השף קונדיטור מוריס מונייר והקונדיטור ערן שוורצברד מעניקים מתכונים לאוזני המן מתוקות במילוי פרג ומלוחות מבצק תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות לחג שמח וטעים.
בתאבון וחג פורים טעים ושמח!!!
מתכון להכנת אוזן המן מתוקה- בצק פריך וניל במילוי פרג-25 יח'
לבצק:
150 ג' חמאה רכה
100 ג' א. סוכר
50 ג' שקד טחון
50 ג' ביצים
3 ג' מלח
200 ג' קמח
4 ג' אבקת אפיה
10 ג' פרג
אופן הכנת הבצק:
לערבב בוו לישה את החמאה ואבקת הסוכר, להוסיף את השקדים הטחונים ואת הביצים בהדרגה, להוסיף את הפרג.
לבסוף להוסיף מלח, א. אפיה וקמחים
לקרר את הבצק
לרדד ולקרוץ בגודל הרצוי
למלית פרג:
1 ל' מים
1 ק"ג סוכר
300 ג' דבש
400 ג' חמאה
1 ק"ג פרג
גרידת לימון
אופן הכנת המלית:
להרתיח בסיר את כל החומרים יחד ולבשל בכדי לפתוח את הפרג.
מתכון להכנת אוזן המן מונייר מלוחה- בצק פריך תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות-30 יחידות
לבצק:
300 ג' קמח
200 ג' חמאה קרה
65 ג' מים
4 ג' מלח
10 ג' סוכר
100 ג' תרד קפוא
אופן הכנת הבצק:
לערבב בוו לישה את הקמח והחמאה עד פירורים גדולים
להוסיף מים, סוכר, מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת מרקם אחיד
מסיימים את לישת הבצק ידנית
מקררים לילה במקרר
מרדדים לעובי הרצוי ומחזירים למקרר לעוד שעה
קורצים בגודל הרצוי
למלית זוקיני:
25 ג' זוקיני צלוי
40 ג' קרם שום
5 ג' גבינת פטה מתפוררת
10 ג' נענע
גרידת לימון
קורט מלח
קורט פלפל
אופן הכנת המלית:
לאחר צליית הזוקיני להשאיר בקירור עד טמפרטורת החדר
לאחר מכן לערבב את כל המרכיבים יחד עם הזוקיני
ערכה: נדיה נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
תוכלו למצוא אותי גם ב:
אינסטגרם
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
בתאבון וחג פורים טעים ושמח!!!
אוזני המן מתוקות ומלוחות של מונייר. צילום: דניאל לילה |
לבצק:
150 ג' חמאה רכה
100 ג' א. סוכר
50 ג' שקד טחון
50 ג' ביצים
3 ג' מלח
200 ג' קמח
4 ג' אבקת אפיה
10 ג' פרג
אופן הכנת הבצק:
לערבב בוו לישה את החמאה ואבקת הסוכר, להוסיף את השקדים הטחונים ואת הביצים בהדרגה, להוסיף את הפרג.
לבסוף להוסיף מלח, א. אפיה וקמחים
לקרר את הבצק
לרדד ולקרוץ בגודל הרצוי
למלית פרג:
1 ל' מים
1 ק"ג סוכר
300 ג' דבש
400 ג' חמאה
1 ק"ג פרג
גרידת לימון
אופן הכנת המלית:
להרתיח בסיר את כל החומרים יחד ולבשל בכדי לפתוח את הפרג.
מונייר - אוזן המן פרג. צילום דניאל לילה (Custom) |
לבצק:
300 ג' קמח
200 ג' חמאה קרה
65 ג' מים
4 ג' מלח
10 ג' סוכר
100 ג' תרד קפוא
אופן הכנת הבצק:
לערבב בוו לישה את הקמח והחמאה עד פירורים גדולים
להוסיף מים, סוכר, מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת מרקם אחיד
מסיימים את לישת הבצק ידנית
מקררים לילה במקרר
מרדדים לעובי הרצוי ומחזירים למקרר לעוד שעה
קורצים בגודל הרצוי
למלית זוקיני:
25 ג' זוקיני צלוי
40 ג' קרם שום
5 ג' גבינת פטה מתפוררת
10 ג' נענע
גרידת לימון
קורט מלח
קורט פלפל
אופן הכנת המלית:
לאחר צליית הזוקיני להשאיר בקירור עד טמפרטורת החדר
לאחר מכן לערבב את כל המרכיבים יחד עם הזוקיני
מונייר - אוזן המן זוקיני. צילום דניאל לילה |
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
תוכלו למצוא אותי גם ב:
אינסטגרם
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.