יום ראשון, 22 בדצמבר 2019

מה חשיבותה של טונה סטארקיסט בתפריט היומי, ומבחר מתכונים קלים, טעימים ומהירים להכנה

השבוע הוזמנתי לאירוע "כמעט פרטי" בלוקיישן יפייפה ומושקע, שערכה חברת טונה סטארקיסט. במסגרת האירוע הקשבתי להרצאה מעניינת מפי רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה, ואכלתי ארוחת בוצרהיים טעימה ממעשי ידיו של השף מריאנו שיינקמן שהייתה עשירה בטעמים וצבעונית להפליא. מרבית המנות שהוכנו על-ידי השף היו על בסיס טונה, שידוע כמקור מצויין לחלבונים.

טונה בקופסה מהווה מקור מצוין לצריכת כמות משמעותית של חלבון. היא מכילה כ- 26 גרם חלבון רזה ואיכותי ב-100 גר', שזה מינימום 45% מההמלצות לצריכת חלבון לכל הגילאים.


סלט חם- עדשים שחורות וטונה. צילום: נדיה היבא
ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום נדיה היבא
מזונות רבים שכלולים בתפריט היומי שלנו מכילים כמות כלשהי של חלבון, אך דגים לא רק מהווים את אחד המקורות הטובים והמומלצים לצריכת חלבון אלא גם מכילים בנוסף שפע של ערכים תזונתיים חשובים כגון חומצות שומן אומגה 3 ומספקת כמות משמעותית של ויטמינים ומינרלים רבים כגון: ברזל, אבץ, ויטמין B של אנטיאוקסידנטים כגון סלניום.

טונה סטארקיסט לא נראת כמו דג ולא מריחה כמו דג אבל, נחשבת בדיוק כמו לדג. הטונה בקופסה מהווה את הדג הנגיש, הזמין והפשוט לאכילה,היא משתלבת היטב בכל ארוחה, זמינה כל השנה, מוכנה להגשה ויש לה אורך חיי מדף ארוכים.

חשוב לדעת שלמרות היותה בקופסה, הטונה שומרת על רוב הערכים התזונתיים כשל הדג הטרי ואינה מכילה חומרים משמרים (תהליך העיקור נעשה תוך שימוש בחום). 
מומלץ לאחר פתיחת קופסת הטונה להעביר לקופסה אחרת עם מכסה.


רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה, צילום: נדיה היבא
מה עוד עלינו לקחת בחשבון כשאנו נמצאים מול מבחר שימורי הטונה?
1. שמן או מים? בחירה בטונה במים על פני טונה בשמן "תחסוך" כמעט 10 גרם שומן וכ-100 קלוריות לקופסה. מעוניינים בטונה בשמן עם מינימום ויתור על הטעם? חפשו את הטונה לייט.

2. באיזה שמן? במידה והעדפה היא טונה בשמן, מומלץ לצרוך שמנים איכותיים, למשל טונה בשמן זית או טונה בשמן קנולה, הידועים בתועלות הבריאותיות שלהם.

3. ועל הטעם? ניתן להשיג טונה בטעמים או בשילוב תוספות תיבול וכך ניתן לגוון את מנת החלבון היומית בקלי-קלות או לשלבה בכריך, סלט ואפילו בבישול ואפיה.


סלט ירקות עם רצועות גזר צבעוניות וטונה. צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
וכמו שהבטחתי, הנה מתכונים חמים משולבי חלבונים, טעימים במיוחד המהווים פתרון קל לצריכה מקופסאות הטונה.
המתכונים באדיבות: השף מריאנו שיינקמן


אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: נדיה היבא

אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: יחצ

אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: יחצ
מתכון להכנת אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים (ל-20 מנות)
מצרכים לקציצות:
4 קופסאות שימורי טונה סטארקיסט בשמן זית
½ קילו סלמון
½ בצל לבן קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל

מצרכים לשאר המרכיבים:
1 קילו אורז בסמטי
1 בקבוק יין בישול לבן
4 ליטר ציר ירקות
1 קופסת זעפרן
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
1 בצל לבן חתוך לקוביות גסות
3 זוקיני חתוך לקוביות גסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה

הוראות להכנת הקציצות:
• לטחון טחינה עדינה עם מעבד מזון את הסלמון עם הטונה (בפולסים)
• להוסיף את הבצל, עשבי התיבול ואת השום הכתוש
• יוצרים קציצות מהתערובת
• לחמם מחבת במעט שמן ולסגור את הקציצות מכל הצדדים ולהוריד מהאש, בסיום בישולם.

