יום שבת, 21 בדצמבר 2019

גרנות משיקה אבוקדו תחת מותג "אבוקדו גרנות"

חדש על מדפי הפירות: הוא נחשב למלך הפירות, הוא מזין, הוא בריא והפך מזמן בישראל לפרי האהוב ביותר!!!
תכירו את האבוקדו שהולך לכבוש את המדפים - "אבוקדו גרנות".

השבוע קיבלתי לטעימה אריזת רשת של אבוקדו. האמת שקצת התאכזבתי - נזכרתי בטעמם של האבוקדו האחרונים שקניתי מהירקן, ושכולם הלכו לפח כי הם נשארו קשים, היו חסרי טעם והשחירו עד שאי אפשר היה לאכול אותם. 

"אבוקדו גרנות" הפתיעו אותי לטובה!!!  היו טריים, איכותיים ומשובחים, טעמם היה  טעים כמו בטעם של פעם, רכים וירוקים . כמובן שלא התאפקתי ומיד טעמתי עם מלח ולימון כמו שאני אוהבת... טעימה ועוד טעימה והאבוקדו הראשון חוסל!!!


"אבוקדו גרנות" - אהבנו מאוד עם מלח, לימון ופלפל שחור. צילום: נדיה היבא
כששהיתי בחו"ל, היו נוהגים להגיש בארוחת צהרים מנה ראשונה, חצאי אבוקדו (כשמדבקה של מד אין "ישראל" היה מודבק עליהם), שהיינו אוכלים בכפית בהנאה גדולה, כל פעם בצורה שונה: עם סלט טונה, עם סלט סביצ'ה, סלט ירקות,  עם רוטב וינגרט ומיונז או רק עם מלח, לימון ופלפל שחור. 

כל בני הבית אצלי, אוהבים אבוקדו בסלט: אבוקדו וביצים קשות שמועכים יחד במזלג, מעל בצל ירוק חתוך קטן, ומתבלים עם מלח, לימון ופלפל שחור. 

כיום תוצרת חקלאית ממותגת מבססת יותר ויותר את מעמדה ברשתות המזון. פירות וירקות נושאים שמות המספרים לרוב מי גידל את התוצרת החקלאית ומהיכן היא מגיעה. למהלך זה מצטרפת כעת "חקלאי גרנות", עם מיתוג של הפרי הנחשק ביותר שכבר זכה למעמד של כבוד במטבח הישראלי – האבוקדו. 

מהיום, תחל חברת "חקלאי גרנות", המשווקת תוצרת חקלאית טרייה של פירות וירקות לרשתות המזון, לשווק גם אבוקדו ממותג תחת השם "אבוקדו גרנות". האבוקדו של גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות, ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים. 


"אבוקדו גרנות" - אהבנו מאוד עם מלח, לימון ופלפל שחור. צילום: נדיה היבא
אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו, עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החקלאים המגדלים.

"חקלאי גרנות" נמצאת בבעלות "גרנות", הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין הארגונים של הקיבוצים, בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את חטיבת "אבוקדו גרנות", הכוללת שטחי גידול, מטעים ובית אריזה מרכזי לשיווק והפצת אבוקדו. 


אבוקדו גרנות באריזת רשת צילום מעיו עופר
מערך ההפצה של התוצרת החקלאית יפעל ממרכז האריזה של האבוקדו וההדרים בגרנות, כשההפצה לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ תבוצע על ידי התנועה עמק חפר (שבבעלות גרנות). 

לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, "אנו מבקשים לשפר את החוויה של הצרכן עם האבוקדו. נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח".

לאחרונה פרסם משרד החקלאות דו"ח מחקר שביצע בנוגע למחיר האבוקדו, ממנו עולה כי מחיר האבוקדו בישראל נמוך משמעותית מאשר בצרפת, גרמניה ובריטניה. מבדיקה שערכו בחטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, שהשוותה את מחירי האבוקדו בין ישראל לבין אירופה, מתברר כי בישראל אנו משלמים את המחיר הנמוך ביותר לפרי הירוק! בחטיבה לאסטרטגיה במשרד החקלאות, בדקו את המחירים גם בשנים האחרונות, והפרשי המחירים לטובת ישראל נשמרים לאורך זמן.


אבוקדו גרנות צילום מעין עופר

האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. 
כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. האבוקדו נחשב לשומן בריא, הוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. 

יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.

כעת משווק לשווקים אבוקדו מסוג אטינגר, שהינו הזן העיקרי הפותח את עונת האבוקדו ונחשב כזן המבוקש ביותר ע"י הצרכנים הישראלים. 

האטינגר הינו אבוקדו מזן בכיר, הפרי – אגסי, בעל צבע ירוק קלאסי וקליפה חלקה ומבריקה וצפוי להישאר בשוק עד לחודש ינואר, אחריו ישווקו אבוקדו מסוג פוארטה ופינקרטון.


אבוקדו גרנות של חקלאי גרנות צילום מעין עופר
בית האריזה גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי. כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 – 12.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות המזון).

להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה צילומים באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

"תמול "שלשום" בית קפה/מסעדה, חנות ספרים ותרבות בירושלים חוגגת 30 שנה

הפעם בואו וסעו יחד איתי לטייל בירושלים, למבנה מאוד ייחודי ועתיק הממוקם בחצר ירושלמית שמאוד קל לפספס את הכניסה אליה (שימו לב לשילוט), יוצא דו...