אריסה היא ממרח חריף שמקורו בתוניס, המבוסס על תערובת של פלפל חריף ומיובש, יחד עם פלפל מתוק, שום, שמן ותבלינים. יש שני סוגי אריסה – חריפה (סחקה) ומתוקה - שבה היחס בין הפלפלים משתנה, והממרח מכיל יותר פלפלים מתוקים מחריפים.
במדינות שונות בעולם נהוג להכין ממרחים על בסיס דומה – טחינה של פלפלים חריפים, טריים או מיובשים ותבלינים - יחד עם פלפלים מתוקים ו/או שום ו/או שמן ו/או חומץ ו/או עשבי תיבול.
בדרום אפריקה ובפורטוגל יש ממרח דומה בשם פירי פירי, המתבסס על פלפל פירי פירי (סודני/שאטה). בספרד ובפיליפינים יש ממרח בשם אדובו, שבו יש חומץ במקום שמן ואורגנו. באינדונזיה יש ממרח בשם סמבל, המכיל יותר נוזלים מהאריסה. בקוריאה יש ממרח בשם גוצ'וג'אנג, שמשמש כמרכיב בסיסי במאכלים רבים. בקולומביה יש ממרח פלפלים חריפים בשם אחי, המעורבב עם עגבניות ירוקות. בסין יש ממרח בשם דובנג'יאנג, המבוסס על פלפלים מיובשים וטחונים יחד עם פולי סויה, פול, אורז ומלח ים מותססים. בלוב מוכר הפלפלצ'ומה, ובתימן – הסחוג הירוק והאדום.
חברת "נפטון" מציגה ממרח אריסה חריפה, משובחת וטעימה, המוסיפה טעם מעולה לכל מנה – בשר, עוף, דגים, מרקים, נזידים, ירקות מבושלים, כריכים ועוד.
ממרח האריסה - כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון - איכותי, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטומט.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם).
כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
להשיג ברשתות חצי חינם, יינות ביתן, סלאח דבאח, ברקת ובחנויות מובחרות.
מתכון להכנת עוף חריפריף, אדמדם, רך ועסיסי, שהחברים והאורחים לא יפסיקו לבקש ממנו עוד.
החברה גם מציעה לנהוג כמו הסבתות החכמות שלנו, ולהיעזר במרכיבים שונים בהם משתמשים במתכון – כדי להכין עוד מנה טעימה. כי גם בנפטון דוגלים בקיימות ובמניעת בזבוז של מזון!
עוף חריפריף בתיבול אריסה חריפה של "נפטון"
ועל הדרך, גם מתכון לציר ירקות עשיר:
מצרכים:
6 כרעיים, מפורקים לשוק וירך
לצלייה בתנור:
1 צנצנת אריסה חריפה של "נפטון"
8 כפות מלח גס
למרק:
מים
1 כפית גדושה מלח רגיל
1 כף פלפל שחור שלם של "נפטון"
2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף), חתוכים לרבעים
5 גבעולי סלרי, עם העלים
4 שיני שום חצויות
אופן ההכנה:
🍗 להכין מרק: בסיר מתאים להרתיח מים (כ-4.5 ליטר), מלח, פלפל שחור וירקות, כ-5 דקות. להכניס למרק את הכרעיים (על המרק לכסות את העוף. אם חסרים נוזלים, להוסיף מים רותחים כדי כיסוי).
🍗לחמם תנור לחום עליון (גריל), 250 מעלות.
🍗 להרתיח את חלקי העוף במרק כ-7 דקות, תוך שמירה על להבה גבוהה. להוציא, לסנן ולצנן. לשמור את מי המרק ולהכין ממנו ציר ירקות עשיר (מתכון בהמשך).
🍗 לייבש היטב את חלקי העוף הפושרים במגבות נייר.
🍗 לשים 2 כפות של מלח גס בכל פינה של תבנית תנור, ולהניח נייר אפייה מעל.