הוראות להכנת הפאייה:
• לחמם בסיר נפרד ציר ירקות ולהוסיף את הזעפרן
• לחמם מחבת רחבה, עם מעט שמן קנולה ושמן זית
• לטגן את הירקות חתוכים בקוביות עד לקבלת צבע זהוב או לחריכה
• להוסיף את האורז ולערבב
• כשהאורז והירקות מעורבבים היטב, להוסיף את היין.
• כשהיין כמעט מתאדה, להוסיף למחבת חצי ליטר ציר, מהסיר הנפרד ולערבב.
• להוסיף מהציר באופן הדרגתי על פי הצורך.
• כשהאורז כמעט מוכן, להוסיף 2 כוסות של ציר הירקות. להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשלם יחד עם האורז.
• כשהאורז מוכן והקציצות מוכנות, לפזר פטרוזיליה וכוסברה מעל, ובתיאבון.



ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום: נדיה היבא
ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום: יחצ
מתכון להכנת ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית
בשר בבישול ארוך בשילוב רוטב על בסיס "טונה סטארקיסט"
מצרכים לרוטב:
• 3 יח' טונה סטארקיסט בשמן קנולה
• חצי כוס מיונז
• 2 יח' אנשובי
• 2 כפות צלפים
• 1 שן שום כתוש
• ½ כוס שמן זית
• 2 כפות מיץ לימון

מצרכים להכנת התבשיל:
• 1 ק"ג נתח בשר לבחירה (פילה מדומה, צלי כתף וכל סוג אחר לבחירה)
• 3 יח' עלי דפנה
• 5 פלפל אנגלי
• 3 שיני ציפורן
• בקבוק יין אדום
• 5 שיני שום שלמים מקולפים
• 1 בצל חתוך גס

הוראות להכנת הבשר:
• בסיר לחץ לטגן את הבצל והשוםעם שמן קנולה
• להוסיף את היין ואת יתר המרכיבים
• להוסיף חצי ליטר מים
• לבשל בלחץ עד להתרככות הנתח (כל נתח לפי זמן ייעודי)
• להוציא מהסיר ולאחר שיתקרר להכניס למקרר ל4 שעות
• כשהנתח קר, להוציא מהמקרר ולפרוס אותו לפרוסות דקות

הוראות להכנת הרוטב וההגשה:
• להכניס אל תוך בלנדר את כל המרכיבים פרט לשמן הזית
• להוסיף באופן הדרגתי את שמן הזית
• לתקן טעם בשילוב מיץ לימון, מלח ופלפל
• להגיש את הרוטב מעל הבשר בטמפרטורת החדר, בתיאבון!



סלט חם- עדשים שחורות וטונה. צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת סלט חם- עדשים שחורות וטונה
מצרכים:
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם לימון
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן קנולה
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם פלפל חריף
חצי ק"ג עדשים שחורות
2 בצלים חתוכים בצורת קוביות גדולות
3 יח' זוקיני חתוכים בצורת קוביות גדולות
3 פלפלים צבעונים חתוכים בצורת קוביות גדולות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
15 יח' עגבניות שרי חצויות
3 יח' עגבניות חתוכות לפלחים גדולים
מיץ מלימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
• מבשלים בסיר עם מים חמים את העדשים השחורותעד רכיכתם
• במחבת משומנת מקפיצים את הבצל וכל הירקות יחדיו
• במחבת נפרדת משתמשים בשמן של שלושת הטונות לצריבת הטונות
• במגש הגשה רחב מעבירים את העדשים והירקות המוקפצים, מתבלים במלח ופלפל שחור, שמן זית ומיץ מלימון אחד ואז מסדרים את הטונה הצרובה מעל הסלט ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.


