יום שבת, 4 באפריל 2020

מתכונים עם קמח עדשים כתומות וקינואה רויאל -אורגניים, עשירים בערכים תזונתיים וכשרים לפסח

שומרים על הבריאות גם בחג! 
למרות הימים הקשים שאנחנו עוברים, ההסגר בבית, אי הודאות והדיחדוח, אני משתדלת להמשיך בכל הכח את ההכנות לקראת ארוחת ערב ליל הסדר, למרות שאת החג הזה אנחנו נערוך לבד - ימי קורונה מוזרים.

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחג הפסח מתכונים עם קמח עדשים כתומות וקינואה רויאל – אורגניים וכשרים לפסח, המתאימים להכנת מגוון מאכלים נהדרים וטעימים לליל הסדר ולחול המועד.

הקמח והקינואה עשירים מאוד בערכים תזונתיים, התורמים לבריאות ומסייעים להסדרת העיכול ולתחושת שובע.

🍅 קמח העדשים עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים וחלבון, והוא מתאים להכנת עוגות, עוגיות, מאפים, פשטידות ועוד. הוא גם מתאים להחליף כל מתכון שכולל קמח חומוס.

🍅 קינואה רויאל עשירה במינרלים, חלבון, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון והערך הגליקמי שלה נמוך במיוחד. היא מתאימה מאוד להכנת סלטים קרים או חמים, תבשילים, מרקים, קציצות ואפילו קינוחים.
פנקייק מלוח מקמח עדשים. צילום: תום טינק
מתכון להכנת פנקייק מלוח מקמח עדשים = המתכון באדיבות "תבואות"
מצרכים:
1/2 בצל בינוני, קצוץ
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1/2 כוס מים
1/3 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כפית שום גבישי
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כף פטרוזיליה/כוסברה קצוצים
שמן זית
צלחת שטוחה *

אופן ההכנה:
• לערבב בקערה את כל המצרכים, חוץ משמן ובצל
• לחמם מחבת בקוטר 22-24. להוסיף 1- 2 כפות שמן ולטגן את הבצל לשקיפות
• להוסיף את הבצל לבלילה
• להחזיר את המחבת ללהבה בינונית ולהוסיף לה 1 כף שמן זית. לצקת גם את הבלילה
• להנמיך ללהבה בינונית-נמוכה, לכסות ולבשל כ-5 דקות. כשצד אחד השחים – להחליק את הפנקייק לצלחת שטוחה
• לשים בזריזות כפית שמן במחבת, ולהפוך אל תוך המחבת את הפנקייק - כשהצד המטוגן כלפי מעלה
• לטגן עוד 3-4 דקות, עד שגם הצד השני מזהיב-משחים.


קינואה רויאל מתובלת. צילום: אנטולי מיכאלו
מתכון להכנת קינואה רויאל מתובלת - המתכון באדיבות "תבואות"
מצרכים:
2 כוסות קינואה
4 כוסות מים
1-2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1/2 -3/4 כפית פלפל שחור
1+1/2 כפיות פפריקה מתוקה
1+1/2 כפיות שום גבישי
1 כפית אורגנו
1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:
• לשים את הקינואה במסננת. לשטוף אותה היטב במים זורמים (השטיפה מורידה ממנה את המרירות הטבעית שיש בה). להשרות חצי שעה בקערה עם מים, ולסנן
• לשים בסיר מתאים את המים והתבלינים, לערבב, להוסיף את הקינואה המסוננת ולערבב
• להביא לרתיחה, להנמיך ללהבה נמוכה, לכסות ולבשל כ-15דקות: אם רוצים את הקינואה יותר רכה – משאירים עוד 5 דקות
• לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות (אם מעוניינים בדרגת עשייה רכה יותר – מחזירים לאש ומבשלים עוד כמה דקות)
• מפרידים את הגרגרים עם מזלג
• מומלץ להגיש עם בצל מטוגן * עשבי תיבול ירוקים וקצוצים * צנוברים קלויים * בצל ירוק או עירית קצוצים, ועוד.
מימין : תבואות - קינואה רויאל אורגנית. צילום  - אנטולי מיכאלו

משמאל: תבואות - קמח עדשים אורגני. צילום - תום טינק
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ב: 
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

בירה מלכה וחברת הכרם מציגות מהדורת יום העצמאות ה-76 למדינת ישראל

בשורה משמחת לאוהבי הבירה:  בירה מלכה וחברת הכרם מציגות מהדורה ייחודית ליום העצמאות ה-76 למדינת ישראל שמוקדשת השנה לנשים הגיבורות של מאורעות ...