יום שבת, 25 באוקטובר 2025

מדע, אנרגיה ורוגע נפגשים כולם ב"קסטרו וולנס"

לפעמים כל מה שצריך זה לעצור לרגע ממרוץ היום והחיים לנשום, להירגע, ולהיזכר בנפש ובגוף שלנו. לאחר יום לחוץ ועמוס לעייפה, תעצמי עיניים לרגע, ודמייני שנכנסת למרכז טיפולים  להשתחרר מההמולה, לנקות את הראש מרעשי הרקע ולתת לגוף אט אט להשתחרר, להרגע ולהרגיש שאת חייבת את הפינוק והרוגע הזה לעצמך.


השבוע הושקה בחגיגיות ובהתרגשות גדולה פתיחת קסטרו וולנס שהוא מרכז הוליסטי וטיפולי פנים חדש שנפתח ברחוב ויצמן 32 בתל אביב (קרוב לכיכר המדינה) בקומה השנייה במגדל בית לסין, בנוכחות ידוענים וסלבים מהתחום, עיתונאים, מובילי דעת קהל וצלמים.

 מדע, אנרגיה ורוגע נפגשים כולם ב"קסטרו וולנס" צילום יח"צ
המרכז מציע טיפולים בשילוב של רפואת תדרים, סאונת אינפרא אדומה וקליניקה טבעית. 
המקום הוקם מתוך מטרה לספק לגוף ולנפש מקום להתחדשות, איזון וריפוי, ומשלב טיפולים אנרגטיים עם טכנולוגיות מתקדמות כמו קפסולת אינפרא אדום לניקוי רעלים והמרצת מחזור הדם.

מהרגע הראשון שבו נכנסים אל הקליניקה מגלים אווירה שונה חלל מוקפד, מעוצב ועם תשומת לב לפרטים הקטנים ביותר, מקום שבו כל אחד מרגיש עטוף ומוגן, ומבין כי נכנס למרחב שמביט עליו בגישה אחרת לגמרי. מה שהתחיל כרעיון שנולד מתוך רצון עז לסייע לאנשים להתמודד עם עומס, סטרס ועייפות, הפך למרחב מרשים של ריפוי והתחדשות, כזה שמציע חוויית טיפול עוטפת ויוצאת דופן.

טיפול באינפרא אדום מבוסס על חום עדין החודר לעומק הרקמות.
צילום: נדיה היבא
בקסטרו וולנס משלבים טיפולי רפואת תדרים מאזנים עם שיטות מתקדמות נוספות, בראשן קפסולת אינפרא אדום המבוססת על חום עדין החודר לעומק הרקמות. החום המיוחד הזה מסייע בתהליך ניקוי רעלים עמוק, ממריץ את מחזור הדם ומעניק תחושה חזקה של שחרור ורוגע מבפנים החוצה. מדובר לא רק בהשפעה פיזית אלא גם ברובד רגשי עמוק חוויה של ניקוי פנימי שמאפשרת להניח בצד את מה שמכביד ולהתמלא באנרגיה חדשה.

החוויה שמציע קסטרו וולנס חורגת מעבר למה שמכירים בטיפולים הרפואיים הרגילים. זהו מרחב שלם שבו הגוף מקבל את ההזדמנות להשתחרר, הנפש מוצאת סוף סוף שקט אמיתי והאדם כולו זוכה לחוויה של חזרה לעצמו. 
למקום עומדת גישה אחת  שהיא איזון בין הגוף, העור והנפש.

מטופלים מספרים על שינה טובה יותר, על עור שנראה בריא וזוהר, על תחושת אנרגיה מחודשת שלא חוו זמן רב, וגם על הקלה בכאבים כרוניים שמלווים אותם שנים. יש מי שמגיעים לשיקום אחרי ניתוח או לידה, אחרים מוצאים כאן מענה לבעיות עיכול או להתמודדות עם עומסים רגשיים מתמשכים, ורבים בוחרים פשוט להעניק לעצמם מתנה - פסק זמן נקי ואיכותי בתוך מרחב שמאפשר באמת לעצור.

מיכשור טכנולוגי מתקדם במרכז - דיוון פרו לטיפול ממוקד ומקצועי במרקם העור.
צילום: נדיה היבא

מעבר לחוויית הוולנס יוצאת הדופן, מרכז קסטרו מציע גם מגוון טיפולים רפואיים ואסתטיים מתקדמים. בין הבולטים שבהם ניתן למצוא את מכשיר ג‘נאו איקס, שהמרכז הוא הראשון בארץ להחזיק בו, את טיפול PRX החדשני המאפשר חידוש ורענון של העור ללא קילוף, ואת דיוון פרו לטיפול ממוקד ומקצועי במרקם העור.

בנוסף, קיימים טיפולי מזוטיקס המיועדים לפנים, צוואר, דקולטה ואף לעפעפיים, לצד שירותי איפור קבוע ברמה הגבוהה ביותר. למי שמבקשים חוויה מפנקת ואינטנסיבית יותר, המקום מציע גם טיפולי ספא ייחודיים מבית Galland Maria , חיבור מושלם בין טיפול קוסמטי עמוק לבין פינוק, רוגע ואווירה ייחודית.

פלטפורמת GENEO X החדשנית שיטת טיפול שמבוססת על שילוב מספר
טכנולוגיות מתקדמות הפועלות יחד: צילום: יח"צ

הייחוד של קסטרו וולנס טמון גם באווירה שנבנית סביב הטיפול עצמו. לא מדובר רק בפרוצדורה פיזית, אלא במעטפת שלמה ,מוזיקה רגועה שמלווה את המסע, תאורה חמימה שמשרה שלווה, ריחות עדינים שיוצרים תחושת נינוחות וליווי אישי שמעניק ביטחון אמיתי. כל פרט קטן במקום הזה נועד לייצר חוויה שהיא יותר מסך מרכיביה , חוויה של בריאות, של איזון ושל שלווה.