שף מריאנו שיינקמן. צילום: יחצ


שף מריאנו שיינקמן. צילום: נדיה היבא
אודות השף מריאנו שיינקמן:  נולד בבואנוס איירס, ארגנטינה, בשנת 1975, עם סכין ביד אחת ומלח פלפל ביד השנייה. עלה לישראל ב 2002 והבין שבכדי לעבוד וליהנות מהחיים, עליו להשקיע את מירב מאמציו במה שהוא הכי אוהב לעשות, והפך את תחביב חייו למקצוע. לאחר קריירה של יותר מעשור במסעדות גורמה מובילות בארץ, החליט לפני כ 7 שנים לפתוח חברת בוטיק לקייטרינג.

פועל באירועים פרטיים ועסקיים, ומעביר סדנאות צלייה וערבי בשר, משלב מסורת קולינרית מיוחדת ושונה והכל אודות לאסאדו שינק מהבית והתשוקה האינסופית לבישול, בשילוב צבע, חיוכים, והומור. 

החזון לדברי מריאנו: "לחגוג עם כל עם ישראל את הרגעים הכי שמחים, ותמיד בשילוב אוכל טוב ובקבוק יין משובח, ואם אפשר אז גם סיגר טוב לקינוח".https://www.marianowebsite.com/


סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל. צילום: נדיה היבא

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל. צילום: נדיה היבא

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. 

חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים - החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/


צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

הדור הבא של ויטמינצ'יק! 50% פחות סוכר, בתוספת מתיקות מרכז פרי המונק

חדש על המדפים של אסם - ובשורה משמחת לאוהבי ויטמינצ'יק!!!

אסם משיקה סדרה חדשה של המותג ויטמינצ'יק, עם 50% פחות סוכר לכל כוס משקה (ביחס למתכון הקיים), ובתוספת מתיקות של רכז פרי המונק. השקת ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר היא צעד נוסף במימוש התחייבותה של אסם לשיפור הערכים התזונתיים של מוצרי החברה.

הסדרה החדש תגיע בטעמי פטל, ענבים ותפוח. בדומה לשלושת הטעמים המובילים של ויטמינצ'יק הקיים.

איך אתם אוהבים את הויטמינצ'יק שלכם? עם מים? עם מי סודה? או עם אלכוהול?


ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר של אסם. צילום: נדיה היבא
ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר יוצא לשוק לאחר תקופה ארוכה שבה פעל צוות החברה להביא מוצר עם פחות סוכר, מתוק וטעים וללא שימוש בממתיקים מלאכותיים. האתגר העיקרי היה להפחית את כמות הסוכר תוך שמירה גם על המתיקות וגם על הצבע, שמיע ממקור טבעי.

חברה הצליחה להפחית את כמות הסוכר על ידי שימוש ברכז פרי המונק (הנזיר). הפרי גדל ברובו בסין, וידוע גם בשם "לו האן גואו". הפרי מתוק מאוד למרות שכמות הסוכר בו אינה גבוהה, וזאת בזכות מרכיב נוסף בעל מתיקות גבוהה שמצוי בפרי. בזכות מתיקותו העזה שמוספת לויטמינצ'יק 50% פחות סוכר מתאפשרת מתיקות במשקה המוכן למרות רמת הסוכר המופחתת.

סדרת המוצרים החדשה תשווק בבקבוק חדש של חצי ליטר. בזכות ריכוז הסירופ הגבוה, ניתן להכין 40 כוסות משקה מוכן, בדיוק כמו בבקבוק של 1 ליטר.


ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר של אסם. צילום: נדיה היבא

ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר של אסם. צילום: נדיה היבא
כדי להכין כוס משקה יש לערבב רבע כוס סירופ עם 4 כוסות מים קרים, או עם מי סודה כמו שאני אוהבת.

ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר בטעמי פטל ותפוח - בכשרות בד"ץ ורבנות עפולה
ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר בטעם ענבים בכשרות רבנות עפולה
להשיג ברשתות השיווק המובילות ברחבי הארץ.


ויטמינצ'יק 50% פחות סוכר של אסם. צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה : נדיה היבא

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"מעיל הקסמים של יובל" מאת הסופרת צביה דובריש פריד

בעידן של היום, שקצב החיים מהיר ואינטניסבי וגם הילדים שלנו מושפעים ומתקשים בדחיית סיפוקים, משתנות גם המדיות בהתאם וכך אנו רואים שיותר ויותר ספרים לילדים זוכים להסתכם במשפטים קצרים ותמונות.

הסופרת צביה דובריש פריד, 63, שהוציאה עד היום ספרי עיצוב שזכו להצלחה רבה, הוציאה לראשונה ספר ילדים -"מעיל הקסמים של יובל", המזכיר באופיו את הספרים שעליהם גדלנו אך עם תוכן המותאם לדור המילניום. הספר עטור בעשרות מציוריו הקסומים של האמן הישראלי והמוערך, אורי ליפשיץ ז"ל, שצייר לבן הזקונים שלו נדב בהיותו ילד. 

"מעיל הקסמים של יובל" כריכה קדמית. צילום: נדיה היבא

דרך הסיפור ניתן לראות זוית חדשה לסבתאות, שכיום פונה לנכדה  בגובה העיניים והוא מקבל ממנה השראה. סבתא שלא ממהרת לרוץ ולקנות בגד, אלא להשקיע ולסרוג כך שיעבור מדור לדור (ערך בר קיימא בעידן של בזבזנות).

בספר ניכרים ערכים של סובלנות, דחיית סיפוקים, הערכה וכבוד לסבתא. "אלו מסוג הערכים שחשוב שגם בעידן המתקדם, נדאג לשמר ולהעביר לדור העתיד". מציינת הסופרת צביה פריד.

על מה הספר?
הספר מגולל את סיפורה של סבתא של יובל המשכנעת את נכדה בחורף לעטות על גופו מעיל קסמים שהיא סורגת לו. בין חוטי הצמר סורגת הסבתא האוהבת קסמים וכך, בעוד יובל ניזהר שלא להתקרר הוא מטייל במקומות קסומים, פוגש סוסי פרא, גמלים משולשי דבשת, פילים צבעוניים ובעיקר זוכה להתיידד עם צמד דרקונים חביבים שמרכיבים אותו על גבם ומראים לו את העולם. כך עד תום החורף כבר נפרמים החוטים אך נותרים הסיפורים והזיכרונות.

ציורים המאפשרים להפליג על כנפי הדמיון
כשדובריש פריד נתקלה בסדרת ציורי הילדים של אורי ליפשיץ, היא הרגישה שצוירו במיוחד עבור ספרה. הכל התאים בדיוק. בנוסף, היא הבינה שנפלה בידה הזכות לחבר בין ילדי העידן הדיגיטלי לאמנות איכותית ולציוריו מעוררי הדימיון של אורי ליפשיץ .הספר מתאר את מאמציה של סבתא להיות רלוונטית בעולם המתקיים בתוך מתח בין ילדי הדור הדיגיטלי לדור שלא מבין בזה כלום.

מתוך הספר "מעיל הקסמים של יובל". צילום: נדיה היבא
"מתוך הספר "מעיל הקסמים של יובל" צילמה: נדיה היבא
מתוך הספר (עמוד 12):
..."את מתכוונת לומר שאת יכולה לסרג לי מעיל עם כוחות של גיבורי על, כזה שאם אני רק מבקש הוא...

מה זה כוחות של גבורי על בכלל? אני מדברת איתך על קסמים! קסמים, ילד, שאם אתה רק מבקש הכל מתקיים.

