יום ראשון, 3 בדצמבר 2023

מתכונים להכנת פנקייק ולביבות מתוקות לכל המשפחה בחג חנוכה

חג החנוכה  ממש כבר כאן ונחגג בדרך כלל עם מאכלים מסורתיים כמו סופגניות ולביבות (לטקס). בעוד שסופגניות ולביבות מקושרות לחג החנוכה, אפשר גם להינות מפנקייק מתוק.

פנקייק המשלב בו פירות, שוקולד, גבינה וסירופ מייפל יכול להוות תוספת מענגת לחגיגות החנוכה, ליצור אווירה שמחה וחגיגית במיוחד לילדים .

פנקייקים באדיבות חלי ממן צילום shutterstock
הנה מתכון להכנת 8 פנקייקים גדולים או 16 קטנים
באדיבות חלי ממן רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מצרכים:
1 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כף שמן (קנולה או סויה)
1 כף מים

הוראות הכנה:   מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרססים מעט תרסיס שמן במחבת ומחממים היטב.

שופכים כחצי מצקת למחבת ומחכים עד שהפנקייק נפרד מהמחבת ונוצרות בועות על פני החלק העליון.

הופכים לדקה שתיים נוספות עד שהפנקייק נפרד מהמחבת.

ניתן להגיש עם טופינג כמו כף שוקולד ציפס/ כף סירופ מייפל טבעי / קוביות פרי ולתת לילדים לקשט.

לביבות מתוקות באדיבות חלי ממן צילום shutterstock
מתכון להכנת לביבות מתוקות
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

12 יחידות, כל יחידה כ 70 קלוריות.
מצרכים:
1 אגס מגורד דק
1 תפוח מגורד דק
1 בננה מעוכה
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
1/3 כוס חלב
קינמון
ממתיק מלאכותי לפי העדפה אישית

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצה עם החלב, מוסיפים את הקמח והקינמון
ומערבבים לבלילה אחידה, מוסיפים את הפירות ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום בינוני ל 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה,
לוקחים מהתערובות ומניחים על התבנית לביבות במרווח אחת מהשנייה
אופים כחצי שעה.

קרדיט לצילומים: באדיבות שאטרסטוק- חלי ממן. מאשרים שימוש ללא תמורה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

רשת "גרג קיטשן" פותחת מסעדת בסטרו בנס ציונה

בשורה משמחת לתושבי נס ציונה והסביבה!!! רשת מסעדות הביסטרו: "גרג קיטשן", מקבוצת גרג, מתרחבת ופותחת השבוע סניף בעופר קניותר, בנס ציו...