המקם מהווה הזדמנות אידיאלית לעצור לרגע, להתבונן פנימה ולהעניק לגוף ולנפש את מה שהם באמת צריכים. קסטרו וולנס מזמין כל אחד ואחת לנקות את מה שמיותר, להיפטר מהרעלים הפיזיים והרגשיים, להתמלא באנרגיה חדשה ולצאת לדרך מחודשת עם תחושת חיוניות ואיזון. בתוך מציאות יומיומית רוויית לחצים ודאגות, המקום הזה מציע רגע של חסד רגע שבו אפשר להשיב לעצמך את מה שאבד בדרך ולגלות מחדש את תחושת השקט הפנימי.

 מדע, אנרגיה ורוגע נפגשים כולם ב"קסטרו וולנס". צילום: נדיה היבא
במרכז ניתנים גם טיפולים לאקנה וצלקות, טיפולים למיצוק העור, החדרת חומרים מעולים והחזרת הגמישות לעור ,יצירת ברק והעלמת קמטים וקמטוטים באמצעות מכשירים טכנולוגיים מתקדמים וחדשים, טיפולי פנים מרגיעים ומפנקים ושימוש בחומרי טיפול וטיפוח עור הפנים של MARIA GALLAND על ידי קוסמטיקאיות מקצועיות ומטפלות מוסמכות בעלות ניסיון בתחום.

אם את או אתה מרגישים צורך בפסק זמן מהשגרה, קסטרו וולנס הוא המקום שעושה את זה הכי מדוייק ובסטייל - פה במרכז תגלו שלמקום חוויה טיפול מתקדמת שמשלבת מקצועיות רפואית עם אסתטיקה מדויקת.

 מדע, אנרגיה ורוגע נפגשים כולם ב"קסטרו וולנס". צילום: יח"צ

צילום: נדיה היבא
לתאום ופרטים נוספים: קסטרו וולנס - כתובת: ויצמן ,32 תל אביב
טלפון: 054-3536567

קרדיט לצילומים: יח"צ קסטרו וולנס - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא

יום שלישי, 21 באוקטובר 2025

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי-7 כללים מדעיים להכנת הפסטה הביתית המושלמת

פסטה בשבילי זו לא רק אוכל זו תחושת בית, חמימות, ונחמה בצלחת.
יש משהו בריח של פסטה טרייה שמתבשלת, או בצליל של רוטב שמבעבע בעדינות על הכיריים, שמחזיר לרגעים פשוטים: ארוחות ערב משפחתיות, דייט ביתי בסוף יום עמוס, או אפילו רגע קטן של פינוק עצמי.

פסטה גם מזכירה שאוכל לא צריך להיות מסובך כדי לרגש. לפעמים שלושה מרכיבים פשוטים יכולים להפוך למנה שמלטפת את הנפש.

ב־25 באוקטובר מציינים ברחבי העולם את יום הפסטה הבינלאומי, אחד המאכלים האהובים ביותר בתולדות האנושות. למרות שמדובר במנה פשוטה לכאורה, גם טבחים מנוסים נופלים בטעויות בסיסיות שפוגעות בטעם, במרקם ובחוויה. כדי להבין איך להפוך פסטה ביתית למנה מושלמת, מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג סולתם, מרכזת את העקרונות המדעיים והמעשיים שעליהם נשבעים השפים.

"פסטה פפרדלה סגולים וירוקים של השפית מאיה דרין
באדיבות סולתם, צלם גל בן זאב.

סיר פסטה רב תכליתי של סולתם 299 במקום 599 שח.
להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il, צילום גל בן זאב

1. סיר קטן מדי הוא מתכון בטוח לפסטה דביקה

אחת השגיאות הנפוצות ביותר היא שימוש בכמות מים מועטה או בסיר קטן. הפסטה זקוקה למרחב תנועה במים רותחים כדי להתבשל באופן אחיד. כשאין לה מקום, היא מפרישה עמילן בכמות גדולה מדי ונדבקת לעצמה. הכלל הפשוט: לליטר מים על כל 100 גרם פסטה, ורק כשהמים רותחים לחלוטין להוסיף את הפסטה.

2. המלחת המים בזמן הנכון ובכמות הנכונה
המלח אינו רק טעם, אלא גם רכיב שמדגיש את מתיקות החיטה ומאזן את חומציות הרוטב. המים צריכים להיות “מלוחים כמו הים”- כלומר, כף שטוחה של מלח גס לכל ארבעה ליטרים של מים. חשוב להוסיף את המלח רק לאחר הרתיחה, כדי לא להאט את התהליך ולשמור על רתיחה אחידה.

3. שמן במים? מיתוס ותיק שעדיף לשכוח
הוספת שמן למי הבישול לא תמנע מהפסטה להידבק, משום שהשמן צף על פני המים ואינו נצמד לאטריות. יתרה מכך, שכבת שמן דקה עלולה למנוע מהרוטב להיספג בפסטה. הדרך הנכונה למנוע הידבקות היא פשוט לערבב היטב בדקות הראשונות של הבישול, שם מתרחשת רוב הפרשת העמילן.

4. לא שוטפים פסטה חמה
שטיפת הפסטה במים קרים אחרי הבישול מסירה את שכבת העמילן שמאפשרת לרוטב להיצמד אליה. התוצאה: רוטב שמחליק מעל הפסטה במקום להתערבב בה. יוצאי הדופן היחידים הם מנות קרות כמו סלט פסטה, שבהן דווקא רוצים לעצור את הבישול.

