יום חמישי, 2 ביולי 2020

ברשת גלידות אנדרי חוגגים את קיץ 2020 עם טעמים חדשים וגלידות סורבה טרופיים

בשורה משמחת לאוהבי גלידות השמנת המשובחות!!!
רשת גלידריות "אנדרי" הותיקה והאהובה שרק משתבחת עם השנים, פותחת את קיץ 2020 עם טעמים חדשים של דובדבני אמרנה, בייגלה מלוח, מלבי וגלידות סורבה נהדרות בטעמים טרופיים.

השבוע החלטנו בעלי ואני לצאת קצת מהבית להתאוורר, לשנות אווירה (כמעט ולא יוצאים בגלל ימי קורונה)  ולהתפנק עם משהו טעים ומתוק.  יש לנו בקרבת הבית בראשל"צ (אני גרה במערב) מספר גלידריות ידועות, אבל החלטנו נוסעים ל"אנדרי" המוכר והאהוב, וגם שמענו שהכינו טעמים חדשים לקראת הקיץ.


וופל בלגי עם תוספות של רוטב שוקולד, כדורי גלידה וקצפת עם רוטב דובדבני אמרנה.
צילום: נדיה היבא

קרפ צרפתי שהוכן במקום עם תוספות שוקולד, רטבים, גלידה וקצפת. ליד גביע יוגורט קטן עם תוספות לבחירה.
צילום: נדיה היבא
עם מסכות על הפה והאף קפצנו לסניף אנדרי בראשון לציון.
גלידה משובחת במבחר גדול של טעמים נהדרים שהופך את הבחירה למבלבלת וקשה. יש כאן גם וופל בלגי "מושחת" קרם צרפתי משגע, וגלידת יוגורט מצויינת עם מבחר גדול של תוספות- שוקולדים, סוכריות צבעוניות  ופירות, רק תבחרו מה שאתם רוצים.

חייבת לציין שהמקום נקי ומצוחצח ומקפידים כאן על התו הסגול. ניתן לשבת בגלידריה ליד הדלפק או בחוץ באוויר הפתוח מסביב לשולחנות.


ניתן לחנות בכחול לבן עם פנגו  ממש מול הגלידריה על הכביש (תושבי ראשל"צ עם תו חנייה ללא תשלום) או לחנות בחניון של הגלידריה ללא תשלום על בסיס מקום פנוי.
המקום מתאים לבילוי משפחתי, זוגי וגם זמן איכות עם חברים.

אפשר גם לקחת הביתה באריזה של חצי קילו או קילו - אפשר גם יותר, ויפנקו אתכם עם גביעים טעימים וטריים.


קרפ צרפתי בהכנה. צילום: נדיה היבא

קרפ צרפתי בהכנה. צילום: נדיה היבא

וופל בלגי בהכנה. צילום: נדיה היבא
בימים אלו - ימי קורונה ב"אנדרי" יארגנו לכם משלוחים לאזור ראשון לציון וחולון.
🍧 גלידה בקופסאות לפי משקל 40/64 ש"ח
🍧 וופל בלגי 20 ש"ח
🍧 קרפ 20 ש"ח
🍧 פרוזן לפי משקל 49/88 ש"ח
🍧 קינוחים
🍧 שתייה קרה
מינימום הזמנה 70 ש"ח
משלוחים חינם!!
להזמנות חייגו: 03-9412844 / 053-3342064


מבחר גדול ועשיר של גלידות שמנת בטעמים. מילום: נדיה היבא

מבחר  גדול ועשיר של גלידות שמנת בטעמים מובחרים. צילום: נדיה היבא
מבחר עשיר וטעים של תוספות  לבחירה. צילום: נדיה היבא

מבחר עשיר של פירות לבחירה כתוספת על הגלידה. צילום: נדיה היבא
הטעמים החדשים והמעניינים מתווספים למבחר הגדול והעשיר של הטעמים הקיימים שאנחנו כבר מכירים, ביניהם:

🍧 גלידת שמנת בתוספת קילוחי בייגלה מלוח: הבייגלה מעניק טעם מעורב של מתיקות ומליחות גם יחד.