🍗 למרוח בנדיבות באריסה את החלק התחתון של הירכיים והשוקיים, ולהניחם בתבנית מעל נייר האפייה, כשהחלק עם העור פונה כלפי מעלה. לצלות 6 דקות. להוציא מהתנור, למרוח בנדיבות באריסה גם את החלק העליון (עם העור) של חלקי העוף.
🍗 להחזיר לתנור לצלייה של עוד כ- 8 דקות, ו/או עד שהעוף מוכן.
🍗🍗 מומלץ להגיש עם רבעי לימון טרי
🍗🍗 מי שמעדיף את העוף פחות חריפריף – שימרח פחות אריסה
מתכון להכנת ציר ירקות עשיר
מוסיפים מהציר לכל תבשיל שבו צריך להוסיף מים: מרקים (בצל, פיטריות, עגבניות, עוף, אפונה, עדשים...), תבשילי קדרה, לבישול אורז, רטבים ועוד.
מצרכים:
מי המרק שנותרו
שמן זית
1 ק"ג בצל חתוך גס
2 כרשות חתוכות גס
5 גזרים פרוסים גס
1 שורש סלרי, פרוס
1 שורש פטרוזיליה, פרוס גס
1 כוס יין לבן
6 גרגרי פלפל אנגלי של "נפטון"
3 עלי דפנה של "נפטון"
1/2 צרור תימין
צרור פטרוזיליה
1 ראש שום – שיניים בלבד
אופן ההכנה:
🍗 מחממים מעט שמן זית בסיר מתאים ומטגנים את הבצל, גזר, כרשה ושורשים, עד להזהבה. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב.
🍗 מוסיפים את המים שנותרו מבישול העוף ומערבבים. מביאים לרתיחה ומקפים (מסירים קצף).
🍗 מוסיפים עשבי תיבול, שום ותבלינים.
🍗 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.
🍗מסננים את הירקות מהמרק, ומקפיאים את הציר במנות.
🍗🍗 את הירקות שנותרו אפשר לטחון, להקפיא במנות ולהוסיף למרקים או נזידים של אפונה, עדשים וכדומה.
***
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו והמכסים בצבע כחול רויאל.
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
עקבו אחרי גם ב:
באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
במדינות שונות בעולם נהוג להכין ממרחים על בסיס דומה – טחינה של פלפלים חריפים, טריים או מיובשים ותבלינים - יחד עם פלפלים מתוקים ו/או שום ו/או שמן ו/או חומץ ו/או עשבי תיבול.
בדרום אפריקה ובפורטוגל יש ממרח דומה בשם פירי פירי, המתבסס על פלפל פירי פירי (סודני/שאטה). בספרד ובפיליפינים יש ממרח בשם אדובו, שבו יש חומץ במקום שמן ואורגנו. באינדונזיה יש ממרח בשם סמבל, המכיל יותר נוזלים מהאריסה. בקוריאה יש ממרח בשם גוצ'וג'אנג, שמשמש כמרכיב בסיסי במאכלים רבים. בקולומביה יש ממרח פלפלים חריפים בשם אחי, המעורבב עם עגבניות ירוקות. בסין יש ממרח בשם דובנג'יאנג, המבוסס על פלפלים מיובשים וטחונים יחד עם פולי סויה, פול, אורז ומלח ים מותססים. בלוב מוכר הפלפלצ'ומה, ובתימן – הסחוג הירוק והאדום.
חברת "נפטון" מציגה ממרח אריסה חריפה, משובחת וטעימה, המוסיפה טעם מעולה לכל מנה – בשר, עוף, דגים, מרקים, נזידים, ירקות מבושלים, כריכים ועוד.
ממרח האריסה - כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון - איכותי, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטומט.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם).
כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
להשיג ברשתות חצי חינם, יינות ביתן, סלאח דבאח, ברקת ובחנויות מובחרות.
מתכון להכנת עוף חריפריף, אדמדם, רך ועסיסי, שהחברים והאורחים לא יפסיקו לבקש ממנו עוד.
