יום שני, 23 בדצמבר 2019

לחג החנוכה מתכון להכנת לביבות תפוחי עץ מטוגנות בשמן אגוזי מלך מזוכך

לכבוד חג החנוכה, הנה מתכון קל ומהיר להכנה ללביבות תפוחי עץ מטוגנות טעימות וממכרות. הלביבות טוגנו בשמן אגוזים מזוכך, בעל ניחוח אגוזי עשיר שתורם לארומה והטעמים שבלביבות.


לביבות תפוח עץ. צילום: pixabay
מתכון ללביבות תפוחי עץ מטוגנות
מצרכים:
3 תפוחי עץ ירוקים (גרני סמיט), קלופים ומגוררים
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס קמח תופח
1/2 גביע יוגורט יווני 7% או שמנת חמוצה 9%
1 כפית תמצית וניל
1/5 כפית פלפל לבן
2 ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
שמן אגוזי מלך מזוכך של "גריני"

להגשה: אבקת סוכר, מייפל

אופן ההכנה:
🍩 לסחוט היטב את תפוחי העץ. לטרוף את הביצים בקערית קטנה.
🍩 לערבב את כל המצרכים למעט הקמח, ורק אז, להוסיף את הקמח.
🍩 לחמם במחבת שמן בגובה של כ-4 ס"מ, לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצל). 
🍩 להניח כף מהעיסה במחבת, ולטגן כדקה - מכל צד, עד שהלביבה מזהיבה-משחימה.
🍩 להגיש עם אבקת סוכר ו/או סירופ מייפל אמיתי.


גריני - שמן אגוזי מלך מזוכך. צילום: גריני
מותג מזון הבריאות האורגני GREENY מציע שמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. השמן מתאים מאוד לטיגון לביבות וסופגניות.

כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובד"צ בית יוסף.
מחיר: 24.90-19.90 ש"ח לבקבוק של ליטר.

להשיג ברשתות מזון, בהן: חנויות טבע ברחבי הארץ, זמורה אורגני, על המשקל, שורשים, היפר טבע זיקים , לגעת באוכל , נקודת טבע, כליל טבע ועוד.
לפרטים: www.greenyisrael.com

חג חנוכה מואר ושמח מלא ניסים ונפלאות!

ערכה: נדיה היבא
המתכון באדיבות מותג מזון הבריאות האורגני GREENY
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום ראשון, 22 בדצמבר 2019

מטיילים בארץ כרמי זית - המלצת מסלול לטיול משפחתי במשגב

חבל "ארץ כרמי זית", הנמצא באזור כרמיאל, משגב ובקעת בית הכרם מגלם בחובו עולם ומלואו. הוא משלב מגוון תרבויות, אתרים ייחודיים, קולינריה נפלאה ופסיפס אנושי מרתק . 

הנה מספר המלצות בילוי לכל המשפחה, באזור משגב. בואו להכיר את האתרים הכל כך מיוחדים שבו.



זוחרקים באדיבות ארץ כרמי זית
זוחלים ונהנים
זוחרקים
איפה? שכניה, מועצה אזורית משגב.
מה? גן עדן (פראי) בלב משגב. מרכז המבקרים נמצא ביישוב שכניה והוא מסוג המקומות שאתם פשוט חייבים לבקר בו. אם זה כדי ללמוד על זנים נכחדים, או כדי להתמודד עם פחדים מהילדות, למשל - להישאר בחדר אחד ביחד עם נחשי ענק, או כדי להכיר את הבעלים, החוקר, המדען והחולם הראשי, יעקב בן מרדכי. בקיצור- חוויה אמיתית.
מתי? כל ימות השבוע בתיאום מראש בלבד.
לפרטים נוספים: יעל נאמן 050-2971962 www.meital-labs.co.il
חפשו בפייסבוק- זוחרקים - מרכז מבקרים מיטל מעבדות


גן הפסלים רמי פלדשטיין באדיבות ארץ כרמי זית
גן הפסלים
איפה? מנוף, מועצה אזורית משגב. ממש לפני הכניסה ליישוב, יש לפנות שמאלה לשלט אבן "גן הפסלים".
מה? ביקור עצמאי בגן הפסלים הנפלא של האומן רמי פלדשטיין. רמי, תושב מנוף, פסל מחונן ורגיש, מפסל פסלים גדולים ומרשימים באבן מקומית ומצליח ליצור במבקרים רצון עז להתחבר ולגעת באבנים ובפסלים שהוא יוצר. 