🍧 גלידת שמנת עם דובדבני אמרנה: הגלידה משלבת דובדבני-בר איטלקיים הגדלים בבולוניה ובמודנה, באיטליה, בעלי צבע אדום עז ומעט מרירים בטעמם.

🍧 גלידת שמנת בטעם מלבי: הגלידה בתוספת סירופ מלבי המיוצר במפעל של הגלידות (המהווה את הבסיס לקינוח המלבי המפורסם של אנדריי).

🍧 סדרת גלידות סורבה כוללת טעמים אקזוטיים: פירות יער, פסיפלורה, מנגו ועוד. היא מיוצרת ממיצים טבעיים ופרי טבעי בלבד ואינה מכילה חלב.

🍧 עוד ניתן להשיג בסניפי גלידת אנדרי שלל קינוחים ייחודיים ביניהם: פנקייק בתוספת גלידת לפי בחירה, ברד תות עם גלידה אמריקאית, מלבי פרווה בתוספת סירופ מלבי, קרפ בתוספת שוקולד לבן או חום, סופלה - עוגת שוקולד רכה וחמה עם כדור גלידה, קצפת ושאר ממתקים, אורז עם חלב, גלילית עם גלידה , וגלידת פרוזן יוגורט.


סניף אנדרי בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

שימו לב לתפריט המקום שתלוי  עם פירוט  מחירים ברור. צילום: נדיה היבא

שימו לב לתפריט המקום שתלוי עם פירוט מחירים ברור. צילום: נדיה היבא
"התו הסגול" בסניף ראשל"צ. צילום: נדיה היבא
סניפי הרשת :
יפו- יפת 138
ר"ג- דרך בן גוריון 2
רמלה-שדרות הרצל 87
ראשון לציון- דוד סחרוב 8

אנדרי  חבש ז"ל הקים את סניף הגלידה הראשון לפני 38 שנה ביפו. גלידרייה קטנה שהציעה מבחר של טעמים, שנתיים לאחר מכן כבר נפתח הסניף השני, במערב ראשון לציון. גם הסניף בראשון לציון, הפועל ברחוב סחרוף בעיר, אינו גדול במיוחד, אך מציע מבחר של עשרות טעמים לצד קינוחים שונים שנעשו במקום. הסניף בעיר נחשב לאחד המצליחים ברשת הצנועה שכוללת חמישה סניפים.

עם השנים צברה  הרשת מוניטין בזכות הגלידה המשובחת והאיכותית, הטעמים המיוחדים  , השירות האדיב והמחירים הנוחים. 


גביע גלידת יוגורט קטן עם תוספות לפי בחירה. צילום: נדיה היבא

גביע  גלידת יוגורט קטן עם תוספות לפי בחירה. צילום: נדיה היבא
מחירים:
גלידה כדור אחד- 12 ש
שני כדורים- 19 ש
שלושה כדורים- 25 ש
1 קילו – 64 ש
מלבי- 10 ש
אורז עם חלב- 10 ש
וופל בלגי – 19 ש
פנקייק -19 ש

ועכשיו - אל תפריעו לי באמצע הגלידה שלי!!! תבואו גם עם הילדים וכל המשפחה!!!

ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

יום רביעי, 1 ביולי 2020

"סייבל" זן ענבים שחורים ארומטי ואקזוטי במיוחד וללא חרצנים עכשיו על המדפים בשווקים

בשורה משמחת למכורי הענבים השחורים ולמכיני הקינוחים!!!
בימים אלה מתחילים לשווק את ענבי טלי בשיווק זן הסייבל ,שמגיע היישר למדפים בכל רשתות השיווק וחניות מובחרות ברחבי הארץ.

ה"סייבל" הוא זן שחור המאופיין בטעם עשיר מוסקטי וארומטי המזכיר במקצת את ענבי המוסקט . בניגוד לתפיסה הרווחת שענבים שחורים הם עם חרצנים מדובר בענבים ללא חרצנים!!עם טעם ייחודי מאוד שאינו דומה לשום ענב אחר.