מכונת פסטה ידנית אדומה מבית רשת סולתם, 240 שח במקום 479 שח,
להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il, גל בן זאב.
5. מבשלים עד “אל דנטה”- לא פחות ולא יותר
“אל דנטה” פירושו “לנגיסה”, ומדובר בדיוק שבין פסטה קשה מדי לרכה מדי. הסוד הוא לבדוק את המרקם כדקה לפני הזמן הרשום על האריזה. זכרו שפסטה ממשיכה להתבשל עוד רגעים אחדים גם אחרי שמוציאים אותה מהמים. אם היא מיועדת לרוטב חם, עדיף לעצור מעט לפני ולהעביר ישירות למחבת עם הרוטב להשלמת הבישול.

6. מי הבישול- הזהב הנוזלי של המטבח האיטלקי
מי הפסטה הם נכס קולינרי של ממש. העמילנים שבהם מסייעים לקשור בין השומן שברוטב לבין הנוזלים, ויוצרים מרקם קטיפתי ומבריק. מומלץ לשמור כחצי כוס ממי הבישול ולהוסיף בהדרגה למחבת בזמן הערבוב, עד שהרוטב מקבל סמיכות מושלמת.

7. לא שוברים את הספגטי!
למרות הפיתוי, אל תשברו את הספגטי לשניים כדי שייכנס לסיר. החוטים הארוכים נועדו בדיוק כך, כדי לאפשר סיבוב על המזלג וחוויית אכילה נכונה. פשוט המתינו כמה שניות עד שקצות האטריות יתרככו והכניסו אותן בעדינות פנימה.

סיר פסטה רב תכליתי של סולתם 299 במקום 599 שח.
להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il, יחצ
לסיכום, הסוד לפסטה מושלמת אינו טמון ברכיבים יקרים או בטכניקות מסובכות, אלא בהבנה מדויקת של תהליך פשוט: הרבה מים, מלח בזמן, ללא שמן, ללא שטיפה, ושליטה במרקם. זו אמנות קטנה של דיוק, שמוכיחה שוב מדוע מנה בת שלושה מרכיבים בלבד הפכה לאחת המנות האהובות בעולם. נסו ליישם את כללים האלה ותגלו שאפשר להכין פסטה מושלמת גם בבית, כל עוד נותנים למים, לחיטה ולזמן לעבוד בהרמוניה.

המאמר נכתב על ידי מיכל מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

קרדיט לצילומים:  גל בן-זאב, יח"צ - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

יום ראשון, 12 באוקטובר 2025

מסעדת פטרה - טעמים מהקווקז מול חוף הים של אשדוד

לפעמים לא צריך לנסוע רחוק כדי להרגיש בחו"ל – פשוט צריך להגיע לחוף הים, להתיישב מול הגלים, ולתת לביסים ולטעמים לקחת אותך למקום אחר לגמרי. ככה הרגשתי כשישבתי במסעדת "פטרה". מסעדה בסגנון גרוזיני-ים תיכוני שמרגישים בה כמו במסע בזמן בטעמים ובאווירה הייחודית במקום.

המסעדה ממוקמת ממש על קו המים בחוף הקשתות שבאשדוד, במבנה קשתות יוצא דופן שנראה כבר למרחוק, עם נוף לים הפתוח, בריזה נעימה, רחש גלים, מוזיקה גרוזינית שמתנגנת ברקע בלי להפריע, וצלחות עמוסות שמגיעות לשולחן אחת אחרי השנייה,  כולן צבעוניות, נדיבות, ומלאות  בריחות ובטעמים. ניתן לשבת לאכול במקום פתוח על החוף או במתחם סגור וממזוג. במקום יש גם חדר לארועים פרטיים.

תפריט חדש במסעדת פטרה באשדוד צילום ליאור אשכנזי 

סלט אנדיב רוקפור רימון וויניגרט בין המנות החדשות במסעדת פטרה אשדוד
צילום ליאור אשכנזי 
החינקלי- כיסונים רכים ולחים מבושלים עם תיבול עדין בדיוק כמו שצריך ולצד זה, וצלחות שמגיעות לשולחן אחת אחרי השנייה של מנות דגים, פירות ים, סלטים ותוספות שונות, יין וקוקטיילים נפלאים, וכל זה באווירה ביתית, רגועה, לא מתאמצת ותוסיפו לזה מקום נקי, שירות אדיב ונעים במיוחד, והכי כיף להרגיש שיש זמן לשבת, לטעום, לנשום עמוק מול הים.

המסעדה מתרעננת בימים אלה עם תפריט חדש, צבעוני ומפתיע המביא עמו בשורה מרעננת לסועדים. מדובר בתפריט עשיר ומקורי, פרי יצירתם של בעל המסעדה סימו בן חובל והשף הראשי והיועץ הקולינרי בל מילר, ששקדו על התאמתו המושלמת לאווירת סוף הקיץ והחיך הישראלי.

מסעדת פטרה. מנות חדשות מהתפריט החדש. נדיה היבא

מנות חדשות מהתפריט החדש. צילום: נדיה החבא
הופתעתי לראות שתפריט המסעדה הוא בעצם ספר עם פירוט של עשרות מנות מצולמות הכוללות מחירים (פתרון נהדר לדוברים שפה זרה ושלא יודעים עברית) בקטגוריות שונות: מבחר של סוגי עסקיות, בוקר טוב פטרה, עשרות מנות בפותחים שולחן, מבחר מרקים שונים, סלטים, מבחר גדול של מאכלים גאורגים, בשרים, המבורגרים, מנות מהמטבח האיטלקי, מבחר מנות דגים, פירות ים וכמובן גם קינוחים, יינות ומבחר קוקטלים.

