יום ראשון, 24 בנובמבר 2019

מרינה חוגגת יום הולדת 30 שנה ומכריזה על הקמת "מרינה גורמה"

את "מרינה" אני מכירה שנים, נפגשנו לראשונה בשוק, ואחר כך בסופרמרקט ובהמשך גם אצל הירקן. בשנים האחרונות היא קבועה אצלי במטבח, מאוד קל לארח איתה, ובני הבית מאוד אוהבים כשהיא על השולחן... בעזרתה ניתן להכין פשטידות, ממולאים, לגוון מנות מוקפצות, צלי בקר, ועוד ועוד....

"מרינה" חגגה לאחרונה 30 שנה , וכדי לחגוג יחד איתה יום הולדת נסעתי לחווה שממוקמת במושב חוסן שבגליל המערבי.

אז מי זאת מרינה אתם שואלים?


 מרינה - פטריות מכל המינים  צילום: JINIPIX

מרינה - פטריות מכל המינים  צילום: נדיה היבא
"מרינה" – פטריות הגליל, היא מותג ישראלי – גלילי פורץ דרך בתחום התוצרת החקלאית הטרייה, מוביל בייצור, פיתוח ושיווק בענף הפטריות, הירקות והפירות המובחרים בארץ.

רמו בן שושן, הבעלים של "מרינה" (מרינה היא שם אשתו של בן שושן) ומייסד החברה סיפר במהלך הביקור בחווה,  את שלבי תהליך גידול הפטריות המורכב, החל מהכנת מצע "קומפוסט" ייחודי לגידול הנבגים ועד להפיכתם לפטרייה לבנה ומשורטטת בחדרים סטריליים, אופן קטיף הפטריות, אריזתן ועד לשיווקן לנקודות המכירה ברחבי הארץ.


רמו בן שושן מספר על תהליך הכנת מצע הפטריות. צילום: JINIPIX
במהלך הביקור הכריז רמי בן-שושן על הקמת חטיבת מזון "מרינה גורמה" וכניסתה לתחום ייצור מוצרי מזון לשוק הטבעוני והצמחוני. מדובר במוצרים חדשים שיהוו תחליף מושלם לבשר, על בסיס פטריות טריות ובריאות: המבורגר פטריות, פטריות ממולאות וסטייק פורטובלה.


מרינה פטריות - מסילת הכנת מצע הפטריות בחוות הגידול . צילום: JINIPIX
מרינה פטריות -  מצע הפטריות בחוות הגידול . צילום: JINIPIX
כדי להכיר מקרוב את תהליך הגדילה של "מרינה" הפטרייה, הוזמנתי לחדרים סגורים ללקט פטריות, לבושה בחלוק כובע וכפפות, כדי לשמור על המקום סטרילי . 

המראה שנגלה לעיני בחדרים הסטריליים היה ייחודי ומרגש - קומה על גבי קומה, כשעל כולם מפוזר מצע קומפוסט , ומעל המצע עמדו להם זקופים בגאווה פטריות יפיפיות לבנות, בגדלים שונים, חלקן בקבוצות וחלקן בודדות - מראה נפלא שלא רואים בכל מקום. בעזרת סכין חדה לקטטי פטריות בהנאה ובהתרגשות גדולה.


חדר סטרילי בו גדלים הפטריות. צילום: נדיה היבא

פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא

פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא

פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא

פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

אז איך התחיל סיפורם של "מרינה" ורמו בן שושן?

בראשית שנות ה- 80 החל רמו בן שושן מייסד החברה בפעילות הפצה מקומית של פטריות טריות ממגדלים מקומיים במושבים חוסן ומעונה שבצפון הגליל המערבי, אלו הפיצו תוצרתם באמצעות מערך הפצה מאולתר של חברת תנובה.