בדיוק כשהתחלתי לשמח ורציתי לומר לה שלזה בדיוק התכוונתי, לא משנה אותי אם קוראים לזה כוחות על או קסמים, היא הוסיפה - בתנאי יובלי, שלא תפשוט אותו כשקר ותישאר רק עם החלצה, שלא תזרק אותו על הרצפה בגינה כשאתה רץ ומזיע"...


לדברי הסופרת צביה פריד: "הציורים שחלקם מופשטים וחלקם איורים של דמויות הלקוחות מעולם הטבע והצומח , מאפשרים לילדים להפליג על כנפי הדמיון ולהמשיך את הסיפור כראות עינם".

בספר מתואר הקשר הבין דורי בין נכד שגדל בעולם של מסכים, לסבתא קשובה שלומדת מנכדה, על מושגים השגורים בעולמם כמו גיבורי על, בעוד הסבתא מזמינה את הנכד להאמין בקסמים ואגדות.

לדברי פריד: "היום הסבתאות שונה בתכלית מהסבתא שלאורה גדלנו, שגידלה אותנו, האכילה והנכדים היו כל עולמה. פעם, סבתאות זה היה מקצוע של ממש עם משרה מלאה, לעומת זאת כיום, הסבתות והסבים חיים במספר עולמות במקביל , המנצלים את זמן האיכות לטובת יצירה, ספורט, יציאה למסעות ובין לבין משלימים זמן איכות עם הנכדים. אך כנראה גם בעולם של שינוי יוותר העוגן של סבתא דואגת, אולי חלק מהאבולוציה".

צביה דובריש פריד צילום אוריאל מסה
אין כמו להקריא לאליאב - הנכד שלי - סיפור מקסים, מלא דימיון וסוחף, להתבונן בו כשהוא מרותק לצילומי הספר ומלא סקרנות  ואומר לי: סבתא אולי תעשי גם לי קסם!

"מעיל הקסמים של יובל" מיועד לגילאי 5-8 
ציורים: אורי ליפשיץ / נדב ליפשיץ
שנת הוצאה: 2019
הספר מנוקד ומתאים גם לילדים שיודעים לקרוא
בספר 47 עמודים 
כריכה קשה
מחיר מומלץ לצרכן - 68 ש"ח
ניתן להשיגו ברשת ספרים סטימצקי החל מה- 1/12

ערכה: נדיה היבא

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שבת, 21 בדצמבר 2019

גרנות משיקה אבוקדו תחת מותג "אבוקדו גרנות"

חדש על מדפי הפירות: הוא נחשב למלך הפירות, הוא מזין, הוא בריא והפך מזמן בישראל לפרי האהוב ביותר!!!
תכירו את האבוקדו שהולך לכבוש את המדפים - "אבוקדו גרנות".

השבוע קיבלתי לטעימה אריזת רשת של אבוקדו. האמת שקצת התאכזבתי - נזכרתי בטעמם של האבוקדו האחרונים שקניתי מהירקן, ושכולם הלכו לפח כי הם נשארו קשים, היו חסרי טעם והשחירו עד שאי אפשר היה לאכול אותם. 

"אבוקדו גרנות" הפתיעו אותי לטובה!!!  היו טריים, איכותיים ומשובחים, טעמם היה  טעים כמו בטעם של פעם, רכים וירוקים . כמובן שלא התאפקתי ומיד טעמתי עם מלח ולימון כמו שאני אוהבת... טעימה ועוד טעימה והאבוקדו הראשון חוסל!!!


"אבוקדו גרנות" - אהבנו מאוד עם מלח, לימון ופלפל שחור. צילום: נדיה היבא
כששהיתי בחו"ל, היו נוהגים להגיש בארוחת צהרים מנה ראשונה, חצאי אבוקדו (כשמדבקה של מד אין "ישראל" היה מודבק עליהם), שהיינו אוכלים בכפית בהנאה גדולה, כל פעם בצורה שונה: עם סלט טונה, עם סלט סביצ'ה, סלט ירקות,  עם רוטב וינגרט ומיונז או רק עם מלח, לימון ופלפל שחור. 