המסעדה הוותיקה והידועה משלבת בין המטבח הגיאורגי האותנטי המסורתי כמו, אימרולי עלים, לובואני, 
חורציאני, חאצ'אפורי ועוד לבין מנות בשרים, פירות ים, מאפים מיוחדים ומנות בוקר מוקפדות וכעת מגיע שדרוג עונתי מרגש עם מנות חדשות שממש לא כדאי לפספס:

פריטטה אגוזים ניגזוויאני – פשטידת ירק, שום ואגוזים בתנור אבן
צילום ליאור אשכנזי 

טרטר פילה בקר אנשובי צלפים וביצת שליו על בריוש     צילום ליאור אשכנזי 
בין המנות החדשות המצויינות  והמומלצות בתפריט:
ברי בתנור – גבינה אישית אפויה עם ריבת שרי, אגוזי מלך וטימין (69 ₪)
שיפוד פילה בקר – כ-200 גרם פילה עם ציר בקר וטוסקנה (129 ₪)
טרטר פילה בקר – עם אנשובי, צלפים וביצת שליו על בריוש (109 ₪)
מרק כיסוני ים – סרטן חצוי, מולים וכיסונים ממולאים בפירות ים (88 ₪)
פילה בקר עם קרם חמאת בוטנים – 220 גרם פילה סגור בתנור (168 ₪)
בריוש אסאדו – נתח קשתית מפורק על לחם בריוש עם איולי שיפקה חריף (116 ₪)
פאי רועים – שכבות בשר קצוץ, פירה וגבינה מוקרמת (102 ₪)
כיסוני ים ברוטב שום ויין – 7 יחידות (82 ₪)
סלט אנדיב – עם רוקפור, גרעיני רימון וויניגרט הדרים (78 ₪)
פסטה עלומה – עם פטריות יער, ביצה עלומה וטוסקנה (82 ₪)
פסטה קארי וקרם קוקוס שעליו מונח פילה לברק משופד (118 ₪)

בגזרת ארוחת הבוקר יש מנות חדשות, המוגשת בימים א'-ה' בין השעות 09:00-17:00 
בשישי עד  שעה 12:30, ובשבת עד שעה 11:30.
בוקר בשרי – מקושקשת על בריוש, רוטב הולנדז, נקניקיית אנגוס וחרדל (89 ₪) 
ופריטטה אגוזים ניגזוויאני – פשטידת ירק, שום ואגוזים בתנור אבן (74 ₪)

בריוש אסאדו – נתח קשתית מפורק על לחם בריוש עם איולי שיפקה חריף.
צילום: נדיה היבא

מנה חדשה מהתפריט החדש. צילום נדיה היבא
כל המנות במסעדה מיוצרות במקום על ידי צוות מיומן המתמחה במטבח הגיאורגי, בהובלת השף הראשי והיועץ הקולינרי בל מילר. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה והמרקמים, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים. הטריות מורגשת בכל מנה ומנה. הריחות והטעמים פשוט מדויקים.

המסעדה עברה בשנה האחרונה שיפוץ מקיף, כולל הכפלת שטחה והקמת מטבח פרונטלי מרווח המאפשר שירות איכותי ליותר מ-350 סועדים בו זמנית.


אם אתם באזור ורעבים מסעדת "פטרה" לגמרי שווה עצירה, ואם לא, ממליצה לתכנן את הטיול הבא שלכם לפי המיקום של המסעדה. 

קינוחים מתוקים מהמטבח הגאורגי במסעדת פטרה. צילום: נדיה היבא

מסעדת פטרה על הים. צילום נדיה היבא
המסעדה לא כשרה.
לאתר המסעדה- לחצו כאן

כתובת: רחוב מפקורה 1, אשדוד

(בצמוד למסעדה יש חניון גדול)
שעות פתיחה: ימים א-ש, בין השעות 09:00 בבוקר עד 01:00 בלילה
טלפון להזמנת מקום, אירועים ומשלוחים: 08-8651610

קרדיט לצילומים: ליאור אשכנזי - התמונות מאושרות לפרסום ללא תמורה, נדיה היבא 

יום ראשון, 5 באוקטובר 2025

מה כדאי לדעת על האתרוג בארבעת המינים לפני חג סוכות?

חג סוכות ממש כאן מעבר לפינה, ורגע לפני שתקנו אתרוג כדי לשלבו יחד עם ארבעת המינים לסוכה ולבית הכנסת, כדאי לכם לדעת מספר דברים על האתרוג  בארבעת המינים.

בסוכות מתקיימת מצוות ארבעת המינים שאחד מהם הוא האתרוג. מצווה זו מסמלת שארבעת המינים רומזים לסוגים שונים בעם ישראל וכאשר מחברים אותם יחד זה מסמל את אחדות העם. האתרוג הוא פרי ולכן היחיד מבין הארבעה שיש לו גם טעם וגם ריח וניתן לאכול אותו.

🍋האתרוג הגיע במקור מדרום-מזרח אסיה, אך כיום מגדלים אותו ברחבי העולם, כולל בישראל. פרי זה הוא אחד מחמישה פירות הדר טבעיים, שלא עברו הכלאה טבעית או מלאכותית. האתרוג בעל קליפה עבה ומחוספסת בצבע צהוב, בעלת ניחוח עז ובפנים פלחים קטנים. בקצה האתרוג נמצא הפיטם. בקרב חוקרים חלוקות הדעות מתי הגיע האתרוג לאזורנו אך ממצאים ארכיאולוגיים וציורים על מטבעות יהודיים עתיקים מעידים כבר בתקופת בית שני מעידים שהוא היה נפוץ בארץ ישראל. בתקופות מאוחרות יותר שימש האתרוג כסחורה יקרת ערך שהובלה מישראל ומארצות אגן הים התיכון לקהילות יהודיות באירופה, במיוחד לקראת חג הסוכות.

