מי לא אוהב פיצה ופוקאצ'ה?
ל"ג בעומר כבר מאחורינו, וחג השבועות ממש כבר כאן. בערב חג זה אנו נוהגים לאכול מאכלי חלב שונים, וכמארחת אני דואגת להכין לאורחי מבחר מאכלים שכל אחד אוהב, אבל על פיצות ופוקצ'ות עם טופינג בטעמים שונים אף אחד לא מוותר, כי את המנות האלו כולם אוהבים, גדולים וגם קטנים.
הפעם רוצה להמליץ לכם על קמח ייחודי ומאוד מוצלח של טחנת "קמח הארץ" שנקרא בשם: "קמח פיצה ופוקאצ'ה" שניתן להכין איתו לשולחן החג את המאפים האהובים - פיצה ופוקאצ'ה" איכותיםי. אין צורך לנפות את הקמח מראש. מגוון הטעמים שאפשר להוסיף לכל אחד מהמאפים הוא אינסופי – כך שאפשר להכין בצק פעם אחת, וליצור עשרות טעמים.
עם הקמח הייעודי הכנתי ולשתי בצק שממנו הכנתי פיצות וגם פוקצ'ות בקלי קלות. הבצק יצא רך, גמיש, מאוד אורירי ולא דביק, וכך יצא הבצק גם לאחר האפייה ממש נהדר ובני הבית ממש התענגו - לא נשאר פירור.פיצה בהכנה ביתית עם "קמח פיצה ופוקאצ'ה" של חברת "קמח הארץ". צילום: נדיה היבא |
פוקצ'ות בהכנה ביתית עם "קמח פיצה ופוקאצ'ה" של חברת "קמח הארץ". צילום: נדיה היבא |
מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
את הקמחים של "קמח הארץ" ניתן להשיג באתר הטחנה - המבצע משלוחים לכל רחבי הארץ.
"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.
|
פיצה - מתכון של חממת הסחלבים. צילום - הגר עמיבר |
מתכון להכנת פיצה טעימה ומוצלחת מאוד
המתכון באדיבות דודו אסלן, מבית הקפה "חממת הסחלבים" בקיבוץ מעלה החמישה
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה של "קמח הארץ"
650 מ"ל מים חמימים
5 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח
לרוטב (להכפיל כמויות לפי הצורך)
1 ק"ג עגבניות שלמות
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
1 כפית אורגנו
המתכון באדיבות דודו אסלן, מבית הקפה "חממת הסחלבים" בקיבוץ מעלה החמישה
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה של "קמח הארץ"
650 מ"ל מים חמימים
5 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח
לרוטב (להכפיל כמויות לפי הצורך)
1 ק"ג עגבניות שלמות
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
1 כפית אורגנו
אופן ההכנה:
בצק
¨ מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה, לשים 10 דקות
¨ לאחר הלישה מחלקים לכדורים (250- 300 גרם לכדור), ומקמחים
¨ מסדרים את הכדורים (עם רווחים ביניהם) על תבנית מקומחת, מכסים במגבת
¨ מתפיחים כ-24 שעות במקרר (אם אין אפשרות להכניס למקרר, ניתן להתפיח כמה שעות בטמפ' החדר)
רוטב
טוחנים הכל בבלנדר/מעבד מזון, עד למרקם הרצוי
הכנת הפיצה:
¨ משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה
¨ מורחים מעל כמות נדיבה של רוטב
¨ מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים את הבצק עם הרוטב ל-5 דקות, מוציאים ומוסיפים את המוצרלה ותוספות שאוהבים, ומכניסים שוב לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת
** אם יש תנור מקצועי: אופים את הבצק, הגבינה והתוספות, בחום גבוה של 300 מעלות, עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת.
בשיתוף "קמח הארץ"
בצק
¨ מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה, לשים 10 דקות
¨ לאחר הלישה מחלקים לכדורים (250- 300 גרם לכדור), ומקמחים
¨ מסדרים את הכדורים (עם רווחים ביניהם) על תבנית מקומחת, מכסים במגבת
¨ מתפיחים כ-24 שעות במקרר (אם אין אפשרות להכניס למקרר, ניתן להתפיח כמה שעות בטמפ' החדר)
רוטב
טוחנים הכל בבלנדר/מעבד מזון, עד למרקם הרצוי
הכנת הפיצה:
¨ משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה
¨ מורחים מעל כמות נדיבה של רוטב
¨ מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים את הבצק עם הרוטב ל-5 דקות, מוציאים ומוסיפים את המוצרלה ותוספות שאוהבים, ומכניסים שוב לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת
** אם יש תנור מקצועי: אופים את הבצק, הגבינה והתוספות, בחום גבוה של 300 מעלות, עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת.
בשיתוף "קמח הארץ"
קרדיט צילומים: הגר עמיבר, נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.