הסיור העצמאי הוא ללא תשלום ולכן אין צורך לתאם. מומלץ ביותר להגיע ולתאם מראש סיור מודרך. בסיור רמי מסביר על הפסלים, מעשה ידיו, בדרכו הייחודית ולוקח את המבקרים לביקור בעולמם הפנימי, ולהסתכלות עמוקה לתוך נבכי נשמתם. הביקור משאיר רושם חזק, כזה שמלווה אותך הרבה אחרי שהביקור הסתיים. חוויה פנימית חזקה ומטלטלת.
מתי? הסיור העצמאי-ללא תשלום. כאמור, ההדרכה היא בתשלום ובתיאום מראש.
לפרטים נוספים: 053-7726510 רמי פלדשטיין


נעה בן צור אמנית באדיבות ארץ כרמי זית
סדנאות מיוחדות
סדנת פסיפס
איפה? יעד, מועצה אזורית משגב
מה? הפסיפס הינו אמנות עתיקה, החוזרת לחיינו בלבוש מודרני. אנחנו ממליצים לכם לקחת פסק זמן, ולצלול לעולם של צבעים, צורות, ו... שמחה! לימוד הפסיפס מתאים למבוגרים וילדים, ואינו דורש כישורים מיוחדים. מחצית מחייה המקצועיים עבדה נועה בצד המדויק של עולם העבודה - בפיתוח תוכנה. 

במהלך מפתיע של החיים הגיעה לעסוק ביצירה בפסיפס. נועה אוהבת להקים יחד עם קבוצות אנשים, פסיפס גדול ומרשים למקום בו הם חיים או עובדים, ונהנית מאוד לאפשר לאנשים שחשבו ש"הם לא יצירתיים" להתבטא וליצור בעזרת הפסיפס.
מתי? בתיאום מראש.
לפרטים נוספים: נעה בן אור 054-6240028 www.psefas.com
חפשו בפייסבוק- נעה בן-אור פסיפס ועוד


סדנת רוקחות טבעת צ. קארו ברקן באדיבות ארץ כרמי זית (2)
סדנת רוקחות טבעית ב"יער"
איפה? קיבוץ יחד, מועצה אזורית משגב
מה? גדי פרנק מתגורר בקיבוץ יחד. גדי מדריך בארגון 'שומרי הגן', ארגון המתעסק במיומנויות החיים בטבע, ומנהל ביחד עם שותפתו הודיה את העסק "יער" כבר 7 שנים. בסדנאות מלמד גדי על צמחי מרפא, קוסמטיקה טבעית ביחס לקוסמטיקה מודרנית ולמידת ההבדלים וכמובן מלמד להכין מגוון מוצרים כמו: סבון, דאודורנט ומשחות מצמחי מרפא.
משך הסדנא: שעה עד 3 שעות בהתאם לסוג הסדנא וכמות המשתתפים.
לפרטים נוספים והרשמה: גדי 052-3223408 http://yaar.org.il/