כל בני הבית אצלי, אוהבים אבוקדו בסלט: אבוקדו וביצים קשות שמועכים יחד במזלג, מעל בצל ירוק חתוך קטן, ומתבלים עם מלח, לימון ופלפל שחור. 

כיום תוצרת חקלאית ממותגת מבססת יותר ויותר את מעמדה ברשתות המזון. פירות וירקות נושאים שמות המספרים לרוב מי גידל את התוצרת החקלאית ומהיכן היא מגיעה. למהלך זה מצטרפת כעת "חקלאי גרנות", עם מיתוג של הפרי הנחשק ביותר שכבר זכה למעמד של כבוד במטבח הישראלי – האבוקדו. 

מהיום, תחל חברת "חקלאי גרנות", המשווקת תוצרת חקלאית טרייה של פירות וירקות לרשתות המזון, לשווק גם אבוקדו ממותג תחת השם "אבוקדו גרנות". האבוקדו של גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות, ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים. 


"אבוקדו גרנות" - אהבנו מאוד עם מלח, לימון ופלפל שחור. צילום: נדיה היבא
אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו, עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החקלאים המגדלים.

"חקלאי גרנות" נמצאת בבעלות "גרנות", הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין הארגונים של הקיבוצים, בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את חטיבת "אבוקדו גרנות", הכוללת שטחי גידול, מטעים ובית אריזה מרכזי לשיווק והפצת אבוקדו. 


אבוקדו גרנות באריזת רשת צילום מעיו עופר
מערך ההפצה של התוצרת החקלאית יפעל ממרכז האריזה של האבוקדו וההדרים בגרנות, כשההפצה לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ תבוצע על ידי התנועה עמק חפר (שבבעלות גרנות). 

לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, "אנו מבקשים לשפר את החוויה של הצרכן עם האבוקדו. נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח".

לאחרונה פרסם משרד החקלאות דו"ח מחקר שביצע בנוגע למחיר האבוקדו, ממנו עולה כי מחיר האבוקדו בישראל נמוך משמעותית מאשר בצרפת, גרמניה ובריטניה. מבדיקה שערכו בחטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, שהשוותה את מחירי האבוקדו בין ישראל לבין אירופה, מתברר כי בישראל אנו משלמים את המחיר הנמוך ביותר לפרי הירוק! בחטיבה לאסטרטגיה במשרד החקלאות, בדקו את המחירים גם בשנים האחרונות, והפרשי המחירים לטובת ישראל נשמרים לאורך זמן.


אבוקדו גרנות צילום מעין עופר

האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. 
כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. האבוקדו נחשב לשומן בריא, הוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. 

יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.

כעת משווק לשווקים אבוקדו מסוג אטינגר, שהינו הזן העיקרי הפותח את עונת האבוקדו ונחשב כזן המבוקש ביותר ע"י הצרכנים הישראלים. 

האטינגר הינו אבוקדו מזן בכיר, הפרי – אגסי, בעל צבע ירוק קלאסי וקליפה חלקה ומבריקה וצפוי להישאר בשוק עד לחודש ינואר, אחריו ישווקו אבוקדו מסוג פוארטה ופינקרטון.


אבוקדו גרנות של חקלאי גרנות צילום מעין עופר
בית האריזה גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי. כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 – 12.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות המזון).

להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה צילומים באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

חברת "אחוה" משיקה חלוה חדשה בטעם מפתיע וממכר: חלוה בטעם מלבי

בשורה משמחת לאוהבי החלוה!!!
הלהיט החדש - האם טעמתם כבר חלוה טעם מלבי?

את החלוה הזאת תצטרכו לטעום כדי להאמין.
חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה,הפתיעה הפעם ובגדול, ומשיקה מוצר חדש טעים בסדרת החלוה מתוצרתה: חלוה בטעם מלבי!

