יום רביעי, 18 ביולי 2018

מתכונים להכנת טחינות צבעוניות - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח

ממליצה לגזור ולשמור!!!

הפעם אגלה לכם כיצד מכינים את הממרחים הנהדרים והצבעוניים, שלא פעם טעמתם כשהתארחתם, ולא העזתם לשאול את המארחת  כיצד מכינים ומהו המתכון.  

כן... הכוונה לממרחים שמוסיפים המון צבע לכל שולחן, וכולנו אוהבים לטבול בהם את  רצועות המלפפון או הגזר.
הפעם תכינו אותם בעצמכם בקלי קלות...

את הממרחים ניתן להכין מראש, כדי לחסוך לכם זמן בעבודה , ולהגיש ביום האירוח או סתם להינות מהם ביום יום.

ליבשו סינרים וכנסו איתי למטבח..... המתכונים כאן למטה....


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל הקיץ מבחר טחינות צבעוניות - טחינה ירוקה, צהובה, אדומה, סגולה ולבנה, מבוססות טחינה גולמית ללא תוספת מלח של "אחוה", שמהוות יחד קשת מרהיבה של טחינות בצבעים. 

לכל טחינה טעם עשיר ומיוחד, בשילוב רכיבים המתאימים לצבע, שיוצרים יחד חגיגה של צבעים וטעמים. מתאים להגשה בחודשי הקיץ לצד ארוחות קלילות, אירוח ובילוי בחוץ.

המתכונים באדיבות חיים שתיים


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים
מצרכים (ל-5 מנות טחינה צבעוניות):
טחינה ירוקה‬
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס עלי פטרוזיליה
5-6 עלי נענע
1 כפית מלח ים


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים
טחינה צהובה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף גדושה אבקת כורכום טחון
1 כפית כורכום חי מגורד דק
1 כפית שטוחה ג׳ינג׳ר מגורד דק
1 כף שטוחה גזר מגורד דק
1 כף דבש
חצי כפית מלח ים
מעט פלפל לבן טחון


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים
טחינה אדומה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף פפריקה הונגרית חריפה
1 כף רסק עגבניות מרוכז
1 כפית מלח ים
חצי כפית כמון
4 עגבניות שרי חתוכות דק דק


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים
טחינה סגולה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
2 שיני שום מגורדות
חצי סלק מבושל ומגורד דק
1 כף סומק
1 כפית מלח ים


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים
טחינה לבנה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום מגורדות
1 כפית מלח ים
1 כפית כמון


טחינה בצבעים - חגיגה של טעמים וצבעים בכל שולחן אירוח.  צילום סיגל לנדהיים
אופן ההכנה:
1. לטחינה צהובה/אדומה/סגולה/לבנה: יוצקים בקערה את הטחינה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת סמיכות רצויה. מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.

2. לטחינה ירוקה: יוצקים בקערה את הטחינה. מוסיפים מים, לימון, מלח ומערבבים. טוחנים את הירוקים בבלנדר מוט עד לקבלת מחית אחידה סוחטים את הנוזלים לתוך קערת הטחינה ומערבבים. מוסיפים את העלים הטחונים לאט וטועמים, כל אחד לפי טעמו. מערבבים עד קבלת סמיכות רצויה. מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.

אירוח  נעים, טעים ושמח!!!


ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מתיו ברונפמן חוגג את יום נישואיו

  איל ההון מתיו ברונפמן המחזיק בין היתר ברשת "איקיאה" חגג את יום נישואיו באירוע רב משתתפים בביתם של לירון הרשקוביץ בעלי חברת ריפבל...