אצלנו בבית אוהבים אטריות - במוקפצים, עם אורז, עם פתיתים, בפשטידות גבינה , כתוספת למרקים ועוד. כשאני מכינה מרק תימני עם עוף, חייב שיהיו אטריות כתוספת למרק ולא חשוב אם הן דקות, דקיקות או רחבות העיקר שיהיו אטריות. יש כאלה שאוהבים קרוטונים או שקדי מרק , אבל אצלנו חובה אטריות (לא מוותרים לי...) שיהיו טעימות ואיכותיות כדי להעשיר ולהעצים את טעמי המרק.
השבוע כשהגיע משלוח של אטריות שעשויות מכוסמין מלא, היה ברור שמיד כבר יהיה סיר על הגז להכנת מרק!!!
ההתלבטות הייתה עם איזה אטריות? הדקות, הדקיקות או הרחבות!!!
ונחזור למתכוני האטריות!!!
במה תבחרו? קוגל, לביבות מתוקות, אטריות עם פטריות או אינטריה?
מומלץ – כל יום, משהו אחר...
במה תבחרו? קוגל, לביבות מתוקות, אטריות עם פטריות או אינטריה?
מומלץ – כל יום, משהו אחר...
קוגל אטריות. צילום - גיל אבירם |
מצרכים:
חבילת אטריות כוסמין דקות של "בטר אנד דיפרנט"
2 ביצים
1/3 כוס שמן
150 גרם ממתיק "מתוק קל" של "בטר אנד דיפרנט", או 1/2 כוס סוכר חום דמררה
מלח
פלפל שחור
תבנית אינגליש קייק צרה
גיוון:
2 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים, מגוררים גס או חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
2 כפות חמוציות או צימוקים
אופן ההכנה:
¨ לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן
¨ לחמם תנור ל-180 מעלות
¨ להעביר את האטריות לקערה ולערבב עם שאר החומרים
¨ לרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, ולצקת לתוכה את התערובת
¨ לאפות כ-40 דקות, עד שהמאפה שחום ויציב
לביבות אטריות וגבינה. צילום - גיל אבירם |
מתכון ללביבות אטריות וגבינה לבנה (כ-20 לביבות) - של תמי פיליפ
מצרכים: ללביבות:
200 גרם אטריות כוסמין דקיקות של "בטר אנד דיפרנט"
300 גרם גבינה לבנה 5% - 9%
3 שקיקי סוכר וניל
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/3 כוס קמח מלא
4 ביצים
מעט שמן לטיגון
להגשה:
אבקת סוכר
שמנת חמוצה
ריבה איכותית
אופן ההכנה:
¨ לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן ולצנן
¨ בקערה, לערבב היטב גבינה, סוכר וניל, סוכר חום בהיר, קמח וביצים. להוסיף את האטריות ולערבב
¨ לחמם שמן במחבת. לצקת פנימה כף (או יותר) מהתערובת – כדי ליצור לביבות שקוטרן כ-6 ס"מ. לטגן לגוון זהוב-שחום
¨ להוציא ולהניח על נייר סופג
¨ לזרות אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה וריבה משובחת
¨ לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן ולצנן
¨ בקערה, לערבב היטב גבינה, סוכר וניל, סוכר חום בהיר, קמח וביצים. להוסיף את האטריות ולערבב
¨ לחמם שמן במחבת. לצקת פנימה כף (או יותר) מהתערובת – כדי ליצור לביבות שקוטרן כ-6 ס"מ. לטגן לגוון זהוב-שחום
¨ להוציא ולהניח על נייר סופג
¨ לזרות אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה וריבה משובחת
אטריות עם פטריות, עלי סלק ושמנת. צילום - גיל אבירם |
מצרכים:
חבילת אטריות כוסמין רחבות של "בטר אנד דיפרנט"
1/2 כפית מלח
מים לבישול
2 כפות שמן
חבילת אטריות כוסמין רחבות של "בטר אנד דיפרנט"
1/2 כפית מלח
מים לבישול
2 כפות שמן
לרוטב:
40 גרם חמאה
כף שמן
בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
6 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות
2 כפות מעט גדושות של קמח
1/2 כוס מים
כוס חלב
2/3 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
3 עלי סלק, קצוצים (רק החלק הירוק)
גיוון: 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה:
¨ להכין את האטריות עפ"י הוראות היצרן במי מלח. לסנן ולערבב עם שמן
¨ להמיס בסיר חמאה עם שמן, ולהזהיב קלות את הבצל והשום
¨ להוסיף פטריות ולטגן עוד 2 דקות
¨ להוסיף קמח ולערבב. להוסיף מים, חלב, שמנת ותבלינים
¨ להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות
¨ להוסיף לסיר את עלי הסלק הקצוצים, ולבשל עוד 2 דקות
¨ להניח את האטריות בצלחת, לצקת מעל את הרוטב החם ולהגיש
