יום ראשון, 7 באפריל 2024

טחנת "קמח הארץ" דואגת לכם לפסח כשר וטעים במיוחד עם קמחים ללא גלוטן ומתכון להכנת עוגת גבינה

אם תכננתם – ובצדק, להתפנק ולפנק במאפים, עוגות ולחמים ללא גלוטן כשרים לפסח, מעשה ידיכם להתפאר – אז יש מי שדואג לכם!  טחנת "קמח הארץ" דואגת לכם לפסח כשר וטעים במיוחד! 

במיוחד לחג, מציעה הטחנה שתי תערובות כשרות לפסח בסדרת MOLINO: 
תערובת MOLINO (באריזה ורודה), ללא גלוטן וסוכר, המושקת לראשונה בכשרות לפסח ומתאימה במיוחד להכנת עוגות בחושות, מאפינס, עוגיות ועוד. 

המולינו "הוורודה" מצטרפת לתערובת MOLINO באריזה הירוקה, גם היא כשרה לפסח, המתאימה במיוחד להכנת לחמים, פיצות, פוקאצ'ות ועוד.

הקמחים ללא סוכר וללא גלוטן טובים גם לרגישים לגלוטן ולחולי סכרת בכל ימות השנה.

עוגת גבינה לא אפוייה מתאימה לפסח. מתכון וצילום: נדיה היבא
לחג הפסח אני נוהגת להכין עוגת גבינה לא אפוייה, קלה להכנה ומאוד טעימה. בדרך כלל היא כבר מתחסלת בבוקר החג עם הקפה. את בסיס העוגה כמובן מכינים עם קמח מולינה באריזה הורודה, המתאימה במיוחד להכנת עוגות בחושות, מאפינס, עוגיות ועוד.

מתכון להכנת עוגת גבינה כשרה לפסח
המתכון באדיבות נדיה היבא, עיתונאית ובלוגרית

מצרכים להכנת בסיס העוגה
3/4 מרגרינה רכה ללא מלח
3/4 1  כוסות קמח מולינו
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
גרידת לימון מחצי לימון
1 אבקת אפייה כשר לפסח
2 כפות קקאו (אם רוצית את התחתית לבנה, ניתן לוותר על הקקאו.

מצרכים להכנת מלית הגבינה
3  קופסאות גבינה לבנה 9% (750 גרם גבינה)
1 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר - רצוי להשתמש באבקת סוכר
2 שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
1 קופסה אינסטנד פודינג וניל

הוראות הכנה לבסיס העוגה
ללוש היטב ולא יותר מידי - עד לאיחוד  את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק, רך ונעים.
לשטח את הבצק על תבנית משומנת בגודל 26
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה קלה.
להוציא מהתנור ולקרר היטב (מי שממהר אפשר להכניס למקרר לקירור את תחתית העוגה).

הוראות הכנת מלית הגבינה ב-2 קערות
בקערה 1
לשים את הגבינות (לשפוך את המים או הנוזלים שיש לפעמים על הגבינה),  1 סוכר וניל, וחצי כוס סוכר ולערבב היטב הכל יחד עד לאיחוד.
בקערה2 של המקסר
להקציף את השמנת המתוקה, 2 כפות אבקת סוכר ואת האינסטנד פודינד, עד לקבלת קצף יציב.
יש לאחד את תוכן הקערות בשלבים (לא הכל יחד) .
את תוכן קערה 2 להוסיף בהדרגה לקערה 1 ולערבב בתנועות סיבוביות, כדי לשמור על נפח מלית הגבינה.
את תוכן קערה 1 (לאחר איחוד המליות) לשפוך על בסיס העוגה  שהתקררה, שבתבנית וליישר עם פלטה.
יש לאחסן במקרר לפחות למשך הלילה לפני האכילה.
ניתן לקשט בכל מה שרוצים: לגרד שוקולד, סוכריות צבעוניות, תותים חתוכים, קולי תותים ועוד.
אני מגישה את העוגה עם קולי תותים שמכינה בבית וחצאי תותים טריים חתוכים.

עוגת גבינה לפסח.  צילום: נדיה היבא
הסדרה מיוצרת באיטליה, בטחנת קמח עתיקה בצפון המדינה. תוצאות האפייה בשימוש בתערובות המולינו אינן נופלות משימוש בקמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. 

מתלבטים מה להכין? 
על אריזות המוצרים ובאתר הטחנה מוצע מגוון של מתכונים נהדרים.

התערובות כשרות לפסח, פרווה, בהשגחת בד"ץ בית יוסף (לאוכלי קטניות). 
הן ישווקו בנגישות גבוהה במגוון רשתות מזון וחנויות ברחבי הארץ: רשת שופרסל, ניצת הדובדבן ובמבחר חנויות טבע ברחבי הארץ.

מחיר: 17 -22 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

עוגת גבינה לפסח שהוכנה עם קמח מולינו. צילום: נדיה היבא
"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן MOLINO (מולינו) הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.

קמח הארץ - סדרת מולינו ללא גלוטן וכשר לפסח. צילום - משה פילברג.
קרדיט לצילומים: משה פילברג - השימוש בתמונה מאושרת ללא תשלום
מתכון לעוגת הגבינה לפסח והצילומים - נדיה היבא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מתכון לעוגת מצות עם ממרח טחינה שוקולד וסילאן

חג הפסח ממש כבר כאן, ותמיד בחג מחפשים משהו מתוק וטעים לאכול, שיהייה כשר לפסח וגם קל ומהיר להכנה. חברת "אחוה", מגישה לרגל חג הפסח ...