מסעדת בליקר באדיבות ארץ כרמי זית
אוכל, קדימה, אוכל!
מסעדת בליקר
איפה? פארק תעשיות תרדיון, מועצה אזורית משגב
מה? המסעדה מציעה מנות שף ונוף מדהים לעמק בית נטופה וגוש שגב – שילוב מושלם של חוויה קולינרית ומיקום מנצח בפארק תעשיות משגב. התפריט המודרני של בליקר מגוון מאוד, מכריכים ופסטות ועד לבשרים, מאכלי ים ודגים, וגם יינות ממיטב יקבי הצפון, קפה ושלל קינוחים תוצרת בית. עם רדת החשכה המסעדה הופכת לבר עם אווירה, וניתן להנות מתפריט אלכוהול מגוון וממבחר מנות בר בהתאם.
מתי? א' 11:00-16:00 ב'-ש' 11:00-23:00
לפרטים נוספים: אייל שוורצברד 052-2545154
חפשו בפייסבוק- בליקר במשגב - מסעדה גלילית


מסעדת תבל צ.אופק אבשלום באדיבות ארץ כרמי זית
מסעדת "תבל" ומלואה, כי יש בה הכול
איפה? מתחם המועדון הכפרי, משגב.
מה? מסעדת "תבל" מציעה אוכל בריא וכשר. המסעדה מציעה תפריט צהריים עשיר של אוכל ביתי, חם ומפנק. שלומית זיו רום, שפית ובעלת המסעדה, מקפידה על איכות האוכל המוגש ומבשלת את המנות על טהרת הביתיות והבריאות. תפריט המסעדה נבנה מתוך האהבה לאוכל ומודעות לחמשת אבות המזון. הבישול משלב מגוון רחב של טעמים וצבעים ושומר על הערכים התזונתיים בכל ארוחה. 

במסעדת תבל ניתן לבחור מתוך מספר מנות, תוספות, סלטים, שתייה, קפה וקינוח. בימי שישי כדאי ליהנות מארוחת בוקר עשירה בסגנון בופה (בלתי נגמר...)
מתי? המסעדה פתוחה בימים א'-ה' : 15:00 – 08:30 ו': 13:00 - 08:30
לפרטים נוספים: שלומית זיו רום 050-7526260 https://www.tevl.co.il/
חפשו בפייסבוק- תבל - התבלין שבתוכה מטבח ביתי בריא – משגב


מחפשים מסלולים נוספים בארץ כרמי זית?
תחנת המידע ביודפת
תחנת המידע, המופעלת ע"י המועצה האזורית משגב, מספקת מענה למבקרים הרבים הפוקדים את האזור. בתחנה קיים מידע מגוון ושפע המלצות, אטרקציות, מסעדות, בתי אירוח ועוד שלל פעילויות באזור. בנוסף, כדאי לצפות בסרט חווייתי הממחיש את סיפורה של יודפת העתיקה והאזור כולו. 

בואו להתחיל את היום עם חיוך ותה צמחים, שיבטיח לכם יציאה קלה ונעימה לטיול ב'ארץ כרמי זית', הכולל את כרמיאל, משגב ובקעת בית הכרם על שלל הכפרים המעניינים שבה. מומלץ בחום!
איפה: במרכז התיירותי בואכה יודפת.
שעות פתיחה: א'-ו' 9:00-15:00
לפרטים: 04-9966263 פייסבוק תחנת המידע יודפת

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יריד מכירות ענק בחנוכה עם מגוון מותגי ביגוד והנעלה במחסני קבוצת בריל במחירי חיסול!

אל תגידו לא ידענו, חבל שלא שמענו!!!
יש לכם הזדמנות נהדרת לחדש את מלתחת הבגדים והנעלים גם לילדים!

קבוצת בריל בעלת מותגי האופנה: גלי, לי קופר, סולוג, ניין ווסט, האש פפיש ועוד פותחת את מחסני החברה ליריד חנוכה עם הנחות ענק!!!– לכל המשפחה.


מכירת חיסול פריטים של ניין ווסט צילום יחצ  (Custom)
רשת סולוג מכירת חיסול צילום נועם נכון  (Custom)
4 פריטי לבוש לנשים וילדים ב – 50 ₪ בלבד
3 מעילים/ ג'קטים ב 100 ₪ בלבד
מבחר נעלי נשים/ילדים 2 ב 100 ₪ בלבד.

