יום רביעי, 23 בפברואר 2022

טחנת "קמח הארץ" משיקה את אקווהפאבה - תחליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים

חוששים להכין קינוחים או מיונז מביצים נאות?
בשורה משמחת לצמחונים, לטבעונים ולרגישים לביצים נאות!!!    
לראשונה בארץ, אקווהפאבה - תחליף צמחי וטבעוני להכנת קצף ביצים. שאותו השיקה טחנת "קמח הארץ".

אקווהפאבה הם מי הבישול בהם הוכנו קטניות (חומוס, שעועית וכד'), מהם ניתן להכין קצף עשיר ליצירת מרנג, עוגות, קרמבו, מרשמלו, מיונז, מוס, פנקייק, פשטידות ועוד, ללא שימוש בביצים נאות.
אקווהפבה - תליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים.  צילום טחנת קמח הארץ
בטחנה הוחלט לייבא מאיטליה אקווהפאבה (Aquafaba) במשקל 500 מ"ל נוזל מי חומוס, כמות שוות ערך ל-10 ביצים. לשימוש זמין ונוח, האקוואפאבה מגיע בקרטונית מזיגה עם פקק לסגירה חוזרת.

למרות שבמהלך השנים נעשה שימוש במי הבישול של קטניות, האקוואפאבה "הומצא" רק בשנת 2014 כתחליף ייעודי לביצים ולקצף ביצים. המילה עצמה היא הלחם של שתי מילים לטיניות aqua (מים) ו- fabaceae (קטניות).

אקווהפאבה אומץ בהתלהבות בידי הקהילה הטבעונית, שלא עושה שימוש בביצים.

כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר השקה: 18 ש"ח לקרטונית במשקל 500 מ"ל.

להשיג באתר ובקרוב גם בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.

אקווהפבה - תחליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים. צילום טחנת קמח הארץ
ניתן להכין קצף עשיר ליצירת מרנג, עוגות, קרמבו, מרשמלו, מיונז, מוס, פנקייק, פשטידות ועוד 

אקווהפאבה - תחליף צמחי וטבעוני לקצף ביצים. צילום: טחנת "קמח הארץ" 
"קמח הארץ" היא טחנת קמח ישראלית (מ-2009) בכוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בטחנה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הגרעין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

הטחנה, עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד.

בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, המשמש גם כמוקד ידע לאופים בכל הרמות, מאחר והוא בודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים.

בשיתוף  טחנת "קמח הארץ"
קרדיט צילומים:  טחנת "קמח הארץ" 
ערכה: נדיה היבא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

"תמול "שלשום" בית קפה/מסעדה, חנות ספרים ותרבות בירושלים חוגגת 30 שנה

הפעם בואו וסעו יחד איתי לטייל בירושלים, למבנה מאוד ייחודי ועתיק הממוקם בחצר ירושלמית שמאוד קל לפספס את הכניסה אליה (שימו לב לשילוט), יוצא דו...