בסוכות מתקיימת מצוות ארבעת המינים שאחד מהם הוא האתרוג. מצווה זו מסמלת שארבעת המינים רומזים לסוגים שונים בעם ישראל וכאשר מחברים אותם יחד זה מסמל את אחדות העם. האתרוג הוא פרי ולכן היחיד מבין הארבעה שיש לו גם טעם וגם ריח וניתן לאכול אותו.
![]() |
אתרוג באדיבות חלי ממן |
🍋האתרוג ידוע ברפואה העממית בסגולות רפואיות רבות, ביניהן הקלה בכאבי בטן וגזים, מניעת צרבת, שיפור תפקוד הכליות וסיוע בטיפול והחלמה של פצעים. יש אף המייחסים לו סגולות בתחום הפריון והלידה. מחקרים בניסויים במעבדה מצאו כי לעלי תמציות מעלי האתרוג הראו יכולת להפחית רמות סוכר בדם, ככל הנראה בזכות נוכחות פלבונואידים ונוגדי חמצון. ממצא זה משתלב עם המסורת העתיקה שראתה באתרוג צמח בעל סגולות רפואיות.
🍋למרות שהאתרוג לא נועד למאכל, שמן האתרוג משמש כחומר גלם בתעשיית הבשמים והקוסמטיקה, בזכות הניחוח העז והמרענן של קליפתו. יש הנוהגים להכין מהאתרוג ריבה או קליפות מסוכרות אחרי סוכות.
🍋האתרוגים המשווקים לרוב למצוות ארבעת המינים מרוססים בחומרי הדברה כדי לשמור על המראה החיצוני שלהם לחג. לכן, מומלץ להימנע מאכילתם לאחר החג. במידה ומעוניינים בכך כדאי לרכוש אתרוג שגודל בשיטות אורגניות. אחד השימושים הקולינריים העיקריים הנעשים באתרוג זו ריבת אתרוגים בה ניתן להשתמש למאפים מתוקים שונים. מבחינת הערכים התזונתיים שיש באתרוג, ניתן להנות מהם על ידי אכילת פירות ההדר האחרים הבטוחים לאכילה.
קרדיט לצילום: חלי ממן - מאושר לשימוש ללא תמורה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.