חברת בריל המשווקת את המותגים: לי קופר, גלי, ניין ווסט, האש פפיש, סולוג ועוד פותחת לראשונה את שערי מחסניה ביבנה, למכירת חיסול יוצאת דופן ביריד מכירות מיוחד בחג החנוכה, על עודפי מותגים.

מכירת החיסול תערך החל מ ה 23.12.19 עד ה-30.12.19, ברחוב הירקון 35, אזור תעשיה יבנה תכלול אלפי פריטי לבוש והנעלה לילדים, נשים וגברים, של כל המותגים המובילים.

בין המבצעים שיערכו ביריד חיסול: מבחר שמלות, טופים וטישרטים לנשים וילדים 4 פריטים ב-50 ₪, ג'ינסים, ג'קטים ומעילים 3 פריטים ב-100 ₪,מבחר נעלי נשים וילדים 2 ב-100 ₪, נעלי ניין ווסט לנשים רק ב-99.90 ₪ ועוד.


מכירת חיסול תיקי ניין ווסט צילום יחצ 
האש פאפיס מכירת חיסול  צילום יחצ חול  (Custom)
לצד יריד הביגוד וההנעלה יתקיים במתחם יריד ספרים בשיתוף ידיעות ספרים הכולל מעל מיליון וחצי ספרים בתחומים ונושאים רבגוניים כגון: פרוזה, מקור, עיון, ילדים, בישול ועוד עם הנחות ענק על מגוון ספרים ב-10ש"ח , 20 ₪ , ו-30 ₪ .

מכירות החיסול של בריל תערך החל מה-23.12.19 ועד ה-30.12.19
בין השעות 20:00-9:00 בימי חול,13:00-8:00 בימי שישי, 23:00-19:00 במוצאי שבת
רח' הירקון 35, יבנה.


לי קופר 2019 צילום גולי כהן (Custom) (2) (Custom)
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי ציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

תערוכה חדשה: קסם הקרמיקה של האומנית נטלי פלדמן

גלריית Unity Art House , השוכנת בלב יפו, פותחת תערוכה חדשה: קסם הקרמיקה,של האומנית נטלי פלדמן, במסגרתה יוצגו מגוון עבודות חרס בהשראת אומנות טבעית.

התערוכה תפתח לקהל הרחב ביום שלישי ה-7.1 ותוצג עד 25.1.2020.


תערוכת קסם הקרמיקה של נטלי פלדמן. צילום נדיה דיגלב  (6)
תערוכת קסם הקרמיקה של נטלי פלדמן. צילום נדיה דיגלב  (7)
התערוכה מציגה יצירות בטכניקות שונות ומגוונות של חרס שאין דומות להן, כולל כלי חרס מעוטרים ובמוטיבים מתרבויות קודמות. בין היתר יוצגו כלי בית ומטבח מחרס, ציורי קיר ותמונות מחרס, אביזרי נוי ופסלים, תכשיטים מחרס ועוד.

נטלי פלדמן היא ויוצרת ופסלת בחרס, נולדה בנובוסיבירסק, במקצוע פסיכולוגית קלינית לילדים ומורה לשפה הרוסית. עלתה לארץ לפני כעשור, עשתה הסבת מקצוע והחלה ליצור בחרס.

כל היצירות בגלריות ניתנות לרכישה.


תערוכת קסם הקרמיקה של נטלי פלדמן. צילום נדיה דיגלב  (2)
תערוכת קסם הקרמיקה של נטלי פלדמן. צילום נדיה דיגלב  (4)
Unity Art House זו גלריה של עמותה 'UNITY ART' ביפו שנוסדה כעמותה ללא כוונות רווח על ידי מרייה פרייגר, במטרה לסייע לאומנים ישראלים, לתמוך בהם במגוון תחומים, לקדם אומנות, תרבות וחינוך בישראל. בגלריה מתקיימות תערוכות רבות (קבוצתי ויחיד), פסטיבלים וירידים, סדנאות לילדים ומבוגרים, ימי כיף לחברות וארגונים ואירועים שונים.

