חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחגי תשרי, מתכון נפלא לעוגת דבש עסיסית ויפה, טעימה ומרשימה, בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך.
השימוש במתכון בנטורינה על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה. בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים.
מצרכים (ל- 3 יחידות עוגה):
למלית:
2. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.
4. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה.
5. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.
6. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
7. מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
8. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.
שנה טובה וחג טעים ושמח!
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ
הצטרפו אלי ל:
לאינסטגרם
לדף הפייסבוק : נדיה היבא
לקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!
השימוש במתכון בנטורינה על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה. בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים.
עוגת שושנים דבש שמרית - צילום חן שוקרון |
- 1 ק"ג קמח
- 1 שקית שמרים טריים שמרית
- 1 כף מלח (20 גר')
- ¼ כוס סוכר (50 גר')
- 2 ביצים גודל L
- 100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
- ¼ כוס דבש (80 גר')
- ½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)
למלית:
- 5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
- ¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
- להברשה לאחר האפייה: 4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
עוגת שושנים דבש שמרית - צילום חן שוקרון |
נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית |
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.2. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.
4. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה.
5. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.
6. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
7. מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
8. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.
שנה טובה וחג טעים ושמח!
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ
הצטרפו אלי ל:
לאינסטגרם
לדף הפייסבוק : נדיה היבא
לקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.