אתרוג באדיבות חלי ממן 
🍋כמו שאר פירות ההדר, האתרוג מכיל ויטמין C בכמות גבוהה, דבר שעוזר לחיזוק המערכת החיסונית ולהגנה מפני רדיקלים חופשיים. בנוסף, האתרוג עשיר באשלגן ומגנזיום, שני מינרלים החשובים לשמירה על בריאות הלב ולחץ הדם.

🍋האתרוג ידוע ברפואה העממית בסגולות רפואיות רבות, ביניהן הקלה בכאבי בטן וגזים, מניעת צרבת, שיפור תפקוד הכליות וסיוע בטיפול והחלמה של פצעים. יש אף המייחסים לו סגולות בתחום הפריון והלידה. מחקרים בניסויים במעבדה מצאו כי לעלי תמציות מעלי האתרוג הראו יכולת להפחית רמות סוכר בדם, ככל הנראה בזכות נוכחות פלבונואידים ונוגדי חמצון. ממצא זה משתלב עם המסורת העתיקה שראתה באתרוג צמח בעל סגולות רפואיות.

🍋למרות שהאתרוג לא נועד למאכל, שמן האתרוג משמש כחומר גלם בתעשיית הבשמים והקוסמטיקה, בזכות הניחוח העז והמרענן של קליפתו. יש הנוהגים להכין מהאתרוג ריבה או קליפות מסוכרות אחרי סוכות.

🍋האתרוגים המשווקים לרוב למצוות ארבעת המינים מרוססים בחומרי הדברה כדי לשמור על המראה החיצוני שלהם לחג. לכן, מומלץ להימנע מאכילתם לאחר החג. במידה ומעוניינים בכך כדאי לרכוש אתרוג שגודל בשיטות אורגניות. אחד השימושים הקולינריים העיקריים הנעשים באתרוג זו ריבת אתרוגים בה ניתן להשתמש למאפים מתוקים שונים. מבחינת הערכים התזונתיים שיש באתרוג, ניתן להנות מהם על ידי אכילת פירות ההדר האחרים הבטוחים לאכילה.

המידע באדיבות אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא.

קרדיט לצילום:  חלי ממן - מאושר לשימוש ללא תמורה

יום ראשון, 28 בספטמבר 2025

דיירי פאלאס ת"א חגגו יום הולדת 20 שנה לבית

 דיירי בית הדיור המוגן פאלאס ת"א מקבוצת עזריאלי חגגו יום הולדת 20 שנה לבית בקוקטייל בחצר הבית ונהנו מהופעה של להקת The 20's.

באירוע השתתפו הגב' דנה עזריאלי יו"ר קבוצת עזריאלי, איריס כהן מנכ"לית רשת פאלאס ומיכל חודרלנד מנכ"לית פאלאס ת"א וגם  כ-400 דיירי הבית.

באמצע מימן לשמאל  מיכל חודרלנד, ואיריס כהן עם נגני  להקת The 20's. 
קרדיט לצילום: דיור מוגן פאלאס תל אביב
מיכל חודרלנד מנכ"לית פאלאס ת"א ציינה : "ההנהלה והדיירים מקווים לזמנים שקטים יותר, ושכלל החטופים יחזרו למשפחותיהם והחיילים ישובו בשלום לביתם ושכולם ירגישו ביחד אחדות תקווה ושלווה".

קרדיט לצילום:  דיור מוגן פאלאס תל אביב - התמונה מאושרת לשימוש ללא תמורה

פסטיבל 'רמלה עיר עולם' 2025 יוצא לדרך!

אם אתם מחפשים חוויה מרגשת, צבעונית ורב-תרבותית בסוכות הקרוב. אל תפספסו את פסטיבל "רמלה עיר עולם" 2025!

תפתחו יומנים ותרשמו לכם:  בין התאריכים-8–9 באוקטובר בעיר רמלה , פארק עופר מתעורר לחיים עם שלל מופעים, סיורים, טעמים ומוזיקה מכל העולם והכול במקום אחד.

הופעות של אמנים מובילים, פעילויות לילדים, סיורים קולינריים בשוק המקומי, מוזיקה שמחברת בין תרבויות, מופעים בבריכת הקשתות הקסומה וכל זה באווירה משפחתית, חמה ונגישה.

הסנדוויץ הטוניסאי של אלי בשוק של רמלה צילום באדיבות עירית רמלה
זו לא רק חגיגה אלא הצצה לעיר שמכילה עולם שלם: היסטוריה, אנשים, ריחות, סיפורים, והמון נשמה.

הכניסה לרוב הפעילויות – חופשית או במחיר סמלי של עד 30 ₪ בלבד. .
הפסטיבל מתאים לכל הגילאים – משפחות, זוגות, סקרנים ועוד.

ששון   שאולוב זמר ויוצר ישראלי צילום מנדי טויטו
מופעים מרכזיים ובמות מוסיקליות:
השנה יתארחו בפסטיבל אמנים מהשורה הראשונה: ששון שאולוב, סקאזי, אבי אבורומי, קווין רובין, אופק אדנק ועוד. לילדים ולמשפחות מחכים מופעים של יובל המבולבל, דוד חיים, ניר בנילוש, להקת Like Queen, מיה סולימן וכוכבי רשת נוספים. תזמורת "פירקת אל נור", המשלבת מוסיקאים יהודים וערבים, תופיע בסוכת ראש העיר ותעניק חוויה מוסיקלית יוצאת דופן.