הכניסה לתערוכה – ללא תשלום , פתיחה רשמית ב 7.01 בשעה 19:00


תערוכת קסם הקרמיקה של נטלי פלדמן. צילום נדיה דיגלב  (31)
תערוכת קסם הקרמיקה של נטלי פלדמן. צילום נדיה דיגלב  (32)
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת


אסם מפתיע עם אפרופו מצופה שוקולד מריר ואפרופו מצופה שוקולד לבן

הכירו את הלהיט החדש על המדפים של אסם שאתם חייבים לטעום!!!

באסם מתכוננים לחורף ומשיקים שתי מהדורות מיוחדות של אפרופו מצופה: אפרופו שוקולד מריר ואפרופו שוקולד לבן. שילוב הטעמים של החטיף הפריך והמלוח יחד עם השוקולד, הופכים אותו למוצר להיט - טעים ומפנק לימי החורף הקרים.


אפרופו שוקולד מריר ואפרופו שוקולד לבן של אסם. צילום: נדיה היבא

אפרופו שוקולד מריר ואפרופו שוקולד לבן של אסם. צילום: נדיה היבא
בחורף 2018 הושק לראשונה אפרופו מצופה שוקולד חלב כמהדורה מוגבלת.
החטיף עם שילוב הטעמים המיוחד זכה להצלחה חסרת תקדים, שהובילה את אסם להפוך אותו למוצר קבוע על המדפים.

מאז הושק לראשונה אפרופו מצופה שוקולד חלב, אסם קיבלה פניות רבות עם בקשות להגדיל את מגוון סוגי השוקולד. החברה הרימה את הכפפה והחליטה לתת מענה לכל אוהבי השוקולד: החלב, המריר והלבן.

אני אהבתי את השילוב המנצח של האפרופו עם השוקולד מריר, והצטיידתי במספר שקיות, שיהיה קבוע במגרת הממתקים , תמיד בהישג יד בערבי החורף הקרים, מתחת לפןך מול הטלויזיה.

כשר בד"ץ העדה החרדית
להשיג בכ רשתות השיווק


אפרופו שוקולד מריר ואפרופו שוקולד לבן של אסם. צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה: נדיה היבא

עקבו אחרי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

מה חשיבותה של טונה סטארקיסט בתפריט היומי, ומבחר מתכונים קלים, טעימים ומהירים להכנה

השבוע הוזמנתי לאירוע "כמעט פרטי" בלוקיישן יפייפה ומושקע, שערכה חברת טונה סטארקיסט. במסגרת האירוע הקשבתי להרצאה מעניינת מפי רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה, ואכלתי ארוחת בוצרהיים טעימה ממעשי ידיו של השף מריאנו שיינקמן שהייתה עשירה בטעמים וצבעונית להפליא. מרבית המנות שהוכנו על-ידי השף היו על בסיס טונה, שידוע כמקור מצויין לחלבונים.

טונה בקופסה מהווה מקור מצוין לצריכת כמות משמעותית של חלבון. היא מכילה כ- 26 גרם חלבון רזה ואיכותי ב-100 גר', שזה מינימום 45% מההמלצות לצריכת חלבון לכל הגילאים.


סלט חם- עדשים שחורות וטונה. צילום: נדיה היבא
ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום נדיה היבא
מזונות רבים שכלולים בתפריט היומי שלנו מכילים כמות כלשהי של חלבון, אך דגים לא רק מהווים את אחד המקורות הטובים והמומלצים לצריכת חלבון אלא גם מכילים בנוסף שפע של ערכים תזונתיים חשובים כגון חומצות שומן אומגה 3 ומספקת כמות משמעותית של ויטמינים ומינרלים רבים כגון: ברזל, אבץ, ויטמין B של אנטיאוקסידנטים כגון סלניום.