החברה גם מציעה לנהוג כמו הסבתות החכמות שלנו, ולהיעזר במרכיבים שונים בהם משתמשים במתכון – כדי להכין עוד מנה טעימה. כי גם בנפטון דוגלים בקיימות ובמניעת בזבוז של מזון!
תמונה - עוף באריסה חריפה. צילום מנה: PIXABAY |
ועל הדרך, גם מתכון לציר ירקות עשיר:
מצרכים:
6 כרעיים, מפורקים לשוק וירך
לצלייה בתנור:
1 צנצנת אריסה חריפה של "נפטון"
8 כפות מלח גס
למרק:
מים
1 כפית גדושה מלח רגיל
1 כף פלפל שחור שלם של "נפטון"
2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף), חתוכים לרבעים
5 גבעולי סלרי, עם העלים
4 שיני שום חצויות
אופן ההכנה:
🍗 להכין מרק: בסיר מתאים להרתיח מים (כ-4.5 ליטר), מלח, פלפל שחור וירקות, כ-5 דקות. להכניס למרק את הכרעיים (על המרק לכסות את העוף. אם חסרים נוזלים, להוסיף מים רותחים כדי כיסוי).
🍗לחמם תנור לחום עליון (גריל), 250 מעלות.
🍗 להרתיח את חלקי העוף במרק כ-7 דקות, תוך שמירה על להבה גבוהה. להוציא, לסנן ולצנן. לשמור את מי המרק ולהכין ממנו ציר ירקות עשיר (מתכון בהמשך).
🍗 לייבש היטב את חלקי העוף הפושרים במגבות נייר.
🍗 לשים 2 כפות של מלח גס בכל פינה של תבנית תנור, ולהניח נייר אפייה מעל.
🍗 למרוח בנדיבות באריסה את החלק התחתון של הירכיים והשוקיים, ולהניחם בתבנית מעל נייר האפייה, כשהחלק עם העור פונה כלפי מעלה. לצלות 6 דקות. להוציא מהתנור, למרוח בנדיבות באריסה גם את החלק העליון (עם העור) של חלקי העוף.
🍗 להחזיר לתנור לצלייה של עוד כ- 8 דקות, ו/או עד שהעוף מוכן.
🍗🍗 מומלץ להגיש עם רבעי לימון טרי
🍗🍗 מי שמעדיף את העוף פחות חריפריף – שימרח פחות אריסה
נפטון - אריסה חריפה. צילום - מיכאל כץ |
מוסיפים מהציר לכל תבשיל שבו צריך להוסיף מים: מרקים (בצל, פיטריות, עגבניות, עוף, אפונה, עדשים...), תבשילי קדרה, לבישול אורז, רטבים ועוד.
מצרכים:
מי המרק שנותרו
שמן זית
1 ק"ג בצל חתוך גס
2 כרשות חתוכות גס
5 גזרים פרוסים גס
1 שורש סלרי, פרוס
1 שורש פטרוזיליה, פרוס גס
1 כוס יין לבן
6 גרגרי פלפל אנגלי של "נפטון"
3 עלי דפנה של "נפטון"
1/2 צרור תימין
צרור פטרוזיליה
1 ראש שום – שיניים בלבד
אופן ההכנה:
🍗 מחממים מעט שמן זית בסיר מתאים ומטגנים את הבצל, גזר, כרשה ושורשים, עד להזהבה. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב.
🍗 מוסיפים את המים שנותרו מבישול העוף ומערבבים. מביאים לרתיחה ומקפים (מסירים קצף).
🍗 מוסיפים עשבי תיבול, שום ותבלינים.
🍗 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.
🍗מסננים את הירקות מהמרק, ומקפיאים את הציר במנות.
🍗🍗 את הירקות שנותרו אפשר לטחון, להקפיא במנות ולהוסיף למרקים או נזידים של אפונה, עדשים וכדומה.
***
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו והמכסים בצבע כחול רויאל.
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
עקבו אחרי גם ב:
באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.