יום שלישי, 28 באוגוסט 2018

מסעדת "לחם יין" חוגגת 20 שנה, מרעננת את התפריט, מחדשת את טעמי הגלידות ומציעה מארזים לחג מיוחדים

המסעדה הוותיקה לחם יין שביהוד חוגגת 20 שנה, ומחדשת את התפריט וגם את תפריט הגלידות המיוחדות בייצור אישי ובטעמים מיוחדים. באחד מערבי שבוע שעבר נסעתי למסעדה לטעום את המנות מהתפריט החדש ולהתענג על טעמי הגלידות המיוחדות.

לחם יין הינו בית קפה מסעדה, הממוקם בקומת הקרקע של בית אפריקה ישראל בשכונת קרית סביונים שביהוד.


מסעדת לחם יין ביהוד. צילום: נדיה היבא
מסעדת לחם יין ביהוד. צילום: נדיה היבא
המסעדה שעשתה דרכה ממעדנייה שכונתית למסעדת ביסטרו מוכרת ביהוד ומחוצה לה,  החלה את דרכה כיוזמה קולינרית משותפת של דגנית עמיחי ורונה פרדיס בדמות מעדנייה שכונתית שהביאה טעמים וניחוחות חדשים.

עם הזמן המעדנייה הקטנה גדלה לביסטרו והמאפייה שהיא כיום. מייסדות המקום רונה ודגנית הצליחו להביא לאזור בקעת אונו חוויה קולינרית מוקפדת מלאת חן וטעמים ייחודיים. ולאורך השנים, הפכה המסעדה לאתר עליה לרגל לחובבי קולינריה מהאזור ולתל אביביים שמחפשים מפלט שקט ואיכותי מהמולת העיר.

עיצוב המסעדה, עליו אמונה רונה פרדיס הוא עיצוב אל זמני. זהו עיצוב מכוון במחשבה שכשנכנסים למסעדה צריך להשאיר את תלאות היום בחוץ וליהנות מהאווירה. כך שלא משנה מתי תגיעו, עם מי ומה תלבשו, תוכלו להרגיש שהמקום מחכה רק לכם.


מסעדת לחם יין ביהוד. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין ביהוד. צילום: נדיה היבא
המסעדה מתחדשת במנות חדשות לתפריט אך לא מוותרת על כמה מנות הדגל האהובות על הלקוחות הוותיקים ביניהן: קרם חצילים וגבינות צאן, פיתה דרוזית עם בשר טלה, צנוברים וטחינה, סלט עוף בגריל, רביולי בטטה, ניוקי ערמונים ופחזניות עם גלידת ונילתוצרת בית.
אחרונה גם התחדשה המאפייה בתנור פיתות ובמקום נאפות מידי יום פיתות כוסמין ופיתות רגילות.


מסעדת לחם יין ביהוד. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין ביהוד. צילום: נדיה היבא

המנות החדשות:
בתפריט הערב: בראשונות: סלט קולורבי, עם רוקט, סלנובה, פטה ושקדים (39 ₪). מגוון פסטות חדשות: פטוצ'יני תרד, גבינת גורגונזולה, רוקט, צנוברים ומסקרפונה(64 ₪), ספגטי ארביאטה (56 ₪) לזניה בולונז (68 ₪), ובעיקריות: סטייק רוקה, פרוסות סינטה על צלחת לוהטת(129 ₪)

בתפריט הבוקר:
בוקר סלמון, גרבדלקס, סלט עגבניות ונבטים, מיני בייגל (66 ₪ ), בוקר צ'יה ובוקר אסאי. קערות בריאות(36₪): בוקר צ'יה: יוגורט, צ'יה, שקדים, פקאן, תמרים, אגוזי ברזיל, פירות יער, שבבי קוקוס, גוג'י ברי וחמאת בוטנים

בוקר אסאי: יוגורט, אסאי, גרנולה לחם יין,שקדים,זרעי פשתן, שבבי קוקוס, בננה, גוג'י ברי, פירות יער וטחינה גולמית משומשום מלא עם סילאן, אגזבנדיקט2 ביצים עלומות, לחמניית בריוש, תרד, סלמון, רוטב הולנדייז ( בשישי בלבד 39/49)

ובקינוחים: 
פאי לימון ( 39 ₪ )טריו - שלישיית מיני קינוחים - גבינה ופירורים, קרם לימון וטירמיסו (39₪). 

הנה צילומים מהמנות שטעמתי שידברו בעד עצמם. כל המנות היו טעימות מאוד, טריות, עשויות מחומרי גלם איכותיים עם שילוב טעמים מצויין. מה שבטוח כשאחזור למסעדה יהיה לי קשה לבחור את המנות שארצה לטעום שוב, כי כולם היו טובות מאוד בעיני.


מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא

מסעדת לחם יין - מנות מהתפריט החדש. צילום: נדיה היבא
ומה קורה בתחום הגלידות?
מסעדת "לחם יין" מפתיעה השנה עם גלידות חדשות בייצור אישי וטעם חלומי. את הגלידה מכינים על פי המסורת האיטלקית במסעדה עצמה, כל יום גלידה טרייה על פי מתכון איטלקי שהשף נסע להביא במיוחד מאיטליה. והן מוגשות מתוך עגלה עתיקה ומקסימה שגם היא יובאה במיוחד מבירת הגלידות העולמית.

הטעמים: וניל, שוקולד, פיסטוק, דובדבני אמרנה, פרר רושה, סורבה: תות, קוקוס, מנגו, פסיפלורה.
ומתוכם תוכלו להוסיף למגוון הקינוחים השווים שגם הם מוכנים במקום: טארט טאטן, עוגת שוקולד חמה, פחזניות עם גלידה וניל ורוטב שוקולד חם, מאפה פילו עם בננות, טופי וקרמבל, סלט פירות העונה וגם כקינוח בפני עצמו של מנת גלידה

את הגלידה ניתן לרכוש בחנות "לחם יין" במשקל 1/2 קילו/ 1 קילו ובמנות אישיות כמובן במגוון הטעמים: וניל, שוקולד, פיסטוק, דובדבני אמרנה, פרר רושה, סורבה: תות, קוקוס, מנגו, פסיפלורה

מחירים:
1/2 קילו 44 ₪
1 קילו 88 ₪
כדור גלידה 15 ₪
שני כדורים 19 ₪


גלידות חדשות בייצור עצמי - צילום: רום רוזן

מארזי מתנה לחג
ורגע לפני שאתם עוזבים את המסעדה והמאפייה, אל תשכחו לקחת איתכם את מארזי המתנה הנהדרים המוצעים במקום למכירה.

השנה מציעה לחם יין מארזי חג מתנה של עוגיות, עוגות, ריבות, ממרחים ויין מהמגוון הקיים בחנות והמאפייה. היצע העוגיות הוא מגוון ביניהם ניתן למצוא: ריבועי חמאה ולוטוס, שוקולד מושלגות, ביסקוטי, קינמון, אלפחורס, עוגיות פלורנטין ועוד. כמו כן ניתן למצוא ממרחים וקונפיטורות ייחודיות ולכל זה להוסיף בקבוק יין איכותי.

המארזים נמכרים בחנות "לחם יין" המחירים והתכולה נקבעים ע"י הלקוח, ניתן להוסיף כל פריט בטווח של 60-200 ₪


מארזי מתנה  - צילום: רום רוזן
מאפיית לחם יין. צילום: נדיה היבא
מאפיית לחם יין. צילום: נדיה היבא
מאפיית לחם יין. צילום: נדיה היבא
לחם יין עשתה לעצמה שם כמי ששמה דגש על טריות ואיכות חומרי הגלם, המגיעים למסעדה טריים מידי יום: ירקות ללא הדברה, דגים טריים, מאפים והלחמים הנאפים מידי יום במאפיית לחם יין הסמוכה.

אחוז הלקוחות החוזרים של המסעדה הוא מהגבוהים בתחום, כ-85% מהלקוחות מעידים שיחזרו שוב, דגש על כל הפרטים של החוויה הכוללת, שירות טוב ואוכל ללא פשרות הם המוטו של המקום.

שעות פעילות: 
א'-ג' בין השעות 8:00-23:30, ד'-ה' בין השעות 20:00-00:30 , ביום ו' פתוח בין השעות 8:00-16:00 ומ 18:00-23:30 ובשבת 12:00- 23:30. 
לחם יין אינה מסעדה כשרה.

לחם יין בפייסבוק
לאתר  מסעדת לחם יין 

משהוא בנימה אישית:  מומלץ מאד לרוץ כדי לחוות טעם של עוד.

כתובת: (תכניסו לוואז)
החורש 4 יהוד (בית אפריקה ישראל), טלפון:‏ 03-632-1793
במקום אין בעיית חנייה במקום

ערכה וצילמה: נדיה היבא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מתכון לעוגת מצות עם ממרח טחינה שוקולד וסילאן

חג הפסח ממש כבר כאן, ותמיד בחג מחפשים משהו מתוק וטעים לאכול, שיהייה כשר לפסח וגם קל ומהיר להכנה. חברת "אחוה", מגישה לרגל חג הפסח ...