המגדל הלבן ברמלה צילום רון פלד
חוויה תרבותית לכל המשפחה:
במסגרת הפסטיבל יתקיים מצעד רב-תרבותי ססגוני בהשתתפות להקות מחול ותזמורות מהעיר ומרחבי הארץ, לצד מופעי רחוב, הצגות ופסלים חיים במרכז העיר וברחבת המגדל הלבן. בבריכת הקשתות יתקיים מופע מוזיקה אינטימי, וב"היכל התרבות", תעלה ההצגה המוזיקלית "ואהבת" של תיאטרון רמלה, המשלבת פיוטים וסיפורים מתוך המסורת היהודית.

בנוסף, יעלו הצגות ומופעים של קהילות המרכיבות את הפסיפס התרבותי של רמלה, בהם מופעים בשפה הרוסית, יצירה מוזיקלית מצפון אפריקה, תכנים מהתרבות הערבית ועוד- כולם מבטאים את הרבגוניות והעושר התרבותי של העיר.

אופק אדנק אמן מוסיקלי סטייל חו"ל קרדיט מור צידון
כוכבת הילדים הילה הכל יכולה צילום לימור כהן
אטרקציות ופעילויות לילדים ולנוער:
בני הנוער והילדים ייהנו ממתחמי פעילות מגוונים ובהם לונה פארק ענק, מתחמי מתנפחים, מתקני אקסטרים, מתחם aqua ייחודי עם אטרקציות מים וספורט, ג’ימבורי לקטנטנים ועמדות יריד. לאורך כל ימי הפסטיבל יתקיימו הופעות חיות של מיטב כוכבי הילדים, וכן תהלוכות ומופעי חוצות.

בריכת הקשתות באדיבות עירית רמלה
מוזיאון רמלה צילום באדיבות עירית רמלה
תיירות וקולינריה:
מבקרי הפסטיבל מוזמנים לשלב ביקורים באתרים ההיסטוריים של רמלה: המגדל הלבן, בריכת הקשתות, מוזיאון רמלה המחודש, מוזיאון המשאיות, המנזר והכנסייה הפרנציסקנית, מרכז היהדות הקראית העולמית ועוד. סיורים מודרכים באוטובוס יצאו מדי שעה מרחבת המגדל הלבן ויאפשרו חשיפה לעושרה ההיסטורי והתרבותי של העיר. לצד זאת, יציע השוק האותנטי ומסעדות העיר חוויית קולינריה מגוונת – מפריקסה ובורקס טורקי ועד מלבי, מנות מהמטבח ההודי, העיראקי והערבי.

ראש העיר, מיכאל וידל: "אנו שמחים ונרגשים לחגוג תשע שנים לפסטיבל 'רמלה עיר עולם'. גם השנה מרבית האירועים חינם או עד 30 ₪ בלבד. אני מזמין את כל תושבי ישראל להגיע לרמלה, ליהנות ממופעים מוסיקליים, מפעילויות מותאמות למשפחות, מסדנאות ותערוכות, ולגלות את העיר הייחודית שלנו – עיר של היסטוריה, תרבות ורב-גוניות שאין כמותה בישראל."

אבי אבורומי זמר-יוצר ושחקן ישראלי -קרדיט ניר אמיתי


מיה סלימאן זמרת-יוצרת ומלחינה ישראלית - קרדיט שי פרנקו
מה חדש ברמלה?

נפתח מוזיאון תולדות רמלה מחדש
המוזיאון, הממוקם בבניין היסטורי שנבנה בשנת 1922, שימש בתקופת המנדט הבריטי כבניין עיריית רמלה ועבר לאחרונה תהליך שדרוג מקיף בהשקעה של 5 מיליון ₪.

לאחר שיפוץ מסיבי נפתח מוזיאון רמלה מחדש. המוזיאון מספר את סיפורה של העיר רמלה מאז הקמתה כבירת הארץ ועד לימינו אנו. בשילוב טכנולוגיות תצוגה עדכניות שופך המוזיאון המחודש זרקור על עברה המפואר של העיר

אוסף מטבעות הזהב מהגדולים בישראל מוצג במוזיאון. אטרקציה מרהיבה לכל המשפחה. מהגדולים והמרשימים שנמצאו בארץ, הכולל 376 מטבעות זהב ושישה מטילי זהב שהתגלו ברמלה בשנת 1964. המטבעות, שהוטבעו בערים שונות ברחבי העולם מספקים הצצה מרתקת לעברה של רמלה אשר שימשה הן כבירת הארץ והן כמרכז מסחרי חשוב בימי הביניים..

במוזיאון תצוגות מגוונות המספרות את סיפורה של רמלה מאז היווסדה במאה השמינית ועד ימינו. ארבעה אולמות תצוגה מאירים את חיי היומיום, המסחר, האומנות והמרקם התרבותי המיוחד של העיר. בין המוצגים: פריטים נדירים מחפירות ארכיאולוגיות, בהם כלי אחסון, בישול והגשה, לצד פריטים המעידים על התעשיות והמלאכות ששגשגו בעיר לאורך השנים, וכמובן אוסף מטבעות הזהב הגדול והנדיר.
במוזיאון רמלה  החדש. צילום: נדיה היבא

במוזיאון רמלה החדש. צילום: נדיה היבא
בריכת הקשתות
בריכת הקשתות ברמלה, אחת הבריכות המיוחדות בארץ, ואחת משמונה שנמצאו עד היום ברחבי העיר, עברה לאחרונה מתיחת פנים בהשקעה של 5.5 מיליון ₪. בכניסה לבריכה נפתח מרכז מבקרים חדש, הכולל בית קפה, שבו יתקיימו במהלך חוה"מ סוכות מופעים לכל המשפחה ובעתיד יוקרנו סרטים וגם הצגות לכל המשפחה. כיום ניתן לשוט בבריכה בסירה קטנה. מתאים למבוגרים וילדים.