40 גרם חמאה
כף שמן
בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
6 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות
2 כפות מעט גדושות של קמח
1/2 כוס מים
כוס חלב
2/3 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
3 עלי סלק, קצוצים (רק החלק הירוק)
גיוון: 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה:
¨ להכין את האטריות עפ"י הוראות היצרן במי מלח. לסנן ולערבב עם שמן
¨ להמיס בסיר חמאה עם שמן, ולהזהיב קלות את הבצל והשום
¨ להוסיף פטריות ולטגן עוד 2 דקות
¨ להוסיף קמח ולערבב. להוסיף מים, חלב, שמנת ותבלינים
¨ להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות
¨ להוסיף לסיר את עלי הסלק הקצוצים, ולבשל עוד 2 דקות
¨ להניח את האטריות בצלחת, לצקת מעל את הרוטב החם ולהגיש
מתכון לאינטריה - אטריות עם בצל מטוגן וכורכום - של אריקה לוי
מצרכים:
3 כוסות אטריות דקיקות או דקות של "בטר אנד דיפרנט" (לא מוכנות)
1 בצל בינוני, פרוס דק
1/3 כוס שמן + 1 כף
1/5 – 1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
¨ לחמם את השמן בסיר (רצוי נון סטיק) על להבה גבוהה. להוסיף את הבצל ולטגן להזהבה
¨ להוסיף את האטריות. להנמיך ללהבה בינונית ולטגן 3-4 דקות, עד שחלקן מזהיב-משחים
¨ להוסיף תבלינים ולערבב
¨ להוסיף מים רותחים – עד שיכסו את האטריות ועוד קצת. לערבב ולהביא לרתיחה
¨ לכסות את הסיר במכסה (רצוי גם עם מגבת – כמו אורז). להנמיך את עוצמת הלהבה להכי נמוכה, ולבשל 10 דקות
¨ לכבות ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות
¨ להסיר את המכסה, לערבב היטב ולהגיש
ולמי ששאל: מזה כוסמין?
כוסמין היא מין דגן חיטה קדום, ששימש כמזון במקומות שונים במזרח התיכון ובאירופה, מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. את מקומו תפסה חיטת הלחם, אותה קל יותר לגדל ולעבד. קמח כוסמין מלא, הנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. מאחר והרכב הגלוטן שבו שונה מזה שבחיטה, הוא נוח יותר לעיכול ועשוי להיות ידידותי וסביל יותר עבור הסובלים מרגישות קלה לחיטה. הודות לקליפתה הקשה, המגינה על גרגיריה בפני מזיקים – הכוסמין מרוססת הרבה פחות מחיטה רגילה (חיטת לחם).
מצרכים:
3 כוסות אטריות דקיקות או דקות של "בטר אנד דיפרנט" (לא מוכנות)
1 בצל בינוני, פרוס דק
1/3 כוס שמן + 1 כף
1/5 – 1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
¨ לחמם את השמן בסיר (רצוי נון סטיק) על להבה גבוהה. להוסיף את הבצל ולטגן להזהבה
¨ להוסיף את האטריות. להנמיך ללהבה בינונית ולטגן 3-4 דקות, עד שחלקן מזהיב-משחים
¨ להוסיף תבלינים ולערבב
¨ להוסיף מים רותחים – עד שיכסו את האטריות ועוד קצת. לערבב ולהביא לרתיחה
¨ לכסות את הסיר במכסה (רצוי גם עם מגבת – כמו אורז). להנמיך את עוצמת הלהבה להכי נמוכה, ולבשל 10 דקות
¨ לכבות ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות
¨ להסיר את המכסה, לערבב היטב ולהגיש
ולמי ששאל: מזה כוסמין?
כוסמין היא מין דגן חיטה קדום, ששימש כמזון במקומות שונים במזרח התיכון ובאירופה, מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. את מקומו תפסה חיטת הלחם, אותה קל יותר לגדל ולעבד. קמח כוסמין מלא, הנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. מאחר והרכב הגלוטן שבו שונה מזה שבחיטה, הוא נוח יותר לעיכול ועשוי להיות ידידותי וסביל יותר עבור הסובלים מרגישות קלה לחיטה. הודות לקליפתה הקשה, המגינה על גרגיריה בפני מזיקים – הכוסמין מרוססת הרבה פחות מחיטה רגילה (חיטת לחם).
בטר אנד דיפרנט - סדרת אטריות כוסמין 100% מלא. צילום - חברת דמיון |
כשרות: בד"צ העדה החרדית ורבנות ירושלים.
להשיג ברשתות שיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.
ואם אתם שואלים על המרק התימני שהכנתי, הנה כאן הצילומים וכל מילה מיותרת!!!
צילום: נדיה היבא |
צילום: נדיה היבא |
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.