"סייבל" זן ענבים שחורים ארומטי ואקזוטי במיוחד וללא חרצנים. צילום: יח"צ
זן ה"סייבל" עבר אקלום לתנאי הסביבה המקומיים, גידול הזן הצליח מאד והוא הופך להיות יותר ויותר מבוקש בישראל. אחד המאפיינים החשובים והמשמעותיים ביותר בענבי 'סייבל' הינו תקופת השיווק הארוכה יחסית הנפרסת על כחודשיים שלמים.

ענבים ככלל על שלל זניהם, עשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) ומכילים רק כ-69 קלוריות ל- 100 גרם. על אף מתיקותם, הענבים הינם בעלי ערך גליקמי נמוך – כך שהם סופר בריאים. זהו פרי נהדר לשילוב בסלטים קיציים, עוגות, מנות דגים, וכמובן – כפי שהם, ישר מהאשכול, לקחת לים, לבית הספר ולעבודה. מי שמחפש סורבה טעים ובריא – בענבי טלי ממליצים להקפיא ענבים ולאכול אותם כסוכריות ענבים קפואות.

ענבי טלי משווקים מדי שנה כ-20,000 טון ענבים בישראל חלקם זנים בלעדיים. זן הסייבל שמשמעו באנגלית הוא שחור, פותח על ידי חברת פיתוח זנים בינלאומית מקליפורניה בשם SUN WORLD, ויובא לישראל על ידי ענבי טלי וחקלאי מושב לכיש, כאן עבר הזן תהליך התאמה למזג האוויר ותנאי השטח המקומיים ולאחר ניסיונות ופיתוח מקצועיים יצא לשיווק מסחרי וזכה להצלחה מסחררת בקרב הציבור הישראלי.

לדברי שיקו דומוביץ', מנכ"ל ענבי טלי: "בענבי טלי מושב לכיש אנחנו מגדלים כ- 30 זני ענבים, המשווקים בפרקי זמן שונים, כל אחד מהזנים יוצא לשוק כשמגיע לשיא הבשלתו ואיכותו. מידי שנה אנו למדים על טעמו של הצרכן הישראלי ומתאימים את שיווק זני הענבים למידת הפופולריות שלהם בקרב הישראלים. ענבי טלי מציעים מגוון של זני ענבים אדומים שחורים וירוקים, ושוקדים כל העת על פיתוח ואקלום זני ענבים חדשים".


"סייבל" זן ענבים שחורים ארומטי ואקזוטי במיוחד וללא חרצנים. צילום: יחצ
אז כשאתם יוצאים לקניות באחת מרשתות השיווק או אצל הירקן על תשכחו לקחת אתכם הביתה את "סייבל"!!!

לאתר הבית של ענבי טלי 
לעמוד הפייסבוק 

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

יום ראשון, 28 ביוני 2020

"השולחן המתוק" של עירית ברנשטיין

השבוע הוזמנתי להשתתף בסדנת שוקולד כמעט פרטית. הסדנה נערכה בביתה של הדר, שגרה ממש בשכנות איתי ובהשתתפות מספר קטן של אנשים. שמחתי לצאת מהבית ולהפגש עם חברות, אחרי שהייתי סגורה בבית כמעט 3 חודשים וימי הקורונה טרם הסתיימו, מצויידת עם כפפות ומסכה - יצאתי בשמחה לסדנה שכולה על טהרת השוקולד עם עירית ברנשטיין ו"השולחן המתוק" שלה.

עירית ברנשטיין היא בהכשרתה יועצת לכלכלת המשפחה יועצת זוגית ומגשרת ובנוסף לכל אלה בוגרת לימודי תקשור. בזכות כל הידע שצברה וחוש ההומור המדהים שלה, מצליחה עירית להעניק למשתתפי הסדנאות שלה ערך מוסף הרבה מעבר לחוויה המתוקה של הכנת מתכונים מתוקים. את הידע הרב שלה היא משלבת בהומור רב בתכני הסדנה ובהתאמה לקהל המשתתפים.