מיד כאשר זיהה את הפוטנציאל בתחום, הקים רמו מחסן מאולתר בחצר האחורית של המשק הפרטי והחל בעזרת אשתו מירי ומספר עובדים מצומצם בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה מידי יום למושבי הצפון, אט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות, כאשר גולת הכותרת הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות ולהחליפן בדבר האמיתי – פטריות טריות. מגמה שהחלה במקביל ברחבי העולם.


מרינה - זה לא רק פטריות. צילום: נדיה היבא

מרינה - זה לא רק פטריות - צילום: נדיה היבא

מרינה זה לא רק פטריות. צילום: .JINIPIX
בתחילת שנות התשעים, החלה התרחבות מדורגת בתחום שיווק הפטריות ובהסדרה של מערכת מכירות מצומצמת הכוללת מערך מכירות טלפוני וסוכני מכירות בשטח, "מדלת לדלת – מעסק לעסק", פעילות זו נחלה הצלחה רבה ואט אט התרחבו מערכי ההפצה היומיים של החברה להפצה ארצית.

במהלך השנים הקימה החברה מערכת לוגיסטית תומכת, חוות גידול מתקדמות ומערך הפצה שסיפק לראשונה תוצרת טרייה לנקודות קצה קמעונאיות ומקצועיות (מסעדות, אולמות אירועים, בתי מלון, וסופרמרקטים. אלו פעלו לצד מערך "שיווק ישיר". החברה הקפידה להשקיע בתשתיות מתאימות בתחום גידול הפטריות, והסתייעה במיטב היצרנים לציוד וידע הקיימים בעולם ובעיקר מהולנד.

כיום מרינה הינה החברה הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה ירקות ופירות, מתמחה בהפצה מצוננת למיטב המלונות בתי קפה ומסעדות, אולמות האירועים המובילים, וכמובן לכל סניפי רשתות השיווק.


מרינה - זה לא רק פטריות. צילום: נדיה היבא

מרינה - זה לא רק פטריות. צילום: נדיה היבא

מרינה - גידול עלי מיקרו למסעדות. צילום: נדיה היבא

מרינה - גידול עלי מיקרו ונבטים למסעדות. צילום: נדיה היבא
לחברה חוות לגידול פטריות, מתקנים לייצור מצע גידול לפטריות ומעל 1500 דונם של גידולי ירקות עליים שונים בכשרות רגילה ומהדרין ללא חרקים ותולעים בהשגחת הרב אפרתי והרבנות ירושלים.

לאחרונה נכנסה חברת מרינה למיזמים חדשים בתחום מוצרי המזון המעובדים, דהיינו ייצור תוצרת גמורה – על בסיס פטריות טריות שנקטפות בבוקר ומשנות צורה להמבורגר טבעוני, טרי וטעים, סטייק פורטובלה, פטריות ממולאות ומפעל סלטים טריים.

עם קבלת אישורים יעלו מוצרי החברה על מדפי הסופרים והציבור הישראלי יזכה לקבל את סדרת הדגל של "מרינה גורמה" כתחליף בשר אולטימטיבי, עתיר בוויטמינים ודל בקלוריות. חברת מרינה רואה חשיבות אדירה בהנגשת תוצרת טרייה לכל אזרח במדינה ופועלת להחדרת אריזות ייחודיות לשמירה על טריות המוצר ועל ערכיו התזונתיים.

בחברת מרינה מועסקים היום כ-700 עובדים ברחבי הארץ, עבור רמו בן שושן מייסד החברה והמנכ"ל, העובדים הם משפחה. גם שניים מילדיו של רמו השתלבו בחברה ולוקחים חלק בהצעדתה קדימה.


רמו בן שושן והפטריות של מרינה . צילום: JINIPIX


רמו ונבגי הפטריות. צילום:  JINIPIX


רמו בן שושן האיש האגדה והפטריה . צילום: JINIPIX
לדברי בן-שושן: "אני גאה לעמוד בראש חברה מצליחה המורכבת בראש ובראשונה מאנשים מצוינים וממגוון פלטפורמות, 30 שנה של עשייה מורכבת, הצלחות לצד קשיים, אני גאה על הישגים אדירים אליהם הגענו במהלך השנים, אנו נמשיך לשאוף, לגדול, להשקיע, לפתח ולהתפתח. אני סבור כי נצליח גם להגדיל את ממוצע צריכת הפטריות בארץ לעומת השוק האירופאי, כבר היום נצפית מגמת עליה, את האמריקאים כבר עברנו".