חלוה בטעם מלבי אחוה קומפוזיציה צילום יעל האן
חלוה בטעם מלבי מכילה קוקוס קלוי, שברי אגוזים, מי ורדים המעניקים לה ארומה נפלאה, וצבע אדום על בסיס טבעי. טעמה העשיר של החלוה זהה לטעמו של המלבי, במרקם המענג של החלוה.

החלוה בעלת ערכים תזונתיים מועשרים הכוללים 12% חלבון, 6 גרם סיבים תזונתיים, 80 מ"ג סידן ו - 3 מ"ג ברזל. החלוה החדשה מצטרפת לסדרת החלוה המצליחה של אחוה ותימכר ברשתות המזון במגשית ארוזה במשקל 400 גרם.

סדרת החלוה של "אחוה" נחשבת לנמכרת ביותר בישראל והיא מובילה את השוק שנים ארוכות.

את החלוה שלי אני אוהבת לאכול על פרוסת חלה קלויה מרוחה בהרבה חמאה וחלוה. צילום: נדיה היבא

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, מדובר במהלך שהינו חלק מתוכנית החברה להשיק מוצרי חלוה בטעמים מיוחדים. "אנו מזהים בקרב צרכנים, פתיחות רבה לנסות מוצרי חלוה בטעמים חדשים ונרגשים לצרף טעם חדש בטעם מלבי, הקינוח הישראלי האהוב והנוסטלגי, שזוכה לגרסתו בחלוה לראשונה בארץ ובעולם".

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 11 – 13 ₪ לאריזת 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.
חלוה בטעם מלבי אחוה צילום יעל האן
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום חמישי, 19 בדצמבר 2019

חברת סיבוס מקיימת למסעדנים סדנה ייחודית מסוגה: PLANT BASE FOOD

השבוע נכחתי בסדנה מאוד מעניינת ומסקרנת של חברת סיבוס סודקסו. לקהל הנוכחים שהיה ברובו מסעדנים, הוסבר מדוע חשוב וכדאי לשלב מנות צמחוניות וטבעוניות בתפריט המסעדה, כיצד לצלחת מנות אלו ולתמחרן (הרבה יותר זול ממנה בשרית). באירוע נכחו: דותן מצר, סמנכ"ל לקוחות ושותפים מסחריים וקרן וייזמן,סמנכ"ל שיווק סיבוס וטל גלבוע.


מימין לשמאל: אני, אורית עינבר, הילה שגב, טל גלבוע. צילום: משרד יחסי ציבור
צילום: משרד יחסי ציבור

"סיבוס" ערכה מהלך משמעותי נוסף לקידום תחום הקיימות והמודעות הסביבתית, וקיימה סדנה בשיתוף עמותת MEATLESS MONDAY תחת הכותרת PLANET BASE FOOD.

אל הסדנה הגיעו עשרות מסעדנים מכל רחבי הארץ במטרה לקבל כלים וידע על התחום, ולהתאים את תפריט המסעדה שלהם, זאת לאור ביקוש הולך וגדל  למנות צמחוניות וטבעוניות מקרב הסועדים.


הילה שגב - מנהלת תחום עסקים וחברות ב"Meatless Monday" צילום: נדיה היבא
מהמצגת של הילה שגב. צילום: נדיה היבא

מהמצגת של הילה שגב. צילום: נדיה היבא
מהמצגת של הילה שגב. צילום: נדיה היבא

בסדנה הרצתה הילה שגב - מנהלת תחום עסקים וחברות ב"Meatless Monday". שגב הרחיבה על השפעת צריכת מזון מן החי על הסביבה ועל מגמת ההפחתה בצריכת מזון מסוג זה. המגמות העולמיות המשתנות כיום בעולם הקולינריה, ומדוע דווקא בעת הזו צוברות תאוצה.

