יום שבת, 23 בינואר 2021

מתכון חגיגי לרגל ט"ו בשבט להכנת טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני

 יצרנית שמן הזית הישראלי המובחר "משק אחיה", המתמחה בייצור שמן זית הנחשב לשמן הזית הטוב בישראל, מגישה לרגל ט"ו בשבט, יחד עם השף דוד ביטון, מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, של טרטר בר ים בשמן זית, בסגנון סשימי, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. המנה קלה להכנה, מקסימה ביופייה, תקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה אמיתית של הטבע. 

שמני הזית של משק אחיה בכשרות מהדרין לשכת הרבנות האזורית מטה בנימין ובהשגחת הבד"ץ חוג חתם סופר.

טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני צילום ענת פייזר.docx
מצרכים (לכ-4 מנות): 

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
20 גרם שמן זית קורנייקי של "משק אחיה"
4 מלפפון מיני
2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים
4 צנוניות חתוכות לקוביות
4 פרחי כרובית
1 בצל סגול
1/2 לימון
1 כף עירית קצוצה
מעט עלי טימין
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מיץ מליים אחד
1 כף שומשום קלוי

אופן הכנה:

1. פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.
2. במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.
3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
4. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
5. מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים. 

טרטר בר ים בשמן זית קורנייקי משק אחיה צילום ענת פייזר.docx

השף דוד ביטון צילום ענת פייזר
מאחלת ט"ו בשבט  טעים ושמח! 

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מלון יהודה בירושלים חורף 2024

לקראת תיירות ועונת החורף, עליתי השבוע לירושלים לבקר ולסייר במלון יהודה (שהינו בבעלות פרטית) שחוגג עשור בימים אלו, לשמוע מה התחדש במלון המקסי...