לקראת סיום הסיור בחווה, ולהשלמת החוויה, טעמתי ממבחר מנות שהוכנו במקום על-ידי שפים. כל המנות שהוכנו היו על טהרת הפטריות - פטריות "מרינה". הכן תחליף טעים ומושלם לבשר, לא רק לטבעונים והצמחונים.


מרינה מרקט . צילום: JINIPIX

נבחרת השפים של מרינה מרקט . צילום: JINIPIX

מנות שהוכנו מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא

מנות שהוכנו מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא

פטריות "מרינה" ממולאות בכל טוב. מילום: נדיה היבא

עראיס שהוכן מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא

המבורגר בטעם מצויין מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא

קינוח מתוק עם שערות קדאיף על בסיס פטריות. צילום: נדיה היבא

קינוח מתוק עם שערות קדאיף במילוי פטריות. צילום: נדיה היבא

מנת שווארמה עם פטריות ובצל. צילום: נדיה היבא

ומכאן נאחל בהצלחה רבה ל"מרינה" ולרמו בן שושן . צילום: נדיה היבא

פטריות "מרינה" של רמו בן שושן. צילום: נדיה היבא
ואם אחרי הסיפור הנפלא הזה , אתם גם  רוצים את "מרינה" במטבח שלכם... 
כאן באתר תוכלו למצוא מתכונים נהדרים עם "מרינה" http://www.marina-galil.co.il/HE/recipes

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

להתפנק בחורף עם סדרת העוגיות מבית צ'וקטה

מהו הזמן שלכן, הייחודי, שאתן אוהבות להתפנק בו?

כשהסירים מוכנים על הכיריים, המטבח נקי, השולחן ערוך ומוכן לאירוח, הבית נקי ומסודר, והכל במקום, כשאני כבר הכי נינוחה ולא לחוצה, אבל חייבת פסק זמן "למתוח רגליים", לפני האירוח, אני אוהבת את רגעי הפינוק והנינוחות האלה, כשאני עם כוס קפה חזק ביד וליד להשלמת הפינוק עוגיות מנחמות, מתוקות וטעימות מבית צ'וקטה, או יותר נכון, את הביסקוויטים סנדוויץ בטעם שוקולד נפלאים...


מהו הזמן שלכן, הייחודי, שאתן אוהבות להתפנק בו? צילום: נדיה היבא


למותג צ'וקטה מגוון רחב של עוגיות איכותיות בטעמים ובמילויים עשירים, שבחלקם ניתן להשתמש גם כמילוי או בסיס לאפיית עוגות.

בין מבחר מוצרי המותג, תמצאו את סדרת העוגיות הכוללת:


מבחר מוצרי המותג מבית צ'וקטה. צילום: נדיה היבא

עלי וופל חמאה דקים - עלים דקים ופריכים, מיוצרים בבלגיה, מכילים 20% חמאה. 
כשר חלבי, מחיר: בין 7.90-8.90 ₪ לאריזת 100 גרם, ניתן להשיג במגוון רשתות השיווק.


עוגיות מבית צ'וקטה - עלי וופל דקים. צילום: נדיה היבא
עוגיות מבית צ'וקטה - עלי וופל דקים. צילום: נדיה היבא
ביסקוויט סנדוויץ' בטעם שוקולד במילוי קרם בטעם וניל (176 גרם) - ביסקוויט עם מילוי קרם וניל מפנק לילדים ולמבוגרים כאחד. המארז מגיע עם 4 חבילות אישיות, בכל אחת 4 עוגיות. מיוצר בספרד. 
כשר חלבי, מחיר: 5.90 ₪ לאריזת 176 גרם, או 10 ₪ לשתי אריזות. להשיג ברשתות השיווק.


