מלבד המראה הנקי והאסתטי של האריזה, צדו עיני את הסימון התזונתי הירוק: עוף טבעי מהמשק, גדל ללא אנטיביוטיקה, ללא תוספות הורמונים וגם מכיל פחות מ-300 מ"ג נתרן ל-100 גרם - כבר יש לנו ארוחה מבטיחה וטעימה.
ולמי שחשוב: כשרות למהדרין גלאט - בהשגחת הרב א.ר. ארנבייך
"העוף הירוק" - תבשיל עוף עם תפוחי-אדמה וגרגרי חומוס . צילום: נדיה היבא |
המתכון והצילומים באדיבות היבא נדיה
התבשיל פשוט וקל להכנה, טעים ועשיר בטעמים. את התבשיל הזה אני אוהבת להכין עם חומוס ותפוחי אדמה. מי שלא אוהב את השילוב הזה יכול כמובן לוותר על אחד מהמרכיבים.
מצרכים:
6 חלקי עוף – שוקיים, ירכיים (כמובן לפי מספר הסועדים) של "עוף טוב"
4 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים וחצויים לשש
1 שקית של גרגירי חומוס קפואים מוכנים לבישול (אני נוהגת לשטוף את החומוס במסננת לפני הכנסתם לתבשיל.
או 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס – יש לסנן את הנוזלים לפני הכנסת החומוס לתבשיל.
1/2 חב' כוסברה טרייה , נקייה וקצוצה גס
3 גבעולי כרפס עם העלים שטופים היטב וקצוצים גס
3 כפות של חוויג' למרק
3-4 כפות שמן להשחמת העוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר שטוח מוסיפים את השמן ומשחימים את חלקי העוף מכל צדדיו.
לאחר השחמה קלה מוסיפים את המלח והחוויג' וממשיכים להשחים 2-3 דקות (לא יותר, אחרת התבלינים נשרפים והתבשיל הופך להיות מר).
מוסיפים לסיר את תפוח-האדמה והחומוס ומים פושרים עד לכיסוי תוכן הסיר.
(אני נוהגת לשטוף במסננת את החומוס הקפוא)
מוסיפים את הכוסברה והכרפס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים במשך חצי שעה עד לריכוך חלקי העופות.
בתיאבון!!!
|
"עוף טוב" הינה החברה הראשונה המעלה על המדפים ברשתות השיווק, מוצרי עוף טרי בסימון תזונתי ירוק שמטרתו לסייע לצרכנים בבחירת מזונות בריאים וגולמיים. העופות הטריים של "עוף טוב" מכילים פחות מ-300 מ"ג נתרן ל-100 גר' ולכן מקבלים את הסימון הירוק.
מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב" עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וכוללים עופות שלמים וחלקי עופות, בהם: כרעי עוף טרי, חזה עוף חצוי טרי, שניצל עוף טרי, שוקי עוף טרי, פילה עוף טרי, עוף שלם טרי, שווארמה פרגית טרי, סטייק פרגית טרי - כולם עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה.
מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב" בסימון הירוק, אינם כוללים חלקי פנים וכנפיים, מאחר ובהם עדיין לא ניתן להבטיח כמות נתרן נמוכה.
מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב" עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וכוללים עופות שלמים וחלקי עופות, בהם: כרעי עוף טרי, חזה עוף חצוי טרי, שניצל עוף טרי, שוקי עוף טרי, פילה עוף טרי, עוף שלם טרי, שווארמה פרגית טרי, סטייק פרגית טרי - כולם עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה.
מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב" בסימון הירוק, אינם כוללים חלקי פנים וכנפיים, מאחר ובהם עדיין לא ניתן להבטיח כמות נתרן נמוכה.
שוקיים טריים של "עוף טוב". צילום: נדיה היבא |
ד"ר אילת הררי, דיאטנית קלינית וחוקרת, יועצת התזונה של חברת "עוף טוב", מסבירה:
"העוף הוא מקור לחלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. בסימון ירוק מסומנים רק מזונות התואמים את עקרונות התזונה הבריאה של משרד הבריאות. המזונות שזכו להיכנס לרשימת המסומנים בירוק הם מזונות גולמיים שאינם מעובדים או שעברו עיבוד מינימלי בלבד. לצד מזונות כמו חלב ומוצריו, דגים, טופו, שמנים צמחיים, זרעים ואגוזים ניתן למצוא ברשימה הזו גם את העוף (טרי, מצונן או קפוא). בתהליך ההכשרה, העוף סופח מלח. ידוע שצריכת יתר של מלח, עלולה לגרום למחלות כרוניות. לכן רק עופות שעברו תהליכי שטיפה לאחר ההכשרה במטרה להסיר עודפי מלח, ומכילים פחות מ-300 מ"ג נתרן (המינרל העיקרי שמצוי במלח), זוכים בסימון הירוק".
מוצרי העוף הטרי של עוף טוב, הם מוצרים איכותיים שעשויים מעופות שגדלו ללא אנטיביוטיקה והסימון הירוק מהווה נדבך נוסף לתו האיכות שלהם. על-פי ארגון הבריאות העולמי עמידות לאנטיביוטיקה היא אחד הגורמים המאיימים על הבריאות הכלל עולמית. שימוש יתר באנטיביוטיקה, הן בטיפול באדם והן בחקלאות, עלול לגרום להיווצרות זני חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, ואם אותם חיידקים יגרמו למחלות בבני אדם, הטיפול במחלות אלו יהיה קשה יותר, זמני האשפוז בבתי חולים יתארכו ותהיה יותר תמותה.
לדברי רמי אייזיק, מנכ"ל "עוף טוב": ב"עוף טוב" אנחנו מקפידים לגדל את העופות, ללא טיפול אנטיביוטי כלל, בכל שלבי הגידול שלהם. בגידול העופות ללא אנטיביוטיקה אנו מתבססים על תזונה צמחית מאוזנת, ומעשירים את התזונה של העופות במרכיבים פרוביוטיים ופרהביוטיים, זאת לצד הקפדה על גידול בלולים מרווחים, שמירה על סביבה נקייה מחיידקים מחוללי מחלות, וליווי מקצועי צמוד המאפשרים שמירה והימנעות מהתפרצות מחלות".
עוף טוב - עוף טרי בסימון ירוק (צילום סטודיו עוף טוב) |
ניתן לקבל מידע נוסף על קבוצת "עוף טוב" ומוצריה באתר החברה: https://www.oftov.co.il/
מאחלת לכולם שבת שלום טעימה ונעימה!!
ערכה, מתכון וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.