טונה סטארקיסט לא נראת כמו דג ולא מריחה כמו דג אבל, נחשבת בדיוק כמו לדג. הטונה בקופסה מהווה את הדג הנגיש, הזמין והפשוט לאכילה,היא משתלבת היטב בכל ארוחה, זמינה כל השנה, מוכנה להגשה ויש לה אורך חיי מדף ארוכים.

חשוב לדעת שלמרות היותה בקופסה, הטונה שומרת על רוב הערכים התזונתיים כשל הדג הטרי ואינה מכילה חומרים משמרים (תהליך העיקור נעשה תוך שימוש בחום). 
מומלץ לאחר פתיחת קופסת הטונה להעביר לקופסה אחרת עם מכסה.


רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה, צילום: נדיה היבא
מה עוד עלינו לקחת בחשבון כשאנו נמצאים מול מבחר שימורי הטונה?
1. שמן או מים? בחירה בטונה במים על פני טונה בשמן "תחסוך" כמעט 10 גרם שומן וכ-100 קלוריות לקופסה. מעוניינים בטונה בשמן עם מינימום ויתור על הטעם? חפשו את הטונה לייט.

2. באיזה שמן? במידה והעדפה היא טונה בשמן, מומלץ לצרוך שמנים איכותיים, למשל טונה בשמן זית או טונה בשמן קנולה, הידועים בתועלות הבריאותיות שלהם.

3. ועל הטעם? ניתן להשיג טונה בטעמים או בשילוב תוספות תיבול וכך ניתן לגוון את מנת החלבון היומית בקלי-קלות או לשלבה בכריך, סלט ואפילו בבישול ואפיה.


סלט ירקות עם רצועות גזר צבעוניות וטונה. צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
וכמו שהבטחתי, הנה מתכונים חמים משולבי חלבונים, טעימים במיוחד המהווים פתרון קל לצריכה מקופסאות הטונה.
המתכונים באדיבות: השף מריאנו שיינקמן


אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: נדיה היבא

אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: יחצ

אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: יחצ
מתכון להכנת אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים (ל-20 מנות)
מצרכים לקציצות:
4 קופסאות שימורי טונה סטארקיסט בשמן זית
½ קילו סלמון
½ בצל לבן קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל

מצרכים לשאר המרכיבים:
1 קילו אורז בסמטי
1 בקבוק יין בישול לבן
4 ליטר ציר ירקות
1 קופסת זעפרן
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
1 בצל לבן חתוך לקוביות גסות
3 זוקיני חתוך לקוביות גסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה

הוראות להכנת הקציצות:
• לטחון טחינה עדינה עם מעבד מזון את הסלמון עם הטונה (בפולסים)
• להוסיף את הבצל, עשבי התיבול ואת השום הכתוש
• יוצרים קציצות מהתערובת
• לחמם מחבת במעט שמן ולסגור את הקציצות מכל הצדדים ולהוריד מהאש, בסיום בישולם.

הוראות להכנת הפאייה:
• לחמם בסיר נפרד ציר ירקות ולהוסיף את הזעפרן
• לחמם מחבת רחבה, עם מעט שמן קנולה ושמן זית
• לטגן את הירקות חתוכים בקוביות עד לקבלת צבע זהוב או לחריכה
• להוסיף את האורז ולערבב
• כשהאורז והירקות מעורבבים היטב, להוסיף את היין.
• כשהיין כמעט מתאדה, להוסיף למחבת חצי ליטר ציר, מהסיר הנפרד ולערבב.
• להוסיף מהציר באופן הדרגתי על פי הצורך.
• כשהאורז כמעט מוכן, להוסיף 2 כוסות של ציר הירקות. להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשלם יחד עם האורז.
• כשהאורז מוכן והקציצות מוכנות, לפזר פטרוזיליה וכוסברה מעל, ובתיאבון.



ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום: נדיה היבא
ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום: יחצ
מתכון להכנת ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית
בשר בבישול ארוך בשילוב רוטב על בסיס "טונה סטארקיסט"
מצרכים לרוטב:
• 3 יח' טונה סטארקיסט בשמן קנולה
• חצי כוס מיונז
• 2 יח' אנשובי
• 2 כפות צלפים
• 1 שן שום כתוש
• ½ כוס שמן זית
• 2 כפות מיץ לימון

מצרכים להכנת התבשיל:
• 1 ק"ג נתח בשר לבחירה (פילה מדומה, צלי כתף וכל סוג אחר לבחירה)
• 3 יח' עלי דפנה
• 5 פלפל אנגלי
• 3 שיני ציפורן
• בקבוק יין אדום
• 5 שיני שום שלמים מקולפים
• 1 בצל חתוך גס

הוראות להכנת הבשר:
• בסיר לחץ לטגן את הבצל והשוםעם שמן קנולה
• להוסיף את היין ואת יתר המרכיבים
• להוסיף חצי ליטר מים
• לבשל בלחץ עד להתרככות הנתח (כל נתח לפי זמן ייעודי)
• להוציא מהסיר ולאחר שיתקרר להכניס למקרר ל4 שעות
• כשהנתח קר, להוציא מהמקרר ולפרוס אותו לפרוסות דקות

הוראות להכנת הרוטב וההגשה:
• להכניס אל תוך בלנדר את כל המרכיבים פרט לשמן הזית
• להוסיף באופן הדרגתי את שמן הזית
• לתקן טעם בשילוב מיץ לימון, מלח ופלפל
• להגיש את הרוטב מעל הבשר בטמפרטורת החדר, בתיאבון!



סלט חם- עדשים שחורות וטונה. צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת סלט חם- עדשים שחורות וטונה
מצרכים:
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם לימון
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן קנולה
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם פלפל חריף
חצי ק"ג עדשים שחורות
2 בצלים חתוכים בצורת קוביות גדולות
3 יח' זוקיני חתוכים בצורת קוביות גדולות
3 פלפלים צבעונים חתוכים בצורת קוביות גדולות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
15 יח' עגבניות שרי חצויות
3 יח' עגבניות חתוכות לפלחים גדולים
מיץ מלימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
• מבשלים בסיר עם מים חמים את העדשים השחורותעד רכיכתם
• במחבת משומנת מקפיצים את הבצל וכל הירקות יחדיו
• במחבת נפרדת משתמשים בשמן של שלושת הטונות לצריבת הטונות
• במגש הגשה רחב מעבירים את העדשים והירקות המוקפצים, מתבלים במלח ופלפל שחור, שמן זית ומיץ מלימון אחד ואז מסדרים את הטונה הצרובה מעל הסלט ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.


שף מריאנו שיינקמן. צילום: יחצ


שף מריאנו שיינקמן. צילום: נדיה היבא
אודות השף מריאנו שיינקמן:  נולד בבואנוס איירס, ארגנטינה, בשנת 1975, עם סכין ביד אחת ומלח פלפל ביד השנייה. עלה לישראל ב 2002 והבין שבכדי לעבוד וליהנות מהחיים, עליו להשקיע את מירב מאמציו במה שהוא הכי אוהב לעשות, והפך את תחביב חייו למקצוע. לאחר קריירה של יותר מעשור במסעדות גורמה מובילות בארץ, החליט לפני כ 7 שנים לפתוח חברת בוטיק לקייטרינג.

פועל באירועים פרטיים ועסקיים, ומעביר סדנאות צלייה וערבי בשר, משלב מסורת קולינרית מיוחדת ושונה והכל אודות לאסאדו שינק מהבית והתשוקה האינסופית לבישול, בשילוב צבע, חיוכים, והומור. 

החזון לדברי מריאנו: "לחגוג עם כל עם ישראל את הרגעים הכי שמחים, ותמיד בשילוב אוכל טוב ובקבוק יין משובח, ואם אפשר אז גם סיגר טוב לקינוח".https://www.marianowebsite.com/


סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל. צילום: נדיה היבא

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל. צילום: נדיה היבא

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. 

חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים - החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/


צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...