עוגיות מבית צ'וקטה - ביסקוויט סנדוויץ' בטעם שוקולד במילוי קרם בטעם וניל.
צילום: נדיה היבא
עוגיות מבית צ'וקטה - ביסקוויט סנדוויץ' בטעם שוקולד במילוי קרם בטעם וניל.
צילום: נדיה היבא
עוגיות בטעם חמאה - עוגיות קלילות ומתוקות לנשנוש לצד הקפה בבוקר, בכשרות מהודרת (פרווה,בד"צ).
מגיע בקופסת מתכת מהודרת. מחיר: 9.90 ₪ לאריזת 340 גרם, להשיג במגוון רשתות השיווק (למעט שופרסל).


עוגיות מבית צ'וקטה - עוגיות בטעם חמאה. צילום: נדיה היבא

גלילי וופל בציפוי שוקולד חלב - גלילים פריכים עם מילוי דק של קרם קקאו ובוטנים, מצופים בשוקולד חלב, מעולים לשילוב לצד הקפה. 
מחיר: בין 7.90-8.90 ₪ לאריזת 180 גרם. להשיג ברשתות השיווק.


עוגיות מבית צ'וקטה - גלילי וופל בציפוי שוקולד חלב במילוי קרם קקאו ובוטנים.
צילום: נדיה היבא
עוגיות מבית צ'וקטה - גלילי וופל בציפוי שוקולד חלב במילוי קרם קקאו ובוטנים.
צילום: נדיה היבא

פתי בר (400 גרם) - עוגיות הפתי בר המסורתיות, פריכות ובעלות מתיקות מעודנת, מגיעות באריזה המכילה 3 חבילות נפרדות. מיוצרות בספרד, כשרות מהודרת (פרווה בד"צ) משתלבות נהדר במגוון עוגות. מחיר: 5.90 ₪ לאריזת 400 גרם, להשיג ברשתות (למעט שופרסל).


עוגיות מבית צ'וקטה - פתי בר - ביסקוויט בטעם חמאה.
צילום: נדיה היבא

צ'וקטה הינו מותג פרטי בבעלות ליימן שליסל, שתחתיו משווקת החברה מוצרי מתיקה שונים. 
לליימן שליסל מותג פרטי נוסף–יוגטה, תחתיו היא משווקת סוכריות ודברי מתיקה מסוגים שונים. 
החברה הוקמה בשנת 1955 וכיום נחשבת למובילה ביבוא שיווק והפצה של ממתקים ומוצרי מזון. בחברה מועסקים למעלה מ-500 עובדים, בעזרתם פוקדים ישירות את רוב נקודות המכירה בארץ. 

באתר ליימן שליסל - www.l-s.co.il ניתן לקבל מידע אודות המותגים אותן מייבאת ומשווקת ליימן שליסל בישראל.

ולמי שמתעניין:  הארוחה הייתה מצויינת, והאירוח היה כייפי,  נינוח, נעים ומהנה. במהלך כל הארוחה והאירוח לא הפסקתי לקבל מחמאות...


סדרת העוגיות  מבית צ'וקטה. צילום: יחצ
סדרת העוגיות  מבית צ'וקטה. צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שבת, 23 בנובמבר 2019

"אהבת אמת" - מימוש פוטנציאל האהבה באמצעות מיינדפולנס

ספר חדש של שרון זלצברג, מומחית בעלת שם עולמי בתחום מדיטציית החסד ומורה למדיטציה במרכזים בודהיסטים בעולם, מוציאה לאור את הספר "אהבת אמת" המלמד על המשמעות העמוקה של לאהוב ולהיות נאהבים. הספר כולל סיפורים מעשיים ותובנות על אהבה, תקשורת ומערכות יחסים ומציע כלים מעשיים לחיות מתוך אהבה.