הבריכה נבנתה כמאגר מים תת-קרקעי שסיפק מים לעיר רמלה בשנת 789 לספירה, בתקופה העבאסית. המים אל הבריכה הגיעו בעבר ממעיינות בסביבות תל גזר.

בריכת הקשתות ידועה בהיסטורית הקולנוע הישראלית כאשר שימשה בעבר כאחד מאתרי הצילום של הסרט "חסמבה ונערי ההפקר". בסרט נראתה חבורת הסוד בורחת על גבי סירות אל תוך חלל גדול וקסום, הוא בריכת הקשתות.

בריכת הקשתות ברמלה. צילום: נדיה היבא

בריכת הקשתות ברמלה. צילום: נדיה היבא
בחג סוכות הקרוב, אני כבר יודעת איפה אני הולכת להיות  עם המשפחה– בפסטיבל "רמלה עיר עולם".  שני ימים של מוזיקה, ריחות מהשוק, תרבויות שמתערבבות, והיסטוריה שחיה בכל סמטה. מפגש עם אנשים, עם טעמים, עם סיפורים, עם מקום שמחבק את כולם - דתיים, חילונים, יהודים, ערבים, צעירים ומבוגרים כאחד.

אם אתם מחפשים חוויה קצת אחרת , לא תיירות של חוץ, אלא חוויה של הלב,  אני ממליצה בחום להגיע לפסטיבל "רמלה עיר עולם". 
נתראה בפסטיבל!!

פרטים נוספים ורכישת כרטיסיםwww.ramle.org.il | טלפון: 08-9216873

קרדיט לצילומים: עירית רמלה, מנדי טויטו, רון פלד, מור צידון, לימור כהן, ניר אמיתי, שי פרנקו - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה. נדיה היבא,

יום חמישי, 28 באוגוסט 2025

מה לשים בקופסת האוכל? ההמלצות שיעזרו לילדים להתחיל את שנת הלימודים באנרגיה ובחיוך

 רגע לפני שנפתחת שנת הלימודים החדשה, וה־1 בספטמבר כבר כאן, ההורים חוזרים להתלבטות סביב הכנת קופסאות האוכל לבית הספר. ארוחת עשר, שנראית לעיתים כפריט שגרתי ביומיום, מהווה למעשה מרכיב מרכזי בהתפתחות הילדים ובבריאותם לאורך זמן ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה ברשת חלי ממן, המתמחה באורח חיים בריא מסבירה כיצד ניתן להפוך את קופסת האוכל לכלי משמעותי לחיזוק הבריאות, הריכוז והקשר בין ההורה לילד.

"כשאנחנו מדברים על ארוחת עשר, חשוב לזכור שלא מדובר רק במענה לרעב של הילדים, אלא בהקניית הרגלי אכילה נכונים ובריאים שילוו אותם גם בבגרות ולכן הבחירות התזונתיות שלנו ומומלץ להתייעץ גם עם הילדים על כך בונה תשתית נהדרת לבריאות איתנה ובהמשך תמנע גם לא מעט בעיות בריאותיות. המטרה שלנו היא לא רק שהילד יאכל, אלא שיפתח יחס חיובי ובריא לאוכל וידע לקבל בחירות נכונות שטובות לו. " מסבירה בן שלום.

קופסאות אוכל באדיבות חלי ממן
אחת ההמלצות שלי היא ליצור סביב הארוחה תחושה של חוויה. כאשר ההורה מתייחס להכנת הקופסה כאל רגע של אכפתיות והשקעה, הילד מרגיש זאת, וגם הרצון שלו לטעום ולנסות דברים חדשים גדל. זה יכול להיות דרך צבעוניות, שילוב מנות קטנות ממגוון קבוצות מזון או אפילו דרך הפתעה קטנה - למשל מדבקה, פתגם קצר או פתק עידוד. החיבור הרגשי מאוד חשוב , לא פחות מהערך התזונתי.

מעבר לכך, אני ממליצה להעניק דגש מיוחד לחלבונים איכותיים בבחירות שלנו - כולנו זקוקים לחלבון איכותי ובייחוד ילדים בתקופת ההתפתחות, זה גם יעזור להם להתרכז ולשמור על ערנות לאורך שעות הלימודים. 

ד"ר איה בן שלום מנחה בחלי ממן . צילום עצמי מאושר לשימוש

חלבונים כמו: ביצים, מקלות מוצרלה, קוביות בולגרית/צפתית, גבינה צהובה, קוטג’, יוגורט ביו טבעי, חומוס, טונה, טופו - כולם אופציות מצוינות שאפשר לשלב בקלות. לצידם כדאי לשים ירקות טריים בצבעים שונים, המעניקים ויטמינים חיוניים וגם הופכים את הקופסה למושכת יותר לעין כמו: מקלות מלפפון, עגבניות שרי, פלפלונים, תירס גמדי, מקלות גזר, פרחי ברוקולי/כרובית, מקלות סלרי, אנטיפסטי. 

פחמימות איכותיות חשובות גם כן הן אלו שמעניקות את האנרגיה במהלך היום - פיתה כוסמין, לחם מלא, טורטיה מחיטה מלאה, תירס, בטטה, פיצה ביתית, קרקרים משיפון וכדומה. 

נקודה נוספת היא האיזון עם מתוקים. רוב הילדים רוצים משהו מתוק בארוחה, וזה טבעי. במקום לאסור, עדיף להציע מתוק חכם כמו: פירות, כדורי תמרים ביתים, עוגיית גרנולה ביתית, מאפין ביתי - כך הילד מקבל את הפינוק שלו, אך בלי מזון מעובד עם עודף סוכר מיותר.