הילה שגב הזכירה גם את "מחקר פרוייקט סין" - הפרוייקט הוא ניסיון להציל חיי אדם – על-ידי המעבר לתזונה צמחיתמחקר סין (The China Study) הוא סקר התזונה המקיף ביותר שנעשה אי-פעם באוכלוסייה אנושית, בראשות ט' קולין קמפבל. 

מדובר בתיעוד הרגלי התזונה, מאפיינים שונים של אורח-חיים, תחלואה ותמותה בקרב 6,500 אנשים ב-65 מחוזות כפריים או כפריים למחצה בסין. הנבדקים השיבו לשאלונים, עברו בדיקות דם ושתן, תפריטם נבדק במשך שלושה ימים ומזונם עבר ניתוח מעבדה. בשיטה זו נמצאו למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין משתנים של סגנון חיים, תזונה ומחלות. הסקר החל ב-1983 ותוצאותיו פורסמו ב-1990; קיימים גם סקרי המשך.


שף אבי שטייניץ. צילום: נדיה היבא

מהמצגת של שף אבי שטייניץ. צילום: נדיה היבא 

מהמצגת של אבי שטייניץ. צילום.: נדיה היבא


מהמצגת של שף אבי שטייניץ. צילום: נדיה היבא 

מהמצגת של שף אבי שטייניץ: צילום: נדיה היבא

השף אבי שטייניץ, (לשעבר השף הראשי של רשת מלונות דן), העביר הרצאה מרתקת העוסקת בעולם המסעדנות שפוגש את הצמחונות/טבעונות: מהן מגמות בתחום, כיצד לשלב מנות טבעוניות בתפריט המסעדה, להיות יצירתיים בצלחת - להקפיד על צילחות ברמה גבוהה שתגרה את הסועד תוך שמירה על food cost. ישנם מסעדות שבימי שני לא מגישות מנות בשר, אלה מנות מחומרי גלם מהצומח.

קהל הסועדים מודע כיום יותר לעולם הצמחונות והטבעונות, ודורש מנות כאלה במסעדות. השף ממליץ להכניס את המנות הצמחוניות/טבעוניות לתפריט המסעדה ולא לעשות תפריט מיוחד אחר. והסיבה לכך: כי מי שלא אוכל טבעוני/צמחוני לא יציץ אפילו בתפריט, אבל אם זה חלק מהתפריט הרגיל, יש סיכוי שגם שמי שלא אוכל טבעוני/צמחוני יזמין מנה כזאת.

לדברי השף: ניתן ואפשר להפחית את הצריכה השבועית לבשר, מפחיתים כמות למנה, ואפשר גם להפחית כמות בשר על-ידי ערבוב קיטניות. לאנשים/סועדים שנוהגים כך קוראים "מפחיתנים".

לאחר ההסברים התיאורטיים עברנו לטעימת מנות דמויי בשר של השף אבי שטייניץ: המבורגר, עראיס, קובה סלק ושווארמה שהוכנו מהמוצר המדובר Beyond meat שכובש את העולם.


עראיס מ- Beyond meat  צילום: משרד יחסי ציבור

קציצות מ- Beyond meat  צילום: משרד יחסי ציבור

קובה סלק מ- Beyond meat  צילום: נדיה היבא

קובה סלק מ- Beyond meat  צילום: נדיה היבא

המבורגר מ- Beyond meat  צילום: נדיה היבא

אני כקרניבורית מושבעת הופתעתי לטובה מהמנות דמויי בשר שהוגשו במקום - ואם אתם שואלים: כן, היה טעים לי!

גם אתם תוכלו בקרוב לרכוש את ביונד מיט ברשתות השיווק, ולהזמין במסעדות את המנות שטעמנו הערב - זה לא רק לטבעונים וצמחונים.

ולמי ששאל: חברת סיבוס סודקסו מספקת פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת לאלפי עובדי חברות ליהנות ממבצעים והטבות במגוון עצום של רשתות ומסעדות ברחבי הארץ.
החברה מספקת שירות ללמעלה מ-2,600 חברות ו-330,000 עובדים במעל ל- 6,200 מסעדות בפריסה ארצית.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...