עירית שוקולטיירית וקונדיטורית הציגה את עצמה, בקשה לדעת קצת על המשתתפים וסיפרה תוך כדי הכנת הקערות עם חומרי הגלם והמסת השוקולד - שהיא עורכת מספר סדנאות שוקולד לקהלים שונים: מסיבות רווקות, ערב זוגות וסדנת יומולדת, פעילות מגבשת לצוותי עובדים במקומות עבודה.


סופלה שוקולד -  וולקנו. צילום: נדיה היבא
כל סדנה נמשכת כשעתיים וחצי ובה המשתתפים מכינים ביחד מתכונים מתוקים: עוגיות שוקולד רעידת אמה, פרלינים, סופלה שוקולד ובין לבין נהנים מארוחה קלה מלוחה שעירית מגישה, ששוברת את המתוק . עירית מארגנת גם סדנאות בישול ויצירה.

בסדנה שלושה מעגלים: מעגל ראשון של סבב היכרות הכולל שאלות רבות מצידה של עירית לחוגגים בהתאם לתוכן האירוע (מסיבת רווקות, מסיבת זוגות, חגיגת יומולדת ועוד), במעגל השני איחולים אישיים לחתן/כלת האירוע בהם משלבת עירית כלים מהייעוץ הזוגי ובמעגל השלישי חתן/כלת השמחה משיב לשאלות ולברכות שקיבלו. סדנת היומולדת כוללת גם קישוט קבוצתי של עוגת טורט, שתהפוך לעוגת יומולדת.

סדנאות השוקולד של עירית מלוות עם חוש הומור וצחוקים ובשילוב כלים לייעוץ זוגי בהתאם לקהל המשתתפים. בסדנת השוקולד שמענו ולמדנו : על מקורות השוקולד, על סוגים שונים של שוקולד, איך מייצרים שוקולד, איך לעבוד עם שוקולד – טכניקות שונות, איך אוכלים שוקולד…


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
אז מה הכנו בסדנת השוקולד ?
הסדנה מחולקת ל-4 תחנות כשבכל תחנה מכינים מגוון מוצרי שוקולד:
1. פרלינים
2. עוגיות שוקולד "רעידת אדמה"
3. וולקנו - סופלה שוקולד,
4. עבודה יצירתית חופשית בשוקולד ועם סוכריות צבעוניות

לבשנו סינרים חד פעמיים ויצרנו עשינו התלכלכנו ונהנינו , גילינו על סודות השוקולד וסוגיו השונים, ובין לבין גם טעמנו מטבעות שוקולד וסוכריות צבעוניות, וגם שמענו תובנות חיים ועל הדרך יצרנו פרלינים, עוגות ועוגיות.

 צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא

מתכון להכנת פרלינים
מצפים תבנית סיליקון בשוקולד
רק את הפנים ומרוקנים
מכניסים למקרר להקשות
מכינים גנאש: 100גרם שמנת מתוקה
עם 200 גרם שוקולד
מוסיפים חומרי טעם
יוצקים עד כדי 3/4 גובה
מחזירים למקרר
מכסים עם שוקולד
מחזירים למקרר


צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת וולקנו סופלה
400 גרם שוקולד
100 גרם חמאה להתיך ביחד
8 ביצים להפריד ולהקציף עם
100 גרם סוכר
להתחיל לאחד את השוקולד עם החלמונים
אחר כך החלבונים ולבסוף מוסיפים
1 כף 20 גרם קמח מנופה לא תופח
יוצקים לקוקוטים עד כדי 3/4 גובה
מכניסים פנימה כפתור או קובית שוקולד
אופים 8 עד 10 דקות

צילום: נדיה היבא


צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת עוגיות "רעידת אדמה"
600גרם שוקולד
80 גרם שמן להתיך ביחד
8 ביצים עם
260 גרם סוכר לערבב ביחד
לאחד את 2 התערובות ולהוסיף
1/2 ק"ג קמח תופת
או 480 גרם קמח עם 20 גרם אבקת אפיה
וקורט מלח
לצקת לקעריות לכסות בניילון נצמד
ולהניח במקרר להתייצבות
לקמח את הידיים באבקת סוכר
לקרוץ כדורים לא גדולים
להניח בתבנית אפיה עם מרווחים סבירים
לאפות עד שמתבקע
(קשה בחוץ וחי בפנים)