לבסוף, ההורים צריכים לזכור שגם אם הקופסה חזרה חצי מלאה - זה לא כישלון. זה תהליך למידה משותף. שיחה קצרה עם הילד בערב על מה אהב או מה פחות אהב תסייע לכם לדייק את ההכנות להבא. אולי אפילו להכין מערכת שעות שבועית שאותה הילד ימלא ביחד עם ההורה על הרכב הקופסא/כריך שהוא רוצה. המטרה היא לא שלמות, אלא יצירת הרגלים יציבים ובריאים לאורך זמן. ברגע שהילדים חווים את הקופסה כמתאימה להם. כך הם גם אוכלים וגם נהנים. ואולי אף חשוב לשלב את הילד בתהליך רכישת קופסת האוכל והכנתה ורכישת בקבוק מים כייפי שמתאים לו.

קרדיט לצילומים: ד"ר איה בן שלום , באדיבות חלי ממן - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

חוזרים לשגרה עם קופסאות אוכל צבעוניות ועמידות מבית סולתם

מותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציג לרגל החזרה לשגרה של שנת הלימודים פתרון חדשני ומעוצב לאריזת אוכל טרי ובריא לנשיאה. הקופסה החדשה נועדה לתת מענה לצורך ההולך וגובר של הורים וילדים באריזה פרקטית ונוחה, המבטיחה שהאוכל יישאר מסודר, נקי ורענן לאורך כל היום.

קופסת האוכל עשויה מנירוסטה איכותית, חומר עמיד המבטיח שימוש לטווח ארוך גם בשגרה יומיומית אינטנסיבית. היא בנפח 1200 מ"ל ומחולקת לשלושה תאים פנימיים המאפשרים לשמור על רכיבי הארוחה מופרדים זה מזה, כדוגמת ירקות טריים, מנה עיקרית או תוספת, כך שכל מרכיב נשאר במיטבו מבחינת טעם, מראה וטריות. 

קופסת אוכל מחולקת ועמידה מנירוסטה איכותית 1200 מל של סולתם,
100 שח במקום 199 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il באדיבות סולתם

החלוקה הפנימית מאפשרת להורים לארוז בקלות ארוחה מגוונת ומאוזנת, ולילדים ליהנות מארוחה צבעונית ומזמינה. המכסה האטום מצויד בקליפסים צבעוניים המבטיחים סגירה הרמטית מלאה. בזכות מנגנון זה נמנעות נזילות בתוך תיק בית הספר, והאוכל נותר מוגן גם במהלך יום לימודים ארוך או נסיעות. 

קופסת אוכל מחולקת ועמידה מנירוסטה איכותית 1200 מל של סולתם,
100 שח במקום 199 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il אסף אמברם

קופסת אוכל מחולקת ועמידה מנירוסטה איכותית 1200 מל של סולתם,
100 שח במקום 199 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il , אסף אמברם

הקופסאות קלות לנשיאה ומתאימות לשימוש יומיומי. כמו כן, זמינות בשני צבעים לבחירה: צהוב- כחול או גוונים של ירוק. 

המחיר: 100 שקלים במקום 199 שקלים.

סולתם – להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il

קרדיט לצילומים: באדיבות סולתם, אסף אמברם - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

יום רביעי, 27 באוגוסט 2025

מתכון להכנת קוקטייל "שנה מתוקה"

לצד ארוחת החג המושקעת, זו הזדמנות להפתיע את האורחים עם משהו שהם לא ישכחו (אלא אם ישתו קצת יותר מדי). קוקטייל חגיגי, שמבוסס על סממני ראש השנה כמו רימונים ודבש, לא רק משלים את השולחן בטעם וברוח העונה, אלא גם מוסיף קריצה מודרנית למסורת.

תוסיפו כוסות יפות, תאורה נעימה ואווירה טובה, וקיבלתם פתיחה מתוקה במיוחד לשנה החדשה!

מרכיבים (לכוס אחת):
45 מ"ל ג'ין איכותי (אפשר להחליף בודקה אם מעדיפים טעם נייטרלי יותר)
30 מ"ל מיץ רימונים טבעי (רצוי סחוט טרי או איכותי מאוד)
20 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
15 מ"ל סירופ דבש (הערה בהוראות ההכנה)
קוביות קרח
רוזמרין טרי (לקישוט ולניחוח)
גרגרי רימון לקישוט
קוקטייל שנה מתוקה- רימונים, דבש ולימון עם ניחוח רוזמרין ,
הצילום והמתכון באדיבות סולתם
אופן ההכנה:
🌸מכינים סירופ דבש: מערבבים חלק אחד של דבש עם חלק אחד של מים חמים עד שהתערובת חלקה ונוזלית. שומרים בצנצנת קטנה.
🌸ממלאים שייקר בקרח. מוסיפים את כל הרכיבים: ג'ין, מיץ רימונים, מיץ לימון וסירופ דבש.
🌸מנערים היטב כ־15 שניות עד שהשייקר מצטנן לגמרי.
🌸מסננים ומוזגים לכוס קוקטייל או לכוס אולד פאשן עם קרח טרי.
🌸מקשטים בענף רוזמרין (אפשר לצרוב מעט עם מצית לשחרור הארומה) וגרגרי רימון.

המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

קרדיט לצילום:  באדיבות סולתם - התמונה מאושרת לשימוש ללא תמורה

רשת האופנה של המעצבת הישראלית דפנה לוינסון מציגה את קולקציית סתיו –חורף 25/26

הסתיו כבר כאן באוויר, ואיתו אחת הקולקציות היפות של העונה – קולקציית סתיו-חורף 2025 של דפנה לוינסון  שאני לא מפסיקה להתלהב ממנה. בקולקציה שיל...