אתם ראויים לאהבה. אינכם צריכים לעשות דבר כדי להיות ראויים לכל האהבה שבעולם. בספר החדש "אהבת אמת", הרואה אור בהוצאת מטר, מעודדת אותנו שרון זלצברג, מומחית בתחום מדיטציית החסד, לקלף מעלינו שכבות של הרגלים שליליים ‏ומכשולים, ועוזרת לנו לחוות אהבה אותנטית המבוססת על התנסות ישירה במקום על דעות קדומות. 

בגיל תשעים וארבע, הנזיר אננדה הנערץ נדמה כבעל אנרגיה יותר מכולנו יחד, והוא למד איך להשתמש במחשב, משהו שאני עדיין נאבקתי איתו באותם ימים. כמה מהחיוניות שלו נבעה מהפגנת האהבה הבלתי פוסקת שלו כלפי גופו?

כשהתמקדנו בחלקים שונים של הגוף ברצף, הוא אמר לנו לחזור בשקט על המילים, "לו הראש שלי יהיה מאושר. לו הוא יהיה שלֵו." או "לו העיניים שלי יהיו מאושרות. לו הן יהיו שלוות." וכך לאורך כל הגוף עד לבהונות רגלינו. נסו זאת.

לאורך ‏שלושת חלקי הספר מסבירה זלצברג כיצד להיפטר מהרגלים תרבותיים ורגשיים, להעיר את כוח הריפוי הפנימי והעוצמתי שלנו ו‏להתחבר מחדש למהות האהבה – לאהוב ולהיות נאהבים.‏


אהבת אמת של שרון זלצברג. כריכה קדמית. צילום יחצ
..."ייתכן שאנחנו חושבים שאנחנו מקבלים את כמות האהבה שאנחנו ראויים לה, שהיא בעצם לא גדולה בכלל: "פשוט אין לי מזל בחיי האהבה,״ או "נכוויתי חזק מכדי לאהוב שוב.״ אנחנו עשויים להרגיש כל כך ציניים (לעתים כמסכה שמסתירה שיברון לב או בדידות), עד שאנחנו מתייחסים בביטול לאהבה, כאל אשליה עלובה".
"חלקנו מחליטים לסיים עם האהבה בחיינו מפני שהיא גוזלת מאיתנו הרבה יותר ממה שהיא מעניקה לנו. ובכל רגעי הכאב האלה שבהם אנחנו זקוקים לאהבה יותר מכול, קשיות לב נדמית לפעמים כהגנה הטובה ביותר".
"לרבים מאיתנו נאמר, שאם נאהב אנשים אחרים מספיק כדי להקריב למענם, זה לא יהיה נורא אם לא נאהב את עצמנו, ונוכל להמשיך בכך לנצח. או, שאם נאהב מספיק חבר או ילד, האהבה הזאת תוכל לרפא את כל הכאבים, ופירוש הדבר שלא יהיו יותר מכשולים כואבים או תבוסות".
"ואם בכל זאת ישנו כאב כזה, יש להניח שאנחנו לא טובים באהבה. או אולי משתמע מכך שכל מה שאנחנו צריכים בעולם הזה זאת אהבה, ושאנחנו לא צריכים להיאבק במה שלא בסדר או למחות בקול על מה שאכזרי או לא הוגן".

"אהבת אמת" הוא ספרה העשירי של שרון זלצברג. הוא מציע ערכת כלים יצירתית של תרגילי מיינדפולנס וטכניקות מדיטציה שיסייעו לכם להתחבר בכנות ‏לחוויית ההווה שלכם וליצור קשרי אהבה עמוקים יותר עם עצמכם, עם בני זוגכם, עם חבריכם, עם בני משפחתכם ועם החיים ‏עצמם.

