יצרנית הגבינות הטבעוניות "משומשו" מגישה לרגל החורף מתכון מענג ומחמם למרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת. קלאסיקה של מרק חורפי צרפתי בטעמים מעודנים בשל ציר ירקות ויין לבן. להקרמת המרק נשתמש במגורדת לפיצה ואפייה של "משומשו", 100% טבעוני, פרווה וללא לקטוז.
חורף נעים!
מרק בצל מוקרם עם מגורדת משומשו צילום יולה זובריצקי |
לציר הירקות:
4 גזרים קלופים ושטופים היטב
2 קישואים
3 בצלים קלופים
3 גבעולי סלרי נקיים
צרור פטרוזיליה נקי ושטוף
2 כרישות שטופות
1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כפית מלח גס
3 עלי דפנה
מצרכים למרק:
6-7 בצלים גדולים או 10 בצלצלים קטנים
3 שיני שום כתושים
1.5 כוסות יין לבן יבש
4 כוסות ציר ירקות או מים
3 כפות קמח
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט
ענף תימין
להקרמה: 200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של "משומשו"
להגשה עם טוסטונים: בגט פרוס דק וקלוי בתנור
6-7 בצלים גדולים או 10 בצלצלים קטנים
3 שיני שום כתושים
1.5 כוסות יין לבן יבש
4 כוסות ציר ירקות או מים
3 כפות קמח
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט
ענף תימין
להקרמה: 200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של "משומשו"
להגשה עם טוסטונים: בגט פרוס דק וקלוי בתנור
מרק בצל מורקם עם מגורדת טבעונית צילום יולה זובריצקי |
1. להכנת ציר הירקות: מסדרים את התבלינים וכל העלים בתחתית הסיר ומפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
2. מסננים את הנוזלים, מפרישים 4 כוסות למרק ואת שאריות הציר ניתן לאכסן בכלים קטנים בהקפאה.
3. להכנת המרק: קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני.
4. בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית, מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על אש נמוכה כחצי שעה תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב, אך לא נשרף.
5. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב למשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים פנימה את היין וממשיכים לערבב.
6. מוסיפים את ציר הירקות המסונן או המים מוסיפים את התיבול: שום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כחצי שעה.
7. להגשה: מוזגים בקערה יפה את המרק החם, מפזרים גבינה טבעונית מגורדת של "משומשו" ומניחים מעל בגט קלוי ומעט בצל מטוגן. ניתן להכניס את הקערה להקרמה של כ-5 דקות בתנור.
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית.
קרדיט צילומים: יולה זובריצקי - מאושר לשימוש ללא תשלום
ערכה: נדיה היבא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.