עבודה יצירתית חופשית בשוקולד ועם סוכריות צבעוניות

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
פעילות נוספת:
הסדנה נערכת באווירה לא-פורמלית, ולכן בקשות שונות של הקבוצה יתקבלו (מראש) בברכה ובשיתוף פעולה. עירית תשמח לשלב פעילות נוספת, כמו: תוכנית שהוכנה מראש – ניתן מקום למשתתפים לשלב בסדנה תוכנית משלהם: מצגת, חלוקת תעודות, ברכות, שירים, דבר תורה וכן הלאה.
הכנת אלבום מזכרת מסדנת השוקולד – מבוקש במיוחד באירועים כמו מסיבת רווקות, גיבוש קבוצתי ועוד.

צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
יש לכם אירוע ורוצים שהוא יהיה ייחודי? רוצים גם סדנת שוקולד כייפית?  הנה הפרטים להתקשרות
ליצירת קשר ולהזמנות עירית ברנשטיין 03-9067398, 054-7825631
לאתר הבית של "השולחן המתוק https://www.sweettable.co.il/flavors
לדף הפייסבוק https://www.facebook.com/IritTheSweeTable/

ערכה וצילמה: נדיה היבא
המתכונים באדיבות עירית ברנשטיין

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

יום שבת, 27 ביוני 2020

מתכון להכנת עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים ועל שמן שקדים חדש של חברת מיה בעל טעם ייחודי

לאחרונה יצאתי לחופשה באחד מהצימרים בצפון, להתרחק מהמולת העיר, להקשיב פחות לחדשות, לחפש קצת רוגע ושקט - בכל זאת אנחנו בימי קורונה, וכולם כבר מדברים על סבב שני שאותי באופן אישי מאוד מלחיץ.

יחד עם הקפה והתה של אחר הצהרים, פינקו אותנו בצימר עם עוגת תפוחי עץ נהדרת שהוגשה יחד עם קצפת וכדורי גלידת וניל. מיד עלו בי הרהורים, כיצד אפשר לשפר ולחזק את הטעמים של העוגה, ונזכרתי במתכון של עוגת התפוחים ההפוכה שמזמן כבר לא אפיתי בבית, יחד עם זאת ידעתי כבר איך וכיצד אני משפרת את המתכון.


עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים. מתכון וצילום: נדיה היבא
לפני שיצאתי לחופשה קיבלתי לטעימה ולהתנסות שמן שקדים מזוכך נהדר של חברת מיה ,בעל טעם ייחודי המתאים לאפייה, בישול, טיגון ולתיבול סלטים, ולראשונה – עם התו הירוק!

למי שלא יודע!!!
שמן השקדים מוכר לנו עוד מימי סין והודו העתיקות שם נעשה בו שימוש בטיפולי יופי וארומתרפיה. עד היום השימוש האסתטי בשמן נרחב ומעט יודעים כי שמן השקדים (במיצוי הנכון) הוא גם למאכל.

אז מה יש בשמן שקדים?
1. שפע נוגדי חימצון - ידוע ששקדים וזנים נוספים של אגוזים הם מרכיב חשוב בתזונה הים תיכונית, בעיקר בגלל נוכחות של תרכובות טבעיות עם יכולות נוגדות חימצון המסייעות לשמירה על בריאותנו. מחקר שפורסם בשנת 2008 במגזין Food Chemistry מצא את נוכחות התרכובות האלה גם בשמנים המופקים מאגוזים ושקדים.

2. ואם לדייק פיטוסטרול- במחקר מצאו תרכובות דמויות כולסטרול בשם פיטוסטרולים. הפיטוסטרולים ידועים כבעלי פוטנציאל להשפעה חיובית על רמות כולסטרול בדם, עם זאת חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול או תחליף לטיפול להפחתת כולסטרול בשום מקרה שהוא.

3. ויטמין E - כף שמן שקדים מכילה כ- 5 מ"ג של נוגד החימצון ויטמין E. כדי לסבר את האוזן הכמות היומית המומלצת לצריכה היא כ- 10 מ"ג לגברים וכ- 8 מ"ג לנשים.


