יום חמישי, 18 במאי 2023

מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

מחפשים מתכון לארוחת שבועות של מנה חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה שתעשיר כל שולחן חג?

המתכון מאוד מתאים לאנשי הדקה התשעים - קל ומהיר להכנה במיוחד לאלו שאין להם אף פעם זמן להכין - לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.

המתכון באדיבות  המותג הקולינרי מאסטר שף

מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

להגשה:
עלי בזיליקום

מאסטר שף מתכון שבועות לזניה אטריות  ברוטב עגבניות וגבינות. צילום יחצ
אופן הכנה:

1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.

4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.

5. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.

6. מרכיבים את הלזניה:
  • יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.
  • מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).
  • יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטבהעגבניות.
  • חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.
  •  מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
  • מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.
7.  אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.

8. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.

בתאבון וחג שבועות טעים ושמח!!!

בשיתוף המותג הקולינרי מאסטר שף
קרדיט לצילום: יח"צ מאסטר שף - מאושר לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

"קפה עוטף-נתיב העשרה" נפתח בפארק שרונה תל אביב

הסניף הראשון ברשת בתי הקפה החדשה "קפה עוטף" נפתח אתמול במתחם שרונה בתל אביב - פארק שרונה, ברחוב אליעזר קפלן 30.  "קפה עוטף -...