הוצאת מטר
תרגום מאנגלית: מונהגודאר
עריכת התרגום: מרים קוץ
שנת הוצאה: נובמבר 2019
ג'אנר: רוחניות, מדריכים ועצות
מס' עמודים: 312
מחיר: 98 ₪

ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

בית האופנה GOLBARY משיק קולקציית סריגים ומעילים חורף 2010

עכשיו הזמן, בקור העז של חודשי החורף, עם או בלי גשם, להתחדש ולרענן את המלתחה שלכן עם פריטים חמים לחורף הקרוב - ופרטי הלבוש שאי אפשר בלעדיהם: סריגים ומעילים.

מעצבי בית האופנה GOLBARY ליקטו בקולקציית חורף 2020 את הטרנדים המובילים בקולקציה מגוונת של סריגים ומעילים המתאפיינים בנוחות ואיכות, לשימוש יום יומי ובסגנון המתאים לכל אישה: המראה המינימליסטי, נקי ומחויט, עם פרשנויות ואלמנטים מעניינים.


גולברי מעיל 499.90 שח. צילום יניב אדרי
גולברי מחיר מעיל 699 שח צילום עמיר צוק 
בגזרת המעילים: אפשר לראות שהמעיל הפך מפריט משלים, לפריט המרכזי באאוטפיט והוא ללא ספק הופך העונה הקרובה ל"סטייטמנט".

בית האופנה גולברי מציע מבחר מעילים המיועדים לכל מטרה, ממעילי פרווה עמוסי נוכחות ועשירים בסטייל במבחר צבעים ועד מעילי פוך המיועדים ליום יום במגוון רחב של צבעים אופנתיים: ורוד, כחול ושחור. כמו כן ניתן למצוא מעיל פרווה מנומר, מעילי קווילט המשלבים אלמנטים מעולם הספורט, מעילים קצרים המדגישים את קו המותן, מעילים ארוכים העוטפים all over, מעילי צמר ובוקלה- בגזרות "אוברסייז" טרנדיות ועוד.


גולברי 649.90 שח  מעיל טרנץ' צילום  עמיר צוק (2)

גולברי מחיר  449.90 שח צילום יניב אדרי   גולברי 

מעילים 329.90 שח מעיל צמר 599.90 שח צילום יניב אדרי גולברי 

בגזרת הסריגים: העונה מככבים הסריגים העשויים מבדים רכים ונעימים הכוללים גם שמלות סריג. הסריגים משלבים אלמנטים עם טוויסט המשדרגים את הפריטים, כמו: אבנים, פנינים, הדפסים ועוד. 

בנוסף, יככבו סריגי אוברסייז המשלבים צווארוני קשירה וקפוצ'ון, סריגי פסים עם צווארוני V וצווארוני סירה, סריגים המשמשים כעליוניות, קרדיגנים שכמיות ועוד. 

כמו כן ניתן למצוא סריגים מיוחדים כמו: סריגים עם פתחים בכתפיים, סריגים עם ניטים או פייטים, שילובי פונפונים, סריגים עם שרוולי פעמון ועוד.


סריגים 129.90 שח מכנסיים 199.90 שח צילום יניב אדרי גולברי 

סריג  339.90 שח צילום יניב אדרי גולברי 
טווח מחירים קולקציית הסריגים ומעילים לחורף 2020: 
סריגים: החל מ-99.90 ₪
שמלות סריג: החל מ- 199.90 ₪
מעילים: החל מ- 299.90 ₪ 
קרדיגנים החל מ – 199.90 ₪ 
שכמיות ועליונות החל מ:249.90 ₪

טיפ לחורף 2020 מהמעצב הראשי יעקב גולברי:
הטרנד לחורף 2020 הינו סריג עם טוויסט לא צפוי - פתחים בכתפיים או לאורך כל הידיים, שרוולים מנופחים או הדפס מעניין. מומלץ לרכוש סריג אחד כזה בארון בגוון יוצא דופן כמו: ורוד או תכלת, שיקפיץ הופעה שלמה עם ג'ינס אופנתי וסולידי.

ושיהיה לכולנו חורף חמים ונעים!!!


גולברי מעיל פרווה 599.90שח צלם ניר יפה 

גולברי סריג מחיר 249.90 שח צלם ניר יפה
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...