שמן שקדים מזוכך מיה - מחיר מומלץ לצרכן לאריזת 750 מ״ל: 19.90 עד 24.90 ש״ח

מוצרי מיה על טהרת השקדים. צילום: נדיה היבא
שמן שקדים מזוכך מיה - מחיר מומלץ לצרכן לאריזת 750 מ״ל: 19.90 עד 24.90 ש״ח
לטגן או לא לטגן זו השאלה?
מה שהופך את שמן השקדים גם למתאים לטיגון הוא היותו עשיר בחומצת שומן אולאית שהיא חומצת שומן חד בלתי רוויה. או במילים פשוטות אומגה 9.

נוכחות גדולה של אומגה 9 בתמהיל חומצות השומן של השמן הופכות אותו להיות בעל מבנה יציב באופן יחסי והכי פחות מועד לפירוק וחימצון בזמן חימום השמן. השמן הצמחי העשיר יותר בחומצה האולאית הוא שמן הזית בו תכולתה עומדת על 80% ובשמן השקדים ריכוזה עומד על כ- 70%.

עוד פרמטר ההופך שמן לכזה המתאים לטיגון הוא טמפרטורת העישון שלו. טמפרטורת העישון איננה מונח מדעי ובמקורות שונים מייחסים לה משמעות שונה.

באופן כללי מדובר בטמפרטורה בה מתרחשים תהליכי פירוק בשמן, אליה לא נרצה להגיע.

חשוב שתדעו!!!
טמפרטורה של טיגון עמוק היא לרוב עד 170 מעלות צלזיוס ובטיגון קצר נגיע בקושי ל- 100 מעלות. טמפרטורת העישון של שמן השקדים היא 216 מעלות צלזיוס בממוצע ועל כן מתאים לשני סוגי הטיגון. חשוב לזכור ששיטת ההפקה כמו גם זן השקדים משפיע על טמפרטורת העישון של השמן.


עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים. מתכון וצילומים: נדיה היבא
מתכון להכנת עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים
העוגה קלה להכנה והתוצאות נהדרות - לא להתייאש מהמתכון הארוך, ממליצה לקרוא אותו עד הסוף לפני שמתחיל להכין את העוגה.
המלצה: ניתן להחליף את תפוחי העץ בפירות העונה שיש לנו במקרר.

מצרכים
2.5 כוסות קמח תופח ומנופה
100 גרם + 100 גרם שקדים מולבדים פרוסים של חב' מיה - לחמם מעט במחבת (לא לשרוף)
3/4 כוס שמן שקדים של חב' מיה + 1 כף שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר + 1/4 כוס
5 ביצים בגודל L מופרדות
2 שקיות סוכר וניל של מיה
4 תפוחי עץ קלופים חתוכים לפלחים דקים ונקיים מהליבה
1/2 כפית קינמון
10 טיפות לימון

תבנית אפייה קפיצית גודל 26 (בתבנית 24 העוגה תצא יותר גבוהה)- את תחתית התבנית מצפים עם נייר אפייה, סוגרים את הרינג, גוזרים את עודף הנייר שמחוץ לתבנית ומשמנים עם כף שמן שקדים של חברת מיה.

הטיפול בתפוחי - העץ (או בפירות עונה טריים)
בקערה מניחים את פלחי תפוחי העץ הנקיים ומערבבים בעדינות עם הקינמון ורבע כוס סוכר ומניחים בצד לפחות לחצי שעה (לא לזרוק את הנוזלים שנגרו מהפירות).

הכנת בלילת העוגה
🍰 בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
🍰 לקצף מוסיפים את הנוזלים בתנועות קיפול ובעדינות כדי לא לשבור את הקצף: מיץ תפוזים, שמן, חלמונים (שערבבנו היטב בקערה נפרדת).
🍰 לבלילת העוגה מוסיפים את הסוכר וניל, 100 גרם שקדים מולבנים ואת הקמח המנופה בהדרגה, ובתנועות קיפול.

