לקראת ראש השנה, מעניקה "חוות הר סיני" המתמחה בייצור קמחים אורגניים בטחינת אבני ריחיים השומרת על איכות חומרי הגלם והערכים התזונתיים, מתכון להכנת חלת דבש חגיגית, מהודרת ובריאה,מקמח כוסמין מלא("שירת הדגן").
החלה מתאימה לערבי שבתות וחגים.
מתכון להכנת חלת דבש חגיגית
רכיבים:
7 כוסות קמח כוסמין מלא "שירת הדגן"
½3 כוסות מים חמימים
25 גרם שמרים טריים
כף וחצי מלח
1/3 כוס סוכר
½ כוס שמן/שמן זית
אופן ההכנה:
1. לשים בקערה 2כוסות קמח+ ½ 3 כוסות מים+שמרים+סוכר לערבב היטב במזלג ולכסות בניילון ל20 דק להתפחה.
2. להוסיף 5 כוסות קמח+מלח +שמן. ללוש היטב בקערה –(בשלב זה לא כדאי להוסיף קמח) להניח ל ½ שעה.
3. ללוש היטב על משטח מקומח-להניח ל ½ שעה.
4. ללוש היטב ולהניח שוב ל ½ שעה.
5. הבצק מוכן לשימוש- לחמם את התנור על 180-200 מעלות.
6. בתבנית עגולה קפיצית מרופדת בדף אפיה משומן להניח במרכז התבנית קערה קטנה חסינת חום וסביבה להניח עיגולי בצק (בצורת פרח) ניתן למרוח את העיגולים עם חלבון ביצה ודבש. להכניס לתנור לכ- 40 דקות.
7. בגמר האפייה לפתוח את התבנית ולהשאיר את החלה על המגש התחתון ולמלא את הקערית בדבש
לשנה טובה ומתוקה!
את הקמחים של חוות הר סיני ניתן להזמין באתר www.har-sinai.co.il
ובטלפון 054-6286258 ובנוסף, ניתן להשיג בחנויות טבע מובחרות.
ערכה: נדיה היבא
המתכון והצילום באדיבות "חוות הר סיני"
החלה מתאימה לערבי שבתות וחגים.
חלת דבש חגיגית קמחי חוות הר סיני |
רכיבים:
7 כוסות קמח כוסמין מלא "שירת הדגן"
½3 כוסות מים חמימים
25 גרם שמרים טריים
כף וחצי מלח
1/3 כוס סוכר
½ כוס שמן/שמן זית
אופן ההכנה:
1. לשים בקערה 2כוסות קמח+ ½ 3 כוסות מים+שמרים+סוכר לערבב היטב במזלג ולכסות בניילון ל20 דק להתפחה.
2. להוסיף 5 כוסות קמח+מלח +שמן. ללוש היטב בקערה –(בשלב זה לא כדאי להוסיף קמח) להניח ל ½ שעה.
3. ללוש היטב על משטח מקומח-להניח ל ½ שעה.
4. ללוש היטב ולהניח שוב ל ½ שעה.
5. הבצק מוכן לשימוש- לחמם את התנור על 180-200 מעלות.
6. בתבנית עגולה קפיצית מרופדת בדף אפיה משומן להניח במרכז התבנית קערה קטנה חסינת חום וסביבה להניח עיגולי בצק (בצורת פרח) ניתן למרוח את העיגולים עם חלבון ביצה ודבש. להכניס לתנור לכ- 40 דקות.
7. בגמר האפייה לפתוח את התבנית ולהשאיר את החלה על המגש התחתון ולמלא את הקערית בדבש
לשנה טובה ומתוקה!
את הקמחים של חוות הר סיני ניתן להזמין באתר www.har-sinai.co.il
ובטלפון 054-6286258 ובנוסף, ניתן להשיג בחנויות טבע מובחרות.
ערכה: נדיה היבא
המתכון והצילום באדיבות "חוות הר סיני"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.