נענע קצוצה
3 כוסות בזיליקום קצוץ
3 כוסות פטרוזיליה קצוצה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 שקית קוסקוס מלא 350 גרם
1 כף חומץ בלסמי
מיץ משני לימונים
1 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות שעל האריזה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מעבירים למקרר לספיגת טעמים ומגישים קר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.