הוראות הרכבת העוגה:
🍰על נייר האפייה המשומן שבתבנית: מפזרים את השקדים המולבנים, על השקדים מסדרים את פלחי התפוחים בשיטת "סידור רעפים" ומכסים את כל תחתית התבנית (לא לשפוך את הנוזלים שנוצרו בקערה).
🍰 על התפוחים לשפוך ולפזר את בלילת העוגה באופן שווה.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד להזהבה. לבדוק עם קיסם שיצא רטוב.
🍰 לאחר האפייה, כשעוגה חמה, לפזר את הנוזלים שנשארו מתפוחי העץ.
🍰 כשהעוגה מתקררת, לפתוח את הרינג, ולהפוך על צלחת, ולקלף בעדינות את נייר האפייה מעל התפוחים.
🍰 אפשר להגיש עם קצפת או כדורי גלידה בטעמים שאוהבים.

בתאבון ובהנאה!!!


מכינים את כל המצרכים להכנת העוגה על השיש. צילום: נדיה היבא

את השקדים המולבנים מחממים מעט במחבת להגברת הטעמים והריחות. צילום: נדיה היבא

מפזרים את השקדים בתבנית האפייה ומעל מסדרים את פלחי תפוחי העץ בשיטת "הרעפים"
צילום: נדיה היבא

את בלילת העוגה שופכים ומפזרים בעדינות מעל שכבת תפוחי העץ שסידרנו בתבנית.
צילום: נדיה היבא

אחרי שהעוגה התקררה, הופכים על צלחת, ומקלפים בזהירות את נייר האפייה.
צילום: נדיה היבא

עוגת תפוחי עץ אפוייה עם שקדים מולבנים. צילום: נדיה היבא

הקפה כבר בדרך... תהנו!   צילום: נדיה היבא
מיה תעשיות מזון
מיה היא יצרנית, יבואנית ומשווקת של מגוון גדול של מוצרי מזון. רוב המוצרים, מיוצרים ונארזים במפעל מיה במישור אדומים בקווי הייצור השונים: קו השוקולד, קו התמציות, קו האבקות, קו ריבות החלב וכו'... הייחוד של מוצרי מיה הוא במגוון המוצרים המיוצרים ונארזים תחת קורת גג אחת, תחת אותה הנהלה, בקרת איכות ופיתוח וע"י כך מתאפשרת ראייה רחבה יותר, החושבת על הצרכן הסופי. 

המותג מציע מוצרים באיכות מעולה, ללא פשרות על איכות חומרי הגלם ובמחירים שווים לכל נפש. "מיה" מאפשרת לכל צרכן – שומרי משקל, נמנעים מגלוטן, טבעונים, סוכרתיים וכו' ליהנות משלל מוצרים המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא. 

מוצרי "מיה" הינם בעלי רמת הכשרות הגבוהה ביותר - כשרות בד"ץ העדה החרדית ירושלים לימות השנה ומאושרים על ידי משרד הבריאות. 


סוגים שונים של שקדים של חברת מיה. צילום: נדיה היבא
חברת 'מיה' , מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-400 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: מוצרי עזר לאפייה, קטניות, אורז ודגנים, תבלינים, פיצוחים, פירות יבשים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד.

לאתר הבית של חברת מיה 
לעמוד הפייסבוק  מיה תעשיות
maya_foods_il חשבון האינסטגרם

ערכה וצילמה: נדיה היבא
המתכון באדיבות נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

יום חמישי, 25 ביוני 2020

יש לכם גג פנוי? הצטרפו למהפכה הסולארית מבית אנרפוינט הישראלית

היום במסיבת עיתונאים ואנשי תקשורת הכריז ניר פלג מנכ"ל אנרפוינט על הגדילה במחצית הראשונה של שנת 2020 את פעילותה בשוק ב-50% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ( זאת למרות משבר הקורונה במשק). בשנת 2019 הגדילה חברת אנרפווינט את פעילותה העסקית בכ-100% לעומת שנת 2018.

