יום שלישי, 26 במאי 2020

מתכון חגיגי להכנת פסטה קלמרטה עם עגבניות ברוקולי ופטריות

חג שבועות כבר כמעט כאן, והחיפוש אחר התפריט הכי מוצלח וטעים ושיתאים לכל האורחים כבר החל. מה כל אחד אוהב, להתאים חלק מהמנות גם לקטנים, איזה סלטים להכין, מה עם המנות העיקריות, ומה עם הקינוחים?

אסם השיקה לקראת חג השבועות 2 סוגי פסטות ייחודיות חגיגיות, במהדורת חג שקיבלתי להתנסות ולטעימה.

🌺פסטה פרפקטו קלמרטה CALAMARATA - מהדורה חגיגית 400 גרם - כשר, פרווה
🌺פסטה פרפקטו ווזוביוטו VESUVIOTTO - מהדורה חגיגית 500 גרם - כשר, פרווה

מחיר מומלץ לצרכן של 2 סוגי הפסטות: 8.90 - 14.90 ש"ח
הפסטות החדשות בהשגחת הבד"צ ירושלים של העדה החרדית, באישור הרבנות הראשית לישראל

המיוחד בפסטות החדשות, אחרי הבישול הפסטות תופחות ומתנפחות הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים מפסטות אחרות, והם סופגות וסופחות נהדר את הטעמים של מה שמתווסף אליהם. בגלל גודל הפסטה, המנה הופכת להיות חגיגית ומיוחדת, ומעשירה כל שולחן חג.

על אריזות הפסטה במהדורה החגיגית תוכלו למצוא המלצות להכנת מתכונים, מהירים וקלים להכנה של חברת אסם.


 פסטה קלמרטה עם עגבניות ברוקולי ופטריות . צילום: נדיה היבא
פסטה פרפקטו קלמרטה CALAMARATA - מהדורה חגיגית 
פסטה פרפקטו ווזוביוטו VESUVIOTTO - מהדורה חגיגית 
צילום: נדיה היבא
בחרתי להכין את המנה החגיגית לחג השבועות עם פסטה קלמרטה, בעלת הצורה הייחודית, המאפשרת לרוטב ולטעמים לעטוף אותה מכל הצדדים.

מתכון להכנת פסטה קלמרטה עם עגבניות ברוקולי ופטריות חגיגית
המתכון של נדיה היבא

מצרכים
שקית פסטה קלמרטה פרפקטו, מבושלת עפ"י הוראות ההכנה, או ברכות שאתם אוהבים.

לרוטב:
60 גרם חמאה
5 שיני שום קצוצות
2 קופסאות של פטריות טריות חתוכות לפרוסות (אם אין טרי אפשר מקופסא)
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
300 גרם ברוקולי - שבישלנו מספר דקות במי מלח והעברנו למים קרים (כדי לשמור על הצבע הירוק של הברוקולי)
1 קופסת שמנת לבישול (תבחרו כמה אחוזי שומן מתאים לכם)
קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
מלח ופלפל לפי הטעם

אופציית הגשה:
גבינת פרמג'ו מגוררת. עלי בזיליקום, זיתים שחורים מגולענים. לא חובה.


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
הוראות הכנה:
במחבת (תבחרו מחבת גדולה או ווק)

🌷 ממיסים חמאה, מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה (לא לשרוף את השום כי הוא הופך למר)
🌷 מוסיפים את הפטריות ומקפיצים 2 דקות
🌷 מוסיפים את העגבניות והברוקולי ומקפיצים עוד 2 דקות
🌷 מוסיפים את השמנת, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ובוחשים, טועמים ומתקנים טעמים בהתאם לצורך.
🌷 מוספים את הפסטה ומקפיצים הכל יחד עוד 2 דקות לספיגת טעמים.
🌷 מגישים חם עם פרמג'ן מגורר, זיתים שחורים מגולענים ועלי בזיליקום.

ממליצה: 
🌷 כדי שלא תהיו לחוצים בערב החג, ניתן להכין את החלק הראשון של המנה ולסיים אותה רגע לפני ההגשה. הכוונה, להכין את המנה עד להקפצת כל הירקות יחד ולהשאיר לערב את התיבול והוספת הפסטה למנה.
🌷 אל תוותרו על קירור הברוקולי במים קרים אחרי הבישול. התהליך ישמור על הצבע הירוק הנהדר של הברוקולי שיוסיף לצבעוניות של המנה החגיגית.


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
בתיאבון וחג שבועות שמח לכל המשפחות!

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

רשת "גרג קיטשן" פותחת מסעדת בסטרו בנס ציונה

בשורה משמחת לתושבי נס ציונה והסביבה!!! רשת מסעדות הביסטרו: "גרג קיטשן", מקבוצת גרג, מתרחבת ופותחת השבוע סניף בעופר קניותר, בנס ציו...