כמו כן, חברת אנרפוינט - מהחברות המובילות בישראל בתחום ייעוץ, שיווק והקמת מערכות אנרגיה סולאריות על גגות, התקינה עד כה מערכות אנרגיה סולארית על כ-1,500 גגות במגזר הפרטי ובמגזר המסחרי. כ-50% במגזר הפרטי וכ-50% במגזר המסחרי.


יש לכם גג פנוי? הצטרפו למהפכה הסולארית מבית אנרפוינט הישראלית
ארנגיה סולרית על גגות להשכרה של חב' אנרפוינט שם צלם יח''צ 
חברת אנרפוינט ישראל החלה את דרכה בשנת 2009 עת פתיחת השוק הסולארי בישראל והינה מחלוצות המהפכה. כחברה המובילה את עולם האנרגיה הסולארית בישראל ובפרט בתחום מערכות סולאריות (פוטו-וולטאיות) למגזר הביתי, אנרפוינט מייעצת, משווקת, מתכננת, מתקינה ומספקת אחריות ושירות למערכות סולאריות על גגות של בתים פרטיים, מבני מסחר, מבני תעשייה, מבני ציבור ועוד, בכל רחבי הארץ.

לחברה ניסיון רב בהקמת מערכות סולאריות על מגוון רחב של גגות מבנים. אנרפוינט פועלת במתכונת של ONE STOP SHOP ומספקת ללקוחותיה פתרון מלא משלב היעוץ ועד לחיבור המערכת לרשת החשמל הארצית לרבות אחריות ושירות. תהליך זה מנוהל ומלווה ע"י אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, העובדים בחברה.


יש לכם גג פנוי? הצטרפו למהפכה הסולארית מבית אנרפוינט הישראלית

יש לכם גג פנוי? הצטרפו למהפכה הסולארית מבית אנרפוינט הישראלית
החברה יוצאת במיזם המבוקש: השכרת גגות להקמת מערכות אנרגיה סולאריות כאשר החשמל יימכר לחברת החשמל ובעלי הנכס יהנו מדמי שכירות שנתיים עבור הגג.

לדברי ניר פלג, מנכ"ל חברת "אנרפוינט" : "המיזם מתאים לבעלי גגות של 500 מ"ר ומעלה כאשר עלות התכנון, ההקמה, הפעלה ותחזוקת המערכת הסולארית על חשבון החברה ובעלי הנכס יקבלו דמי שכירות שנתיים עבור שכירות הגג ללא כל השקעה מצידם.

הסכם שכירות הגג להקמת מערכות סולאריות הינו לתקופה האורכת עד 25 שנים כאשר גג בשטח של כ-500 מ"ר צפוי להכניס לבעלי הנכס דמי שכירות שנתיים של כ 20,000 ₪ לשנה.




מערכת אנרגיה סולריית ביתית של חב' אנרפוינט שם צלם יח'צ 
עוד לדברי ניר פלג: " חברת אנרפוינט פועלת בטווח הקצר להרחיב את מספר ההתקנות של מערכות סולאריות על גגות בתים פרטיים, ובמקביל להרחיב את התקנת מערכות סולאריות במגזר המסחרי , מפעלים, חברות ופרויקטים במגזר החקלאי, מבני ציבור ועוד. במהלך השנים הקרובות החברה מתכוונת להרחיב את הפעילות גם מעבר לאנרגיה סולארית."

חברת אנרפוינט , הינה בבעלות קרן AP פרטנרס וקבוצת צביקה בירנבוים ומשקיעים נוספים. מנכ"ל החברה ניר פלג, ויו"ר החברה דני טרגן.

מנכ"ל חברת אנרפוינט ניר פלג צילום מורג ביטן 
למדריך המלא למערכת הסולרית ומרכז המידע - תוכלו לקרוא ולהתרשם כאן בקישור
על אודות החברה ומנהליה - תוכלו לקרוא כאן בקישור 
לדף הפייסבוק - כאן


יש לכם גג פנוי? הצטרפו למהפכה הסולארית מבית אנרפוינט הישראלית

יש לכם גג פנוי? הצטרפו למהפכה הסולארית מבית אנרפוינט הישראלית
ערכה: נדיה היבא
צילומים של חברת אנרפוינט הישראלית
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...